Ženy skúsenosti? Pri prvom bábätku som mala skríning 1:30 na NTD ( raztepy) , aktuálne ma 2 roky a je zdravý ako repa. Opäť ma yo však vyplasilo. V utorok idem na genetiku. V 1.trimestri som bola u Grochala, nic tomu nenasvedčovalo.
@stastna_mamicka aha, prepac, nepochopila som. vieš co mne vyšlo na DS, tiež sa bojím mam prvé tehotenstvo ale ja si myslím a verím ze bude všetko v poriadku, ja pri ďalšom tehotenstve ani na tie Skríningy už nepôjdem. Tak verím a dúfam ze bude všetko dobre nemysli na zle 💜
@stastna_mamicka Ja som mala 1:3 na DS a na to mi lekar povedal, ze pri tak vysokom pomere sa to aj potvrdi.
@ruzasipova a potvrdilo sa?
@miankass Ano.
@stastna_mamicka ak by sa potvrdilo, odporúčam kontaktovať Mareka Draba v BA. Pomôže vybaviť operáciu vo Švajčiarsku už v maternici. Má to skvelé prognózy. Teda pokiaľ by šlo o vážny razstep chrbtice. Razstepy podnebia či pier sa riešia po narodení. Aj neter mala, teraz je úplne ok.
@ruzasipova ja som mala 1:6 na DS a mam zdraveho syna..
@tehula2016 A co si mi tym akoze chcela povedat? Ze ty si mala stastie a ja nie?
@ruzasipova nie reagovala som nato,ze pri tak vysokom pomere sa to potvrdi ako ti tvrdil lekar co vobec nieje pravda..
@tehula2016 Tvrdil to lekar a sla som na amnio. Vysledky cierne na bielom nevyvratis. Ty si hlavne mala vyssi pomer ako ja, takze stale si mala vyssiu sancu, ze sa ti narodi zdrave dieta.
@ruzasipova mala si aj vysoke NT?
@tehula2016 ja som mala 1:45 DS, ktorý bol potvrdený....
DS 1:50, tiez potvrdeny
@tehula2016 Praveze vobec, nt sono dopadlo dobre, vobec nie hranicne. Az tripple testy ukazali pomer 1:3 a amniocenteza downov potvrdila.
@ruzasipova no ja som mala aj sono zle,vysoke NT,srdcova vada a nakoniec ten pomer 1:6..no pravdu povediac,velmi nadejne to nevyzeralo..amnio vsak nic nepotvrdila a tripple mi vysiel 1:86000!Nasledny morfo usg bol uplne ok..chcem tym len povedat,ze aj pri hrozivych cislach a odchylkam na usg moze byt babo zdrave..ale aj naopak,napriek dobrym vysledkom moze mat babo postihnutie..
@tehula2016 prosím tak, koľko si mala to NT?
@stastna_mamicka 🙏 drobec je zdravý ako repa. Mame 270g , 18+4 .... Cele tieto skríningy by som zakázala. Och. Vraj som pravdepodobne jedna z tých čo v tele vylučuje vela biochémie a preto mam tie výsledky zlé.🤰👶💙🫂🤍 Spadol mi vsak kamen zo srdca
@zazvorka87 lebo razstep chrbtice poškodí aj miechu, keď sa vyvíja nie uzavretá v tele, preto intervencia už v maternici minimalizuje následky razstepu.
@stastna_mamicka ako si dopadla u genetika? Mne vcera prisli vysledky 1:5 na Downov alebo razstep nervovej trubice. V utorok mam ist ku genetikovi a taktiez by mali byt vysledky na Trisomy test complete. Je to moje prve tehotenstvo, zacala som 17tt, mam 28 rokov a velmi sa bojim🥺
@henrieta2022 u nás je všetko v poriadku, nič sa nepotvrdilo, po opakovanom odbere výsledky klesli. Spôsobené to bolo najväčšou pravdepodobnosťou krvácaním v prvom trimestri. Ja som mala len raztep. Na trimosy sme nesli.
@stastna_mamicka velmi pekne dakujem za odpoved, tesim sa, ze je vsetko v poriadku☺️ Snad to dopadne dobre aj nam..
@henrieta2022 držím moc prsty verím,, že bude babetko zdravé
@sofia1979 velmi pekne ti dakujem, napisem ako som dopadla, tiez verim, ze bude vsetko v poriadku☺️len to cakanie😓
@henrieta2022 určite bude, tieto skríningy by som zakázala. Kravinu ktorú, vyhodnocujeme počítač a narobí viac starosti ako osohu 🤦
Ja som mala pri druhej dcérke DS 1:9. Narodila sa nám zdravá dcérka.
@stastna_mamicka tiez si to myslim 😓 Prave teraz, ked by sme mali byt v klude prezivame najvacsi stres🥺
@nikuska625 gratulujem k dcerke, tesim sa, ze vam vsetko dobre dopadlo ☺️ verim, ze to bude aj nas pripad. Zajtra mam mat vysledky z trisomy, tak uvidime. Museli ste byt tiez v riadnom strese😓
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@stastna_mamicka ved keď je zdravý ako repa čoho sa bojíš? Nechápem trochu.