Ahojte,
dnes mi prišli výsledky z kontrolných odberov v rámci reproimunologie a prekvapilo ma že mi doktorka predpísala 1x denne pantoprazol resp. nolpaza 40mg.
Čítam že je to liek na redukciu žalúdočnej kyseliny - tento problém ma v tehotenstve síce trápi ale bojuje s ním mandlami, žuvačkami a fatrou - a nemám potrebu riešiť to liekmi. Hlavne mam pocit že už to aj pomaly ustupuje.
Čo ma ale trápi keď pozerám pribalove letáky tak pri oboch je napísané že sa im odporúča v gravidite vyhnúť - čo si o tom myslíte? Mala ste to niekto predpísane doktorom?
Zajtra mam kontrolu u gynekologičky tak sa jej na to tiež opýtam ale rada by som poznala skúsensoti niekoho iného.
ďakujem!
no mne ho predpísala s tým že vie že som tehotná - tak nerozumiem - uvidím ešte ako sa k tomu vyjadrí moja doktorka zajtra nejdem to zatial brať
Ja by som ho uz urcite nebrala. Mne ho vypisali k medrolu a nemala som bez nolpazy ziadne tazkosti.
Ja som brala počas tehotenstva Nolpazu 40mg na odporúčanie gastroenterológa a gynekológa. Ale mala som hroznú kyselinu, že som nemohla nič jest, až som namiesto priberania, chudla. Ak by som mala na výber a pomáhalo by mi niečo iné ako tebe, tak by som to nebrala.
ďakujem dievčatá - čakáme ešte na reakciu z imunológie písala som im k tomu dotaz - nakolko beriem aj prednison čo je alternativa m Medralu a neviem či tam nie je nejaký súvis ktorý teraz nevidím - ale ak mi povedia že je to len a len kvôli tej kyseline ktorú zvládam - tak to brať nebudem.
Ahoj, ja mam tiež tento liek k medrolu. Mne povedali, že to neškodí, že keby áno, tak to nedajú. Ale tiež som sa toho dosť bála.
Ja ho uzivam pre reflux kyseliny, pocas tehu som chcela vysadit, ale nedalo sa to vydrzat tak som brala pocas celeho tehu, a mam zdravého syna, neublizilo mu to
Mimochodom vo vacsine liekov mas napisane neuzivat v tehotenstve alebo len pod dohladom lekarov a to len z toho dobodu ze sa to na tehotnych netestovalo
Medrol je kortikoid,nici zaludocnu sliznicu. Ruka v ruke s kortikoidmi sa predpisuju PPI lieky typu omeprazol,pantoprozol...Nemusis ho brat,ale riskujes poskodenie zaludka.
Ďakujem všetkým za reakcie... Dnes ma aj moja gynekologyčka ubezpečila že môžem kludne tieto lieky užívať - že ich predpisujú aj oni ženám v prvom trimestri a niesu nebezpečné. Tak to sem len píšem keby aj niekto iný to v buducnosti našiel 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som ho tiez uzivala, ale akonahle som zistila, ze som tehotna, na reproimune mi Dr. kazala vysadit. Ja som jej ale hned pisala, ako som mala pozitivny tehotensky test....