Manžel sa neteší na druhé dieťa

nikolka00000
5. aug 2019

Ahojte, vec sa ma tak ze mame 6 rocnu dcerku, ja som teraz v 36tyzdni tehu s druhym babom. Na babu sme pracovali rok, nedarilo sa nam a raz som aj potratila. Druhe dieta som velmi chcela ja, muz si nebol isty a v podstate som si sla za svojim kym nesuhlasil. Takze si uvedomujem, ze za to mozem sama. Muz sa sprava uplne inak ako ked sme cakali prvu. Tesil sa, neriesil nakupy vybavicky...teraz mame viac penazi, mame dom a hocico kupim pre male vidim ze len pozera nepovie nic no vidim ze sa mu to nepaci chcem uz zariadit spalnu dat tam postielku a a povie ze na co je cas. No rodim za 3 tzdne cas neni. A ma blbe pozn a mky ze ved ty si chcela... ze mohli sme mat uz pokoj ze velka samostatna dcera a teraz znovu....je mi to moc lutto a len dufam ze sa to zmeni. Bola ste niektora v podobnej situacii? Inak podotykam ze je super otec, s malou ma neskutocny vztah-, stale sa santia, venuje sa jej aj ked tu ma kamosky bkazni sa s nimi...

maminuska
5. aug 2019

@nikolka00000 čo bude druhé ? dievča ?

nikolka00000
autor
5. aug 2019

@maminuska nie chlapec...

maminuska
5. aug 2019

@nikolka00000 vydrž pokiaľ príde na svet..ono sa to zväčša zlomí, zvlášť ak je to syn . Ak je dobrý otec, bude dobrý otec aj synovi .

mirro
5. aug 2019

@nikolka00000 čoho sa bojí,že sa nevyspí?

nikolka00000
autor
5. aug 2019

@maminuska dakujem, dufam aj ja iked uz teraz hovori ze s chlapcom sa nebude tak maznat, ze ved to ma byt chlap. Ze mala bude stale jeho princeznicka...tak neviem

nikolka00000
autor
5. aug 2019

@mirro boji sa obmedzenia ktore dieta prinasa...dceru netreba prebalovat, nespi poobede, chodime kam chceme a kedy chceme...predsa babo ma svoj rezim a napr. Mala bola velmi zle decko stale plakavala...

maminuska
5. aug 2019

@nikolka00000 ja s mojim terajším manželom som mala prvé dve dcéry a vymaznal ich hodne, a teraz máme tretie a je to chlapec a prehrá sa s ním veľmi , lopta, pištole , šrobovanie atď a to má len 19 mesiacov

maminuska
5. aug 2019

@nikolka00000 to obdobie bude trvat tak dva tri roky , potom zas budete môct veď to nie je nadoživotie.

jamatkaroka
5. aug 2019

Každý je iný, ty sa tešíš na tie pekné chvíle, on má obavy z tých ťažkých. A obzvlášť keď prvá dcéra bola náročná. Nerieši to, do ničoho ho netlač, je dosť pravdepodobné že po narodení to bude iné. U nás je to naopak. Manžel sa teší na druhé a ja mám zrazu obavy či to bol dobrý nápad. Ale už niet cesty späť.

mirro
5. aug 2019

@nikolka00000 upokoj ho, každé dieťa je iné. Keď bola prvá z kategórie náročných, druhé môže byť úplný opak. Tiež som tak mala,po prvom synovi sme si museli byť istí,že zvládneme aj druhé,keby bolo rovnako náročné. Druhé bola dcéra a to bolo bábätko ako z učebnice. Ani sme nevedeli,že ju máme.

nikolka00000
autor
5. aug 2019

@jamatkaroka akoze uprimne aj ja mam obavy...no nikdy som nechcela jedinacika. Ja sa zas bojim ako sa budu dat zosuladit zaujmy dvoch deti pri 6 rocnom rozdiele...a tie tazke chvile viem ze prejdu ona bola zla do 18mes. Potom uz super

elzena2
5. aug 2019

No to este u vas bude "srandy", ked to druhe dieta mate vlastne "z povinnosti", aby nebola dcera jedinacik. Ak do toho nejdes s tym, ze po tom druhom dietati tuzis (idealne obaja), ale mas ho z racionalnych dovodov, tak pevne nervy zelam.

klaudia_kaja
5. aug 2019

Trochu som sa stratila na začiatku, žena sa sama neplodni, chcieť si mohla, to je krásne, ale muž je ten kto zasadil nie ? Prečo viníš seba, to ti nerobí dobre na psychiku.. práveže pri chalanovi by mal byť viac zaujatý, už len kôli svojim vlastnym chlapčenským záležitostiam a tešiť sa z toho.. je krásne že má rád dcérku a určite bude mať rád aj synka držim palce

majka99999
5. aug 2019

@nikolka00000 ja mam 2 chlapcov a obaja su pritulni ako maciatka. 🙂 Mozno to nepride hned, ale az ked msly podrastie a budu hrat futbal. 🙂 Neviem, kolko rokov ma manzel, moj ma 43 a teda stale omiela, ako super, ze chalani su taki velki, ze hraju futbal, bicykluju, da sa s nimi na turistiku, ziadne kociky, zuby, prve teploty, spia v noci. Zrejme ma muz obavy z narusenia pohody - a zrejme opravnene, aj dobre babatko zmeni zabehany rezim.

maminuska
5. aug 2019

@nikolka00000 veď dve deti je nič, ja mám detí 5 , chodia na krúžky a kadetade , pracujem a zvládame to s mužom . Najkritickejší je prvý rok , to bol vždy zaberák , ale ako začne chodiť a byť samostatnejšie , už je to potom fajn . Treba sa obrniť trpezlivosťou a pevnými nervami .

elementissa
5. aug 2019

No, drankala si, tak povolili... Kopec tém je tu takých, potom sa tie ženy sťažujú, že muži sa netešia alebo ich rovno opustia (co váš prípad snáď nebude). Chlapi sa radšej nechajú ukecat, ako vkuse počúvať drankanie. Ale potom sa netreba čudovať vetam typu - "ja som ti to hovoril" "ty si chcela dieťa, tak sa staraj" a podobne. To je akoby muž chcel nejakú hračku (dajme tomu traktor na kosenie trávy) a vy ste mu to nechceli dovoliť, lebo je to drahé a zbytocne a nemáte to kde parkovať atď... Ale on stále dranka, že ten traktor chce. Tak nakoniec povolite, že ok a ešte aj celá rodina sa mu na Vianoce vyzbiera, aby ste si mohli ten traktor kúpiť. A potom on lamentuje, že sa oňho musí starat a ze s nim musí chodiť do servisu a podobne... A vy mu na to iba poviete - "co si chcel, to máš". S deťmi to vidia oni rovnako. Urobiť ho nie je až taký problém. Ale pokým on sám netúžil po dieťati, tak sotva ho presvedčis, aby bol teraz nadšený. Splnil tvoju požiadavku, ale len aby si už dala pokoj a sám s tým nie je úplne stotozneny. A možno keby to malo byt tiež dievča, tak sa teší viac. Môj manžel dieťa veľmi chcel, aj sa nanho teší a napriek tomu je veľmi sklamaný, že je to chlapec, lebo on chcel dievčatko, ktoré by bolo jeho princeznickou a mohol sa s ňou maznat. On je taky zas, že už teraz sa teší na druhé (a to sa ani prvé nenarodilo), lebo ma nádej, že druhé bude dievča. Ja mam husiu kožu z jedného s ked si predstavím, že tých otrasnych 10 mesiacov tehotenstva budem musieť prežívať znova a opäť tá neistota, ako to zvládnem a kto mi pomôže a ci nebudem tak na nervy, že sa hodím pod vlak, tak sa mi predstava druhý krát otehotnieť vôbec nepáči. Takže nečudujem sa ani jemu. Chcel ti spraviť po vôli, aby bol pokoj v rodine, ale uvedomuje si všetky obmedzenia a negatíva, ktoré život s novorodencom prinesie a má obavy.. 6 rokov je dost, už vyšiel z cviku. Môžeš ho skúsiť upokojiť a hlavne sa s ním porozpravaj o jeho pocitoch. Ja sa tiež často bavím s manželom o strachu, ktorý prežívam ja. Vždy ma upokojí, že spolu to zvládneme a bude mi pomáhať ako bude vládať. Vďaka tomu to nejako prežívam. Skus spraviť niečo podobne

