Vypíše gynda na rizikovú PN?

30. júl 2022

Ahojte, som na začiatku 3. mesiaca. Od 5. týždňa krvácam,mala som hematóm, takže nariadený kľudový režim. Po troch týždňoch sa mi vytvoril ďalší hematóm (ešte väčší ako ten prvý), takže zase ležím. Musím povedať, že tie 3 týždne som naozaj poctivo ležala, nič som nedvíhala, neupratovala, maximálne som si pripravila nejaké ľahké jedlo. Občas som išla k rodičom, ktorí bývajú 3 minúty od nás a aj tak sa mi vytvorili spontánne komplikácie. Som učiteľka v špeciálnej škole na prvom stupni a mám veľmi náročnú triedu. Tento rok som sa už z nej skoro psychicky zrútila a skoro som vyhorela. Povedala som si, že buď konečne otehotniem alebo dám výpoveď, lebo to už viac nezvládnem. Aby ste rozumeli- polka triedy sú autisti rôzneho stupňa, druhá polovica ADHD, ktorí chytajú každých 5 minút nervy, záchvaty zlosti. Jeden je na mňa agresívny, keď ho to chytí, tak ma začne kopať (často aj do brucha) alebo sa do mňa pustí päsťami, je mu to jedno. Jediný spôsob čo som s ním mohla urobiť bolo to, že som ho schmatla za ruky a vyvliekla na chodbu, ale to si už teraz v tehotenstve nemôžem dovoliť takto s ním denne bojovať. Keď si pomyslím, že by som mala v septembri nastúpiť, tak mám obrovský kŕč nervov v žalúdku. Viem, že psychicky by som sa nedokázala udržať v pokoji, lebo v triede je denno denne krik, plač,stále musím niečo hasiť, lebo tie deti sú na seba alergické. Nikto tam nechce učiť, aj asistenti utekajú preč... Bojím sa, že sa mi tam opäť naštartujú hematómy alebo nejaké iné problémy, preto by som chcela ísť od septembra na rizikovú Pnku. Som dosť úzkostný typ a udržať si psychickú pohodu je pre mňa veľakrát dosť náročné. Nikdy som nezneužívala systém, nedávala som sa zbytočne vypisovať na Pnky, som typ poctivka, ale tentokrát hľadám únikovú cestu. Myslíte, že keď mám od začiatku problémy, tak je šanca, že ma doktorka vypíše na rizikovú Pnku? Mal niekto takúto situáciu, že kvôli hematómom zostal do konca tehotenstva doma?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. júl 2022

@mamula20 tak to mas stastie, ze mas rozumnu gynekologicku 🙂 ja som zvedava co povie mne ta moja. Idem k nej na prvu kontrolu az 9.8. a stale rozmyslam ako to nadhodit a ako asi bude reagovat.

patus_2
30. júl 2022

Uvidíš ako ti bude do septembra. Ak budeš mať problémy, tak ta gynekologička bez problémov na PN vypíše. Ak nebudeš mať problémy a nevypiše ťa, tak to rieš s riaditeľom školy. Musia ti prideliť takú, prácu, ktorá ťa nebude nijako ohrozovať. A keďže dieťa so záchvatom ťa ohrozuje, tak žiadajú inú triedu, prípadne asistenta. Ak do tej triedy na tvoju hodinu je pridelený asistent, tak tam jednoducho musí byť a pomáhať.

loginexistuje
30. júl 2022

Normalne povedz toto lekarke a chod na PN a zamestnavatelovi oznam cim skor nech hlada nahradu neriskuj

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. júl 2022

@mamula20 v mojom okoli kazdej tehotnej zene vysli pozitivne triple testy na DS a vzdy sa narodili zdrave deti. Verim, ze to bude aj tvoj pripad 🙂

ropucha6
30. júl 2022

Ak jej povies, aku mas pracu, podla mna ta urcite vypise. Mna sa stale gyndos pyta, ci zvladam robit a to robim klasicky v office plus aj z domu dost casto, takze zatial to nepotrebujem.

autor
30. júl 2022

@patus_2 neviem aku inu pracu ako ucenie mi moze v skole pridelit :D okrem toho, sme mensia skola a pomaly uz naozaj v kazdej jednej triede to vyzera tak ako u mna. AJ ked momentalne je moja trieda najnarocnejsia. Skoda je aj to, ze riaditel je mamlas, ktory nedokaze vyriesit trivialne problemy a odmieta vsetko riesit. Naozaj neviem co by urobil ak by som mu povedala, ze mi ma najst bezpecnu pracu :D Ale mas pravdu, aj to je riesenie, povie mi ,ze mam ist na PN, lebo ine mi zabezpecit nevie. Potom by mi uz snad mohla doktorka dat Pnku :P

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. júl 2022

@loginexistuje @ropucha6 urcite jej to vysvetlim. snad bude normalna a nebude to pre nu problem.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
e1i
30. júl 2022

Ak mas problemy a nariadený kludovy rezim daj sa na PN hned a necakaj do septembra.

ropucha6
30. júl 2022

@bilberryday to ze ma stres z prace a existuje tam nebezpecie napr kopnutia do brucha nie je zdravotny dovod? Autorka, ak to chces skusit, ries to ale hned, zas riesit to v septembri, ked mas nastupit, tiez nie je uplne koser.

autor
30. júl 2022

@bilberryday Nespokojnost s pracou mozem riesit materskou. Mnoho zien to tak robi. Mam svoju robotu velmi rada, ale teraz som vychytala naozaj velmi zlu triedu a situacia v skole zacina byt celkovo neznesitelna, preto by som potrebovala na cas odtial vypadnut. Neviem co je zle na tom ak by som toto obdobie bola na materskej. A co bude po nej to uvidim. Mozno tam budem pokracovat a mozno nie. Kazdopadne som chcela ist na matersku ako zamestnana a nie z uradu prace, je to pre mna dost podstatny rozdiel.

palicka
30. júl 2022

Normálne jej povedz, že si krvácala. A rovnako o práci. Myslím, že c žien je na PN pre oveľa väčšie blbosti, nemyslím si, žeby s tým mala mat problém. Ináč Vaše vedenie má asi poloprázdno medzi mozgovými komorami. Autistov spojiť s Adh? A prečo vlastne ADHD je v špeciálnej škole? Veď tam nie ej postihnutý intelekt?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. júl 2022

@e1i @ropucha6 teraz cerpam este dovolenku. Moju gynekologicku mam na dovolenke tiez, ale idem k nej o dva tyzdne, tak sa chcem s nou o tom porozpravat a dat vediet aj zamestnavatelovi.

ropucha6
30. júl 2022

Pozri autorka, neriad sa MK, normalne pri najblizsej poradni povedz doktorke o svojich problemoch a obavach a uvidis.

palicka
30. júl 2022

@bilberryday kravacala, opakovane sa jej tvorili hematomy… myslím, že zdravotný dôvod lekárka v pohode najde

e1i
30. júl 2022

Prave preto ze teraz mas problémy o ktore sa dr vie opriet a dat ta na tu PN by som ju riesila hned a nie az v septembri, aby to nepokladali za ucelove. Dovolenka ti tym padom ostane na neskôr

ivik111
30. júl 2022

Ahoj,ja som krvácala od 5tt,doktor mi hneď vypísal PN kvôli tomu,že som pracovala ako opatrovateľka,mala som ležiaceho pacienta...závisí aj od doktora.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
e1i
30. júl 2022

@palicka najde dovod teraz ked tie problemy realne ma. O mesiac môžu ustupit a byt vsetko ok a dovod na pn nebude

autor
30. júl 2022

@palicka mame normointelekt, ale vsetky diagnozy aj prejavy spravania idu skor psychiatrickym smerom. Spojili mi diagnozy, ktore su v praxi nezlucitelne. Preto je to take narocne.

nika11103
30. júl 2022

@e1i presne to mi napadlo. Autorka ak naozaj ako píšeš ti nejde o zneužívanie systému alebo čo , chod na pn už tetaz a nie od septembra . Gynekologička sa tá hneď opýta že či si nemala problémy už v júli ale začali ti až v septembri . Pretože baby dobre pisu, ja som v začiatkoch tehotenstva mala extrémne nevoľnosti , bývalo mi na odpadnutie zle, gynekológ má skontroloval povedal že dieťa je ok a on z jeho strany nevidí dôvod na pn a ani má nevypise a nech si nemyslím že budem doma devat mesiacov . Tak som pokračovala v práci alw nevoľnosti neprestávali až som skončila ležať v nemocnici s vysokým krvným tlakom a inými komplikáciami tak samozrejme ma moja obvodná na pn dala a teraz uz by som sa aj vrátila ešte do práce ale paradoxne moj gynekológ ml na poradni vždy posle papier pre obdobnú , že pn pokračuje . Teraz ma on z nej nechce pustiť 😅.

Takze autorka rozmysli si to , na tvojom mieste to riešim hneď .

ropucha6
30. júl 2022

@bilberryday vsak na to je lekar, nech to posudi a hadam vie, co tam ma napisat. Zas netvarme sa, ze lekari nevypisuju zeny za ine prkotiny, preco by to autorka neskusila ak ma obavy. Vravim, mna sa to pyta lekar na kazdej poradni, ci nechcem PN a to fakt nemam problemy.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. júl 2022

vdaka baby, teraz s tym nic neurobim, lebo mam vsetky doktorky na dovolenke, musim pockat. Nic tu teraz nevymyslime, len ma zaujimalo ci by to bolo mozne kedze mam od zaciatku problemy takehoto charakteru. Uvidime, aj tak vdaka 🙂

palicka
30. júl 2022

Úspešne tehulkuj!

ropucha6
30. júl 2022

Drzim palce a zatial sa hlavne nestresuj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre