Akú knižku čítate deťom pred spaním?

23. nov 2021

Maminky akú knihu momentálne čítate dieťaťu pred spaním alebo aká je vaša top, ktorá vaše dieťa baví a má krásne ilustrácie. Mohli by ste sa podeliť a vznikla by nám tu pekná zbierka kníh, možno sa aj inšpirujeme navzájom a kúpime nejakú peknú knižku deťom na Vianoce🙂 Môžem začať ja, nás zaujala knižka Škriatok v pyžamku.

galganka
23. nov 2021

...končíme Vianočné prasiatko..

lenka1993
23. nov 2021

@galganka je to dobre? Dnes som na ňu pozerala že by som kúpila. Ale sebe nie deťom 😀.

martinkatinka
23. nov 2021

Moj mal strasne rad od Daniela Heviera Nam da este nechce spat.

autor
23. nov 2021

@galganka táto zaujala veľmi aj mňa 🤗 ďakujem

galganka
23. nov 2021

@lenka1993 ja som ju tiež kúpila sebe... za dva dni prečítaná a teraz druhé kolo s deťmi. Je krásna. 👍

jana_eyre_2
23. nov 2021

Momentálne im čítam Slovensku klasiku biela kňažná od Márie durickovej..

Pred tým ikabog, ešte pred tým Harry Potter všetky časti, stastenko, rozprávky z lekárne.. to je len čo si teraz spomeniem..

Mám tri decká, dve staršie si už čítajú samy (najmä stredná dcéra je vášnivá čitateľka) ale stále chcú aby som im večer čítala 😅 je to milé a mám to rada..

autor
23. nov 2021

@martinkatinka 😍👌

galganka
23. nov 2021

...ďalšie mám nachystané Grincha a potom Vianočné mystérium.

eternity24
23. nov 2021

My čítame klasiku, Moj macik a knizku Zabiatko, je tsm vela roztomilych básničiek. A myslim, ze bude výborná aj v školských časoch, ked sa bude treba učiť básnicky, keďže je v nej vela milých riekaniek, dlhších aj kratších. Pekne príbehy na dobru noc su aj v knihe Dobru nôcku, velmi pekne písané texty. A tiez dcérka ma rada od bábätka take vyťahovanie reporela Mačiatko mnau a hra na schovávacku a Najkrajšie objatie pre malé šteniatko. Mam rada, ked su texty pekne a versicherung. Vo všetkých týchto knihách su.

66simonka66
23. nov 2021

Ahojte maminky, ja sa opýtam od akého veku ste deťom čítali? Naše baby majú 14mesiacov ale u knižky dlho nevydržia, keď ich mám pri sebe a čítam, knihu mi trhajú z rúk a keď ich nechám v postieľkach a čítam tak ich to proste nebaví, buď sa bláznia alebo plačú lebo chcú ísť preč z postieľky. Vždy som sa tešila a predstavovala si ako budem deťom každý večer čítať a ich to proste nebaví 😭😭😭😭

66simonka66
23. nov 2021

@66simonka66 dokonca keď si sadnem ku nim na zem a začnem čítať a ukazovať obrázky chvíľku pozerajú a potom sa vezmú a idú preč 😂😂😂😂

martinkatinka
23. nov 2021

@66simonka66 od dvoch rokov, Bol vyborny spavec, stacilo precitat rozpravku a otocil sa a spal.Teraz ma 10, cita uz davno sam.

eternity24
23. nov 2021

@galganka Prosim to vianocne prasiatko je ilustrované? Dcérka ma 2. Ale čítame aj napr Macka puf na viacero fáz…

eternity24
23. nov 2021

@66simonka66 ja čítam malej cca od 3 mesiacov. Zacali sme tými vyťahovacími reporelami. Skúste to aj vy, vyťahovancie reporela zapoja do “hry” aj dievčatá a nebude dôvod na útek príbeh je krátky, tak možno ani nestihnú ujsť a budete na konci knihy 😀

janba
23. nov 2021

Bájky

katkamatka7
23. nov 2021

Teraz čítavame pred spaním Rozprávky a povesti od B. Němcovej. Obľúbená dookola je O neposlušných kozliatkach, O kohútikovi a sliepočke. Niekdy od P. Dobšinského vyberám. Z ilustrovaných kníh, ktoré viac pozeráme cez deň, patria Riekanky a veršovanky pre deti, viac druhov od A.Dudek. Z edície Moje prvé čítanie je Rozprávky na dobrú noc, Príbehy z gazdovstva. Dobré uspí aj kniha Moja najkrajšia kniha o zvieratkách.

katkamatka7
23. nov 2021

@66simonka66 Od narodenia.

jankac22
23. nov 2021

Ahojte, vcera mi prisla knizka, ktora bude od Jeziska.. cize zatial sme necitali, ale ma nadherne ilustracie, uz sa na nu tesim po 24.12. 😊

lilke
23. nov 2021

@galganka vianočné mysterium odporúčam čítať s atlasom. 😉 Tiež sme to mali ako adventné čítanie, aby sme stihli na Vianoce

eternity24
23. nov 2021

@jankac22 prosim vás ma pekne príbehy? Prave ju pozerám na Martinuse…

jankac22
23. nov 2021

@eternity24 ako som pisala, necitali sme zatial, ale vyzera velmi zaujimavo, su tam rozpravky z roznych kutov sveta, napr. Norska ludova rozpr.,aj gronska, z anglicka a vela inych.. 🙂
Kupovala som.na bux.sk, lepsia cena..

galganka
23. nov 2021

@eternity24 čiernobiele obrázky, ale iba pár strán.

galganka
23. nov 2021

@66simonka66 prakticky od prvého dňa. Už knihy v pôrodnici som čítala nahlas, občas aj návod na autosedačku... 🤣 postupne sme potom s každým prešli cez leporelá, otváracie okienka... napr. Prasiatko najmenšia počúva, ale behá pri tom po izbe, starší dvaja sú so mnou na posteli. Keby mala ležať, nevydrží. Ale obľúbené knihy bude listovať kľudne aj hodinu...

lulu0123
23. nov 2021

Momentalne citame Neuveritelny pribeh o obrovskej hruske.

diewcatqoo
24. nov 2021

U nas ma najvacsi uspech kniha Pohadky k povidani. Nasla som aj slovensky ekvivalent https://www.martinus.sk/?uItem=308014. V cesku existuju z tejto edicie este dalsie 3 tituly, na slovensku som nasla len ten jeden.
Je to knizka, kde je text a obrazky a deti musia doplnovat podla obrazkov, co je v texte. Je tam kopa uloh pre deti, prerozpravanie textu, hladanie rozdielov, porovavanie a pod.
Vyzaduje to spolupracu dietata pri citani, takze niekomu mozno nepride vhodna ako citanie pred spanim. U nas sa vsak uz cita viac nez pol roka. Aj ked predtym precitame nieco ine, vzdy musime potom este jednu rozpravku odtial a az potom zaspi 🙂

vroni
24. nov 2021

My Heviera, encyklopédie a teraz aj vianočné. A od prvého decembra sa u nás už roky čítajú vianočné listy od Felixa. Chlap to kúpil puberte, keď mala tri roky, odvtedy to musí čítať rok čo rok, aj keď momentálne už skôr synovi a puberta stojí totálne nenápadne vo dverách a tvári sa ako dekorácia, ktorá tam stala odjakživa.

jankac22
24. nov 2021

@vroni 🤣👍

lucka114
26. nov 2021

Zlatohlávok 🙂

liliana8
26. nov 2021

Baby,napiste vzdy aj vek dietata,nech vieme,v ktorom veku aku knihu🙂

blackcat8885
26. nov 2021

Moj má 3r čítame každý večer inú. Dnes boli Bodrikove dobrodružstvá, včera Levi kráľ. Niekedy rozprávky od Grimovcov, Dobšinskeho, Cars, Tomaša a mnohé iné. Nemá zatiaľ žiadnu takú top