Baby, co je podla vás najhoršia sladkosť, ktorú by ste deťom nedali?
Ja keď vidím na väčšine zloženie a obsah cukru (lentilky z lidla a 75g cukru na 100g),mini dzusiky kde v jednej krabičke je skoro 5lyziciek cukru.
Mam sa cítiť zle ze tie dzusiky vylievam aby to nepili moje deti, ked to dostanú a a fakt zle sladkosti vyhadzujem?
Minule tu nejaká mama nemala Mikuláša pre deti, nevylievaj, daruj
Zariad sa ako ty uznas za vhodne. V podstate kazdy sa zariadi ako moze a chce
@pribinak bolo by mi blbé dať niečo čo nechcem aby jedlo moje dieťa iným...tiež som rozmýšľala že venujem, ale niektoré gumené sladkosti sú fakt jedna hrôza. Tiež bez ľútosti takúto chémiu vyhodím. Minule som si otvorila džúš čo dostal syn, kde boli 4% šťavy z koncentrátu a zvyšok cukor a voda. Snažila som sa nech sa to zbytočne nevyhodi, ale taký hnus som ani ja nedala. 🤷😅
Sladkosť po záruke. 🤷🏼♀️ Nevyhadzujeme. Keďže majú prístup k svojim sladkostiam takmer neobmedzený, nie sú ako diví, keď nejakú dostanú. Zrovna včera sa čudoval sbs-kar v potravinách, že trojročnej som povedala, že nekupujeme Kinderko, lebo má doma plný box sladkostí, oba povedala "dobre" a vrátila ho do police. 🤷🏼♀️ A sladkosti čo neľúbia nezahadzujeme, ale darujeme.
Tie vyliate džúsy a vyhodené sladkosti by som dala aspoň bezdomovcom. Nechcem sa tu tváriť "akožecnostne", ale všetky tie veci musel niekto vyrobiť a niekomu inému by mohli pomôcť.👍
Davam sladkosti, aj ked sa snazim regulovat. Ale zakazdym sa dokazem cudovat ake chutovo hnusne je Kinder vajce. A neviem si spomenut, ci bolo rake hnusne aj v nasom detstve. Hranici to s potravinarskym odpadom. Novodobe Lentilky detto. Pred par rokmi aspon chutili po cokolade. Teraz tam citim len rozne umelosti, lecitin....
Inak ja potraviny nijake nevyhadzujem. Posuniem dalej.
Vylievaš? Áno, to by som sa cítila zle. Pretože dala by som to rodine, ktorá nemá peniaze a deťom to urobí radosť, ak majú raz za čas niečo iné ako suché rožky.
podla mna by ludia mali zacat rozmyslat co tym detom kupuju… teraz bol mikulas.. a mam plny kosik sladkosti, ale takych ze keby to zje vsetko dcera (4,5r) tak priberie asi 10kg .. proste jeme to my s muzom … ano tiez mam zly pocit po 1. ze som pokrytec a ja si dam co jej nedoprajem a po 2. ze to Tí ludia nekupili mne.. ale snad to nemyslia vazne ze detom kupuju tolko sladkosti, tak mi je to vlastne jedno … ja ked som bola dieta som dostala kindercokoladu ked prisla navsteva raz za 3m... a teraz? dcere strkaju sladkosti za kazdy prd…
ked som bola ja dieta, nemali sme ziaden kosik plny sladkosti… max. jogurt a realne dopovat sladkostami som sa zacala az na SS a aj som pekne narazovo pribrala 10kg ( mamka nosila z rakuska krabice cokolad a sladkosti ) tych kil som sa zbavila az teraz pri dvoch detoch … cize fakt nepotrebujem aby moja dcera bola zavisla na cukre od 4 rokov … ved to ma dosah aj na ich spravanie ked su naslapane z cukru… nehovoriac o zdravi a navykoch …
@evaachesa ja neciem, radšej darujem ako vyliať a vyhodiť
Na Slovensku je kopec rodín, deti ktoré strácajú a boli by vďačne za pár balíčkov gumených cukríkov či sladký dzusik
Neviem či je Slovensko take bohaté, aby sme vyhadzovali a vylievali. Je kopec rodín, kde rodičia proste nemajú peniaze ani na trápny dzusik a lentilky z Lidla
Ja takéto veci vôbec nesledujem , väčšinou varím zdravo , deti jedia veľa ovocia a zeleniny , bežne doma pijeme celá rodina čistú vodu , takže keď si moja dcéra vyberie aj napríklad už spomínané lentilky z Lidl , neriešim to a kúpim jej ich , nejedáva to každý deň . Aj po tréningoch im veľa krát tréner dá krabicový džúsik , tak mu to nebudem zakazovať .
Zjedz ty alebo daruj ďalej. Vyhadzujeme len pokazené jedlo a po záruke.
