Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, či aj vy máte pocit,že stále niečo riešite....skúsim vysvetliť můj pohľad - resp možno sa chcem iba vyrozprávať a počuť aj zrelý názor vás či som už ozaj nenormálna alebo to máte aj vy podobne... začalo to asi tak, že som mala zvláštny výtok / možno tak 15-16tt/ lekár zobral výter vyšla nejaká baktéria Gardnerella, nasadil macmiror kontrolný výter prvý OK, druhý výter vyšla E.coli - tu už ale antibiotika macmiror nenasadil, povedal že stačia probiotiká- ok dobrala som, išla som na kontrolný výter a vyšla zas Gardnerella baktéria. Všade samozrejme tie scenáre - že hrozí potrat, predčasný porod a neviem čo ešte si vśeličo dokáže človek prečitať .... dnes som už sa normálne rozplakala - sama neviem , či pre tu baktériu, alebo z toho ze sa točím v tomto v jednom kruhu .... moja otázka na vás - máte aj vy tieto skúsenosti v tehu? máte s výtokomúbaktériamiúinfekciami skúsenosť ? ako to je ak sa to prelieči nehrozí nič ? alebo to hrozí stále a bude sa to vracať ?
@sunshine_18 probiotiká beriem už druhé balenie a zas sa vrátila Gardnerella po 8 tt
Nepotesim ta...Mam taku skusenost kedy sa to opakovalo...brala som macmiror a este jedno na vkladanie dokola...skoncilo to predcasnym porodom v 34tt nakolko sa mi po infekcii odlucila placenta...mne to preliecili zvonku ale dostalo sa to aj dnu a to sposobilo odlucenie...ale neboj sa, nemusi to byt tvoj pripad..dpbre ze ta sleduju ;)
@floki1994 a priamo gardnerella ? ako casto si to mala pocas tehu ? zvonka akymi liekami ?
babo OK?
@floki1994 teba nesledovali ?
Aj tu aj ine...ja som sa toho nevedela zbavit...asi oslabena imunita celkovo...okrem macmiroru aj vkladacie cipky ( nazov si nepamatam 🙈)..sledovali ale zjavne sa to podcenilo...babo po mesiaci v nemocke ok...dostalo tiez zapal z toho cize malo zapal pluc ale potom uz ok ...snad aj bude 🙏
@floki1994 a ako casto ti robievali kultivacie v tehu ? a kolkokrat si mala tu gardnerellu ked pises ze opakovane ?
@floki1994 a ake prosim ine bakterie ?
Mala som ju asi trikrat..ostatne nazvy si nepamatam..ja som popravde tomu ani nepriklada nejaky velky zmysel lebo vzdy mi lekarka povedala ze dame krem a cipky a dobre bude takze som nestresovala...no asi som mala 🙈 kultivaciu mi robili tiez trikrat...mna bolelo aj podbrusko cize ten zapal tam nejaky bol...ale vsak to nemusi byt tvoj pripad....moze to byt uplne ok
@floki1994 a tá baktéria ti po macmirore neodišla ? Stále ostala v stere ? Dobre tomu rozumiem ?
Ako sa prejavilo odlúčenie placenty
Praveze kontrolny ster bol ok a potom o par dni zase vytok tak znova sa to vratilo...jednoducho sa to nepreliecilo dobre 🙈 masivnym krvacanim...tvrdlo mi brucho a zacala som krvacat tak do 2 hofin akutna sekcia
Hlavne sa nestresuj a nečítaj
Aj ja som mala gardnerellu... v tehotenstve je žena náchylná na všetky možné baktérie.Zvykne sa vrátiť ako zlatý stafylokok hoci sa preliegi ATB často sa vráti... treba posilniť imunitu
@luccija veľmi má to vyplašilo. V akom tt si mala a ako tá preliecili ? Dopadlo všetko Ok?
Hneď zo začiatku už si nepamätám.Ano, mne sa nevrátila a všetko bolo v poriadku.Ale mykozu som mala viac x nikdy som nemala toľko gyn problémov ako v tehotenstve
@luccija robili ti aj kontrolné a opakovane stres pravidelnejšie či ako vieš že už neprišla
Nerobili kontrolné stery nemala som výtok to uvidíš ci zabral Macmiror
@luccija ja teraz napr nemam žiadny výtok - Gardnerella vyšla v stere
@luccija prosím tá ešte otázka u teba dopadlo všetko Ok ? Porod načas ?
Ja som to mala tiež, pri poslednom som, ale často používala lactofeel a bolo to lepšie, dovtedy som mala vkuse bud vytok alebo ma svrbelo alebo neviem co.
@777januska777 a mala si aj výter zly ?
Áno, všetko v poriadku
A beries tieto gynimun ?
Kup si gynella silver caps-mozes aj v tehotenstve.
@sunshine_18 beriem gynoflor probiotika
Ja som tiez brala macmiror na nejaku bakteriu a este som vyse tyzdna prenasala. Opakovany ster mi nerobili
@juliacenc vdaka aj vies aku bakteriu?
Áno stále, posledné tehotenstvo som pouziva tento lactofeel a už som mávala konecne aj dobre vytery.
@777januska777 a mavala si gardnerellu opakovane ano ? a ako dopadlo tehu kedy si rodila
Ja už ani neviem co som všetko mávala, nepamätám si už názvy baktérií. Pri prvom tehotenstve som mala každý mesiac antibiotika a aj tak som sa začala otvárať v 31.tr našťastie som úspešne dobojovala do konca tehotenstva. Druhé tehotenstvo som mala vkuse nejaké problémy, tam som mala aj nízko placentu a aj sa krcok od začiatku zmenšoval a v 3.tehotenstve to už bola pohoda. Neviem no ci to bolo tým lactofeelom, ale ja som sa asi najlepšie od spodu cítila v 3 tehotenstve a aj vytery vychádzali dobre. Občas samozrejme som mala nejakú baktériu, ale nie ako tie dve predchádzajúce tehotenstva.
Gardnerella je bežnou súčasťou mikroflóry pošvy...pri jej premnoženi nastava vaginoza...ja som ju mala počas tehu a lekar mi na to nič nedal pretože vraj ,,nemohol" a riešila som to len lactofeelom probiotikami a rodila som 40+4 u mňa to nespôsobilo nič vážne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nasad si gynimun proniotika tie tabletkove sucasne ako budes brat aj macmiror predpokladam ze ten si brala vkladaci do posvy .. a po dobrati macmiru si daj aj zo spodu gynimun vkladacie probiotika ..