Ahojte, cez víkend som si umyla vlasy, vyfukala a išla som von kde som bola asi 10 minút. Myslíte že z toho môžem dostať zápal mozgových blán? Bolo 0 stupnov ale keď som ich vyfúkala.. ďakujem
To by som dostala zápal mozgových blán každý jeden deň. Vôbec nič ti nebude.
Nie, nedostaneš zápal mozgových blán. Všetci predsa už od detstva vieme, že mokré vlasy = smrteľný zápal pľúc.
zápal mozgových blán je vírusový alebo bakteriálny, ako by si ho mohla dostať z vyfúkaných vlasov???
Nejaky zapal uz asi mas ked sa toto pytas. Od zimy este nikdy nikto neochorel.
Registracia na Mk by mala byt podmienena v prvom kroku IQ testom.
@stanulienkat alebo aspon tym, ze "posun myskou kusok obrazka na svoje miesto"
@nyusika 😂😂
@nyusika žiaľ, toto staršia generácia myslí skutočne vážne, ja som to počúvala celé detstvo od mamy zdravotníčky, že s mokrou hlavou dostanem zápal mozgových blán... Je to podobný výmysel, ako prechladnutie od nôh , keď chodíš naboso, alebo ze plač bábätká posilňuje jeho pľúca.... Takže téma nemusí byť vymyslená, iba chýba osveta a keď to niekto počúva od rodičov od útleho detstva, tak je to presvedčenie v ňom tak hlboko zakorenené, že ťažko ho presvedčia o opaku.
Keď si vonku v tomto počasí s mokrou hlavou, alebo krátko po vysušení, môžeš škaredo prechladnúť. Nie je to zápal mozgových blán, ale môžeš byt pár dni totálne KO.
Ja stale dufam, ze tie zufale hypochondricke temy zaklada stale ta ista osoba a ze tych ludi, ktori su takto psychicky chori, nie je az tolko vela...
@bolarazjedna zdravotník ti s vážnou tvárou povie, že v zime musí mrznúť, aby vymrzli vírusy... čo dodať
Ľudia nesmejte sa jej, mne toto vravela mama keď som bola malá že keď pôjdem von v zime s nie celkom vysusenymi vlasmi dostanem zápal mozgových blán, vždy si na to spomeniem keď idem von po umytí vlasov
mne otec hovoril, že keď prehltnem kôstku z čerešne vyrastie mi v bruchu strom 😉
@stanulienkat jezis konecne to niekto napisal - dakujem dakujem - prosim vas, nemozeme spravit nieco take? taky alternativny konik? ja sem rada chodim, vzdy sa daco dozviem, ale toto ma zraza na zem takato tupota a ani filtrovat sa to neda - zeby to bolo oznacene vopred - pozor necitaj - nieco ako ked ti pride Spam do mejlu
@diewcatqoo Podľa mňa je to sloník. Keby vychytával nejaké fakt hlúpe príspevky, tak by to mohol byť vtipný výber. Ale takto okato je to prosto len trápne.
oprskala som monitor 😂 co sa realne moze stat - sekne ta
vygoogli si co znamena zapal mozgovych blan a ake ma priciny.
Čo sa stane človeku, čo zje melónovú kôstku, sa tu ešte nespomínalo?
@nyusika alebo ak nenosis sal a zapnutu bundu az po usi😉
@zuzinka888 a bose clenky, ci hole krize...tak to je uz co ?? 😀
a ked sa napijete vody hned po zjedeni ceresni, viete, co sa stane ? 😀
@viestta no mne je jedno ako sa čomu hovorí a ci to ma na svedomí baktéria alebo vírus, mám na sebe odskúšané, že keď som vyšla von s vlhkými vlasmi, poriadne som na to doplatila a musela to vypotiť a vylezat. Nebolo mi nič, keď som prežila prudký lejak v ľahkom oblečení a ešte dve hodiny sa v ňom trmacála domov, ani ked som sa zrubala s koňom do rieky a ešte pol dňa sme sa ako kačice clapkali do tepla a sucha, ani keď som v mokrých topánkach prešla celú túru, lebo sak prečo nepadnut do potoka hned v úvode…. Ale ja akonáhle v chladnom počasí vyleziem čo i len na balkón s mokrou hlavou, ochoriem, dutiny v prdeli, hlava boli ako kona a vyzerám ako chlap, ked ma tu smrteľnú chorobu “soplik”.
Takže tak
Nie, zapal mozgovych blan ma ine dovody ako to, ze si sa presla 10 minut so suchou hlavou po vzduchu. Nedostala by si ho ani keby si sa prechadzala s mokrou hlavou