Dobrý večer. Dnes som bola u doktora a prišli mi výsledky z odberov krvy. Vyšiel mi pozitívny test na dawnov syndróm. Doktor mi povedal ze to ešte nič nedokazuje že uvidíme ako vyjdu ďalšie testy ktoré mi bude robiť za 2 týždne. Mate s tým skúsenosti? Celkom dosť mam strach o naše bábätko. Je tam to riziko veľké? Podľa papierov predpokladany termín pôrodu nesedí. Ja ho mam 3.4.2020 a tam je písané 10.4.2020. Ďakujem za každú radu. Momentálne som v 15 týždňi.
ja som mala 1:55, po dalsich testoch dokonca 1:25, bola som tiez na amniocenteze, dieta zdrave, tie krvne testy su nepresne, nestresuj sa
aj moja znama mala pri oboch detoch vyssiu pravdepodobnost na downov syndrom a obe deti su zdrave
Tieto testy rozhodia takmer kazdu druhu buducu mamicku. Staci, ze Ti robili odber v inom tyzdni a uz vyjde takto... tiez s tym mam u prvorodeneho skusenost 😨. Nastastie bolo vsetko OK 😊.
Ak si chces byt ista, ze je male v poriadku, odporucam kvalitny morfologicky utz.
Drzim palce 🍀❤️
@simapincekova Riziko ti píšu 1:240 ... to znamená že je štatisticky vypočítané že 1 z 240 žien s totoznymi výsledkami ako ty bude mať mimco s Downovym syndromom. Je to len pravdepodobnosť nič iné.
Ja som pri prvej mala 1:85, vek 36...mala zdrava...pri synovi som,mala 1:16... vek 40...maly je zdravy..pri oboch som,mala NT 1,1 a 1,0...a nosova kosticka tiez bola pritomna....takze amnio a ani trisomy,som,uz neriesila...aj ked ma strasili...bla bla...vera som,ze budem mat po tejto stranke zdrave deticky a aj mam....
@simapincekova tripple testovanie by mali zakazat, ja som tiez mala pozitivny screening a kedze som mala aj ine problemy isla som na trisomy, tyzden som na nic ine nemyslela a len som revala a tiez mam zdrave dieta, bude to okej, hlavne nestresuj, otestuju ta este raz a ak budes chciet, pojdes na amnio alebo trisomy
Baby akoto že mne dr nič také ešte nerobil? Veď keď pôjdem ku nemu budem 17.tt 6dni
Ja som mala 1:2, syn je zdravy
@gabrielaaaa urcite robil, su to krvne testy, mozno ti len nepovedal, co sa tym zistuje
@gabrielaaaa mne bral krv len min tyzden, bola som 16tt. ...23.10. Idem na usg, vysledky z krvi este nemam.
@liz_lemon ked som si čítala kartu tak tam bolo že Triple testy a ešte jedno ale neviem ako sa to volalo to mi robila ale neviem či to bolo ono
Lebo krv m brala už veľa krát aj Včera
ja som mala riziko 1:10 down,vek 35 r.,bola som na amniocenteze,syn je zdravý
@gabrielaaaa ano to su tie triple tedty takze ti to robil
@gabrielaaaa ahoj tak ti vyšli dobré výsledky ono sa chodí aj v 20tt na ultrazvuk ono sa to síce platí z ruky neprepláca to poisťovňa ale odporúčam tam ist.tam zistia všetko podľa neakej kostičky alebo nosteka to zistuju.
@gabrielaaaa Kukám že si s KNM TAK potom odporúčam babjaka prenatal Žilina alebo myslím že to robí aj Višňovský ale tiež v ZA. Tak si isto zajdi budeš spokojnejšia 😊
@janulla77 určite pôjdem ďakujem 😊😊😍
Ved ale riziko vyslo iba pre vek, nie?
Klud, ja som mala 1:2 a mala je zdrava. Bola som na amnio, druhy scrining co sa robil mi vysiel 1:5 ale uz som mala vysledky z amnia tak som bola kludna
@simapincekova ahoj. Vidim tu reakcie dievcat a slovo "klud" a "pokoj" mi uz lezie na nervy. Mas zvysene riziko pravdepodobne kvoli veku (nikde ten vek nevidim, kolko mas rokov?). Ja som mala pred 9 hodnoty nad 1:200nieco a syncek bol down (prestalo mu bit srdiecko). Pred 3 rokmi hodnoty 1:100nieco a aj dcerka bola down (prestala sa vyvijat v 16tt). Nechcem ta strasit, mna tiez upokojovali a potom som si odtrpela svoje, ale istota je istota. Ja kazdu babu posielam na choriove klky a amnio ak im vyjde zvysene riziko. Nikto z tupritomnych ti nezaruci svojim "pokoj a klud" ci mas alebo nemas zdrave babo. Amniocenteza ti to povie.
@zuzumajko teraz mam 21,v decembri 22.
Veľa som počula o amnio ze práve to môže poškodiť.
@zuzumajko chapem ze ti to lezie na nervy ale zial vacsina pise z vlastnej skúsenosti s tymi matucimi vysledkami. Poistovne by mali podla mna preplacat lepsie vysetrenia ako len rozbor krvi kde staci jeden nepresny udaj a vyjde tam uplna blbost. Treba sa mat na pozore, nie som proti amnio alebo proti odberu choriovych klkov, ale tiez treba zachovat pokoj a rozvahu lebo aj stres matky skodi tomu dietatu. Je mi luto toho co si si prezila.
@simapincekova amniocentezy sa nemusis bat. Nie je to prijemne ale zvladnut sa to da. Neprijemnejsi bol moj strach a nervozita pred a pocas zakroku ako samotny zakrok. Ani to nejak neboli. Urcite by som sla na amnio pokial chces mat istotu, resp mat moznost sa rozhodnut co dalej
@simapincekova amnio ti babo neposkodi..
ahoj, mala som podozrenie na downov syndrom, nechcela som ist ani na amnio, lebo sa mi riadne poruchala psychika, myslim ako kazdej, ktorej to povedia. chcela som si ho dat prec, ze ja na vysledky cakat nebudem, do sestnasteho tyzdna sa mi zda, ze mozes ukoncit tehu. ja som to chcela spravit, nakoniec sme boli v martine na dalsom sone, ten nam povedal, ze nemam blbnut, ze rychlo do ziliny na amnio, to bol utorok alebo streda a v piatok mi povedali, ze sa narodi zdravy chlapec, skoro som isla dat zdrave dieta prec. ale aj tak sa narodil s inymi vadami, ale tak co uz. potrapili sme sa a je nadherny. drzim palce
@simapincekova Tak ako si dipadla
@alojzova druhe výsledky vyšli negatívne. Dnes som volala zo sestričkou aj s doktorom. 🙂
@simapincekova no to je super
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simapincekova mne vyslo 1:150 isla som na amniocentezu. Babo zdrave. Vek 38