Prekonali ste v tehotenstve Covid?

mon1806
23. júl 2021

Ahojte maminy prosím vás chcem od vás skúsenosti ktoré ste boli tehotné a v tehotenstve ste prekonali covid ako ste sa cítili? Aké ste mali príznaky pôrod via prenieslo na bábätko ci nie alebo niečo horšie chcem si to nejako zistiť lebo nemám kde inde....
Bolo nejaké zvýšené riziko smrti alebo ja neviem, lebo ma kolegyňu v Afganistane ano krajina špinavá zla samé bombardovanie a chodia jej tam ženy tehotné s covidom samozrejme delta infekcia a všetky jej tam pomaly zomierajú na pneumonie, eklampsie a podobne aj matky aj deti či v bruchu alebo po pôrode ďakujem

terezia323
23. júl 2021

@mon1806 prekonala som v 8. mesiaci. Priebeh som mala hrozný, skoro dva týždne som bola nepoužitelná. Chodila som každý tretí deň na usg a CTG záznam až do porodu a nasadili mi preventívne Fraxiparín. Maličký úplne v poriadku, po pôrode mu vyšetrili krv na protilátky a mal dosť vysoké hodnoty.

matkahelka
23. júl 2021

@mon1806 ja som tehu, u gynekologa v cakarni a aj u endokrinologicky som stretla 3 tehotne, co covid mali v druhom trimestri. 2 uplne bezpriznakove, tretia to mala ako silnejsiu nadchu.

ivka21
23. júl 2021

Tiež som mala v 8 mesiaci, z rodiny najmiernejsi priebeh. Tecenie z nosa, bolesť a skriabanue v hrdle, unava, nechutenstvo a strata cuchu (prechladnutie je oveľa horšie) . Tiež som si pichala fraxiparine ale koli zlomenine.

lienka9
23. júl 2021

@mon1806 ja som mal v 13tom tyzdni.tyzden a pol predtym angina s antb.dost som kaslala,praskali mi z toho cievky a som krvacala.bola som aj na pohotovosti 2x.inak teploty,ale len nejake 3-4dni tak do 38.popritom som sa samozrejme starala o starsieho syna.dalo sa inak zvladnut.

luciaaaaa
23. júl 2021

@mon1806 ja ako tehotna som sa pred mesiacom pytala sestricky u svojho gynekologa presne na toto, ci je covid pre tehotne taky sialene nebezpecny ako sa skrz ockovanie prezentuje. Ani v mediach totiz nebolo prezentovane, ze by tehotne tvorili velku cast hospitalizovanych. Sestricka mi povedala, ze oni nemaju v evidencii ziadnu tehotnu, ktora by bola napojena na UPV. Na kysliku vraj jedna bola, ale ze ona ma problemy s plucami i bez covidu. Vraj to sa pyta asi kazda druha tehotna aktualne. Ja mam vo svojom okoli 2 tehotne, obe mali covid len ako nadchu, za tyzden boli ok aj bez liekov, len caje, vitaminy, postel.

bimbambim
23. júl 2021

Kolegyňa mala tuším v piatom mesiaci v auguste má termín.Vravela len že kaslala ako tuberak ale zvládli to.Ja som mala v prvom tehotenstve 5 mesiacov zápal pľúc plus pľúcne chlamýdie kovid vtedy nebol ležala som na plucnom hrozila mi ventilácia a prežili sme obaja aj ja aj dieťa .V tehotenstve môžeš dostať hocijakú chorobu nielen kovid

vandica
23. júl 2021

@mon1806 kamoška v 8mesiaci, bola len ako keby nachladnutá, bábo úplne v poriakdu. Ja hneď na začiatku, v rovnaký týždeň pozitívny tehu test aj covid test. No žiaľ v 9tt. sa prestalo vyvíjať. Či kvôli korone nikto nevie...

danielle799
23. júl 2021

@mon1806 ano mala som.covid v tehotenstve, prišla som dieťatko v 5 mesiaci tehotenstva. Neviem ci bol na vine covid, či niečo ine. Nemala som skoro žiadne príznaky, len ma bolelo telo, kosti, a bola som unavená, veľmi unavená.

laurica1232
23. júl 2021

Ja som mala pár dní pred pôrodom pozit test.. A skoro som to nedala.. Bábätko zdravé našťastie ale poškodenie pľúc 65 percent.. 3vtyzdne na kyslíku..

lienka.7
23. júl 2021

@mon1806 kamoska v 7 mes. Uplne bezpriznakovy, vobec nic. Zistila to tak, ze mala pozit.antigen a nasledne aj pcr. Preventivne jej dali nejake lieky, neviem blizsie. Ale keby nema pozit.test ani by o tom nevedela, ze ho prekonala

mon1806
autor
23. júl 2021

Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede ak by sa ešte niekto našiel kľudne komentujte dosť ma to zaujima 🙂 aj vzhľadom na to ze som zdravotná sestra....
A všetkým maminam prajem veľa síl hlavne tým ktoré prišli o bábätko možno kvôli covidu možno nie ktovie je to zvláštny vírus prajem vám veľa zdravia a síl na ďalšej ceste za babom 🥰🥰🥰 aj tým ktorým sa Deticky narodili a mali bud oni ale maminy ťažký priebeh nech ste všetci ôk a Zdravucky 💕

ivka21
27. júl 2021

Dnes som čítala že covid môže zapríčiniť predčasný pôrod. Bolo by zaujímavé zistiť ci sme to viaceré tak mali. Áno priebeh covidu u mňa bol mierny ale rodila som v 37 týždni.

mon1806
autor
28. júl 2021

@ivka21 toto by som aj ja chcela vedieť ci je riziko predčasného pôrodu alebo ja neviem embolie a tak ale nejako sa to neviem dozvedieť

matkahelka
28. júl 2021

@ivka21 a 37 tyz. je odkedy predcasny porod? 😉

ivka21
30. júl 2021

@mon1806 no je riziko embolie ale tak ja som mala zlomeninu tak som si pichala fraxiparine tak ci tak. Tak mi nič nemuseli davat

rebsina
2. aug 2021

Z môjho okolia bola ta tehotná čo zomrela, bolo to ak medializovane, potom poznam ďalšie tri čo boli na ÚPV, ďalšia na kyslíku a ešte jedna síce zvládla doma ale mala ťažší priebeh a povedala že už to nechce nikdy zažiť, v 8 mesiaci sa ešte dala aj zaočkovať.

valeria1290
28. nov 2021

Dievcata prosím ked ste prekonali covid v tehotenstve dala Vám dr.papier na tych 180dni?Ukazovali ste ho při porode Alebo ste potrebovali PCR?Dakujem

terezia323
28. nov 2021

@valeria1290 robili mi test na pôrodnici pred pôrodom aj manželovi, ktorý bol už vtedy očkovaný

matkahelka
28. nov 2021

@valeria1290 test v porodnici robia kazdej, ockovanej/prekonanej. to je jedno.

valeria1290
28. nov 2021

@terezia323 a Mali ste ruzko?

terezia323
28. nov 2021

@valeria1290 vtedy sa respirátory nosili. Nie nemusela som mať vôbec počas pobytu v pôrodnici. Len na šestonedelí keď som na chodbu išla niečo tak som si zakladala. Ani počas vizity lekári nevyžadovali.

miroslavka0077
16. dec 2021

Žienky, som v 11 tt asi v 5 - 6 tt som dostala Covid - svalová bolesť, zimnica, unava hrozna unava . Už som vedela, ze som tehu. Uplne v rannom stadiu tehotenstva dochádza k bunkovemu deleniu, a ani sam lekár mi s istotou nevedel povedať, ci sa plod nemohol poškodiť - vyvojova chyba a podobne. Ste niektora tu s podobnou skúsenosťou? Mam strach o babo. Ako sa vraví - radšej 5 zdravých ako 1 choré. Dakujem.

lienka.7
16. dec 2021

@miroslavka0077 myslím ze na toto ti nikto neda odpoved... dala by som si urobiť testy ...držím ti moc palce aby bolo malinke ok 🍀🍀🍀

petruska21
21. dec 2021

@miroslavka0077 ja som mala to isté kovid v 5-6tt nevedela som že som tehotná zistila som v den ukončenia karantény ... mala som najprv chrípku a hneď na to som dostala kovid strata čuchu, zimnica, bolesti kĺbov, kašeľ, teplotu som našťastie nemala vysokú ... no teraz začínam 12tt a tiež sa bojím ako je na tom bábätko 😌 28.12. idem na veľký ultrazvuk tak verím, že je bábätko zdravé 🙏🙏 ale strašne sa bojím aj toho žeby som znova dostala kovid

erikaninka
30. dec 2021

ahojte..kamaratka ma covid a silno kasle...a jej obvodna ma dovolenku ... nevie ake lieky alebo sirup smie brat...vie niekto ,, co moze co nie..dyk

fenakova
5. jan 2022

Ahojte žienky ste tú niektoré ktoré ste mali pozitívny test na covid v 10 +3 týždni tehotenstva? Dnes som si robila antigen vyšiel pozitívny mám bolesti hrdla zatiaľ bojim sa o babo máte niektorá podobnú skúsenosť

15mimka55
7. jan 2022

@miroslavka0077 ahoj aj ja som práve v 5+3 tt manžel pozitívny očkovaný dvoma vakcína mi 3 dni bol hotový už je dobre a ja test zatiaľ negatívny no od noci mám bolesti svalov, hlava, oči mi asi vytlačí z hlavy ako ma bolia, hrdlo ma škrabe a teplota 37 až 38 zatiaľ no je to prvý deň tak dosť mam strach verím že už to bude len lepšie. Lekár mi nevravel nič k tomu ohľadom plodu a aj som sa zabudla pýtať vtom množstve informácií čo som potrebovala vedieť. No kamoška zdravornik mi vravela že covid nemá vplyv na plod vraj tak som bola kľudnejšia. Ako si to prosím zvládla? Ako si dopadla? Lekár mi vravel o tom čo môžem brať no nevravel mi koľko paralen môžem vieš mi prosím poradiť koľko x môžem paralen? Počula som že 3x no príde mi to strašne málo lebo ak si dám ráno, poobede a večer neviem ako prežijem bez neho noc vnoci ide teplota najviac hore. Budem ti veľmi vďačna za odpoveď

miroslavka0077
10. jan 2022

@petruska21 tak lekár ma odporučil na 4D USG v 1.trimestri, keďže strach o babo - plod bol veľmi veľký. A 3 dni pred Vianocami som dostala krásny darček ❤️ dieťatko zdravé, so zdravým vývojom, bez akýchkoľvek poškodení. Až ti to pomôže, ja verím ze aj tvoje babo bude v poriadku ☺️ až vraj nie su vysoké horúčky, netreba sa strachovať ☺️

miroslavka0077
10. jan 2022

@15mimka55 tak lekár ma odporučil na 4D USG v 1.trimestri, keďže strach o babo - plod bol veľmi veľký. A 3 dni pred Vianocami som dostala krásny darček ❤️ dieťatko zdravé, so zdravým vývojom, bez akýchkoľvek poškodení. Až ti to pomôže, ja verím ze aj tvoje babo bude v poriadku ☺️ až vraj nie su vysoké horúčky, netreba sa strachovať ☺️ tvoja kamoška mala pravdu, bud pokojná 🥰

zuzanazuzana26
10. jan 2022

@mon1806 Prekonala som v 26tt strasne bolesti tela,bolesti hlavy take ze som sa nevedela ani na millimeter pohnut bolest na hrudi nevedela som dychat a porodila som v 31tt ale to bolo aj preto ze ani jedna sme nepriberali malinka mala len 1235g a je uplne zdravucka drzime sa😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre