spadla som na bruško, som v šiestom mesiaci, mám ísť na pohotovosť, poradnu mám až za dva týž. pohyby som predchvílou cítila.
Aj ja by som určite išla.
urcite pohotovost.nemas nad cim rozmyslat.......
ahoj ja som spadla pri marekovi priamo na bruško hned som voalla mojemu dr a on vravel pokial citim pohgyby nekrvacam alebo nešpinim tak mam byt kludna lebo plod tam plava vo vode a pokial by sa mu niečo stalo tak určit by som krvacala ,špinila 🙂
Pokiaľ sa cítiš OK tak by som zatiaľ nepanikárila. Akékoľvek nevoľnosti, krvácanie atď - až potom by som začala riešiť.
@mariana0915 no, asi tak 😉
Placenta sa moze odlucit a krvacat mozes zacat do bruska, kym je to vidno vonku mmoze byt neskoro, podla mna neni o com ist na pohotovost a dat babo pozriet, radsej neriskovat.
no..ono dost zalezi aj na tom, aky ten pad bol..ci len taka suchnutie..ci to bola rana..
ja som padla v 8. mesiaci, nastatsie nie na brusko a bolo to pocas ordinacnych hodin mojho gynekologa, nevahala som a 30 minut po pade uz sedela u neho v cakarni, nastatie bolo vsetko ok, urcite necakat.
@mariana0915 ty si mala stastie...nie kazdy ho ma..
dakujem za odpovede, počkám až príde manžel a asi zájdeme na tu pohotovosť ... spadla som priamo na bruško myslím že som sa buchla do tej časti ako je žalúdok, lebo sa aj tak cítim ako by mi tam niekto dal buchnát
@jananis spadla som na bruško v 31tt, ked som prestupovala na vlak (bol lad a ja som sa šmykla), pohyby som citila. Na pohotovosť sme išli hned. Okrem iného natočili CTG.. neriskuj, určite treba isť na pohotovosť.
podla mna si na tu pohotovost mala ist hned a nie cakat 😕
no musím počkať nemám ako ísť, manžel príde do pol hodky dufam
to je len blba vyhovorka, prepac, ale ked sa jedna o zivot tak sa kona rychlo, ono existuju aj ine sposoby dopravy, alebo aspon blby telefonat na pohotovost alebo gynekologovi, podla mna je to od teba hlupe. proste ty si pre to neurobila absolutne nic. prajem ti aby bolo vsetko v poriadku.
neváhala by som ani sekundu!!keby som nemala ako,volám taxík!!
@jananis ja ti verim, ale proste to su vyhovorky, ved ono nieje problem zobrat dietatko so sebou, poprosit susedku, maminu, rodinu ja neviem, nech ho postrazia,ja len mam proste pocit, ze ja sa vzdy viem zariadit a to som bola na zaciatku na malu sama, manzel robil na kamione ked sa narodila a proste som tak naucena, zariadim vzdy a vsetko.myslim, ze toto nieje vec, ze ci sa mi chce-nechce, da-neda.Ty si mala urobit jednu vec, ked si spadla mala si rovno volat zachranku, oni proste musia prist. Teraz si mala obliect male, seba, zavolat taxik a ist na pohotovost.a tam uz po teba mohol prist manzel. To mi chces povedat ze keby bol 200 km na sluzobnej ceste tak cakas do 3 tej rana?
ja na nu neutocim, len je to nezodpovedne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja by som sla moje heslo skor 100 krat zbytocne ako raz neskoro .urcite chod a povedz co sa stalo