T 18 (Edwardsov syndróm) u bábätka

mariaola
20. sep 2022

Dnes mi zistili z výsledkov amniocentézy trisomiu 18 bábätka 😓. Stalo sa to niekomu ? Prežilo bábätko až do pôrodu či ste radšej zvolili prerušenie ?

Moje bábo má aj opuch a hydrops- naliate je tekutinou a hypoplasticke plúcka má.
Mňa by len zaujímalo či teti s pridruženým hydropsom, opuchom…prežijú, alebo je to rovno ortiel nezlučitelný so životom ?
Ďakujem za zdielanie ❤️.

kathug
20. sep 2022

@mariaola mrzi ma to 😑 mozem sa spytat kolko mas rokov? Zistili ti to pocas screeningu alebo si mala trisomy/nifty?

mariaola
autor
20. sep 2022

@kathug Ďakujem ❤️. Mne to zistili z prvého skríningu 1:30 riziko na T18. A som šla na amnio, lebo aj na Ultrazvuku Dr. našiel nález, ako som opísala hore čo našiel.

mariaola
autor
20. sep 2022

@kathug Mám 36 rokov

mariaola
autor
20. sep 2022

@kathug Mne gynekológ povedal, že trisomy/ nifti sa pri tak vysokom riziki neoplatí, lebo na prípadné prerušenie tehotenstva treba mať zo zákona absolvované amnio s pozitívnym nálezom.

liloastitch
20. sep 2022

V januári mi zomrel synček po pôrode v 33tt. Hydrops zistení v 20 tt . Žiaľ hydrops je veľmi závažný stav sám o sebe. Náš syn žiadnu inú diagnózu nemal, nezvládol samotný hydrops. Mrzí ma to , detičiek čo toto zvládnu je žalostné minimum.

tenerifka
20. sep 2022

@mariaola je velmi smutne, co prezivas. Tento syndrom nie je velmi casty a mozno tu nie je vela zien, ktore si tym presli. Na tvoje otazky ti daju kvalifikovane odpovede len lekari, aj ked kazdy pripad je asi iny. Neviem, ci si veriaca, urob, ako citis, vacsina zien (vratanie mña) by bola za ukonecenie tehotenstva, ale rozhodnut sa musis sama, drzim palce

kathug
20. sep 2022

@mariaola och, velmi drzim palce ⚘️🙏 musi to byt nesmierne tazke 🍀🍀🍀

mariaola
autor
20. sep 2022

@liloastitch Ďakujem krásne, aj som si myslela, že hydrops + T18 je asi naozaj 0% šanca na život. Rozhodujem umelé prerušenie a svedomie by ma umučilo,keby bábo mohlo žiť aj keď na prístrojoch by som nechcela udržiavať bábo. Tak mám zmiešané pocity….

mariaola
autor
20. sep 2022

@tenerifka ďakujem áno som veriaca. No neverím na umelé udržiavanie života na prístrojoch od narodenia. Mala som tak už jedno dieťa 13 dní a zomrelo, ale na vývojovú chybu bránice. Áno lekári povedia, ale súsenosti iných mamičiek sú tiež hodnotné a povbudivé a určite aj to mi pomôže rozhodnúť sa.

mariaola
autor
20. sep 2022

@kathug och veru je 😓

miadi
20. sep 2022

@mariaola bola tu jedna mamicka v mojej skupine junovky ked som cakala prve dieta pred 7r . Tusim sa volal Maximko zil Iba par dni. Mozno dva tyzdne mal Edwards. Mamicka zdielala fotky a kazdy den ho spomenula bola zronena muselo to byt velmi tazke hoci uz jedno vacsie dietatko mala, potom Asi o 2roky mala dalsie zdrave dieta a bola ako vymenena. Jej Nick si nepamatam.

mariaola
autor
20. sep 2022

@miadi Ďakujem krásne. Úžasné že mala potom zdravé dieťatko ❤️. Ja som už tiež mala bábo na prístrojoch 13 dní a znova to zažiť nechcem. Aj tak bolo stále v umelom spánku.

miadi
20. sep 2022

@mariaola na pristrojoch bol len par dni mali ho doma zomrel doma 🥲Ono je to len na tebe si vybrat co je mensie trapenie pre oboch.

hylary
20. sep 2022

@miadi myslíš @trdielko149 ???

miadi
20. sep 2022

@hylary Asi ano Ja som ju nesledovala len som zaznamenala jej spravy bolo to ❤️‍🩹

mariaola
autor
20. sep 2022

@miadi Fu ako trápenie je väčšie ho vidieť na prístrojoch (aspoň ore mňa). Mala som už aj potrat v 9 žtýždni a z toho už mi smutno nie je. Bolo to niekedy v roku 2015. Jednu zdravú dcérku mám aj ja doma 🙏🏻🙂. Je to boj mať zdravé bábo 😢.

liloastitch
20. sep 2022

@mariaola znovu sa stretnúť s hydropsom , tak volím ukončenie tehotenstva. Samotné tehotenstvo bolo veľmi náročné, po psychickej a aj fyzickej stránke. Tam sa postupne pridružia aj samotnej matke rôzne komplikácie, ja som 95% času strávila v nemocnici. O nášho synčeka sa po pôrode starali tí najlepší lekári, boli na jeho stav maximálne pripravení aj tak mu nedokázali pomôcť. V umelom spánku na prístrojoch vydržal pár hodín. A úprimne ti poviem, vidieť to malé dieťatko v stave, čo mu ten opuch spôsobil. Druhý krát by som to nedokázala. Muselo to byť trápenie aj pre neho.

miadi
20. sep 2022

@mariaola Mne zomrelo babo s DS v brusku v 18tt a 4m potom sa podarilo zdrave rainbow 🌈 baby . Je to velke stastie v zivote mat zdrave deti. 😍Drzim palce nech to nabuduce dobre dopadne.

jaskolka
20. sep 2022

Uff, je mi ľúto, že takto to máš... Bohužiaľ, toto je diagnóza prakticky nezlučiteľna so životom. 😥Bábätko možno nanajvýš prežije pár hodín po narodení.
Prajem veľa síl, a do budúcnosti zdravé dieťatko.

gianna
20. sep 2022

@mariaola je mi velmi luto, co prezivas. Skus sa nakontaktovat tu https://www.pvdp.sk/pre-rodicov/

trdielko149
20. sep 2022

@miadi ahoj môj Maximko mal Potterovej syndróm vďaka za spomenutie ❤️

trdielko149
20. sep 2022

@mariaola ahoj moja milá môj Maximko nemal túto konkrétnu diagnózu mal iný syndróm Potterovej žil 29 dní z toho bol 8 dní doma bez prístrojov v starostlivosti nás a n.o. Plamienok. Aktuálne Plamienok ponúka aj rozhovor zdarma počas tehotenstva pri zistení diagnózy kde vysvetlia do detailu čo a ako by bolo nech už urobíte akékoľvek rozhodnutie.... Mne sa po 2 rokoch od smrti Maximka narodila ďalšia dcéra obe dcéry mám úplne zdravé ❤️ Na MK nefungujem moc na toto forum ma upozornila kamoška ak by čokoľvek si chcela vedieť ohľadne Plamienka a ich fungovania ozvi sa mi prosím ťa cez Instagram "livkalife" ďakujem ♥️ myslím na teba držte sa veľa veľa síl 🙏

miskaska
20. sep 2022

Bola tu maminka @mbamb . Uz je neaktivna. Jej syncek sa narodil s Edwardsovym syndromom a aj prezil. Ale ci mal aj tie pridruzene diagnozy, co tvoje babatko neviem. Prajem vela sil.

miadi
20. sep 2022

@trdielko149 aha myslela som ze mal Edwards nejak sa mi to spojilo prepac 😘.

suzy2508
20. sep 2022

Ahoj, neviem síce poradiť, ale strašne ma mrzí, čo prežívaš. Prajem ti len to najlepšie v živote. Posielam kopec pozitívnej energie aspoň takto na diaľku. Drž sa.

mariaola
autor
20. sep 2022

@liloastitch Och 😢😢😢. To he naozaj strašné, moc ma to mrzí a asi budem musieť ukončiť čím skôr ako čítam a uvidím no čo bude zajtra na Ultrazvuku.

mariaola
autor
20. sep 2022

@miadi Gratulujem ❤️☺️. To sú super správy, že aj po tom sa narodí zdravé bábo.

mariaola
autor
20. sep 2022

@gianna ďakukem 👍
@trdielko149 ďakujem krásne ❤️🌺.

mariaola
autor
20. sep 2022

@miskaska ďakujem
@suzy2508 ďakukem moc si to Vážim 🌺

trdielko149
20. sep 2022

@miadi v pohode 💖
@mariaola nie je začo ♥️ Veľa síl 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre