Mame 14 mesacne dieta a mam pocit ze nic s nim nemozem od zaciatku. Proste nemozem si vybavit lekarov, nemozem si ist kupit oblecenie,obuv, nemozem ist nic vybavit do banky na urady, nehovoriac o nejakej manikure, sporte. Ako to riesite vy? Je to strasne nemozem ani zapnut notbook lebo uz je na nom a vsetko stlaca. Max vydrzi 15 minut v lidl. Ked zaspi doma poobede na hodinu a pol tak neviem co skor robit, varim uprarujem jem a uz je hore. Som z toho strasne unavena. Nemam tu ziadnu rodinu a manzel chodi do prace, ked pride o 18 vecer to uz nic nevybavim a teda ani nakupovat sa mi nechce ked o chvilu zatvaraju obchody. Proste co si pozriem za 2 hodiny. A tak je to od zaciatku, v kazdom uzavretom priestore place aj na poste, to je nastastie rychlo.
Mám 20 mesačného a od jeho narodenia riešim väčšinu nákupov online (drogéria, lekáreň, oblečenie). Do potravín chodí manžel raz do týždňa, to mu spíšem zoznam, čo treba. Keď mi treba vybaviť nejaký úrad, tak to väčšinou len cez manželovu dovolenku.
V takomto veku som šupla dieťa do kočíka a chodila s ním, šport budeš mať rýchlu chôdzu s dieťaťom, v obchode sa treba naučiť rýchlemu nakupovaniu, no a čo keď dieťa bude revať, vydržíš aj ty aj predavačky. Proste si musíš na danú situáciu zvyknúť a prispôsobiť sa jej, dieťa keď pôjde do obchodu desiaty krát, tak snáď revať už nebude. Neprežívaj až tak prejavy nepohodlia dieťaťa, jednoducho musí chvíľu vydržať, život nie je o tom sedieť v známom prostredí.
Nauc sa robit s nim, upratovat, varit a potom ked zadrichme, mas hodinu pre seba. najes sa a vylozis si nohy...
na celodenne nakupy urcite nevezmes aj jeho, ale normalne, "hodila" som malu od kocika a islo sa, na 2-3hodiny v klude doobeda, potom po obednom spanku aj do vecera... vsetko aj nakupy som dala. Ako, velke veci a nakupy som si riesila online alebo inak (raz za 2t sme proste isli na velky nakup, alebo ostala mala s otcom a ja som to zviezla autom), bezne veci vydrzi. Tak povrieskala ked mala svoj den, cirkus bol sem tam.. a potom uz nebol. Cestou sme vybavili preliezky na namesti, alebo ihrisko.. velakrat dokonca zaspala... dieta bude s vami teraz vsade, cakat ze zrazu nebude okolo teba.. no to cakaj tak ked bude skolak... naucit sa musite fungovat, vonku, v restauracii, v obchode.. a cim skor tym lepsie :D nebudes potom riesit vrieskajuce behajuce dieta v restaike a pod.
Ja som tiež musela na nákup, 2- ročný syn sa slahol o zem (truc) v jednote na dedine, v kľude som ho tam nechala a šla o uličku ďalej s tým, že som na neho videla...ležal dosť dlho, na chrbte (našťastie bola zima, mal bundu a čiapku🙂, prišla pani nad neho: ty čo tu ležíš môj, postavil sa a išiel ku mne, odvtedy už nevyvadzal.....treba vydržať, dnes sa už dá všetko objednať online
Normálne ho treba vziať so sebou, nech si zvyká on, aj vy. Nám sa už párkrát stalo, že nás pustili aj dopredu, keď sme mali len pár veci na zaplatenie. A to ani plakat nemusel 😃nie je to taká katastrofa ako to vidíte. Len teda s tým obzeranim každého kúska oblečenia budete musieť buď počkať na muža, alebo nakupovať cez net 😃 na to trpezlivosť dieťa nebude mat tak skoro. Keď spi on, tak si oddýchnite aj vy. Svet sa nezrúti pre neupratane hračky na 20 min 😃
ja ten cas, pokym dieta spi, vyuzivam uplne len pre seba, v domacnosti sa zastavi cas a ja mam taku psychohygienu pre seba 🙂 varim, ked je hore, skratka ju necham samu sa hrat a musi pochopit, ze jej nemozem byt furt za zadkom. Ked upratujem tak mi "pomaha" alebo ju dam na stolicku a pozera sa na mna 🙂
Ranajky jem, ked aj ona je, obom spravim to iste. Na notebooku/mobile nehrozi, aby som bola,ked je hore, to ma mala nenecha :D
Mensie nakupy chodim s nou, mam vopred zoznam tak tam nebludim zbytocne dlho, vacsie robi manzel raz-2x do tyzdna.
Urad, banku ked je nieco dolezite tak idem, ked ma manzel dovolenku... Manikuru si davam po manzelovej praci, takze on sa stara o dcerku. Ak potrebujem lekara, manzel si da na mna priepustku-volno 🙂 Oblecenie nepotrebujem obkukavat, nakupujem online, kamenne obchody ma nikdy nelakali 🙂
ono asi treba len skusat a najst nejaky system v tom vsetkom ... Ja mam 15 mesacne dieta, a chodim snou vsade, na nakup potravin, oblecenia obuvy .. dokonca raz sa mi stalo ze som bola menej pozorna, a mala v obchode s oblecenim vytiahla z regalu asi tri poskladane tricka .... uz som mala hororove scenare pred ocami co povedia predavacky a neviem co .... malu som usadila do kocara, ospravedlnila sa predavackam a isla som to popratat, na co mi predavacka velmi zlato odpovedala, ze to mam nechat tak ze sa to stava .... myslim si ze aj tie predavacky su zlate a chapu to, najma vtedy, ak sa aj ty vies chovat a vies sa ospravedlnit za dieta ..... a trochu placu tiez nevadi .... treba zobrat kocar, par chrumiek alebo nejaku mlskua dieta si zvykne .... a co sa tyka domacnosti, ked varim, vari so mnou, supnem ju do veze, a zeleninu umyva ona, hra sa snou , preklada z misky do misky ... ked upratujem, dam jej cistu handru a upratujeme spolu ....
@0silvia0 my chodime vonku kazdy den 4 hodiny ale vonku.. aj teraz sme vonku ale na ulici.. inak by nevydrzal ani doma a plakal by ze je v izbe.
Oblečenie si skúšam tak, že je so mnou v kabínke v kočíku. Sedí si, hrá sa s hračkami, sleduje sa v zrkadle. Na poštu chodievam s nosičom. Kým som si vybavovala veci v banke, sedelo v kočíku, sledovalo okolie a hralo sa. Asi 2x som bola u lekára na odber a vyšetrenie, zatiaľ na dieťa dohliadala sestrička. Cestujeme aj vlakom - buď je v nosiči, alebo v kočíku (cca 2 hoďky). Počas nákupov sleduje okolie, ľudí. Boli sme aj na prednáške v múzeu, keď idem na kávu s kamarátkou, nemá problém byť pri nej, občas sa ideme pozrieť do mojej práce, kde sa zahrá. Stále sa dieťaťu prihováram, udržujem kontakt. Keď začne plakať, ideme preč. Máme zvedavé, spoločenské dieťa, takže od začiatku nebol problém.
tak keď ste už vonku, tak zbehni aj do obchodu. A čo robíš s dieťaťom 4 hodiny vonku? Vozíš ho? Či on behá a ty pri ňom stojíš a čakáš?
Vsetko kupujem online, aj potraviny. Upratuje so mnou. Varenie je trochu problem. Sport nerobim. Mam dost ked ho 1000x denne dvihnem. Sprchuje sa so mnou. Hadze hracky do vane 😁 Ak ozaj potrebujem vybavit, tak kocik alebo nosic. 4 hodiny je dost. To jasne, ze sa ti neda vsetko stihat
@0silvia0 no sedi v kociari a pozera.. nakup pptravim alebo dm nie je problem to vybavim rychlo.. cca 20 minut a je mi jedno ze place ale vcera som bola napriklad v banke no nesedel v kociari ze pozera po okoli, ale neskutocne reval nic som nevybavila aj ked som tam bola 20 minut. Ani som sa nepocula. To iste urady a za cely rok som bola pri lekarke raz a to bolo mega rychle a sestricka ani doktorka vobec neboli nadsene ze je tam so mnou. Tiez som vlastne nic nepocula. Neviem si predstavit ist na realne vysetrenie s nim. A tiez to upratovanie neide o hracky ale ved v kuchyni kupelni musi byt cisto.. tiez oblecenie vkuse sa perie a to nie je len o tom, treba to zehlit ukladat..
Keď potrebuješ ísť k lekárovi tak si muž zoberie doprovod v práci a postráži dieťa - nevidím problem. Oblečenie, obuv bud cez eshop alebo cez víkend, ak máš potrebu sa pól dňa prechádzať po obchodoch. Upratujem zasadne ked je dieťa hore. Akonáhle si sadnem, je nacapene na mne. Ked nieco robím, vidí, že nemám čas tak sa hrá sám. Vybavovačky a úrady chodím s dieťaťom. Väčšinou nás pustia prvých (radsej ako počúvať uvrestane decko :D). A neviem teda čo chodíš toľko vybavovať ale raz za čas sa to dá. Raz týždenne chodím večer cvičiť, vtedy stráži muz. Do obchodov deti neberiem. Vždy jeden stráži a druhý nakupuje. Snažíme sa chodiť na väčšie nákupy. Taký rýchly, menší nákup zvládneš aj s dieťaťom. Skôr asi potrebuješ nejaký čas pre seba. Takže si sadni s mužom a dohodnite sa kedy sa bude on starať o dieťa a ty niekde pôjdeš. Keď príde o šiestej domov, kludne môže postrážiť dieťa a ty sa môžeš ísť sama prejsť, zacvičiť si alebo niečo robiť mimo domu. Raz do týždňa to hadam muž zvládne 🙂
@beata_k no ja by som sportovat chcela aj ked denne kopec nachodim nepatrim k tym co maju po porode 50 ci 60 kg..a potom sa aj to oblecenie kupuje tazko asi 3x som objednala cez net nic mi nebolo dobre len ostara a vydaj s vracanim.
Inak podľa mňa veľmi prežívaš, ze nevydržal by plakal atď... ono ako sa naučí tak bude, ak je zvyknutý pol dna vonku pobehovať tak jasne ze ma problém počkať, prehrať sa chvíľu, v kočíku vydrzat. To už potom naozaj len vydržať. Kým bude väčší, keď pôjde do kolektívu bude to iné... keď tak môžete skúsiť nejaké iné deti, pár hodín v nejakom centre. Pripadne ak to nebude zvládať doma a bude ti chýbať práca a iné aktivity, existujú jasličky. To je tiež riešenie.
Tak cvic s vlastnou vahou. Sice sa ti tam bude motat, ale da sa to.
Chcem povedat ziadnu zumbu aby si ho neudrela skor posilovanie.
A jasne, na nákupy môžeš ísť aj večer na dve hodiny, naozaj tých 5 obchodov odídeš za tu dobu, alebo víkendy sú. Raz za čas nechaj dieťa otcovi, alebo choďte vsetci traja.. aspoň sa naozaj naučí malý tiež trochu prispôsobiť. Len nemôžete byť vy z toho nervoznejsi ako on :D
na začiatok by som začala tým, že tú hodinu a pol keď dieťa spí, treba venovať sebe a nie domácnosti. Stačí si prehodiť priority v hlave, mne spí ešte dva krát denne, ale jeho doobedný spánok sa zásadne nevenujem ničomu inému, než sebe (káva, kniha, práca na pc, voľnočasové aktivity). Svet sa nezrúti ak budeš hodinu denne robiť niečo, čo ťa baví
@simca06022011 on doma chodi vela uz od 10 mesiaca ale von sedi v kociari.. v zime ked sa naucil chodit by bolo komplikovane ho davat von...
daj ho na pol dňa do jasličiek alebo si zaplať opatrovateľku na 4 hodiny aspoň 2x týždenne, pomôže ti to
Tak on ti vonku sedí v kočíku a ty nevieš s nim zabocit do shoppingu ak mate nejaký? 🙂
A môžeš cvičiť aj s nim, ľahnite na zem, jemu daj hračky a cvic 🙂
@simca06022011 ze strasne place a hadze sa az sa bojim ze prevrati kociar..
@simca06022011 a tiez nalozit dieta do auta ist niekam vglozit to je aj pol jodiny.. teda ak byvate v BA cesta naspat to iste a potom tam pridem a on place a place no koho by to bavilo..asi som sa este nenaucila len tak si nakupovat ked moje dieta ma v kociku zachvat revu.. neviem..keby to bolo znesitelne ale takto sa neda ani sustredit.. mozem skusit poobede..aj ked je to zbytocne lebo ani vyskusat sa nic neda
To je take obdobie. Cez vikend manzel nie je doma? Aby si do obchodov mohla ist v sobotu.
Ak ti zaspi v kociku tak ho uspat v nom a v tom case vybavit urady. Inak sranda, ked mi k jednemu dietatu pribudlo druhe som sa bala aj na ulicu vyjst ze co ak sa nieco stane.. teraz ich mam troch a musim si poradit lebo muz jej furt v robote.. takze jasle/skolka, najmladsia uz so mnou pochodila lekarov, logopedie s najstarsim atd.. chce to len cas a vediet to nejako pozliepat.. drzim palec
@euka210 no to je tiez na nic ze vikendy je na dome ktory si staiame.
No asi je problem v tom, ze ho nutis sediet v kociari, ved ho daj von, nech objavuje, beha, v niektorych obchodoch maju detske voziky, tak sa spolu zabavte... Asi drobec spravne tusi, ze vonku je lepsie nez v nakupaku 🙂
Keď idete von,je iba v kočiari? Veď ho vypustí, chodíte na Ihrisko? Nech sa vybije.moj aj keď stvornozil bol vonku bez kociara na chvíľu :D ,v banke by dostal chrumku do pusinky, nepomáha? A on-line obchody.zalando ,about you vrátenie zadarmo
Toto všetko sa zmení, neboj. Proste tomu daj čas. Nebude to stále rovnako🙂 Aj jeho to prestane baviť, upokojí sa. Príde čas, kedy sa zahrá aj sám napríklad.