Ahojte maminy, chcem sa len opýtať, či chodievate niekedy s partnerom preč od detí aj na pár dní, prípadne na dovolenku? Ja mám 1,5 roč. dieťa a ešte od nás nebolo preč, iba keď sme boli chorí, tak strávil 3 dni u starých rodičov, bolo mu tam dobre, má ich rád. To skôr ja som bola z toho nesvoja, lebo mi moc chýbal. Teraz mm navrhol, že by sme mohli ísť na víkend na chatu bez nášho drobca, mám z toho také zmiešané pocity, ale na druhej strane sa moc teším, že budeme môcť robiť, to čo s malým nemôžeme a bude to zase ako kedysi. Pôjdeme sa večer zabaviť, v kľude zjeme obed, bez naháňania drobca v reštike. Pôjdeme k vode a kľudne si poležíme na deke, budeme sa venovať jeden druhému. Na jednej strane super, na druhej mám taký zvláštny pocit, že som sebec a drobca odložím. PS: malému sa venujeme celé dni, chodíme po výletoch, von, hráme sa...stále je on na prvom mieste,asi by bolo fajn myslieť aj na seba🙂))
Ja by som nešla, chatu by som si neužila, myslela by som stále na drobcov, mám detičky 4-ročného a 18 mesačného, bez nich na noc neodchádzam, boli sme dvakrát za ten čas na svadbe do polnoci bez nich, aj to sme icho ôsmej prišli uložiť spať a šli naspäť 🙂
Ale aks a na to cítiš, ak to potrebuješ, ak má dieťatko kto postrážiť, a dieťatko by bolo šťastné, tak by som mooooooožnože aj šla.
sice este nemam dieta, ale myslim si ze to kazdemu prospeje raz za cas si oddychnut od toho stereoptypu, a maleho neodkladas k cudzim vsak bude u svojich 🙂
no moj názor nato je že aj manžel si zalsuži aby si ho takto "obskakovala" a venovala mu svoju pozornosť (raz za čas) ako svojmu dietatu a pokym mas možnost že travit cas s mm aj osamote a mas aj kde dat malého tak sa tomu teš... zmena pre vás zmena aj pre drobca a aj starých rodičov 🙂 Ved predsa nie sme len MATKY ale stále aj milujúce MANžELKY:. 🙂 užite si krásny víkend...
Nebola som ešte v takej situácii, ale ak sa synčekovi u starkých veľmi páči a vydržal tam 3 dni, nevidím v tom problém. My maminky to celkovo ťažko znášame.
ahoj, pri prvom sme sa dostali 1.krát sami bez malého na víkend keď mal 2,5 roka a hneď potom som zistila, že som znova tehotná. Potom ešte raz v tehotenstve, malý to zvládol dobre, ale ja som stále na neho myslela. Teraz sme boli 2krát po 1 noci mimo domu, kedže už nekojím a môžem povedať, že takisto rozmýšlam nad nimi, ale už nie som taká úzkostlivá ako pri jednom dietati. Momentálne by som si netrúfla ist na dlhšie, ale určite o nejaký rok si viem predstaviť predlžený víkend 😉 A určite ti to prospeje a aj manželovi, je super vypnut a sústredit sa len na seba 😵
@llia kludne chodte 🙂 ja odporucam. Nase deti chodia od roka obcas na vikendy prec (hlavne cez prazdniny). Aj ked mi veeelmi chybaju, je to oddych, vybocenie zo stereotypu a prospieva to vztahu medzi mnou a MM. Vacsinou zostavame doma a spravime si pekny vikend, vecera vonku so znamymi alebo sami, niekedy vybehneme na poldenny vylet na moto alebo sa len vyvalujeme doma. A velakrat sa nam stalo, ked deti odisli a my sme zistili, ze nevieme, co robit a je nam smutno a doma je moc ticho. Pred dvoma tyzdnami sme to riskli a isli sme s MM na predlzeny vikend na moto do Talianska. Mala som z toho zmiesane pocity a straaasne sa mi pacilo a oddychla som si. Tiez mam take pocity, ze ich odkladam, ale uvedomujem si, ze sa musia naucit fungovat aj bez nas. Teraz idu obe do skolky a uz mi je teraz smutno ☹
@luciferkax presne aj my sme boli na 2 svadbách a po polnoci sme boli doma)))ale keď sme boli obaja dosť vážne chorí a nemohli sme sa postarať o drobca, tak bol u rodičov a prekvapivo bol veľmi šťastný a nesmútil za nami, zato ja som za ním plakala, mi to bolo ľúto, že nie je s nami. Iba táto skúsenosť ma ubezpečila, že vie vydržať aj bez nás / ja ho dokonca ešte kojím/ ale bez mliečka on vydrží, bezproblémov pije umelé a chutí mu🙂) Budú to len 2 dni, tak to snáď zlvádnem🙂)
@llia ja tiež kojím mladšieho, ale neviem si predstaviť, čo by robil niekde inde, ked on zistí, že sa spchujem a chce ho uspať manžel, tak bude vrieskať a plakať, kým as neosprchujem a nevezmem an ruky ja, takže u nás je to skôr nemožné 😉 😉 😉 😉 😉 ked to zvládne drobec, tak to zvládneš aj ty, len nezabudni odsávať 😀 😀 😀
Kiezby som ja mala dat komu malu na vikend a mohla si ist lezkat na chatu. ach zavidim. 😀
@luciferkax no to ja veľmi dobre poznám, aj náš toto robil,to som nikam nechodila, ale už to prešlo, keď je so mnou, tak sa v noci budí na kojenie, keď som tam nie je, tak sa zobudí raz, dostane umelé mlieko a spí až do rána.
Ahojte
Baby ako Vám závidím 😉 ja mám 4 baby doma a ešte nikde bez nás neboli. Nikto si ich nechce zobrať ani na pol dňa tobôž už na výkend. Na chate sme boli asi pred 10 r. sami a od vtedy nikde.
ja keby som mala komu dat tie moje tri dietky, tak ich v sekunde zbalim a posielam prvou triedou. vsade ich nukam, ale nikto ich nechce. 😀 😀 😀 😀 😀 moja milovana svokricka mi zadrela, ze sa mame naucit s muzom byt spolu aj ked sme s detmi. 😖 ale uz to nie je ono. ja vravim, ze ako rodina fungujeme ako hodinky, ale ako partneri a milenci..... 😖 😖 😖 😖 no to uz je horsie. nemame cas sa venovat jeden druhemu. vzdy je tu nejaky "rusivy" element. velmi mi to chyba. len tak s muzom si polezat. bavit sa o totalnych somarinach. 😖 teraz sa bavime 80% o detoch, 10% o uctoch a problemoch a 10% o robote. 😢 😢 😢 😢 😢 ale jednoducho, neni na to cas.
@llia hej riesime 🙂 ja sa snazim si to moc nebrat, no dnes som sa na obed rozplakala, lebo som si uvedomila, ze tento vikend tu deti nie su, potom ideme na dovolenku a o tri tyzdne ide starsia do skolky a za nou na dalsi tyzden mladsia a ja do prace. A chudatka deti na mna nechapavo hladeli.
my sme raz boli na svadbe mojmu uz svagrovi a moji rodicia sa postarali o nasho Matka, ktory mal vtedy pol rocka.. teraz ma uz 3 a pol 🙂 od tej svadby sme neboli nikde bez Matka a teraz uz ani bez Samka.. kde ideme, deticky idu vsade s nami, ale neprekazaju nam.. rada by som s muzom vybehla aspon jeden vecer niekam vonku posediet alebo na veceru nejaku sami, romantika a tak, ale zijeme v uk a babky tu nasi drobci nemaju, takze ich nemam u koho nechat..mam tu sestru a ona ma dve deti, ktore nas Matko strasne lubi, su to jeho sesternicky, ale bez nas by tam nezostal :( je to taka nasa tetovacka mala.. o rok ide do skoly, lebo v uk sa ide od 4 och rokoch a o dva mesiace sa budeme stahovat do inej dedinky do domu, takze tam mu musim zabezpecit ihned skolku, aby bol potom v skole ok.. ja sa normalne bojim ako on zvladne chodit do skoly bez nas, ked je teraz taky nalepeny na nas stale :(
@llia kedysi som myslela ze nikdy nepojdem na dovolenku bez deticiek ... no teraz sa uz tesim ze ked niekedy dokojim, tak pojdeme na 3-4 dni sami 🙂 Aj teraz by som isla aj keby som asi tiez mala pochybnosti, ale este sme prepojeni mliekovodom 😅
Urcite chod.
@llia my dávame veľmi pravidelne malú mojej mamine alebo svokrovcom, a my si ideme niekam posedieť alebo do kina, na nákupy ... takže u nás zatiaľ nevznikla potreba nechať malú na dlhšie bez nás. zopár nocí prespala u mojej maminy, ale ona býva veľmi blízko nás, takže keby niečo sme po ruke
ale pokojne to vyskúšajte, veď čo sa môže stať?! malému nič, ved bude s tvojimi blízkymi, ktorým dôveruješ... jedine, že ty budeš myšlienkami pri ňom 🙂
@dominika1988 no presne, ale treba si asi odpočinúť. Aj to upevní vzťah s partnerom, aj keď my 😲 malého nosíme k nim, no na noc moc nie, ale cez deň áno, a obšas si vybehneme na večeru, kávu alebo do sauny...potom sa tešíme na neho, ale tiež sme rodičia na plný úväzok, tak si aspon oddýchneme.
jeeej, len si to uzi! my s manzelom travime velmi malo casu sami dvaja. a je to na skodu vztahu. citim, ako sa vzdalujeme...
ked mate moznost, chodte, ja by som brala desiatimi ale bohuzial u nas to nehrozi...je to dobre aj pre drobca, nech si zvyka ze nebudete stale spolu a prospeje aj vasmu vztahu, takze este raz hlasujem za 😎
určite choďte...je to fajn na chvíľu sa odreagovať, aj keď aj ja som z tých, že stále myslím na moju princeznú...len u nás je to trošku zložité...malej ocko si ju zvykne brávať k sebe a ešte aj jeho rodičia...keďže sa rozvádzame, tak to mám o to horšie, že na dve miesta ju musím dávať...ale viem, že ju milujú všade a že malá sa s nimi cíti dobre...
my si s priateľom vychutnávame chvíľky spolu, ale zároveň sa tešíme na malú, kedy príde domov...ten pocit ťa neopustí už celý život, je to tvoje dieťa, to najkrajšie v živote, a celý život sa budeš báť...
Moja mama si brava dcerky tak kazdy 2 vikend a teraz ich mala 1 tyzden lebo mala dovolenku. Vzdy som rada ze si trosku oddychnem atd.ale ked od nich idem prec neraz som plakala aj ked viem ze im je dobre a ta starsia sa cely tyzden nevie dockat kedy pojde k babke. Vzdy mi je smutno a vzdy ked nie su pri mne sa v noci budim a hladam ich.ak mas moznost chod a uzi si to.
ja by som svoje obe dala hned aj na 2dni dakomu lenze nikto ich nechce 😀 😀 😀 , my nechodievame bez deti nikam, ale ked sla starsia dcera 1x na 2dni zo skoly na vylet sme s muzom sedeli na gauci kukali na seba (2.bola este v brusku) ze hmmm, dajak ticho 🙂 cloveku to chyba.
Mala 7r.
a 1x prespala u babky ked mala 6 a hned rano sme tam museli prist, nuz mamickin maznacik, a to som prosim ja z "vojenskych" matiek... ta co uz