Toxoplazmóza zistená v 13. týždni

krtko28
13. máj 2015

ahojte chcela by som sa opýtať. som v 13 tt a volala mi sestrička z gyndy, že mám zlé výsledky z toxo. povedala že "objekt neznámy". teraz neviem čo to znamená. mám ísť na infekčné. tak neviem či je to pozitívne alebo čo to znamená. viete mi niekto poradiť? ďakujem

bonaqa2013
13. máj 2015

@krtko28 Dajú ti tam antib., budeš ich užívať asi tak 3 týždne a to je všetko. lekári ťa troška postrašia čo sa môže stať bábatku. Potom keď sa narodí, a nebude mať žiadne zdrav. problémy tak povedia buďte rada, že namá problémy. A keď nedaj Bože budú problémy tak nato povedia Ale veď my sme Vás nato upozorňovali.... Takže nič iné ti nezostane len a len čakať.

chokma
14. máj 2015

@krtko28 ale vobec nemusis este brat atb... na infekcnom ti opat zoberu krv a zistia, v akej faze toxo mas, ci je to akutne alebo prekonane v latentnej faze. a podla toho sa uvidi, ci nasadia atb. ak nasadia atb, tak je tiez mozne, ze ich budes brat do konca tehotenstva, aby zabranili oktocystam dostat sa cez placentu k babu. tu na konikovi je vela zien, co ich brali a maju zdrave baba. ja som atb nemusela brat, na infekcnom som bola dvakrat, robili kontrolny odber a podla vysledkov usudili, ze som toxo dostala kratko pred tehotenstvom. mam krasneho zdraveho chlapceka. klidek hlavne. 😉

mirabellka8
15. máj 2015

ahoj, mne zistili toxo z krvi ktorú mi brali v 8 tt, dnes sme začali 12 tt. kedy som to dostala nevie mi nik povedať, dostala som rovamycím 3.0 užívam 1 tab. každých 6 h. budem užívať asi mesiac. brali mi aj krv zas, uvidíme ako sa to vyvíja. čítala som tu všeličo dobré aj zlé... každopádne myslím pozitívne, ale sme pripravení na všetko... držím palce

placem
15. máj 2015

Môj syn dnes už 20 ročný, ako 2 ročnému zistili toxoplazmozu, získanú, bol vnemocnici Ružomberku dva krát po mesiaci a ešte rok sme chodili na kontroly do Ružomberku, mal uzlinovu formu, chvála bohu že tam už nechodime,hrozilo že mu to napadne oči alebo aj mozog, ale je zdravý, takže teraz si už ani nespomenie ze niečo také prekonal

mircalla
15. máj 2015

@placem Tu ide o toxo v tehotenstve, nie o toxo u dietata, to uplne nieco ine

placem
15. máj 2015

Ja len píšem skúsenosť, napísala som niečo zlé?

mircalla
15. máj 2015

@placem Nie, samozrejme nie, ale ona mysela ci mal niekto toxo v tehu a ci bolo babo ok

mirabellka8
15. máj 2015

@placem ďakujeme za príspevok aj tak. napísali ste k veci, lebo tá toxo mohla prejsť v tehotenstve z teba na ňho hoci bola zistená neskoro. (neviem či aj vtedy robili na to krvné testy v tehotenstve) ale dáva nádej na vyliečenie.
@mircalla

mircalla
15. máj 2015

@mirabellka8 Drzim palce, mne prave brali krv vcera, nervy mam z takych veci vzdy

dadulka256
19. máj 2015

porad sa s odborníkom na stránke www.poradnagynekologa.sk

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krtko28
autor
19. máj 2015

ďakujem Vám, takže beriem atb. ale len týždeň, potom mám volať za výsledky. no zatiaľ mi dr. povedala, že je to začínajúca infekcia. tak budem vidieť čo mi povedia z výsledkov krvi.

placem
19. máj 2015

@mirabellka8 ja som tu toxo nemala robili mi testy , ale az vtedy co jemu zistili

mirabellka8
20. máj 2015

@krtko28 ja idem zajtra po týždni na kontrolu na inf. budem mať už aj výsledky z odberov - druhýkrát a podľa toho posúdi v akom štádiu to je a tak. už som objednaná aj na ultrazvuk v 12 tt taký poriadny, plánujem aj odber plodovej vody tam sa preukáže či sa malé nakazilo - nechcem nič zanedbať pretože to je riadna pliaga tento infekt a môže spôsobiť bábätku rôzne poškodenia....

mirabellka8
20. máj 2015

@placem aj vieš z čoho a kde sa maličký mohol nakaziť?

placem
20. máj 2015

Hej, mali sme psa aj mačku a neboli odcervene, nevedela som že môžu roznasat takúto chorobu, a ani som nevedela ze taka choroba jestvuje, mal dlhodobo zväčšené uzliny skumali co je za tým, a nakoniec prišli na to že toxoplazmoza

krtko28
autor
21. máj 2015

tak, dnes som volala kvôli výsledkom, a že musím brať lieky ďalej. to by bolo ako že v pohode. ale ked som sa chcela objednať, tak sestrička mi povedala že o 3 týždne. a lieky potrebujem už teraz. Som taká vytočená že ani neviem čo by som urobila. tak zajtra na časenku aby mi mohla dať recept.
viem že to sem až tak nepatrí ale musela som sa posťažovať lebo by ma asi porazilo.