miadi
5. aug 2019

Nerob si z toho vedu. Niektori chlapi sa tesia až ked sa dieta narodi. Kym v teho myslia len na ucty a starosti snim spojene. Prebalovanie nie je Veda a s jednorazovymi plienkami uplna maličkost. Aj Tak mà s dietatom najviac prace mama. Uz to mas za par a budes mat v rukach zdrave babatko. Teś sa nanho teš sa že mas co si chcela. A bud rada ze len pozera ked nieco kupis a nedrdle nech si mysli čo chce aspon to nemusis počuvat. ( inak je mi čudny jeho postoj ze chlapca nebude tak mojkat a dcera bude vzdy princess.. u nas to tak bolo že som bola otcov milačik a brat bol vzdy menej .. preto mame aj dost komplikovany vztah s bratom.) musis mysliet na seba a babo nie je dobre sa teraz utapat v negativnych emociach aby si potom nedostala poporodnu depresiu. Aj s babom sa da ist vselikde nakupovat cestovat k moru do restiky proste kam chcete nasa mala reflux plakavala ale dalo sa to vsetko zvladnut. Nikdy by som nepovedala že bola zle decko su proste narocnejsie babatka a jednoduchsie.. vsetky su dobre. Mas velke stastie len si to uvedom.

romiada
6. aug 2019

@nikolka00000 neries to kym sa male nenarodi. Zbytocne sa tym nervuješ možno dopredu. U nas je rozdiel 9 rokov medzi detmi. Prva dcera, druhy syn. Ja som tiež chcela druhe dieta viac ako on ....36tka na krku.....zmyslela som si že nenecham ujsť "posledny vlak". On už sa na to citil stary a nechcel kaziť zabehany život. A nakoniec tiež muž bol pri plodeni pri tom....nechal tomu volny priebeh. Dlho som sa v tehotenstve citila Sama vdaka tym jeho hlaskam (pojde to na potrat ked budu testy zle,) a prekvapeniu z teh.(neratal ze sa nam to už asi zadari). A nakoniec sa manžel z neho takmer "rozlial na kolomaž" ked sa narodil. Taku hrdost som ani pri prvom bejby nevidela..... teraz hrdy tatko co si prizna ze miluje syna , aj ked za 2 roky zostarol z neho o 10rokov 😉

lindusss2016
6. aug 2019

@elzena2 ale prosim ta.... to co je za blbost? Kopec deti vznika neplanovane a su lubene... my sme druhe splodili nahodou a nezda sa mi, ze by sme ho lubili o nieco menej ako vysnivanu dceru

hettinka
6. aug 2019

@nikolka00000 možno pozerá, načo kupuješ veci, ak máte veci ešte po staršej. A na postieľku je čas, stačí keď zmontuje kým budeš v pôrodnici.

Môj sa tiež extra netešil, prvá bola náročná, revala, nejedla, nespala... ale keď som mu syna v pôrodnici dala do rúk, plakal ako maly chalan ( v živote som mu slzu v oku videla 3x, keď sa narodil syn a keď mu zomreli rodičia)

Ja mám rozdiel 5,5 roka a deti vychádzajú super. Záujmy sa zosúladili až neskôr, ale o to vôbec nejde, aby mali stále rovnaké záujmy. Skôr aby vychádzali spolu tak ľudsky.

aldia
6. aug 2019

@nikolka00000 neboj sa keď ho uvidí a chytí do rúk celý zmäkne 🙂 držím palce 🙂

elzena2
6. aug 2019

@lindusss2016 vsak dieta
lubene bude, to hej, ale myslela som to presne tak, ze matka bude pocuvat tie blbe reci ("ved ty si ho chcela tak tu to mas") a muz jej nebude tak pomahat, ako si predstavuje,ked ho do toho dotlacila. Presne, ako pise @elementissa predo mnou paralelu o traktore (len ona to popusala lepsie ako ja).
Plus teda ten 6 rocny rozdiel...(ja mam s bratom 5 a je to blbe). Dcera si uz bude pamatat, ake je to byt jedimacikom a teraz jej "dopraju" surodenca, po ktorom ona mozno tiez vobec netuzila a budu cakat, ze bude nadsena. Tak tie pevne nervy som myslela aj na tu surodenecku rivalitu.

stanulienkat
6. aug 2019

Tak ked velmi dieta nechcel a ty si si postavila hlavu,tak sa necuduj,ze ti to dava vyzrat. Toto by si mali precitat baby,co zakladaju temy typu,ze manzel nechce dalsie dieta,co mam robit?

eliska13
6. aug 2019

@stanulienkat a čo je on nesvojpravny?ak raz nechce, tak nechce a nepohla by s nim, ak ho splodil je detinské mať potom poznámky.
@nikolka00000 podľa mňa je len zmätený z toho, že sa boji či bude vedieť ľúbiť 2 deti aspoň dedukujem podľa tej vety, že ona bude jeho princezná.Nevie čo ho čaká a boji sa.bude to dobre , ale zmena veľká pre všetkých hlavne pre dceru

stanulienkat
6. aug 2019

@eliska13 no never tomu,ze aj ked nechce,ze nepovoli. Si precitaj diskusie,ked niektora baba si postavi hlavu,ze chce dalsie dieta a preciat si aj tie rady,co tu dostava. Kolkokrat ten chlap,ked chce klud,tak sa necha ukecat aj ked s tym nie je na 100% stotozneny. Aj ked si myslim,ze ked sa babo narodi,tak zmeni nazor a bude ho lubit.

siska53
6. aug 2019

@nikolka00000 daj mu cas.. mozno,ked sa syn narodi, zmeni nazor... v podstate si ho donutila...
A zosuladenie zaujmov mam 2r.rozdiel- chalan a baba a teda..cim su starsi, tym.rozdielne záujmy maju...ako vedia sa aj spolu zahrat, ale uz to nie je take, ako predtym..

Ak si inak dieta naucis hned od zaciatku, tak mozete labzovat kde chcete a kedy chcete. Vyspi sa i v kociku, ci v nosici.. my sme boli aj v Tatrach na menšej ture, malansi v nosici pospala, aj som ju nadojcila, pre nasho 2r.sme zas mali vodu a nieco na papanie, pekne kracal.. mame znamych, co chodili na riadne tury s detmi v nosiči..a to maju dvojicky a starsie je starsie od nich len o 3roky.. všetko sa da vyriesit.. prvych par mesiacov moze byt tazsich ( ale ty na rozdiel odo mna mas staršiu dcéru, ja som.mala zive a male dieta, ked prisla na svet mala, ktora navyse na rozdiel od syna prve 3m.veeela plakavala). P. S. Dcera bola.planovana.

janage
6. aug 2019

@elzena2 ja len k tomu rozdielu. My sme boli tri. Ja v strede a rovnaky rozdiel voci mladsej aj starsej. Tak podla toho by som mala rovnako vychadzat s oboma. A vobec. Starsia silny introvert tam som si v podstate cestu nasla az v dospelosti a najblizsie mame odkedy tiez mam deti. S mladsou mam omnoho vrucnejsi vztah. Kopu zazitkov z detsva aj dospievania. Podla mna je omnoho dolezitejsia povaha ako vekovy rozdiel.

nika898
6. aug 2019

@nikolka00000 urcite to prejde. Syna bude lubim od momentu ked ho prvy krat uvidi. U nas to tiez tak bolo ze druhe som si vydobila. Odniesol si to vsak nas vztah. Stale pri hadke pocuvam ze ja som chcela mat dve deti kratko po sebe a ze sa mam starat. On sa citi byt ukrivdeny ze nemam na neho cas a energiu. Prveho syna som tiez mala narocneho vlastne doteraz narocnejsi ako ine deti v jeho veku, druhy syn poklad. Malo plakaval, pekne spinkal proste uplne ine dieta. Rozdiel mam 20 mesiacov. Ak ti muz vravi ze je cas tak si to zariad sama. Detsku postielku zvladnes zmontovat aj tehotna 😉 neries to bude to dobre.

kristina2412
6. aug 2019

@nikolka00000 ja len k tomu rozdielu,tiež mám medzi dcerami mám 6 rokov a mne to vyhovuje,staršia neziarlila ani sekundu,je to uz veľka baba,rada mi pomáha,teraz keď mala začína chodiť dáva na ňu pozor, pomaha jej,hra sa s nou. Jedine na čo som musela dávať pozor bolo aby ju neprenasala, a neprebalovala keď nie som pri nej,aby jej nespadla.

lujza123
6. aug 2019

@nikolka00000 daj tomu čas, ono to bude úplne iné za pár rokov. Ja ho v tomto úplne chápem, už mám školáčku a veru tie prve roky s babetkom boli ťažké. Len to človek vníma až pri takom väčšom dieťati kedy je už úplná pohoda, nemusíš riešiť plienky, krik, spanie. Obzvlášť keď to prvé bolo náročné tak čaká, že to bude rovnaké.
Tých 6 rokov ma svoje výhody aj nevýhody, je pravda ze keď máš deti narodené krátko po sebe tak si to plienkovanie atď odbijes spolu a potom je pokoj, no mat babo a staršie dieťa má tiež čosi do seba, na každé máš viac času, nemusíš riešiť krik novorodenca a do toho batoľa co ti demoluje byť zatiaľ čo ty kojis....
Skus sa s mužom porozprávať nech si poznámky nechá pre seba, babetko je na ceste a lamentovanie vám už nepomôže. Možno si druhé chcela viac ty, ale stvorili ste si ho vedome obidvaja, takže poznámky naozaj niesu na mieste