Očkovanie v tehu a nežiadúce účinky

mon1806
21. nov 2021

Baby co ste sa dali ockovat tehotné aké ste mali nežiaduce účinky? Myslím na covid ďakujem
Nie nejde mi stránka na Fb očkovanie tehotných čiže tam si to nepozriem

stelahalasova
21. nov 2021

@mon1806 žiadne.

fleur1111
21. nov 2021

@mon1806 ziadne.

mulm
21. nov 2021

@mon1806 ne odporúčam sa očkovať keď čakáte babo

lucikim
21. nov 2021

@mon1806 ja som mala astru a mala som jeden den taku slabost tela, chcelo sa mi spat, citila som ruku. Ziadne teploty, zimnica nic. Na druhy den rano uz som nic necitila

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sona96
21. nov 2021

@mulm prečo?

janinah
21. nov 2021

@mulm ja odporúčam očkovať ,ideálne v 2.trimestri

mulm
21. nov 2021

@sona96 lebo ohroziť to dieťa by som ne odporúčala ten plod ne musí byť takí silini že by zvládlo očkovanie tehotné žení ne môžu brat ani hocijaké lieky nie to očkovanie ne musí sa nič stah ale ani ne mate istotu ze sa nic ne stane môže sa to ukázať až po narodení dieťaťa alebo už v čase ockovania ja som proti očkovaniu ale každý má svoj názor

anickaaa6aaa
21. nov 2021

@mulm každá tu ma pomaly medicínu, farmáciu, biochémiu a neviem co vystudovane... Ak sa nevyznate neplaste...

sona96
21. nov 2021

@mulm a kovid v tehotenstve plod neohrozí?

fleur1111
21. nov 2021

@mulm hlavne že akákoľvek infekcia v tehotenstve je nebezpečná a doktori predpisujú hneď lieky. Miesas hrušky s jablkami. Aspoň si zisti ako funguje vakcína, lebo ked vidím alebo počujem ako niekto porovnáva vakcínu s liekmi, tak mi je hneď jasne, že nemá o fungovaní vakcíny ani najmenšie vedomosti.

ajka0207
21. nov 2021

@mon1806 prečo ti tá stránka nejde? Inak ma bolela ruka, ale nie nejak hrozne a po druhej dávke aj taká svalová bolesť nôh, akoby som mala svalovicu jeden deň. Ale to mi až po týždni došlo že to asi bolo z vakcíny :D

zdenka11081983
21. nov 2021

@mulm kriste ani gramatiku to neovláda a bude písať niečo comu absolútne nerozumie. Ja uz neviem co viac ludom treba aby sa prebrali.

emalka
21. nov 2021

Som v tej skupine, dam vam sem dve velke studie na vzorkach tisicov tehotnych zien o tom, ake komplikacie spôsobuje covid a ake vakcina. Nazor si moze urobit kazdy sam.

Komplikacie: Toto je studia robena minuly rok v 18 krajinach na 2130 zenach co mali a aj nemali covid (v pomere cca 1/3 covid a 2/3 necovid(. Zistili v nej ze zenam co prekonaju covid v tehotenstve sa zdvojnasobuje riziko komplikacii v tehotenstve a pri porode, ako je preeklampsia/eklampsia, predcasny porod, krvacanie az smrt. Problemy tiez narastli u novorodencov - plucne, mozgove, sepsa.
https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics...

Vakcinacia: Odkedy sa ockuje, tak v USA prebieha studia tehotnych zaockovanych. Momentalne maju vzorku cca 5200 zien, v case zverejnenia priebeznych vysledkov ich mali 3900. Tato studia ukazuje, ze zeny po ockovani niesu o nic nachylnejsie na komplikacie ako nezaockovane, tie sa u nich vyskytuju v rovnakych poctoch ako to bolo doteraz pred covidom. Niektore rizika su dokonca nizsie, ale je este priskoro vraviet o tom ci je to vakcinou alebo je za tym aj nieco ine.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa210...

luci310
21. nov 2021

Ja nechápem ako niekto môže dobrovoľne riskovať nežiadúce účinky, pritom kovid nemusite dostať aj môžete ako aj milión iných chorôb .. ale každého vec, nie sme ohrozený druh, takze nech si každý robí ako len chce…

riamia91
21. nov 2021

@mon1806 ziadne, bolest ruky ako pri kazdom inom.ockovani asi 2 dni.

nttnnt
21. nov 2021

@zdenka11081983 prebrali z coho ??? :D :D

janinah
21. nov 2021

@luci310 dcéra rodila v česku pred pár dňami,na ich chodbe aj izby s covid pozit.rodičkami,v den jej odchodu robili v dvoch poschodí porodnice len jedno a na to druhé sťahovali covidákov...ďakovala Bohu,že je očkovaná a protilátky má aj malý....takže chytiť covid v teh. a aj novorodenec v porodnici nie je vôbec ťažké,hlavne ak rodíš na vrchole vlny...áno,covid nemusíme dostať,ale ak ho dostaneme,tak očkovanie chráni,to je úplne jasné....ja sa zas čudujem všetkým,ktorí neočkovaním ohrozujú aj zdravie svojho babetka...

petamich
21. nov 2021

vysvetli mi niekto, preco ludia citia potrebu odpovedat na to, na co sa ich nik nepytal? autorka sa nepytala na nas nazor na ockovanie, nepytala si povolenie - pytala sa na neziaduce ucinky zien, ktore tak urobili = nemam skusenost, nedala som sa tehotna zaockovat, presuniem sa na dalsiu temu 🤷‍♀️

zdenka11081983
21. nov 2021

@nttnnt aby sa dali zaockovat..

cica8
21. nov 2021

@mulm ja som po operácii a po 2 očkovaniach a som tu aj dieťa zije, takže aké ohrozovanie plodu to je výmysel cisto.

luci310
21. nov 2021

@janinah no bohužiaľ očkovanie môže chrániť aj nemusí, kovid mohla dostať tak či tak ako aj dieťa a mohla mat aj ťažší priebeh, pre mna je očkovanie väčšie riziko, ale ako som písala, nech si každý robí v tomto ako len uzná za vhodne

cica8
21. nov 2021

@luci310 presne tak ako uzná za vhodne a znáša následky ci očkovaný alebo neockovany....

veronice
21. nov 2021

@petamich ja mam pocit ze to je novy narodny sport - odpovedat na nieco na co sa ma nikto nepytal 🤦‍♀️ asi ti ludia chybali v skole ked sa preberalo citanie s porozumenim 🤷‍♀️

@mon1806 1,5 dna ma bolelo rameno v mieste vpichu inak nic. Muz stale cakal co mi bude (jeho ockovanie Astrou na jeden den odpalilo) a ja v 25tt pfizer a nic 😁👍 tyzden na to som bola na poradni a vsetko ok

thereisabear
21. nov 2021

@janinah môžem sa spýtať, prečo v 2. a nie 3. trimestri? (ja očkovaná som, len ma to zaujíma)

leeo
21. nov 2021

@emalka zaujimave. Minuly rok studie tvrdili ze na dieta sa covid neprenasa cez placentu. Ale vtedy este sa este neockovalo

leeo
21. nov 2021

@mon1806 inac aj Dominika Stara sa dala ockovat tehotna a vyzera ze je vsetko ok zatial. Mozes ju sledovat na IG. dava spravy o priebehu tehotenstva takmer kazdy den. Ja osobne by som sa nedala v tehotenstve. Ale kazdeho osobna vec, kazdy nesie zodpovednost sam.

ajka0207
21. nov 2021

@thereisabear hlavne preto, že nežiaduce účinky (bolesti svalov, teplota...) sa lepšie znášajú v druhom trimestri a potom aj preto aby si pomedzi očkovania nezačala rodiť.

ajka0207
21. nov 2021

@leeo to že by sa prenášal covid na dieťa v maternici stále nie je potvrdené, ale tie komplikácií či už s dýchaním, krvným obehom... sú spôsobené tým že sa poškodí telo matky a najmä placenta, dieťa dostáva menej živín a podobne.

tinka_1807
21. nov 2021

@mon1806 Bola som očkovana v 19 a 24tt Phizerom. NU po prvej som mala horšie, prvú noc po očkovaní som nemohla spať a mala som zvýšený tep a trochu mi tvrdlo brucho. Nasadila som na to magnézium a na druhý deň sa to upravilo. 🙂 Okrem toho som mala únavu asi 2 dni ešte a klasickú bolesť ruky asi 4 dni. Ale nič strašné. 🙂
Po druhej dávke iba bolesť ruky asi 2-3 dni a únava asi jeden deň. Inak nič 🙂 Pre porovnanie som medzi dávkami chytila nejaký vírus (nebol to Covid) a teda ten ma odrovnal omnoho viac ako očkovanie. :D To ma naopak omnoho viac utvrdilo, ze ockovnaie chcem, keďže aj obyčajná viróza má v tehu dosť odrovnala. 🙂
Inak vyzerá byť s bábätkom všetko v poriadku, n@ veľkom UTZ má lekár pochválil za očkovanie ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre