Pivo v tehotenstve

simizourek
3. máj 2022

Dobrý večer , mám strašne výčitky . Včera som bola na oslave a vypila som páru pív . Som tehotná a veľmi sa teraz bojím že čo bude. Inak som pred tým nepila len včera som si dala . Môžete mi nejako pomôcť alebo poradiť čo mám robiť? Viem je to moja vina.

dijka143
3. máj 2022

@simizourek no alkohol k tehotenstvu nepatri

sisa_s
3. máj 2022

Co by si teraz chcela robit? Nastudovat si fetalny alkoholovy syndrom a neopakovat to...

nikdenikto
3. máj 2022

Nerozumiem ženám čo si vypijú a potom tu vyplakavaju či to neublíži bábätku....prečo nad tým nerozmýšľajú dopredu? Nemyslím len teba, takýchto tém tu bolo vela

pribinak
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karhu
3. máj 2022
petamich
3. máj 2022

a ako presne by sme ti teraz mali pomoct? 🤷‍♀️ chapem, ze ss to stane zene v prvych tyzdnoch tehotenstva, ked netusi, ze je tehotna ale vedome ohrozit svoje dieta, ked viem, ze tehotna som, tak to teda nechapem ale asi nemusim vsetkemu rozumiet

anjelicek26
3. máj 2022

Fuha to ta ako napadlo :( Bohuzial - FAS - vznika nepredvidatelne - u niektorej staci jednorazove pozitie alkoholu a mozog nenarodeneho dietata to nenavratne poskodi... niektora chlasta cele tehu a dieta je v celku v norme... pripominaj si to zakazdym, ze ako boli tie piva super, ked na teba bude zazerat kazdy raz pediater, ucitelka v skolke, skole, kedze na tych detoch su tie znamky alkoholu zjavne (viecka, usne lalociky, uzka horna pera...) a odbornik to proste vidi, o nasledkoch na mentalnom vyvoji ani nehovorim...boze len som sa nastvala, co by ine za to babo v brusku dali :(

denden77
3. máj 2022

ako pise @petamich.. kym som nevedela.. 🤷‍♀️a teda do 5tt som nevedela.. a bol Silvester, mala som narodky.. ale odkedy som vedela, ani omylom.. proste nie 🤷‍♀️

simizourek
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
3. máj 2022

@simizourek Keby ze par glgov alebo pol pohara kym si si stihla uvedomit ze teraz nesmies, ale hned niekolko piv...

veeerooonkaaa
3. máj 2022

Nemyslím že treba reagovať hneď tak tvrdo… v každom prípade mojej mamine pri poslednom tehotenstve sám lekár povedal že ak má chuť na alkohol tak šampanské alebo víno sem tam môže nie zrovna celú flašu ale pár glgov tak si aj dala a Ja mám krásneho, zdravého a múdreho brata 🙂 určite sú prípady kedy aj jedna kvapka uškodí ale aj nemusí. Po druhý krát už možno neriskuj pre istotu ale všetko bude v poriadku.

maranta_leuconeura
3. máj 2022

@veeerooonkaaa vyskumy od vtedy pokrocili, bezpecna nie je ani kvapka alkoholu v tehotenstve, bohuzial

simizourek
autor
3. máj 2022

@veeerooonkaaa ďakujem ti ako trápi ma to ale hneď ma odsudzovať tiež neviem či je správne ale každý sme nejaký

nikpa
3. máj 2022

@simizourek nie, nemôžeme ti pomôcť, ako aj?! Len toľko že si hlupa a nezodpovedna.

