Čo robíte, keď deti cez obed spia?

16. feb 2022

Ahojte, mam dvoch syncekov, dvojeocne dvojicky, su to velmi zive a narocne deti, ktore sa zastavia len ked cez obed spia. Starostlivost o nich ma bavi, ale nesmierne vycerpava. Mavam vycitky svedomia, ze pocas ich spanku (cez obed spavaju cca 2 hodiny) bud spim aj ja, alebo sa len tak “flakam”. Mam vycitky, ze by som mala upratovat, zislo by sa nam generalne upratanie celeho bytu napriklad. Ale ja ked si cez obed neoddychnem, fyzicky aj psychicky, som potom neskor poobede na nich uz neprijemna a nejaka vyhoreta. A to nechcem. Poznam mamicky, ktore frcia nonstop, od rana a zastavia sa az vecer, a preto ma trapi, ze ja toto nedokazem. Ako to mate vy?

denden77
16. feb 2022

spravim si kavu a mam v pazi, to robim 🤷‍♀️😁

bbebe
16. feb 2022

ja mam len jednu 1,5 rocnu a vacsinou lezim vedla nej bud na mobile alebo spim s nou. doma bordel jak v tanku ale nepretrhnem sa. upratovat mozem aj ked je hore. take vacsie poriadky robim ked vecer zaspi cize ked spi na obed tak mam aj oddych. pripadne varim. nemaj vycitky absolutne 🙂

marcellka32
16. feb 2022

Kľudne oddychuj, okná počkajú, ale deťom sa treba venovať, na poriadok si vyhrad čas, ak máš možnosť dať ich babke a poupratuj si

jaskolka
16. feb 2022

A čo z toho ze budeš mat vyblyskany byt a budeš si silami v koncoch, vypluta a nervna na deti? Kašli na to, čo a ako to robia iné "supermatky" a rob tak, ako to vyhovuje tebe.
Cez víkend ich daj otcovi alebo babke nech ich vezmú trebárs na dve hodiny von a vtedy upratuj, ak je to nevyhnutné.
Alebo proste nechaj gruntovne upratovanie bokom.

sapetka
16. feb 2022

Pustila som si telku a relaxovala. Upratujem ked je hore. Velke poriadky ked je manzel doma a venuje sa.

marca12
16. feb 2022

Vobec sa netrap tym,ze oddychujes cez obed. Tak to ma byt. Vies,kde su tvoje sily a naco ist na doraz len preto,ze suseda je turbomys? Aj tie,co idajne vsetko stihaju a maju dokonale vyluxovane byty,domy,su v niecom nedostatocne. Neverim,ze sa to niekde neprejavi alebo ze dokazu tak fungovat cele roky.

srferreira
16. feb 2022

Tak ako baby. Upratujem ked je hore, vacsinou doobeda. Ked spi urobim si kavu, vylozim nohy bud si citam, kukam netflix, cvicim a dve hodiny ujdu ani neviem ako 🙈

bikarbona
16. feb 2022

Moja nespi nonstop ani 1,5 hodiny. Vzdy ma kontroluje, ci som blizko. Takze nerobím nic. Som pri nej a citam ci knihu, ci na mobile. Alebo si kreslim. Takze mam dovod len tak byt 😄

lakynka1987
16. feb 2022

Spim s nim 🙈😁

dankabetka
16. feb 2022

Ja bud lezim alebo spim spolu s nim, vadsinou prvu hodinu... potom som na nete, malujem, alebo citam, alebo robim hocico pre seba... su to moje 2,5 hodiny z dna 😀 a vobec nemam vycitky 😉

pribinak
16. feb 2022

Keď syn spal, spala som tiež, alebo som si čítala. Žiadne výčitky som nemala. Som tiež len človek z masa a kosti a nie stroj

andrejka1974
16. feb 2022

Ja som vždy pri nich spala alebo som si jednoducho vyloz nohy a oddychuj

alanko20
16. feb 2022

Pracujem, mam 3 dnovy "vikend" vtedy oddychujem, sedim/lezim na gauci, pustim telku, dam si obed, kavu. Ked ked je doma chlap, idem sa prejst so psom.

martinkatinka
16. feb 2022

Ja som niekkedy spala, niekedy odpocivala a niekedy upeatovala, podla toho ako som bola unavena. Neriesila som co kto povie 🤷

jjanulienka
16. feb 2022

Kukam netflix 😅😅😅 keď upraces za hodinu je to tak ako to bolo... ale keď si sadnes a oddychnes je to na nezaplatenie 😬😬

pininka1
16. feb 2022

Tiez som vzdy zaspala pri nich. A nemala som ziadne vycitky. Ale zas nasi sa vedeli zahrat aj sami, pripadne v ohradke, takze som vtedy varila,pratala a pod.

