Ahojte. Som v 10tt, a na prvej poradni v 12tt mi chce gynekológ robiť cytologický ster z krčka maternice. Je fakt že mi ho robil aj v minulom tehotenstve na začiatku a bez problémov. Je to ca. 3 roky od kontroly. Nepáči sa mi že chce v tehotenstve rýpať krčok, bojím sa že to môže spôsobiť komplikácie. Veď aj tak sa prípadné zmeny riešia až po pôrode. Stalo sa niektorej z vás, že by ster spôsobil problémy?
@zabka1987 na to by som sa zrovna nespoliehala 🙂
@martinatom1 tak sa ho spýtaj ci to je nutné. Neviem, no. Ešte som tak nebola ja.
@martinatom1 mne ho robil v 6tt a bola som v poriadku, neviem či je tam nejaké riziko
@zabka1987 to som sa samozrejme spýtala či je to nutné a bezpečné, začal ma strašiť úplne neprimeraným spôsobom ako matky umierajú na rakovinu a podobne. Ja som na také strašenie odolná, u mňa vyvoláva skôr nedôveru a viac otázok.
Mne to tiež robil neviem ci v 10. Alebo v 12. Týždni q v pohode, trocha som spinila, ale len po tom stere a potom uz vôbec.
Tiež som nebola z toho nadšená, ale bolo to v pohode a najmä všetko v poriadku 🙂
@martinatom1 fuha tak to je fakt debil s prepáčením, ved aj tak by ti v tehotenstve nič nerobili 😮 takže si myslím mohlo by to počkať.
Aj mne robil moj na zaciatku cytologiu. Ani ma nenapadlo to riesit ze sa to nesmie
sexom podrazdis krcok viac ako sterom 😀 takze pokial nemas zakazany styk, tak nemusis mat obavy
@martinatom1 aj mne robil,problémy vôbec žiadne
@martinatom1 zmen lekara ked mu neveris. Mne moj robil ster a uplne v pohode. Radsej chcem vediet, ze som zdrava🙂 a verim mu, ze vie, co robi 🙂
@martinatom1 podľa mňa to je v pohodičke. Neboj sa a ak ti to chce urobiť buď v klude a daj si to spraviť nech viete, že je všetko ok, veď to len otrie vatovou tyčinkou :D
aj mne robil v 7tt a povedal ze v konecnom dosledku mozem potom trocha spinit ale nic vaznejsie nehrozi tak sa nemam stresovat....nakoniec som ani to spinenie nemala
@martinatom1 ahoj mne moja nerobila. Spinila som,povedala,že to nejde riskovať. Ja som aj bola pripravená poprosit,nech mi to nerobi. Nechcem strašiť, kamoske iný doktor robil takto na začiatku a bohužiaľ hneď večer začalo spinenie a bábo odišlo. Neviem sa medicínsky vyjadriť ale keď chodíš na preventivky a nemáš problémy,skús sa vykecat nech ti to nerobí.
Mne robil v 9tt a max pól dňa som špinila, ale nič viac. Lekár mi povedal, že to s tehotenstvom vôbec nesúvisí, že to nijako neovplyvňuje kinderko. Robi sa to ako prevencia pred rakovinou.
@martinatom1 v ziadnom pripade, ak by si aj mala pozitivny ster dala by si babo prec? Nedala takze to rieste az potom ked porodis a uzivaj tehotenstvo a hlavne zmen doktora s takymto necitlivym pristupom. Lidia umru skor na rakovinu ked sa zacnu liecit, ako ked sa vobec neliecia a hlavne o rakovine nevedia...to su oficialne studie
@renatka100 to mas z vysokej skoly zivota?
@renatka100 to su co za hluposti prosim Ta? vdaka sterom z krcka maternice vyrazne klesla rakovina krcka maternice. v australii o viac ako 90% za poslednych 20 rokov. takze zrovna toto vysetrenie je vysoko efektivne a minimalne, az vobec, obtazujuce
@renatka100 a preco by pri pozitivnom stere mala ist na potrat??? naco sa zucastnujes tem, o ktorych nemas ani bazalne povedomie? 🤦♀️
@soldi ty si aka mudra. Mam na to nahodou vzdelanie a mam aj osobne skusenosti. Nedavno si dali urobit komercne poistovne studiu o umrtnosti na rakovinu, v ktorej vyslo, ze ludia, ktori o ochoreni nevedia a neliecia sa ziju o 10 rokov dlhsie ako ti, co sa liecia. Mozes si verit comu chces ale ked to pride, tak sa kazdy rozhoduje sam za seba...
@queen_mary elekari si len velmi velmi eadi za kazdych okolnosti zauctuju rocnu prehliadku, pri ktorej sa robi aj ster z krcka. Je to pre nich vyborny biznis, tak preco by to nerobili aj tehotnej? Ved to necaka ich manzelka dieta...v tomto svete uz ode zial len o biznis a biznis, treba mysliet velmi kriticky, nik nechce cloveku dobre...
@renatka100 tie 2€, ktoré platíš ich fakt vytrhnú z biedy 😂 ale ako písala @soldi, radšej sa nevyjadruj k niečomu o com nemáš sajnu ;)
@renatka100 prosim ta citaj menej zemavek, infovojnu a podobne. Vypni internet a zacni zit. A nie, nie na kazdom rohu ta chce lekar, sestrička, predavac, sofer zabit a zarobit na tebe. Ja mam to stastie, ze nezijem v takej mindfuck bubline ako ty, a je mi dobre. PS: ake mas vzdelanie a z akeho zdroja zdielas tieto svoje skvosty?
@renatka100 mas na to vzdelanie? predaj poistiek? 😂 prosim Ta, uz sa nestrapnuj 😀
a ta studia - no daj link. zdroj. cokolvek. lebo uz zo samej podstaty Tebou pisaneho to nema ziadnu logiku
ako moze niekto vediet ze ma rakovinu 10 rokov a nelieci ju lebo o nej nevie? nepride ti toto tvoje tvrdenie trosku protirecive? 😀
tu na mk je jeden pamatny blog. bola raz jedna zena, jej nick bol @bubena
mala hodginov lymfom. sanca na uplne vyliecenie 90%.
uverila sprostostiam. dala sa na alternativu. do roka zomrela.
@renatka100 nam je zle z hluposti..
@renatka100 zloba? ja voci Tebe ziadnu zlobu necitim, len nechapem, naco sa snazis radit v temach o ktorych nemas ponatia a este tu budes bohapusto klamat ze mas vzdelanie v danej oblasti 🤦♀️
potom si to nejaka naivna dusicka precita a nahodou uveri tvojim bludom. tomu sa snazim zabranit.
ale nie, ziadnu zlobu voci Tebe necitim 😀
@renatka100 nie v zlom pisem, ale mne je zle práve z takýchto žien ako ste vy ... radšej sa neliečiť a zomrieť ako keby ste sa liečili a žili šťastne dalších par rokov ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martinatom1 fuha ale tak hádam by nerobil niečo čo by mohlo uškodiť