Baby co ste sa dali ockovat tehotné aké ste mali nežiaduce účinky? Myslím na covid ďakujem
Nie nejde mi stránka na Fb očkovanie tehotných čiže tam si to nepozriem
@sona96 lebo ohroziť to dieťa by som ne odporúčala ten plod ne musí byť takí silini že by zvládlo očkovanie tehotné žení ne môžu brat ani hocijaké lieky nie to očkovanie ne musí sa nič stah ale ani ne mate istotu ze sa nic ne stane môže sa to ukázať až po narodení dieťaťa alebo už v čase ockovania ja som proti očkovaniu ale každý má svoj názor
@mulm každá tu ma pomaly medicínu, farmáciu, biochémiu a neviem co vystudovane... Ak sa nevyznate neplaste...
@mulm hlavne že akákoľvek infekcia v tehotenstve je nebezpečná a doktori predpisujú hneď lieky. Miesas hrušky s jablkami. Aspoň si zisti ako funguje vakcína, lebo ked vidím alebo počujem ako niekto porovnáva vakcínu s liekmi, tak mi je hneď jasne, že nemá o fungovaní vakcíny ani najmenšie vedomosti.
@mulm kriste ani gramatiku to neovláda a bude písať niečo comu absolútne nerozumie. Ja uz neviem co viac ludom treba aby sa prebrali.
Som v tej skupine, dam vam sem dve velke studie na vzorkach tisicov tehotnych zien o tom, ake komplikacie spôsobuje covid a ake vakcina. Nazor si moze urobit kazdy sam.
Komplikacie: Toto je studia robena minuly rok v 18 krajinach na 2130 zenach co mali a aj nemali covid (v pomere cca 1/3 covid a 2/3 necovid(. Zistili v nej ze zenam co prekonaju covid v tehotenstve sa zdvojnasobuje riziko komplikacii v tehotenstve a pri porode, ako je preeklampsia/eklampsia, predcasny porod, krvacanie az smrt. Problemy tiez narastli u novorodencov - plucne, mozgove, sepsa.
https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics...
Vakcinacia: Odkedy sa ockuje, tak v USA prebieha studia tehotnych zaockovanych. Momentalne maju vzorku cca 5200 zien, v case zverejnenia priebeznych vysledkov ich mali 3900. Tato studia ukazuje, ze zeny po ockovani niesu o nic nachylnejsie na komplikacie ako nezaockovane, tie sa u nich vyskytuju v rovnakych poctoch ako to bolo doteraz pred covidom. Niektore rizika su dokonca nizsie, ale je este priskoro vraviet o tom ci je to vakcinou alebo je za tym aj nieco ine.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa210...
Ja nechápem ako niekto môže dobrovoľne riskovať nežiadúce účinky, pritom kovid nemusite dostať aj môžete ako aj milión iných chorôb .. ale každého vec, nie sme ohrozený druh, takze nech si každý robí ako len chce…
@zdenka11081983 prebrali z coho ??? :D :D
@luci310 dcéra rodila v česku pred pár dňami,na ich chodbe aj izby s covid pozit.rodičkami,v den jej odchodu robili v dvoch poschodí porodnice len jedno a na to druhé sťahovali covidákov...ďakovala Bohu,že je očkovaná a protilátky má aj malý....takže chytiť covid v teh. a aj novorodenec v porodnici nie je vôbec ťažké,hlavne ak rodíš na vrchole vlny...áno,covid nemusíme dostať,ale ak ho dostaneme,tak očkovanie chráni,to je úplne jasné....ja sa zas čudujem všetkým,ktorí neočkovaním ohrozujú aj zdravie svojho babetka...
vysvetli mi niekto, preco ludia citia potrebu odpovedat na to, na co sa ich nik nepytal? autorka sa nepytala na nas nazor na ockovanie, nepytala si povolenie - pytala sa na neziaduce ucinky zien, ktore tak urobili = nemam skusenost, nedala som sa tehotna zaockovat, presuniem sa na dalsiu temu 🤷♀️
@nttnnt aby sa dali zaockovat..
@petamich ja mam pocit ze to je novy narodny sport - odpovedat na nieco na co sa ma nikto nepytal 🤦♀️ asi ti ludia chybali v skole ked sa preberalo citanie s porozumenim 🤷♀️
@mon1806 1,5 dna ma bolelo rameno v mieste vpichu inak nic. Muz stale cakal co mi bude (jeho ockovanie Astrou na jeden den odpalilo) a ja v 25tt pfizer a nic 😁👍 tyzden na to som bola na poradni a vsetko ok
@janinah môžem sa spýtať, prečo v 2. a nie 3. trimestri? (ja očkovaná som, len ma to zaujíma)
@thereisabear hlavne preto, že nežiaduce účinky (bolesti svalov, teplota...) sa lepšie znášajú v druhom trimestri a potom aj preto aby si pomedzi očkovania nezačala rodiť.
@mon1806 Bola som očkovana v 19 a 24tt Phizerom. NU po prvej som mala horšie, prvú noc po očkovaní som nemohla spať a mala som zvýšený tep a trochu mi tvrdlo brucho. Nasadila som na to magnézium a na druhý deň sa to upravilo. 🙂 Okrem toho som mala únavu asi 2 dni ešte a klasickú bolesť ruky asi 4 dni. Ale nič strašné. 🙂
Po druhej dávke iba bolesť ruky asi 2-3 dni a únava asi jeden deň. Inak nič 🙂 Pre porovnanie som medzi dávkami chytila nejaký vírus (nebol to Covid) a teda ten ma odrovnal omnoho viac ako očkovanie. :D To ma naopak omnoho viac utvrdilo, ze ockovnaie chcem, keďže aj obyčajná viróza má v tehu dosť odrovnala. 🙂
Inak vyzerá byť s bábätkom všetko v poriadku, n@ veľkom UTZ má lekár pochválil za očkovanie ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mon1806 žiadne.