Je podľa vás nutne mat auto ak ste doma s dietatom?
Syn ma 2 roky a moje by som chcela predať ešte kym netreba väčšiu údržbu. Tak to robievam už 15 rokov. Teraz však svokra začala rýpať že načo mi bude ďalšie kym som doma. Mám si kúpiť keď pôjdem do robotky. S muzom sme sa bavili už o kupé nového samozrejme len som zachytila že mamin návrh zaregistroval - lebo Sak robí z Domu každý týždeň par dni… že by som mu predostrela par názorov .. ďakujem
Riešim asi ze nie len pre mna je nutnosť mat s dietatom auto ale podľa mna pre väčšinu žien a to ze svokra sa stara je spúšťač celej diskusie s muzom .. inak by podla mna absolútne neriešil či treba alebo netreba
Áno,auto je nutnosť.Velke nákupy alebo napr.nabytok bude pán manžel trepať v rukách?
svokru zruš čo najskôr, toto je vec, do ktorej ona nemá vôbec čo zasahovať... je to len na vás. Ja si bez auta neviem život predstaviť.
@doriiis pise, ze jej by chcela predat, z toho mi vychadza, ze manzel ma vlastne, aspon tak to chapem
autorka pre mna nie, ja vobec nesoferujem a cez matersku som auto absolutne nepotrebovala ale zijem v BA, pediater vo vedlajsom dome, mame tu donasky vsetkeho a vsetko blizko...my ale auto vyuzivame minimalne tak ci tak
Áno mame dve auta, tiež žijeme v BA ale ja tu nemám ani pediatra a do nedávna ani obchod s potravinami teraz tu mame jeden mini a ani donaska sem nepríde max pizza ani to nie dobrá.
Hej svokru chcem zrušiť ale chcem aby to muz pochopil sam a nie mojim cirkusom😅
asi zalezi kde byvas. Byt niekde Panu Bohu za chrbtom, vsetko daleko, tak asi ano, je to nevyhnutnost.
A pokial mas vsetko rovno pod barakom, resp. pri baraku, ci uz obchod, taky, hentaky onaky, vsetkych moznych doktorov na 3 minuty od baraku, do mesta 10 min. peso, ihriska pre deti aj 10, kazde na inu svetovu stranu, a vsetky na max. 5 min. peso, skolu/skolku detto 5 -10 min. peso, tak nie, nieje auto v takom pripade nutnost.
Cize velmi zalezi na okolnostiach. A v neposlednom rade fin. situacii.
Kdykoliv bude třeba, budeš mobilní, k lékaři s dítětem, například, a co výlety? Zábava - ne vždy u nosu, sport dítěte, kroužky, setkání s přáteli, akce ve vašem okolí, které nejsou dostupné mhd, pohodlí - vypadneš, kam potřebuješ. Užiješ si život🙂 Taková svoboda🙂
Celu matersku a rodicovsku som auto nemala. Bolo to tazke. Deti casto chore. Niekedy som lekarke napisala a ta ma odbila mailom a napisala len recept. Inokedy ma zavolala, ze treba prist. Termin castokrat taky ze "dojdite o dve hodiny". Decko s teplotou a ja musela volat manzelovi. On musel dojst z prace a zaviest nas🙄 inokedy som chcela do vzdialenejsieho obchodu. No prisla som vyflusnuta z cestovania s dietatom...nosit nakup aj dieta na rukach...nic moc...ale teda u mna najhorsie ten lekar. Teraz zacinam soferovat. Bojim sa este sama, ale uz sa stalo, ze som musela nalozit dve deti a proste ist, lebo muz nemohol.
Mne nebolo treba a netreba ani teraz ( deti v podobnom veku)
Ale vsetko potrebne ako obchod, park, lekara mam poblizku a kym by som seba a dieta poskladala v aute tak rychlejsie by som tam bola peso na kociari..
Ak potrebujem nieco ine riesit tak bud si to objednam alebo mam k dispozicii auto ( co sa vsak realne stava tak 1x do mesiaca) takze ak mate jedno auto a tvoje je druhe tak jedno staci uplne
Ak mate len jedno tak kaslat na svokru a vymente ked chcete
kým sme bývali v meste, mali sme jedno auto a bohate nám to stačilo. Takže za mňa - jedno auto v domácnosti stačí. Manžel chodil do roboty pešo alebo autobusom. Keď som nastúpila do práce aj ja som začala chodiť autobusom alebo peši, alebo na bicykli. Teraz, ako bývame na lazoch a autobus chodí poredšie ( manželovi ani nejde do práce), tak musíme mať dve autá. Ale keď sa dá, využívame len jedno. Takže ak máte jedno auto, tak to vám stačí. Myslím si.
no a manžel potrebuje prečo auto? Nemôže ti ho nechať doma a on cestovať do práce MHD? Veď bývate v BA, tam je spojov dosť.
Ak má auto tvoj manžel, pracuje z domu a vie sa v prípade potreby dostať do práce aj MHD, tak je podľa mňa pre teba auto zbytočné. Nákupy a a iné aktivity si vieš naplánovať, keď máš auto k dispozícii. Ak by už veľmi horelo, existujú taxíky, stoja pár eur, vždy výhodnejšie, ako živiť druhé auto. Ale ty sama vieš najlepšie, koľko využívaš to svoje.
tak kým auto predáte, to nejaký čas potrvá, aj kúpa, keď si ho budete objednávať, a určite sa auto na materskej zíde, takže za mňa áno
Spis si, na co vsetko auto pouzivas, tym padom ti tu nemusime vypisovat, kedze kazda zije v inych podmienkach, a predostri mu to s tym, ci je teda ochotny dat ti vtedy svoje auto a ist do prace spojom.
Tak podľa mňa je nevyhnutné aj keď máš všetko po ruke, nikdy nevieš kedy sa zíde, v zlom počasí naložíš dieťa a ideš, nikdy nevieš kde budeš musieť ísť.
Muž ju mal rovno stopnúť, že je to vec vás dvoch
Nie je to nutnosť , samozrejme. Dve deti , mesto , auto nepotrebujem.
A teraz ho ako často používaš?keď ma muž auto používala by som zatiaľ jeho auto.Nesoferujem roky všetko mám v okolí a, keď nie idem autobusom.
Nutnost asi nie, ale znacne ulahci zivot. Nakupy, lekari, zabava… presun rychly a bez nervov.
Urcite to nie je nutnost, ale ulahci to zivot… no a ten komfort nieco stoji, tak si to spocitajte 🤷♀️
Inak celkom by ma zaujimalo, kde v BA je lokalita, kde su dve auta podla teba nutnostou, lebo tam nic nie je. Podla mna tu do kazdej diery chodi nejaky spoj v celkom slusnych intervaloch…
Byvam v mensom okresnom meste a auto nemame vobec. Nakupy som riesila ked boli deti male v kociari. Bola prechadzka plus nakup . Mala som velky kosik. Teraz chodime na biku ked ideme dalej na plavaren napriklad 4krat do tyzdna. Ja vsetko riesim bikom. Vo velkom meste ked som zila tam aito netrebalo tiez Londyn. Autobus isielkazdych 5minut na vsetky strany.
@sissy27 no skus si porovnat kolko ta stoji casu to cestovanie busom a kolko je to autom....napriklad moj muz robi na opacnom konci BA. Keby siel do roboty mhd, cestuje 45-50minut. Odtial mozno este dlhsie...takze ist bez auta mi nepride domov o 19 ale o 20🤔 ked idem s deckami lekarovi aj ked to nie je daleko, trva mi to 45minut sa tam dostat a to ideme MHD+pesi. Aj ked realne kym nerobili pokaslanu elektricku som tam dokazala byt sama za 15minut polobehom. S detmi to nehrozilo nikdy. Ale teda vacsinou tam chodime s horuckami co si nemozem dovolit cestovat takto a musel vzdy muz prist z prace kym sme nemali auta dve🙄
Žijem na lazoch, autobus tu ide dvakrát za deň - pre mňa je auto nevyhnutné. Keď som žila v meste, mala som MHD a viem si predstaviť, že aj s dieťaťom by som to v kľude dala, lebo všetko bolo blízko. Ty najlepšie vieš, čo Ti treba, mužovi by som povedala, že keď Ti ho bolo treba doteraz, budeš ho potrebovať aj naďalej. Na margo svokry by som povedala, že to je jej pohľad na vec a pre moje fungovanie je absolútne zbytočné ju riešiť.
Každý sme inak zvyknutý. Je to o zvyku. Mne nechýba auto, muž mával 2 autá, teraz už len jedno. Nakupovať chodím peši s kočíkom alebo teraz už s fuxtekom , už pomaly má 3 roky, do kočíka nesadne od cca 2 rokov. Raz týždenne ideme spolu s mužom autom na väčší nákup. Inak aj do práce vlak + MHD v pohode, zvykla som si, vyhovuje mi to.
Zalezi, ci svoje potreby v pohode zabezpecis aj mhdckou. Mne bolo napr. pohodlnehsie ist vela raz s detmi mhd. Ked sme sa vracali, tak mi v buse zaspali v kociari a ten som doma len odparkovala. Nemusela som prenasat spiace dieta z auta a riskovat zobudenie. Dalej problem s parkovanim v niektorych lokalitach.
Si doma, tak jasné, že skočíš aj na nákup. S kamoškami a deťmi na kávu, do fitka, na detské ihriská mimo mesta, aby ti nehrablo. Áno. Pre tvoju psychiku je auto nutnosť.
Závisí kde bývaš, my bývame v meste, všetko mám na peši ak potrebujem auto občas keď idem ďalej beriem taxi, muž má auto ktoré okrem výletov využívame 1x do týždňa na veľký nákup... Malé nákupy riešim kočíkom, čiže auto nie je vždy nutnosť na materskej len závisí kde bývaš a aké máš podmienky 😊
To záleží od toho kde bývaš a ako máš dostupné všetky základné veci. My momentlane bývame v malom meste a všetko mám trochu ďalej - cca 2-4 km vzdialené, MHD biedna. Takze u nás je auto dá sa povedať nutnosť. Či už k lekárovi, na väčší nákup a pod. Ešte keď je leto a pekne dá sa prejsť síce pešo, alebo bicyklom, ale keď prší, alebo sneží tak neprichádza do úvahy.
Keď sme bývali v BA v novom ešte mali sme všetko blízko, auto sme vytiahli raz týždenne na nejaký výlet. To bol veľký rozdiel oproti terajšej potrebe auta.
Každopádne cinvam treba dve autá neviem ... Nám zatiaľ musí stačiť jedno, lebo na druhé nemáme :D
čo riešiš? Svokru, muža alebo auto?