laduska79
21. máj 2015

Ja som si s akutnou toxoplazmozou uzila svoje. Bolo to moje druhe tehotenstvo, a tiez na toxo prisli pri odbere krvi.
Udajne som sa nakazila zaudenou klbasou, ale dnes je to uz jedno.... Len to cakanie na vysledky z amniocentezy boli nekonecne dlhe... Doktorka ma oboznamila so vsetkymi rizikami a poprosila ma, aby som uvazovala aj nad negativnymi vysledkami a rozhodla sa ako sa zachovam... ci si dieta necham aj s postihnutim, alebo pojdem na potrat zo zdravotnych dovodov, ten sa tusim vykonava do 20 tyzdna... Po tyzdni prebdenych noci som sa rozhodla, ze si dieta necham tak ci tak, a spadol mi strasne velky balvan zo srdca.
Nastastie vysledky boli vyborne, bacil sa nedostal do plodovej vody, a antibiotika Rovamicin som jedla az do konca tehotenstva kazdych osem hodin. Dodnes mam alergiu uz len na nazov tychto liekov.... Syn sa narodil zdravy, museli sme absolvovat s nim ako novorodencom vysetrenie na infekcnom, kardiologii, ocnom a uz ani si nepamatam kde vsade, ale vsetko bolo ok, takze drzim paste, aby ti vysledky vysli na vybornu, a lieky radsej dosledne ber, nestoji to za rastep chrbtice alebo hydrocefalus dietatka... .este raz drzte sa.

laduska79
21. máj 2015

a este k predpisom... nuz mne sa nepacil pristup lekarky, ku ktorej som patrila, ani sa na mna nepozrela, dobreze ma spomedzi dveri nevyhodili aj s receptom, ziadny zaujem, tak som sa objednala na okresnu ambulanciu, a tam som sa vyhovorila,ze maju dovolenku. Lepsie rozhodnutie som nemohla urobit, lekarka bola skvela a vybavila mi vsetky vysetrenia, dokonca ma na jednom aj sprevadzala... Dodnes som jej vdacna. Tak bojuj, bojujes nielen za seba ale aj za male... nedaj sa odradit tymto byrokratickym myslenim. Skus ambulanciu inde.
😉

mirabellka8
22. máj 2015

@krtko28 to hádam nemyslia vážne. zavolám predpíše zaklopem a dostanem recept. nie aby som tam od pol 7 išla vystáť radu.... dokonca u mňa sú také zhovievavé že aj keď prídem neskoro kvôli tehotenstvu ma vezmú hneď aj keď tam je 15 ludí

mirabellka8
22. máj 2015

@laduska79 ďakujeme za tvoj príspevok dávajúci nádej. ja to tiež tak vidím že bude všetko ok a ani sa nestresujem. ale sme pripravení na všetko.... lieky užívam 3 M.I.U každých 6 hodín. mám 8 balení tak uvidím ako sa to bude vyvíjať či budem užívať aj do konca.

tslobik
22. máj 2015

ženy, a to čo sú za ATB, také, čo neškodia dieťatu? Toto tiež sem nepatrí veľmi, ale ja keď som bola tehotná, mne nerobili vyšetrenie na toxopl. a keď som sa na to pýtala, tak to doktor nejako zahovoril a keďže som to vyšetrenie chcela, tak som si ho dala spraviť sama na svoje náklady (20€) v laboratóriu. To bolo pred 4 rokmi. Tiež som bola neskutočne vytočená z toho. Držím palce, nech to dobre dopadne vám všetkým.......

mirabellka8
22. máj 2015

@tslobik ATB sú vhodné v tehotenstve ale nie pre dojčiace ženy. to sa čudujem, lebo v tehu knižke máš kolonku toxoplazmoza a musí to brať každý gynekolog...

mircalla
22. máj 2015

@tslobik ozaj? cudny doktor, ved to je povinne....robia to vsade...ja som bola tehotna pred 5 rokmi a robili...a teraz tiez...beru sa odbery asi v 8 tt na hiv, hepaptitida, toxo, sifylis, tusim este daco dalsie

tslobik
22. máj 2015

@mirabellka8
@mircalla
veď práve preto som sa na to pýtala, že som to videla v knižke...

mirabellka8
27. máj 2015

@krtko28 ahoj ako ste na tom?

krtko28
autor
1. jún 2015

@mirabellka8 ahoj, tak stále beriem atb. ešte do 14 júna, potom v júli mám ísť opať na krv a uvidíme. no teraz sa chcem objednať na 3D do martina. čo mi odporučil môj doktor. ale tak dnes ma potešil a povedal že veľkosť aj váha bábätka je normálna. tak dúfam že je všetko OK.
a ty si ako dopadla?

mirabellka8
2. jún 2015

@krtko28 ja som bola na ultrazvuk pred týždňom všetko bolo ok. odporučili mi doc. Višňovského v Martine - špička v ultrazvukoch na SK je aj ťažko zastihnuteľný. Ideme tam zajtra. A každopádne absolvujem aj odber plodovej vody tiež v Martine. Hoci som až z Topoľčian, pre náš pokoj a zdravie bábätka urobíme všetko. Inak beriem lieky stále - včera som bola u doktorky. Odvtedy mi brala už krv, niektoré hodnoty klesli iné stúpli. Ale ja akosi stále verím že je všetko ok. 🙂

krtko28
autor
2. jún 2015

@mirabellka8 tak držím palce a neboj všetko bude OK. a v ktorom si týždni? Mňa objednali v Martine až 30 júna, že ked budem v 20 tt. Tak musím ešte čakať. Ale už by som najradšej šla 🙂

mirabellka8
2. jún 2015

@krtko28 ja som v 14 tt, to ešte nebude morfologický, na tej pôjdem isto. ale v 16 tt pôjdem na amniocentezu. Tebe ju nedoporučili? Aké si mala hodnoty?
Verím že to je také bububu a všetci budeme ok. Ty ja a babatka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre