Trávite čas s manželom aj bez detí?

llia
20. aug 2012

Ahojte maminy, chcem sa len opýtať, či chodievate niekedy s partnerom preč od detí aj na pár dní, prípadne na dovolenku? Ja mám 1,5 roč. dieťa a ešte od nás nebolo preč, iba keď sme boli chorí, tak strávil 3 dni u starých rodičov, bolo mu tam dobre, má ich rád. To skôr ja som bola z toho nesvoja, lebo mi moc chýbal. Teraz mm navrhol, že by sme mohli ísť na víkend na chatu bez nášho drobca, mám z toho také zmiešané pocity, ale na druhej strane sa moc teším, že budeme môcť robiť, to čo s malým nemôžeme a bude to zase ako kedysi. Pôjdeme sa večer zabaviť, v kľude zjeme obed, bez naháňania drobca v reštike. Pôjdeme k vode a kľudne si poležíme na deke, budeme sa venovať jeden druhému. Na jednej strane super, na druhej mám taký zvláštny pocit, že som sebec a drobca odložím. PS: malému sa venujeme celé dni, chodíme po výletoch, von, hráme sa...stále je on na prvom mieste,asi by bolo fajn myslieť aj na seba🙂))

eeffka
20. aug 2012

ja by som svoje obe dala hned aj na 2dni dakomu lenze nikto ich nechce 😀 😀 😀 , my nechodievame bez deti nikam, ale ked sla starsia dcera 1x na 2dni zo skoly na vylet sme s muzom sedeli na gauci kukali na seba (2.bola este v brusku) ze hmmm, dajak ticho 🙂 cloveku to chyba.
Mala 7r.
a 1x prespala u babky ked mala 6 a hned rano sme tam museli prist, nuz mamickin maznacik, a to som prosim ja z "vojenskych" matiek... ta co uz

luciferkax
20. aug 2012

Ja by som nešla, chatu by som si neužila, myslela by som stále na drobcov, mám detičky 4-ročného a 18 mesačného, bez nich na noc neodchádzam, boli sme dvakrát za ten čas na svadbe do polnoci bez nich, aj to sme icho ôsmej prišli uložiť spať a šli naspäť 🙂
Ale aks a na to cítiš, ak to potrebuješ, ak má dieťatko kto postrážiť, a dieťatko by bolo šťastné, tak by som mooooooožnože aj šla.

misulka47
20. aug 2012

sice este nemam dieta, ale myslim si ze to kazdemu prospeje raz za cas si oddychnut od toho stereoptypu, a maleho neodkladas k cudzim vsak bude u svojich 🙂

gerci90
20. aug 2012

no moj názor nato je že aj manžel si zalsuži aby si ho takto "obskakovala" a venovala mu svoju pozornosť (raz za čas) ako svojmu dietatu a pokym mas možnost že travit cas s mm aj osamote a mas aj kde dat malého tak sa tomu teš... zmena pre vás zmena aj pre drobca a aj starých rodičov 🙂 Ved predsa nie sme len MATKY ale stále aj milujúce MANžELKY:. 🙂 užite si krásny víkend...

cerez
20. aug 2012

Nebola som ešte v takej situácii, ale ak sa synčekovi u starkých veľmi páči a vydržal tam 3 dni, nevidím v tom problém. My maminky to celkovo ťažko znášame.

dominka11
20. aug 2012

ahoj, pri prvom sme sa dostali 1.krát sami bez malého na víkend keď mal 2,5 roka a hneď potom som zistila, že som znova tehotná. Potom ešte raz v tehotenstve, malý to zvládol dobre, ale ja som stále na neho myslela. Teraz sme boli 2krát po 1 noci mimo domu, kedže už nekojím a môžem povedať, že takisto rozmýšlam nad nimi, ale už nie som taká úzkostlivá ako pri jednom dietati. Momentálne by som si netrúfla ist na dlhšie, ale určite o nejaký rok si viem predstaviť predlžený víkend 😉 A určite ti to prospeje a aj manželovi, je super vypnut a sústredit sa len na seba 😵

k_a_j_k_a
20. aug 2012

@llia kludne chodte 🙂 ja odporucam. Nase deti chodia od roka obcas na vikendy prec (hlavne cez prazdniny). Aj ked mi veeelmi chybaju, je to oddych, vybocenie zo stereotypu a prospieva to vztahu medzi mnou a MM. Vacsinou zostavame doma a spravime si pekny vikend, vecera vonku so znamymi alebo sami, niekedy vybehneme na poldenny vylet na moto alebo sa len vyvalujeme doma. A velakrat sa nam stalo, ked deti odisli a my sme zistili, ze nevieme, co robit a je nam smutno a doma je moc ticho. Pred dvoma tyzdnami sme to riskli a isli sme s MM na predlzeny vikend na moto do Talianska. Mala som z toho zmiesane pocity a straaasne sa mi pacilo a oddychla som si. Tiez mam take pocity, ze ich odkladam, ale uvedomujem si, ze sa musia naucit fungovat aj bez nas. Teraz idu obe do skolky a uz mi je teraz smutno ☹

llia
autor
20. aug 2012

@luciferkax presne aj my sme boli na 2 svadbách a po polnoci sme boli doma)))ale keď sme boli obaja dosť vážne chorí a nemohli sme sa postarať o drobca, tak bol u rodičov a prekvapivo bol veľmi šťastný a nesmútil za nami, zato ja som za ním plakala, mi to bolo ľúto, že nie je s nami. Iba táto skúsenosť ma ubezpečila, že vie vydržať aj bez nás / ja ho dokonca ešte kojím/ ale bez mliečka on vydrží, bezproblémov pije umelé a chutí mu🙂) Budú to len 2 dni, tak to snáď zlvádnem🙂)

llia
autor
20. aug 2012

@gerci90 tiež si myslím🙂)dík

luciferkax
20. aug 2012

@llia ja tiež kojím mladšieho, ale neviem si predstaviť, čo by robil niekde inde, ked on zistí, že sa spchujem a chce ho uspať manžel, tak bude vrieskať a plakať, kým as neosprchujem a nevezmem an ruky ja, takže u nás je to skôr nemožné 😉 😉 😉 😉 😉 ked to zvládne drobec, tak to zvládneš aj ty, len nezabudni odsávať 😀 😀 😀

bluff
20. aug 2012

Kiezby som ja mala dat komu malu na vikend a mohla si ist lezkat na chatu. ach zavidim. 😀

llia
autor
20. aug 2012

@k_a_j_k_a no veď sa mi zdá, že mi maminy to moc riešime a deti sú v pohode aj bez nás🙂))

llia
autor
20. aug 2012

@luciferkax no to ja veľmi dobre poznám, aj náš toto robil,to som nikam nechodila, ale už to prešlo, keď je so mnou, tak sa v noci budí na kojenie, keď som tam nie je, tak sa zobudí raz, dostane umelé mlieko a spí až do rána.

martinka31
20. aug 2012

Ahojte
Baby ako Vám závidím 😉 ja mám 4 baby doma a ešte nikde bez nás neboli. Nikto si ich nechce zobrať ani na pol dňa tobôž už na výkend. Na chate sme boli asi pred 10 r. sami a od vtedy nikde.

lucia20
20. aug 2012

ja keby som mala komu dat tie moje tri dietky, tak ich v sekunde zbalim a posielam prvou triedou. vsade ich nukam, ale nikto ich nechce. 😀 😀 😀 😀 😀 moja milovana svokricka mi zadrela, ze sa mame naucit s muzom byt spolu aj ked sme s detmi. 😖 ale uz to nie je ono. ja vravim, ze ako rodina fungujeme ako hodinky, ale ako partneri a milenci..... 😖 😖 😖 😖 no to uz je horsie. nemame cas sa venovat jeden druhemu. vzdy je tu nejaky "rusivy" element. velmi mi to chyba. len tak s muzom si polezat. bavit sa o totalnych somarinach. 😖 teraz sa bavime 80% o detoch, 10% o uctoch a problemoch a 10% o robote. 😢 😢 😢 😢 😢 ale jednoducho, neni na to cas.

k_a_j_k_a
20. aug 2012

@llia hej riesime 🙂 ja sa snazim si to moc nebrat, no dnes som sa na obed rozplakala, lebo som si uvedomila, ze tento vikend tu deti nie su, potom ideme na dovolenku a o tri tyzdne ide starsia do skolky a za nou na dalsi tyzden mladsia a ja do prace. A chudatka deti na mna nechapavo hladeli.

munu
20. aug 2012

my sme raz boli na svadbe mojmu uz svagrovi a moji rodicia sa postarali o nasho Matka, ktory mal vtedy pol rocka.. teraz ma uz 3 a pol 🙂 od tej svadby sme neboli nikde bez Matka a teraz uz ani bez Samka.. kde ideme, deticky idu vsade s nami, ale neprekazaju nam.. rada by som s muzom vybehla aspon jeden vecer niekam vonku posediet alebo na veceru nejaku sami, romantika a tak, ale zijeme v uk a babky tu nasi drobci nemaju, takze ich nemam u koho nechat..mam tu sestru a ona ma dve deti, ktore nas Matko strasne lubi, su to jeho sesternicky, ale bez nas by tam nezostal :( je to taka nasa tetovacka mala.. o rok ide do skoly, lebo v uk sa ide od 4 och rokoch a o dva mesiace sa budeme stahovat do inej dedinky do domu, takze tam mu musim zabezpecit ihned skolku, aby bol potom v skole ok.. ja sa normalne bojim ako on zvladne chodit do skoly bez nas, ked je teraz taky nalepeny na nas stale :(

lleniak
20. aug 2012

@llia prosim ta neries a uzite si to! aj za nas 😀

kvetinka211
20. aug 2012

@llia kedysi som myslela ze nikdy nepojdem na dovolenku bez deticiek ... no teraz sa uz tesim ze ked niekedy dokojim, tak pojdeme na 3-4 dni sami 🙂 Aj teraz by som isla aj keby som asi tiez mala pochybnosti, ale este sme prepojeni mliekovodom 😅
Urcite chod.

carrie4
20. aug 2012

@llia my dávame veľmi pravidelne malú mojej mamine alebo svokrovcom, a my si ideme niekam posedieť alebo do kina, na nákupy ... takže u nás zatiaľ nevznikla potreba nechať malú na dlhšie bez nás. zopár nocí prespala u mojej maminy, ale ona býva veľmi blízko nás, takže keby niečo sme po ruke
ale pokojne to vyskúšajte, veď čo sa môže stať?! malému nič, ved bude s tvojimi blízkymi, ktorým dôveruješ... jedine, že ty budeš myšlienkami pri ňom 🙂

ivett1
21. aug 2012

@llia ahoj, len choď, ak máš tú možnosť...sem-tam sa človek potrebuje odreagovať...a dokonca ti to navrhol vlastný manžel...no, čo už môže byť príjemnejšie😀...len si to uži...myslím, že aj váš malý si to bez vás užije, neboj😉

cecil36
21. aug 2012

@llia ako zavidim, ze ti ma kto drobca postrazit 🙂 . Ja by som sla keby mi ma kto zostat s detmi. Ale mame len jednu staru mamu 300km od nas a etse k tomu ma zdravotne problemy, takze nic. Fakt by ma zaujimalo ako to robia rodicia co nemaju ochotnych starych rodicov..... 😝

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
llia
autor
21. aug 2012

@dominika1988 no presne, ale treba si asi odpočinúť. Aj to upevní vzťah s partnerom, aj keď my 😲 malého nosíme k nim, no na noc moc nie, ale cez deň áno, a obšas si vybehneme na večeru, kávu alebo do sauny...potom sa tešíme na neho, ale tiež sme rodičia na plný úväzok, tak si aspon oddýchneme.

zuzka38
21. aug 2012

@llia na cely den ci vikend nie, ale robime si cas na seba aj dnes sme boli v kine a zmrzke.. je to super, odporucam 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrofuzik11
21. aug 2012

jeeej, len si to uzi! my s manzelom travime velmi malo casu sami dvaja. a je to na skodu vztahu. citim, ako sa vzdalujeme...

marlenka27
21. aug 2012

ked mate moznost, chodte, ja by som brala desiatimi ale bohuzial u nas to nehrozi...je to dobre aj pre drobca, nech si zvyka ze nebudete stale spolu a prospeje aj vasmu vztahu, takze este raz hlasujem za 😎

bubu4125
21. aug 2012

určite choďte...je to fajn na chvíľu sa odreagovať, aj keď aj ja som z tých, že stále myslím na moju princeznú...len u nás je to trošku zložité...malej ocko si ju zvykne brávať k sebe a ešte aj jeho rodičia...keďže sa rozvádzame, tak to mám o to horšie, že na dve miesta ju musím dávať...ale viem, že ju milujú všade a že malá sa s nimi cíti dobre...
my si s priateľom vychutnávame chvíľky spolu, ale zároveň sa tešíme na malú, kedy príde domov...ten pocit ťa neopustí už celý život, je to tvoje dieťa, to najkrajšie v živote, a celý život sa budeš báť...

zuzi0911
21. aug 2012

Moja mama si brava dcerky tak kazdy 2 vikend a teraz ich mala 1 tyzden lebo mala dovolenku. Vzdy som rada ze si trosku oddychnem atd.ale ked od nich idem prec neraz som plakala aj ked viem ze im je dobre a ta starsia sa cely tyzden nevie dockat kedy pojde k babke. Vzdy mi je smutno a vzdy ked nie su pri mne sa v noci budim a hladam ich.ak mas moznost chod a uzi si to.