S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?

19. feb 2022

Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?

sona96
19. feb 2022

Sused má vnučku, ktorá sa volá Mirella. To som naozaj ešte nikdy nepočula, neviem odkiaľ mali inšpiráciu 😀

smoulingirl
19. feb 2022

U nás susedia dievčatko Zia.

jaskolka
19. feb 2022

V okolí nie, ale na ambulancii sme mali pacientky, všetky boli "tunajšie" nie cudzinky:Graciela
Laya
Keyra
Mužské mená neboli extra nezvyčajné, možno Salid, ale to bol Arab, čiže nebolo to také zvláštne.

zmrzlinka2021
19. feb 2022

@sona96 ako dieta som poznala jednu babu Mirellu, bola z byvalej Juhoslavie

pribinak
19. feb 2022

Raz v obchode hrozne reval asi 4 ročný chlapček, rodičia, že Bonifac nerev, Bonifac toto a hento a dieťa len revalo. S takým menom revem aj ja a možno ešte aj viac ako on

emm_i
19. feb 2022

Muzske meno Rogan (obaja rodicia Slovaci a zijuci na SK). To bolo pre mna zvlastne, ale znie tak slachetne 🙂

matovicova
19. feb 2022

Flora

dadulamamula
19. feb 2022

Divne mena na slovensku k slovenskému priezvisku, sú všetky tie pozahraničné, to je cista katastrofa... Ale poznám Salome, Tea, Matias... No proste otras

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
19. feb 2022

MERITAMON bolo asi top. Inak pestre vselico. A jeden dedko sa volal SVANTOVÍT.

jaskolka
19. feb 2022

Voľakedy boli tiež zaujímavé mená, ako Pravolub, Svätoslav, Dorofeja, Botond, Žiarana...

aurorastone
19. feb 2022

Kamoškina neter je Midia

jana_eyre_2
19. feb 2022

My sme rodina co má nezvyčajné mena.. ja sa volám Dobromira, deti mám Edgar, Elma Elias.. v okolí nepoznám vlastne nikoho kto by sa volal príliš nezvyčajne, okrem mojich súrodencov a jednej netere (Ronja) všetky ostatné deti majú klasické mena, ktoré sú teraz moderné.. čiže napr.Alan, matteo, Lucas už ani nepovažujem za nejaké nezvyčajné, lebo su deťom dnes dávané často..

zmrzlinka2021
19. feb 2022

@jana_eyre_2
deti maju brutalne krasne mena 🙂
A ako teba oslovuju?

alanko20
19. feb 2022

Na ihrisku bolo dievčatko s menom Deborah a mamička (Slovenka hovoriaca na dieťako slovensky a maďarksky) ju oslovovala Deborka.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gab
19. feb 2022

Zalezi na tom,kde clovek zije,ja som v At a tu su skutocne mena,jedno zaujimavejsie ako druhe, pre mna osobne dievcenske Lames ( syrske)

jana_eyre_2
19. feb 2022

@zmrzlinka2021 ďakujem 🙂 mňa muž a súrodenci a ich deti volajú Dobruška (tak ma volali v detstve) a ostatna rodina, známi a kamarati ma volajú Mirka 🙂

angelovka
19. feb 2022

Emerencia,volaju ju ema a dievčatko tea

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dudos
19. feb 2022

@tosomja krásne meno. Tiež sme nad ním rozmýšľali pre našu dcéru. My sme sa rozhodli pre Máriu.
Ja som nadobudla pocit, že moja dcéra má netradičné meno. Každému komu odpovieme na otázku, že ako sa maličká volá a my, že Mária tak som si všimla, že ľudia až oči vypučia. Možno asi čakajú odpoveď, že Lara, Stella, Kiara a pod.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diewcatqoo
19. feb 2022

My mame kamosa z ihriska, ktory sa vola Vendelin a ma 3 roky. Mna vzdy mykne, ked na neho volaju "Venďo, Vendelinku" 😳
V praci mame klienta, ktory sa vola Zdislav. Okrem toho ma aj velmi vtipne priezvisko a spolu to posobi fakt velmi smiesne. Ked sme to videli prvykrat, moja kolegyna az plakala od smiechu.
Este z takych nezvycajnejsich mien si pamatam na pocernejsieho chlapceka, ktory raz so mnou cestoval vo vlaku a volal sa Santos.

dudos
19. feb 2022

Poznala som mladého muža s menom Celestín.
Dievča menom Knarik, no pôvodom bola z Arménska.

markaterka
19. feb 2022

@dudos Mária je pekné meno, ale keď ho vyslovujú Mária. Moja suseda má trojročnú Máriu, ale ju oslovujú Marienočka alebo Marienka.

aurorastone
19. feb 2022

@dudos pre mňa je des keď vidím Kiara s K, proste také krásne meno spotvorit, moja sestrinica je Chiara ale ma talianske priezvisko a pasuje jej to jak rit na serbel 😁

ivka4852
19. feb 2022

No spoluziacka dala chlapcovi meno Timur.. vo som si dlho nemohla zvyknut.

hyta
19. feb 2022

Okolo nás sú bežné mená detí, no v susedstve máme Kornéliu a k jej priezvisku mi to príde strašné.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
19. feb 2022

@hyta korneliu mame na ulici aj my, všetci ju voláme Nela