V každom meste je nejaká charita. Zbalis a zanesies tam. Potraviny sa nevyhadzuju, len pokazené a to by sa nemalo stávať, keď si dáš pozor.
@evaachesa presne takto som tiež rozmýšľala, že však darujem niekde a potom si vravím, že budem podporovať obezitu u iných detí zas tým a pritom sú to fakt veci ktoré b! Som si ani ja nedala, a ta chuť no hnus
to čo doma nezjeme darujem ďalej, ja ani nepečiem veľa, lebo tie recepty kde do koláča ide 250 g cukru to je hrôza
@pribinak no tak načatý džús asi nebudem posielať a tiež ho nebudem nasilu piť. A keď viem že sladkosť má minimálne 3 karcinogénne Ečka, vyslovene písané ako nebezpečné pre dieťa, tak ho nebudem darovať inému dieťaťu, to by som nedokázala. 🤷Ja radšej pošlem 10€ na nejakú zbierku pre dieťa ktoré to potrebuje a nie nezdravé sladkost a posielam celkom často.
@hendikep no ja som to tiež deťom pobrala, teda niektoré Mikuláse od rodiny ani nevedia ze majú lebo toho bolo kvantum ale tierz tu na dedine a aj v meste kde ideme, tak každý deťom pcha cukríky a sladkosti, v buse autobus ár dakedy, ale hlavne staré babky, ked place tak zas páchajú, susedy a tetky v dedine keď ideme okolo, na poste, úrade, lekari
Ja take nosim kolegom, ti zlozenie necitaju a este sa potesia😂 Za mna su najhorsie tie polske sladkosti z Lidla ale celkovo aj z inych obchodov. Ma to taku nechutnu umelu pachut stuzenych tukov 😖
je to ako nejaky mor … moja babka - cize dcerkyna prababka robila v novinovom stanku, a vies si predstavit co tam su za sladkosti vratane takeho toho dzusu co ma pomaranc oci alebo take nieco …. ked som povedala ze nic z toho dcera nemoze ( bolo hodinku pred obedom ) tak uplne na mna pozerali ako na nejaku eko bio matku co nic dietatu nedopraje, ale akoze pardoon tento bordel?? ved to mozu dcere rozdavat rovno piko, podla mna ucinky na zdravie a psychiku to ma podobne 😩
@evaachesa Pri výrobe tých nezdravých potravín veľa ľudí stálo 8 hodín vo fabrike za pásom za minimalku a z úcty k nim nevyhodim. Ja to teda ani nekúpim, keď dostanem, netvarim sa nóbl, ale potichu darujem.
@hendikep tento džús a veľa im podobných pre deti chuti ako keby som si dala do pol pohára sirupu a pol vody a tak píla. Fuj
a potom lidl detske dzusy … je tam jeden s opicou … podobny kentus ktoreho fotku som poslala prispevok vyssie a potom tam je 100% stava … ale detom sa paci opica a je lacnejsi takze babky beru ako dive 🙈 alebo detsky kecup … ved tie vyslovene detske veci nase mamy povazuju za zdrqvsie ale prave naopak .. v detskych produktoch je toho svinstva najviac
ako glukozovy test v tehu 🤣
ja Vas zeny nechapem, cize detom darujete nieco co im vyrazne skodi … a este sa pritom tvarite ako matky terezy? len preto ze to niekto vyrobil? mzda toho “ niekoho” vo fabrike nezavisi od toho ci to niekto vypije, ale od toho ci to niekto kupi… 🤦🏼♀️
Veci, ktore viem, ze skodia, ktore nie su vhodne, zdrave, nedarovavam dalej, co su to za napady...co to dieta s chudobnej rodiny ci bezdomovec je horsi a jeho zdravie irelevantne? Bez milosti vyhodim a v prvej rade dam debatu s tym, co to doniesol, ze toto nie...a to nie som eko bio raw matka, sladkosti v pohode kupujeme, nesilime to, ale niektore su proste len hnus obsahovo...
@hendikep ja keď vidím dôchodkyne v obchodoch kupovať mega veľ a najlacnejších sladkosti pred Mikulášom až mi je zle, si vravím ze radšej menej ale lepšie ako poľské sladkosti a kentus😭😭
@anjelicek26 tiež to tak vnímam, ale muž je to je škoda veľká, že to zjeme a aj deťom dáme. Ako jedia sladké občas, ale doma to nedržíme,v obchode kúpime len na zjedenie.
Inak najhnusnejsia sladkosť mimo dzusikov bola taka flasticka a v n ej farebný cukor, pripadne slamka a v nej cukor zafarbeny a smrdelo to statocne, a este sa dotyčná urazila ze sme to vyhodili
Keby ti napísali, že áno, budeš sa tak cítiť? Myslím, že táto otázka je úplne zbytočná. Je na každej matke,čo svojmu dieťaťu dá