Vakcína proti chrípke v tehotenstve

Včera o 12:02

Zahranicne zdroje to odporucaju. Este som o tom nepocula. Som nonstop chora a na pokraji síl už🙈

gelifil
Včera o 12:14

reakcia mojho gynekologa: ,,Ježiši Kriste!!"

nikpa
Včera o 12:26

Neviem koľko ti zostáva do pôrodu ale vydrž to ešte. Tá vakcína ti aj tak nezaručí, že už do pôrodu neochories.

ina2405
Včera o 12:27

Chorá sa aj tak očkovať nemôžeš

kika845
Včera o 12:28

Prosim ta co je to zahranicny zdroj? Aky a kto to pise? Vyrobcovia vakcin?

belllinka
Včera o 12:32

A co ti v kuse je?

3petka
Včera o 12:33

V anglicku je to normálne dokonca aj proti covidu. Mužova sestra je teraz tehotná tak bola na vakcíne na chrípku od covidovej sme ju odhovorili. Ale tiež sme jej povedali či je šiši experimentovať .

katulienkax
Včera o 12:36

@3petka veď preto sú Angličania takí zdegenerovaní a mladi jedna hruza, možnoj aj z toľkých vakcín a toho sajrajtu s eckami co pojedia

janai1
Včera o 12:36

Antivax zas objavili Ameriku? Aj na Slovensku sa bežne očkujú tehotné proti chrípke

jankajanka13
Včera o 12:37

Je to bezpecne, aj na rotavirus a take veci pdla doktorov v 21.storoci.. pozrite si profil doktorky gynekologicky na instagrame, poradi vam viac ako ja vola sa- myswedishgynecology je to Denisa Marcišová a stape o tom hovori, dietatu to neublizi a pre matku je prevencia dolezita. Pridavala aj zdroje z roznich lekarskych studii a je to aj EBS podlozene (evidence based medicine)... Nazory starych gynekologov co sa uz nevzdelavaju a nelekarov by som nepocuvala..

michaelamiako
Včera o 12:40

@gelifil ja som tiez toho nazoru😀

michaelamiako
Včera o 12:43

V tehotenstve ziadne ockovania-ja som toho nazoru..a proti chripke uz tobôz nie..mne to nepomohlo kedysi a nie to este v tehotenstve..

evaachesa
Včera o 12:50

@gelifil žiaľ poznám viac takýchto nevzdelaných doktorov čo sa zasekli v čase. Už aj obyčajný človek si toho viac naštuduje ako lekár napr. pred dôchodkom čo nemá záujem sa ďalej vzdelávať. Očkovanie tehotných proti chrípke je v zahraničí úplne bežné a odporúčané. Ježiši kriste! 🤷😅

basska_b
Včera o 12:51

Ja nie som.v tehotenstve nejaka na seba chulostiva typu ze pijem len kamilkovy a ovocny caj, necestujem, nelietam a ze by som nejedla nivu a steak, ale voci vsetkym liekom a vakcinam, ktore maju priamo v letaku zo 20 neziaducich ucinkov, mam velky respekt a proste ak by sa babatko narodilo poskodene, do konca zivota by som mala v hlave ze co by bolo, keby.... takze radsej nie. Ja som mala aj chripku, aj covid v 3.trimestri a som tu, aj deti ziju

vanilkovazmrzka
Včera o 12:55

Kwd byvas casto chora, uz si mala byt zaockovana 🙂

domiklik
Včera o 13:12

Na očkovanie proti chrípke musíš byť 100% zdravá... Koniec septembra, október ideálne... Áno aj tehotné, áno aj covid čierny kasel sa bežne ockuju...

belllinka
Včera o 13:37

@vanilkovazmrzka hlavne nenapisala, ze co znamena “v kuse chora”. Neverim, ze ma chripku kazdy mesiac

ndrag
Včera o 13:48

Bola som velmi skepticka a nic som necakala po “recenziach” na internete na ockovanie proti chripke. Niesom tehotna, ale skusila som na jesen prvy krat a zatial som spoko. Ziadne vedlajsie ucinky, ziadna choroba zatial a to toho okolo mna lietalo hojne a blizko 👍. Minuly rok som mala za sebou uz 2 choroby o takomto case.

petracandle
Včera o 13:58

Ja som očkovaná proti chrípke (ako každý rok) ale ako tehotná by som sa asi nedala.
Treba si uvedomiť, že tá vakcína funguje len proti chrípke a nie iným vírusom, angíne či prechladnutí. Pochybujem, že keď si takto často chorá máš reálne priamo chrípku

lienka.7
Včera o 14:02

@autorka keď sa chceš dat zaočkovať, tak sa daj. Je to tvoja vec. Ci potrebuješ len, aby sa tu zase ženy iba pohádali? 🤦‍♀️

bosorkabb
Včera o 14:03

Tehotné sa normálne ockuju proti chrípke už roky a to aj na Slovensku. Tak ako proti čiernemu kašlu napríklad.

miadi
Včera o 14:19

Bezne sa davaju na zapade teho ockovat . Ja som v teho ani lieky ziadne nebrala no mala som dobru imunitu. To ocko dietatku neublizi len ty mozes mat reakciu ze budes z toho tyzden dva chora . Skus posilnovat imunitu jest viac zeleninu ovocie vyhybaj sa procesovanemu jedlu .

kiki68
Včera o 14:36

V Rakusku to odporucaju tiez, rovnako odporucaju cierny kasel na konci tehu a este nieco. Teraz som bola v diagnostickom centre a tam to bezalo tiez reklamy na to.

autor
Včera o 15:23

@belllinka každe 2 tyzdne, pred 2 tyzdnami som vybrala antibiotika…

autor
Včera o 15:25

@lienka.7 cakala som komentare zo skusenosti, nie co si myslia, to ma vobec nezaujima 🙈

kika845
Včera o 15:35

Pri produkcii niektorych vakcin pouzivaju aj "embryonálne bunkove línie pochádzajúce z potratených ľudských plodov"
Napriklad aj pri tych covidovych.

Zdroj:
https://www.postoj.sk/70782/chceme-eticke-vakci...

helenbozka
Včera o 15:56

Som tehotná... Dala som sa zaočkovať proti chrípke, moja aj gynekologička aj všeobecná lekárka boli ZA očkovanie! Proti chrípke sa očkujeme s manželom každý rok. Naša dcéra doniesla zo školy "namiešanú kvalitku", dcéra užívala 2 antibiotík, manžel to prešiel iba na solmucole. Vakcíny sú tu pre to, že sa Ti to buď vyhne alebo budeš mať ľahší a kratší priebeh. Očkuje sa október/november, keď si zdravá. Teraz to už význam nemá 🤷🏼‍♀️ a tie antivaxérske názory si ani nečítaj, píšu ich ľudia, ktorí sa nedajú zaočkovať (hoci to v plnej výške prepláca poisťovňa) a potom navštevujú lekárne 3 x do mesiaca a nechávajú tam desiatky eur, lebo ich škriabe v hrdle 🤦🏼‍♀️

evaachesa
Včera o 17:00

@helenbozka tiež nad týmto žasnem...vakcínu ani náhodou ..toľko chémie...ale potom si v pohode vyberú aj 3 druhy antibiotík, niekoľko fľašiek sirupov a iných tabletiek. Lebo v tom už chémia nie je, že? Nehovoriac o rozbitej imunite na niekoľko mesiacov. 🤷

autor
Včera o 17:01

@helenbozka dakujem krasne!
skoda teda ze som to nestihla :(

belllinka
Včera o 17:02

@helenbozka dceru si preco nedala zaockovat?

smajliica
Včera o 17:09

Žijem vo Švédsku a u nás sa očkuje chrípka, čierny kašeľ aj kovid počas tehotenstva. Čiastočne aj kvôli imunite bábätka keď sa narodí. Očkovanie odporúčajú všetkým ženám čo rodia v zime.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre