Ahojte mamičky....mám taký problém, posledná menštruácia bola 21.3....testy mi ukázali pozitívne aj keď slabé.....doktorka mi povedala že som tehotná na Sono nič nebolo vidno.....obrali mi krv hcg bola iba 40 no pár dní som mala ružové vytoky... Dnes mi prišlo strašne zle V práci malária som bola A spinim....no išla som na pohotovosť povedali mi že stále nič nevidno zobrali krv A dali injekciu na zástavu spininena.... Už ste mali niekto S tým skúsenosti? Podľa mňa sa prebieha potrat no mám strach necitim sa najlepšie....
Nič mi nenašli :( už som zúfalá každý jeden lekár mi hovorí že tam nič nevidia.... Nechápem čo mi je som unavená malátna ani MS ani plod :(
@sykorkauhliarka tak na 5,6 tt mi vychádza podľa ms
Treba pockat aspon tyzden dva este.sa cudujem ze ta vobec tak skoro vzali na osonovanie.to je dost sanca ze tam este nic neuvidia akurat co sa vystresujes.
@sharpey Ahoj, zistovali uz ci nemas mimomaternicove tehotenstvo? Ak si mala 21.03 poslednu menstruaciu tak by si uz bola v 6 tyzdni a to by pri normalnom tehotenstve uz malo byt babatko viditelne.. Nenechaj sa odbit lekarkou a nechaj sa nanovo vysetrit.
Skus si precitat tento clanok - su tam spomenute priznaky a vysetrenie na zistenie - https://www.slovenskypacient.sk/mimomaternicove...
@sharpey podľa dátumu poslednej menštruácie si už v 7tt, to už musí byť vidieť plod, aj hcg podstatne vyššie (v tomto týždni už väčšinou vidieť aj akciu srdca).
Jedine, že si mala podstatne neskôr ovuláciu (ak máš napr. 35 dňové cykly atď. ...) alebo sa spúšťa potrat, žiaľ.
Každopádne by ťa mali odsledovať, čudujem sa gynekológovi, kt. ťa v potenciálnom 7tt "nerieši". Vždy sa striktne pridržiavajú toho svojho kolieska papierového, na ktorom ti presne povedia, v ktorom tt si podľa mrchy (kašlú na to, že máš dlhé cykly a mohla si otehotnieť skôr) a teraz nič? Min. by ti mali brať odber na hcg aspoň 3x po sebe s odstupom 2-3 dní, aby videli, ako sa vyvíja hcg... Nenechaj to tak, aby si neprišla o vajíčkovod napr. ... treba dupnúť na gynekológa.
Viem ale napriklad mne presne v tomto case este plod nezachytil.az o tyzden neskor.
Veď Z toho som taká vyklepana :(
@sharpey ja som napr. mala biochemické tehotenstvo, hcg v krvi len 22, test pekne pozitívny. Mrcha mi meškala 2 týždne, celé tie dva týždne som len špinila a mrcha sa spustila naplno v podstate v nejakom 7tt.... hcg mi klesalo veľmi veľmi pomaly, aj po mrche bolo stále pozitívne - slabo, ale bolo.... gynekologička mi ešte aj po nej brala dvakrát hcg na kontrolu, či netreba kyret...
Ale bolesti nemám žiadne V bruchu praveze
@piacere ak je to mimomaternicove o vajickovod pride...ale ak na to nemaju dovod tak jej ho nevyberu predsa
@sharpey pri mimomaternicovom som ani ja nemala bolesti....a hlavne takto ked este nic nevideli...len som zacala spinit...pozitivny test....na sone nic...hcg 40
@sykorkauhliarka A ako to zistili??? Čo mám robiť veď sa bojim :(
@sykorkauhliarka kde píšem, že jej ho vezmú bezdôvodne? Ak sa príde včas na mimoternicové tehotenstvo, o vajíčkovod prísť nemusí, preto píšem, že to treba čo najskôr riešiť a dupnúť na lekárku, aby ju vyšetrila poriadne, keďže je už teoreticky v 7tt...
pekný deň
tak mne sa to dialo na sviatky...pred vianocami som sla ku svojmu gynekologovi ten nic nevidel a dal mi duphaston...na udrzanie...no mne sa to cele nevidelo...29. vecer som sla na pohotovost....kde som dostala prednasku o tom ako je pohotovost iba pre ludi ktori su v ohrozeni zivota....po sone pani doktorka zrazu bola ako med....mala som v bruchu volnu tekutinu....vdaka ktorej ma sledovali....na silvesta ma pustili a druheho som sla na kontrolu ...doktor uz presne urcil miesto kde sa uchytilo...rychlo domov po veci ..naspat do nemocnice..predoperacne a uz ma aj hned uspavali
@piacere a ked to zistia v cas tak ako jej dostanu prec uhniezdene vajicko ?
@sykorkauhliarka A mala ste bolesti???
@sykorkauhliarka existujú lieky, ktoré "plod" rozpustia, popr. operujú tak, že vajcovod zachovajú...
@piacere kontraindikacia krvacanie ..ziadny taky liek nedostane
@piacere preventivne odstranuju vajickovod aby uchranili pre vznikom dalsieho mimomaternicoveho tehotenstva ..vajicko ma zvacsa dovod preco sa tam uchytilo...zuzenie zrast endo...ak krvaca uz ho pravdepodobne narusilo..takze pojde von
@sharpey bola si dnes u gynekologicky?
@sykorkauhliarka máš pravdu 🙂
Bola som áno veď píšem V pichli mi zástavu spinenia A zobrali hcg
@sharpey a nejake instrukcie si od nej neobdrzala ?
@sharpey bolesti nemáš? A to ťa len tak odbili, že nič nevidia, ďalej neriešia? V tomto týždni, ak teda nemáš posunutú ovuláciu by už malo byť určite niečo vidno a HCG by malo byť vyššie, rozhodne nie 40... Môže to byť mimomaternicové, prešla som tým 2x, takže viem, o čom hovorím, rozhodne sa nechaj ešte skontrolovať a zmerať HCG, ja som tak chodila do nemocnice každý druhý deň na kontrolu HCG asi týždeň a potom ma hospitalizovali... HCG sa má zvýšiť dvojnásobne každé dva dni, ak to tak nie je, tak niečo nie je v poriadku...
@sykorkauhliarka mám prísť O dva dni pri krvacani mám prísť hned
@sharpey urcite chod v pondelok znova ku doktorke a ak sa budes citit malatne a budes mat v podbrusku bolest chod na pohotovost
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mali by ta sledovat aby to nebolo mimomaternicove ....na kolky tt ti to vychadza ?...to by vysvetlovalo nizke hcg spinenie malatnost..volnu tekutonu v brusnej dutine ti nenasli?