Prosím vás tie z vás ktoré máte deti vo veku 5 a 3 rokov ako to máte doma s nimi ? ..ja mám deti v tomto veku, obaja skolkari ale keď som doma s nimi sú tie dni strašne vyčerpávajúce...stále ich musím nejako napomínať, alebo sa hádajú , hasteria alebo zase keď majú chvíľku že sa spolu bláznia tak až tak nakoniec že ich musím stále napomínať lebo už niekedy vystrajaju až moc...a toto stale dokola...
Ja mám 6 a takmer 3 a bijú sa a vreštia celé dni 😅
Ja mám tiež deti, chlapcov, s 2 ročným rozdielom. Keď boli vo veku tvojich detí, tak to som o nich ani nevedela, pekne sa vyhrali, hádali sa minimálne. Dnes majú 9 a 7 rokov, už sa hádajú viac. Ani nie že hádajú, ale menší sa chce hrať, starší si chce robiť svoje (čítať, vyrábať niečo, proste už sa nechce hrať tak detsky ako mladší), mladší do neho vyskakuje, že sa s nim nikdy nechce hrať a sám sa hrať nedá. Potom keď sa dohodnú, že tak teda budú sa hrať, tak je hádka č. 2, že ako. No proste teraz je to čistá katastrofa, ale keď boli vo veku tvojich detí, tak to bolo pekné a pre mňa pokojné obdobie. Tak snáď ty to budeš mať opačné, že teraz blbé a potom lepšie 🙂
Nieje nad to mat dve dievčatá v puberte, jedna na vrchole puberty a druhá práve do nej vstúpila. Nadávky, šklbanie sa za vlasy,potkýňanie , kreslenie čiary na chodbe, ktorej je čo ... proste si to ako matka plne užívam🙂.
Boli krasne,pokym som neotehotnela a prestala vladat. Ked mame pevny rezim. Venujem sa im a popri tom cosi doma spravim,je to super. Milujem ten cas s nimi. Tvorit,ucit sa,rozpravat,tesit sa.. Nie,ked som vycerpana a serie ma uz aj jedna hracka na zemi,kt treba zdvihnut.. A potom uz len napominam a ocakavam od nich privela. Ked ocakavam menej,pomahaju viac. ;D Cim viac chvalis,tym lepsi su.. A nie naopak. Este to dat do praxe v case vlastnej frustracie..
@liena111 joooj ako ja toto poznam. Ale vek 4 a 2. Ideme na prechadzku, do obchodu to mam na dve hodiny. Kukame rozpravky, staviame lego, knizky, upratujeme - dam im handricku. Starsi chodi do skolky, ale zatial je viac doma. 😖 Ked sa da sme casto von, tam sa prebavia bez hadania sa.