daniela2202
16. feb 2022

Si človek a potrebuješ oddýchnuť

panda21
16. feb 2022

Prvú hodinu čítam knihu, som na koňovi. Keď ma jedno alebo druhé unaví, tak si zdrimnem dokým ma syn nezobudi 🤷‍♀️

jaskolka
16. feb 2022

Ja napríklad teraz frčím na Tudorovcoch, vždy si dám diel nahrať a pozriem si ho, keď syn spi, lebo potrebujem kľud na to 😆. Aj keď historicky to nemá nijakú hodnotu, obdivujem spracovanie a celkovo úžasné kostýmy a skvelé výkony hercov. Takže momentálne takto vyuzivam čas

kleopatra114
16. feb 2022

Moje druhé deculo spi necelú hodku . Keď sa mi ju konečne podari uspat , tak pri nej sedím / ležím potichu ako myska a užívam si to tichoooo🙈

ajko2011
16. feb 2022

Síce mám len jedného, ale keď spal poobede tak som spala s ním alebo som len tak ležala.

weronika171717
16. feb 2022

Ja už mám synčeka v škôlke, ale kým som s nim bola doma, tak som spala pri nom, resp. som navarila rýchlo a ešte si k nemu ľahla a bola na mobile alebo si ešte pospala. Ale 90 % času som pri ňom spala. Aj tebe treba oddych, tak nemaj výčitky. Dôležité je, aby si bola aj ty v pohode a mala energiu. ♥️

gurags
16. feb 2022

Ja som si vždy urobila kávu, vyložila nohy na gauč a sledovala nejaký seriál 😁

legna30
16. feb 2022

Snazim sa ani nepohnut na gauci aby sa nezobudila 😂😂😂😂 zavse urobim chybu a pustim pracku ale uz som sa poucila 🤷‍♀️😁

domcii69
16. feb 2022

Moja mala bude mať dva roky za dva mesiace a ked spi tak spím s ňou aj 3h😀🙈inakšie je to také dobre dieťa ani o nej neviem ze ju mam doma vsetko si porobim s ňou a este aj spím zeby som mala výčitky a prečo 😀

dusankomoj
16. feb 2022

Robíš to najlepšie,čo sa dá! Mať dvojičky,tak na obed spím skôr,ako oni🤣🤣🤣

tomikejt
16. feb 2022

Môj ma ešte dva spanky cez deň. V noci je hore 3 - 4 krát. Takže cez prvý spánok doobeda bud spím tiež alebo poupratujem a cez druhý väčšinou cvičím. Keď bude mať len jeden spánok tak neviem ako sa zariadim, chcem aj spať aj cvičiť 😅Vôbec nemusís mat výčitky. Mne dá zabrať jeden, a ty máš až dvoch 😄

didi2102
16. feb 2022

Ja mám dve po sebe a robím to čo ty,kukám do blba,sedím,ležím,spím,pozerám filmy,jem somariny a dúfam že budú späť do ďalšieho dňa aspoň 😄🙏👍

nesvadbovo
16. feb 2022

Cez obed nerobim nic z toho, co “musim”. Spravim si kavu, pozriem net, citam knihu, pozriem serial, obcas si zacvicim, zavolam kamoske (nespim nikdy, ja to cez den neviem 😉). Upratujem alebo varim/peciem iba parkrat do roka, ak mame na druhy den nejaku oslavu ci vacsou navstevu. Inak riesim upratovanie a varenie s detmi, ved aj im to prospeje vidiet, ze tie veci sa len tak same nestanu a hlavne, ony pomahaju velmi rady (sice to trva dvakrat tak dlho, ale co tam po tom 😉). A nikdy som sa pre to necitila vinna 🤷🏻‍♀️

jana_eyre_2
16. feb 2022

Keď som mala dve malé detičky a podarilo sa mi ich uspať spolu, tak som ležala medzi nimi a dospavala noc.. neskôr keď už som nevedela späť s nimi, tak som si zobrala knihu a čítala.. pretáčanie stránok ale mladšiu budilo, tak mi muž na narodky kúpil el.citacku 🤣 to boli časy...

Potom prišiel tretí syn, to už najstarší mal 4ri roky a dcéra skoro 3, to už málokedy sa podarilo že zaspali.. ale pár krát sa podarilo a to zväčša vyzeralo tak, že dvaja starší spali na gauči a ja som sedela medzi nimi s najmladším v nosiči 🤣 už to bolo dávno, teraz je to už premna milá spomienka..

Upratuje sa furt, celý život.. ale deti vyrastú sakra rýchlo, nerieš nevycitajnsi nič..