Baby prosím pomoc! Neviem čo mám robiť. Podstúpila som ivf, kde mi kôly syndrómu lepivých dostičiek predpísali aj clexane 0,4. Prednedávnom som bola na kontrole u svojej hematologičky, či ešte musím brať injekcie. Dnes som 10+5tt ale v 5 a 6tt som bola hospitalizovaná kôly hematomom ( krvácala som). Tak k veci. Citujem moju hematológičku: Z mojej strany Clexane nepotrebujete...no ale NEVIEM...SKÚSIME... dať 0,2 a poprípade prídete potom na kontrolu a znovu dáme 0,4. Takéto vyjadrenie mi dala moja hematologička. Príde mi to ako keby nevedela a skúšala čo ďalej. Ale ja sa extrémne bojím že to jej skúšanie ohrozí moje bábätko o ktoré sme sa snažili 13 rokov. Chápete ma neviem čo robiť či brať 0,2 alebo 0,4 ako doteraz. Prosím pomôžte! Doktorku určite zmením..
@lucinka5051 ten istý názor mám aj ja! Práve preto sa obávam toho. Musím si zmeniť doktorku.
@ivonka121 kam chodis na hema? Stala by som si za svojim...0,4 cele tehotenstvo..je to vacsia istota..
no ak by si ho brala iba preventivne tiez by som povedala, ze 0.2 by mohlo stacit ale pri syndrome lepivych dosticiek, IVF, hematome...by som si myslela, ze by tiez mala nechat 0.4, ja som si pichala fraxiparine a ked som zacala mat alergicke reakcie prehodila ma na clexane 0.4
@lucinka5051 chodím do Šurian ale teraz hľadám niečo v okolí PD
@ivonka121 proste jej povedz, ze si mala obavy zo znizenia davky, ze cesta za otehotnenym nebola jednoducha a ze by si rada pokracovala v 0.4 a ak je co i len trochu empaticka, tak nemoze namietat, ano pokial by si mala nejake extra zle vysledky, ze riedit krv vyssou davkou by bolo nebezpecne, tak nech ti to vysvetli
@ivonka121 škoda, v Dolnom Kubine je vyborna lekarka ale to mas od ruky...my za nou dochadzame dlhodobo cela rodina lebo nam prisla na trombofiliu 🙂 rozdiel medzi 0,2 a 0,4 je aj podla kg kolko mas... ta 0,4 ak mas nad 50kg nie je pre teba ani babatko nebezpecna ..tak.mi to aspon vysvetlila a ze radsej mat vyssiu davku ako nizsiu ... najdi inu lekarku ked jej nedoverujes..je velmi dolezite mat lekara ktoremu mozes 100% verit 🙂
@3petka no najskor to zacalo ako maly opuch akoby po ustipnuti napr. vcelou a potom sa to zhorsovalo a vyzeralo asi takto (ale este viac, tie fotky neviem najst) + sa mi po kazdom vpichu spravila obrovska hrca podkozna a uz som potom nemala kam pichat lebo vsade hrce, podla mna ti zacina alergia
@lucinka5051 tak teraz mi odpísal môj gynekológ. Jemu na 1000% verím, tak sa bud riadiť podľa neho. Toto mi odpísal;
Dobrý deň! Ak je z hematologickej stránky vsetko v poriadku, z gynekologickej stránky si myslím, že nie je dôvod na 0.4. Na prevenciu TECH 0.2 stačí a čo sa týka rizika potratu, tak podla najnovších studií Clexane tento problem neriesi.Okrem toho by som radsej nezvyšoval riziko krvacania vyssou davkou
@ivonka121 jasne tak urob podla lekara 🙂
@lucinka5051 aj tak ďakujem za radu!!
@ivonka121 a ano clexane problem neriesi ale vyrazne znizuje riziko potratu...kukala som aj ja rozne studie zahranicne 🙂
@lucinka5051 tak hádam to bude v poriadku. Dnes si začnem pichať 0,2 a uvidíme čo povedia na kontrole. Každopádne si zmením hematologičky.
@ivonka121 bude! Treba verit ze ano. Drzim palce 🙂
@ivonka121 viem, ze mas strach ale hematologicka vidi vysledky. Aj moja hovorila, ze by mi ho ani nebolo treba podla krvneho obrAzu, ale kedze mam minulost (trombozu) a som po ivf tiez, tak mi ho dala. V lete som sa jej spytala, ci by stacilo kazdy druhy den a povedala, ze skusme a uvidime dalsie vysledky. Odvtedy si picham obden, vysledky rovnake (dobre) a uz mam takmer termin.
Drzim palce
@ivonka121 za mňa určite na 100% skonzultuj s inou hematologickou aby si nebola v strese ty. Radikálne by som hematologicku hneď nemenila pokiaľ sú na ňu dobré ohlasy aby si sa neocitla v situácii kedy budeš nespokojná a znova budeš meniť nový Dr je vždy riziko. Z vlastnej skúsenosti ja som ale otehotnela prirodzene - v 21tt si Dr na UTZ niečo všimol tak ma hneď poslal na hematologiu (Dr vedia byť skutočne promptni-hemato ma vzala hneď ráno na druhý deň až som bola v šoku ako rýchlo sa to da)tam ze mam zlý prietok placentov a bol mi diagnostikovany syndrom lep. dosticiek, nasadili mi clexane 0,4 a plus dáke lieky ktoré som brala až do 35 TT. Sestre na to prišli v 25tt a strávila mesiac a 2 týždne s rovnakymi liekmi ale už v nemocnici. 🤗 teda neviem ci máš úplne totožný problém ale skutočne UTZ+hemato testy ti vedia kontrolovať priebeh. Mne clexane nevysadzovali lebo výsledky krvi som mala v norme počas liečby. Detto myslím ze ku koncu tehotenstva som mala 0,2 Clexane. Je otázne aké výsledky krvi máš pod liečbou ty.
@ivonka121 prepáč ale čo si myslíš že lekár je veštec? na každý liek reaguje každý pacient inak.....vo väčšine prípadov lekári dávkovanie skúšajú - hlavne pri liekoch na tlak a aj pri liekoch na riedenie krvi.......,brala si 0,4, boa is hospitalizovaná kvôli hematómom....tie hematómy spôsobili práce tie injekcie na riedenie krvi, preto povedala ti dala 0,2(slabšie)....z jej hľadiska tie injekcie nepotrebuješ, len keďže teraz sa tehotným dávajú "preventívne", tak ti teda dala 0,2....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ivonka121 ja som si pichala 0,4..ja mam vybornu hematologicku a povedala mi ze mozno by som to zvladla aj na anopyrine ale 0,4 clexane je bezpecnejsi...ja by som nesuhlasila so znizenim davky...mozne to narobit šarapatu...to riedenie nejako neoblizuje..len je tam lepsi prietok krvi a placenta sa neupcha zrazeninami... 🙂