petamich
3. máj 2022

@simizourek no sama pises, ze na pochvalu to zrejme nie je 🤪 a zial ani na ukludnenie, pretoze ziadna z nas netusi, ci a co to mohlo sposobit, kazdopadne drzim velmi paste, aby bolo vsetko v poriadku a nabuduce by som si to asi rozmyslela, ci mi to za to stoji 🤷‍♀️ ale tak ako pises, kazdy sme nejaky

veeerooonkaaa
3. máj 2022

@maranta_leuconeura pochopitelne, netvrdím že teraz sa treba riadiť tým čo povedal mojej mamy gynekológ ale myslím si že netreba hneď tak ostro strašiť predsa len stres je tiež vec ktorá velmi dobre nevplýva ani na budúcu mamičku ani na dieťa. Samozrejme treba nad rizikami rozmýšlať skor. Poznám ženu ktorá od velmi mladého veku začala s tvrdými drogami, neprestala ani pri tehotenstvách a má 5 zdravých detí, taktiež sú ludia ktorým sa narodia chore dieťatka a nemusia počas tehotenstva spraviť nič zle. Nejdem tu teraz zastávať že pitie alkoholu alebo drogovanie počas tehotensva je bezpečné ale netreba hneď tak hnusne reagovať.

maranta_leuconeura
3. máj 2022

@veeerooonkaaa agrumentujes tym, ze poznas niekoho... Nuz ale su klinicke studie, kde je zahrnutych ovela viac ludi, desattisice, kde zaniknu tieto ojedinele zazracne pripady, kedy sa nic nestalo. A z velkej vzorky jasne vyplyva, ze drogy, fajcenie aj alkohol v tehotenstve preukazatelne skodia a bezpecna davka neexistuje. Takze ziadne strasenie ci neprimerane reakcie, realita a statistika.

jaskolka
4. máj 2022

No nič nemôžes urobiť. Co by si chcela robiť? Čas nevratis. Len dúfať, že bábätku to nijako neublížilo.
Okrem toho tiež nerozumiem, prečo si si dala "pár pív" keď už jasné vieš, že si tehotná. Ok, keby ze máš príšerne chuť, a dáš si pár hltov od muža, no dobre, budiz.
Ale pár piv? Koľko to je? Dve, tri, štyri?
Čakáš pochopenie,či uistenie, že sa určite nič nestalo
Bohužiaľ, to sa nedá ti povedať
Možno sa nič nestalo, a možno áno. Tetaz už nič nezmeníš.Ano, bola to chyba a tvoja hlúposť. Nič iné

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radanna11
4. máj 2022

Fíha toto ja nikdy nepochopím nikdy .
Pre mna je alkohol v tehotenstve alebo cigarety v tehotenstve úplne neprípustne či teraz keď mám skoro 30 rokov ale rovnako aj keď som ako 19 ročná čakala prvého syna.
Pred otehotnením v takom mladom veku sme s manželom chodili na párty,popíjali bola som aj fajciarka ale od pozitívneho testu som si ani raz nepotiahla ani raz sa nenapila a prišlo mi to úplne prirodzene proste ani takej mladej a nezodpovednej by mi nikdy nenapadlo sa napiť alkoholu

xena0
4. máj 2022

Tiež by som mala výčitky, no tak len dúfať že to bude ok a že si dieťaťu neublížila
FAS nie je sranda, alkohol treba počas tehotenstva úplne vylúčiť

00momo
4. máj 2022

Zalezi od toho koko si toho piva dala ja ked som bol tehotna tak som neodola jednému malemu dobre nacapovanemu pivku a k tomu to bolov lete co boli strasne horucavy . A to bolo moje prve a posledne inak som pila ochuteny birel alebo nealkoholické pivo. Kedze som veľký pivar. A maly je chvála Bohu zdravý

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simizourek
autor
8. máj 2022

Tak milé ženy ďakujem Vám za vaše komentáre aj za tie čo má tu šli odsúdiť .... Bola som na všelijakých možných vyšetreniach , kde sa mi potvrdilo že čakám zdravé dieťa . O svojom zlyhaní alebo chybe som povedala odborníkov tiež má nepochválil ale ani nešiel ukamenovat ako tu poniektoré . Prajem pekný deň a všetko dobre

sisa_s
8. máj 2022

@simizourek to, ze na usg je vsetko v poriadku, neznamena, ze bude vzdy zdrave a nic sa vlastne nestalo...dieta moze byt viac placlive, uzkostlive, neskor poruchy spravania, intelektu...to teraz nezistis...preto sa nema alkohol pit vobec v tehotenstve

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre