Baby ja už nevládzem so synom , on vôbec nepočúva , on stále robí zle ,ale naozaj zle stále ..to je hrôza, už aj dostal , aj viac krát a on nič ..my sa s mužom pomaly rozvedieme kvôli nemu, snažím sa mu urobiť program , ma veľa možností ale už ako su prázdniny je to neúnosné..najlepší bol keď bol pri mori, vtedy sa celé dni kúpal a bolo dobré , to bol jediný svetlý týždeň ..v škôlke je to jedno super dieťa , a doma je jak pavian , sa čudujem že sociálka nezaklopala , buď hucim ja ,alebo on..
Plačem kvôli nemu už koľko krát ..už podľa mňa aj on vidí že som nahnevaná tak začne mi robiť schválne zle..ja nevládzem ja som kôpka nervov , ktorá len kričí a jak sa ráno zobudim som nervózna..a absolútne sa neteším na deň
Som z neho vyhorena , podľa dr je v poriadku,podľa učiteliek tiež ..tak na chybe budem asi ja..prosím vás neviete mi niečo poradiť?
Má 4 roky
Čo muž? On sa nezapája? Jeho rešpektuje?
Nebi ho, lebo evidentne to nemá zmysel
Je to take obdobie nasa je kludne dieta ale minulý rok.masaker vtedy 4r teraz ma.5.5r. Ak.krici place poslať do izby a povedat kludnym hlasom ze pokiaľ nebude ticho tak nepríde do obývačky....to nam zacalo zaberat tiez. Som vkuseen vreskala obcas po rici ak sj just spravila co nesmela.... jedine to ze do izby vyvreskat ale našťastie mame.malo dni take....ale zmenila som aj ja pristup ale nasa je od mala samostatna hraje sa sama ak sa nudi poslem ju na dvor alebo ideme na prechadzku ale.skratka vie ze vreskat na nas nesmie inac ma.zakazne YouTube netflix na par dni...a plus ak nieco ma.spravit pocita..do 3 ak nespravi opat zakaz tv
Co konkrétne je "robí zle?" Ničí veci? Lezie, kde nemá? Nechce jest, umývať sa,obliekať a podobne? Výstraja, keď mu dačo nedáš, sladké trebárs? Ci len bez príčiny začne vrieskat, kričať, hádzať sa o zem?
Lebo píšeš všeobecne veľmi, možno podľa konkrétnych veci by sa dalo poradiť, čo s tým
S bitkou ihneď prestaň. Musíš naňho inak. Zaveď systém vyvodzovanie následkov. Musí sa naučiť, že jeho zle správanie má následky. Napríklad keď idete vonku a uteká ti, povieš mi, že keď bude utekať, pôjde domov. Ale keď ťa neoocuvne, musíš to naozaj dodržať a vziať ho domov hoc nasilu, aj keď sa ti to momentálne nehodí. Toto urobíš raz, možno dva krát a potom pochopí, že to , že ti bude utekať má svoje následky. To isté zaveď aj doma. Napríklad " keď neupraces hračky, vezmem ti ich a odložím na skriňu ". A aj tak urobiť ak neposluchne. To bol len príklad... Proste z každej situácie vyvodiť následok... Inak pochop aj jeho, že sú prázdniny a doma sa nudi. V škôlke je poslušný, lebo sa na s kým krát, chodia vonku, majú rôzne aktivity. Musíš ho brať veľa vonku, aby sa vybehal, deti majú veľmi veľa energie, ktorú musia vybiť
Ty si nervózna a z toho je aj on taky.
Ako sa zapája otec do výchovy?
A nebi ho, sama vidíš ze to nefunguje.
Píšeš ze dobrý bol pri mori. Zbal ráno veci a choďte na kúpalisko, k jazeru alebo len tak niekde k potoku.
Mozno sa doma nudí a alebo nemá pravidlá ako v škôlke.
Môj 3r to isté. Vkuse robí zle, skáče, vrieska. Nepomáha pekné slovo. Ani krik. Biť ho nebijem. Predvčerom tak vrieskal, reval za každú hlúposť, nič nikto nemohol chytiť do ruky, lebo už hučal. Povedala som mu raz, nech prestane, druhýkrát, nech prestane, lebo dostane. Tretíkrát mi vyletela ruka a dostal po ústach. Nie silno, ale šokovalo ho to. Plakal, ale ináč, tak od ľútosti, až mi to bolo ľúto. Ale ...povedala som mu, že môže prísť ku mne keď prestane revať a hnevať sa na každého. Asi po polhodine sa utíšil a už bolo dobre celý deň. No dnes zase asi bude náročný deň, lebo od večera je búrka. Už neviem čo vymyslieť, aby sa nenudil. Kreslime, skladáme lego, strihame, tancujeme, pratame, perieme, kúpeme sa vo vani aj 3x denne keď vonku sa nedá, chodíme aj do detského kútika. No tak hodinu denne je kľudný. A keď spí. Ešte aj pri jedle vystrája.
Keď si ho nevšímam, potrebuje upútať pozornosť, keď si ho všímam, nemá mieru, nevie kedy prestať vystrájať.
Už nech je september.
Tak rozmyslaj. Co bolo inak, ked ste boli pri mori a vtedy bol spokojny?
Urcite nebol vo vode 8:00-21:00.
Monkey see, monkey do. Ty v prvom rade chod denne niekam na vzduch bez deti. V druhom rade odporucam nastudovat nejake psychologické knihy ohladom vyhovy. Ak nie knihy, tak internet je plny dobrych rad. Gentle parenting, Deti jsou taky lidi a pod. Deti sa nerodia zle. Deti robia len to, co vidia.
@tosomja biť ho nebiješ a strelíš mu po ústach? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Takto si na..ť. v jednom príspevku do úst. Wow. Nedokážeš ovladať seba a chceš, aby sa ovládalo 3 ročné dieťa? A to ho naučíš ako? fackou? Vďaka facke sa ťa bude bát. Áno. Možno bude ticho, ale môže sa potom bat povedat cokolvek, aby nedostal. Mali by ste robit psychotesty predtým, ako sa z vas stanu rodicia.
Ja si moju skoro 5 ročnú nevšímam, keď začne vyvádzať a keď vidí, že ma to nerozhodí a žiadna reakxia z mojej strany, tak hneď prestane. Samozrejme, keď robí zlé doma alebo vonku, tak ju ráznejšie upozorním, že ak sa nebude správať normálne, tak ide domov, alebo ak je to doma, tak, že nepôjde von. Deti nie sú hlúpe, skúšajú naše hranice a už je len na rodičoch, ako si ich nastavia. Nikdy som svoje dieťa neudrela a ani neudriem. Kričať, kričím ak si to situácia vyžaduje, ale ináč ignorácia a keď sa ukľudní, tak vysvetlím.
@tanyag súhlas. Aj u nas funguje, "ak nie su diváci, nie je divadlo"
Záleží uz len na rodičoch, či sa zvládnu dlhšiu dobu ovládať, alebo to budú riešit prepleskom.
@mamamasama nebijem ho. Dostal prvýkrát.
@tosomja tak snáď aj posledny
Deti potrebuju vybehat ako psi😄 mam taku teoriu odkedy sme boli teraz par dni doma kvoli chorobe a vecer som myslela, ze ma odvezu na psychiatriu
@rebrambora ja neviem asi to že mal program , celkovo sa vo vode ukludnil , aj ja som asi bola viac v pohode, boli sme bez režimu
@mamamasama veď píšem, že mi to aj bolo ľúto. Bola to len taká letmá, ale asi šok, že som to myslela vážne. Chcela som tým povedať to, že zbytočne budeme bit, vrieskať, vyhrážať sa, keď to nepomáha. Treba ísť ináč na deti. Na každé platí niečo iné.
U nás čerstvý vzduch. Doma nevedia čo od rozkoše.
@sense ako zapája sa aj manžel , nie je to typ muža ktorý kašle na dieťa a radšej je na telefóne..ale malý je viac so mnou , keďže chodia som mnou deti aj do práce ,som s ním nonstop a si spolu nejak nerozmieme
Čau, vraj dieťa vie dať von "negatívne" emócie, keď sa cíti bezpečne. Preto veľa detí sa správa doma oveľa horšie ako napríklad v škôlke, u babky, atď. Nie je to pravidlo, ale u nás to tiež platí - u všetkých 3 detí. Bitka nie je riešenie, to je pravda, ale ja tiež nemám nervy v prášku a priznávam, že občas mi rupli. Tiež nie som na to hrdá. Čo sa mne osvedčilo - byť s deťmi vonku - nabaliť chlieb alebo rožok / chrumky / banány, vodu, sebe zbaľ dobrú knižky a byť vonku na ihrisku až do večera. Ak máš muža, ktorý vie aj niečo spraviť, nech zatiaľ pripraví nejakú večeru. Potom domov, najesť, umyť a spať...🤷. Bude aj vrieskanie, ale oveľa kratšie, ako keby ste šli zo škôlky rovno domov 😉. Chápem, že doma nič nespravíš, ale nerieš teraz - sú prázdniny, tak bude bordel. Alebo ak to chlapovi prekáža, nech niečo uprace kým ste vonku. PS: prázdniny sú na palicu aj pre mňa, ale keďže to už absolvujem 12sty krát v svojom živote, veľa vecí už fakt že neriešim (napríklad včera krpec celú cestu k vode papuľoval, že on nepôjde do vody a neviem čo. Neriešila som, nechala som ho, nech sa pojeduje, povreští a hotovo. Už to s chlapom berieme športovo, vreskotu je každým rokom menej (chvalabohu). Ale napríklad keď mám pms, tak to sa barak natriasa ako po nich vrieskam a oni naspäť po mne.
@zmrzlinka2021 fakt pekna teoria, este jej porad ako to docielit ked je v jednom kole a uz rano sa zobudi apaticka.
@hendikep možno to myslela tak, že pomohlo v ten konkrétny deň 😁
Musím uznať, že ja som mala "peklo" s mojou dcérou, ale čím ďalej, tým je to lepšie a ako spomenula @zmrzlinka2021 dôležité je aj to, že matka bude tráviť čas sama, aspoň hodinku, dve denne, bez dieťaťa...ja to takto robím, aj keď len na nákup alebo do mesta, idem sama...a je to pre mňa "detox", síce viem, čo ma čaká, keď sa vrátim, ale naučila som sa pracovať so svojími emóciami a nevytočí ma už skoro nič 😁
Nie si zlá mama, len potrebuješ oddych. Daj si ráno magnezium, ono aj ukľudňuje. Aspon raz do týždňa nechaj dieťa otcovi a zbehni s kamoskou na kávu alebo si urob vlastný program, psychicky tá to nabije.
Musíš sa upokojiť, aj keď tieto stavy veľmi dobre poznám😅 lebo ono to dieta vycíti že si nervózna, a rýchlo vybuchujes, a na ňom sa odzrkadľuje tvoja nálada, vedia už aj naschvaly potom robiť🙈
Akurát čítam ze chodí s tebou aj do prace, tak on sa proste nudí, my tiež nemáme deti ktoré by spokojne obsedeli, ja keby svojich zoberiem do práce tak nezostane kameň na kameni🙈 ešte do toho keď ste spolu nonstop tak je to jasne. Už ale len mesiac prázdnin a bude dobre 😄
Cez vikendy ale po práci neviem či chodíte po výletoch, ale ak nie tak mu cez deň skuste urobit program, chodiť na kúpaliska, ihriska, aquaparky, trampolíny, stretnúť sa so známymi ktori majú deti v jeho veku, potom ked bude vybitý tak bude menej neposlúchat, a aj ty budeš kludnejsia. My takto fungujeme, inak by sme sa s nimi tiež doma zbláznili lebo to by bola uplna anarchia 😅
kde pracujes, ze s tebou dieta chodi do prace? a da sa pri nom pracovat, ked pises, ze vkuse robi zle?
Je jedináčik?
Dieťa ktoré sa hrá, nezlosti.
Zaujímalo by ma, ako sa mu venujete, keď ste doma? Koľko času trávi von? Hra hry ? Koľko pozerá TV?
Celý príspevok len o tom, aká si zúfalá, ale nič konkrétne.
Skus viac opísať situácie, napr jeden cely deň. Co ta dokáže vytočiť?
@reanda áno chodí so mnou do práce
@reanda veľmi ťažko ide s ním práca , je to o hubu, ale nejako zvládame
@simona20201309 nie je jedináčik ,venujeme sa mu stále, tak isto sa aj súrodenec mu venuje , stále niečo vymyslame, veľa sme vonku, na výletoch , sa snažíme stále niečo ..
Hlavne ho nebi - neukazuj mu, ze agresivita je v poriadku a riesia sa nou problemy.
Ak si od rana kôpka nervov, kricis, dieta ta zrkadli.
Je dolezite aby si ty bola v poriadku a mala cas aj pre seba, svoje zaujmy a tak budes lepsie k dispozicii pre syna.