Baby, ked mi je v praci stale spatne teda pracujem vo fajciarskom prostredi ( pohostinstvo) a chcela by som ostat na PNke lebo bojim sa o vyvin plodu a samozrejme aj preto ze mi tu je zle tak potrebujem aj tehotensku knizku? este nemam som v 7tt a ku gynekologicke mam ist az 18.10. ze vtedy mi spise aj knizku,no neviem ci ma necha na PNke uz teraz keby chcem ked este nemam knizku...prosim o radu ☹ ďakujem
@zeny71 este som nepocula o tom, aby bol niekto pn kvoli tomu, ze mu nevyhovuje praca, mas byt prelozena atd, ale byt doma a to este ani knizku nemas, no neviem...
@maciatkolulu kam ju asi prelozia v pohostinstve?
@maciatkolulu ja nemyslim tak ze mi nevyhovuje praca ale robim vo fajciarskom a viem ze to neni zdrave pre plod... a prelozena neviem akoze kam by som mala byt?
@jatva tak to ja neviem, ale riesit to marodkou...hm, kebyze to kazda tehotna riesi tak, ze sa svacnena marodku, lebo jej v praci nieco nevyhovuje, tak je velmi malo ludi v praci 😀 a nie je nahodou zakazane fajcit aj v pohostinstvach? 😉 iba na urcenych miestach pre fajciarov a to oddelene, Tak tam nemusi chodit, nech sa dohodne so zamestnavatelom asi skor, akosa hned na marodku davat...to je uz taka moda, ze su vsetky rizikove
@maciatkolulu nie som typ co by sa hadzal na marodku, ale robit v prostredi kde sa fajci (ci inak moze ohrozit dieta), tak to riesim s lekarom v momente, ked najdem pozitivny test 🙂
@maciatkolulu by som ti to priala keby si tehotna a si v zacmudenom smradlavom dyme 15hodin by som potom bola zvedava na tvoje mudre nazory,,
@zeny71 na 100% sa nevyznam..ale myslim ze ked oznamis tehu,zamestnavatel ti musi zabezpecit prostredie bezpecne pre tehotnu,ci uz ta preradit na inu poziciu,do inej prevadzky ak ma.. Ak nevie zabezpecit pre teba pracu musi to poskytnut adekvatnu nahradu mzdy a ty mozes byt doma.. zisti si to.. urcite by som to PN neriesila ked mozes dostavat mzdu ako kebysi bola v praci
@zeny71 kamoska robila tiez v tomto odveti, ked sa zistilo, ze je tehotna mali viac prevadzok, tak ju prelozili do nefajciarskej, kde podavali hlavne jedlo a robila na max 6 hodin...ale to bolo o dohode a o tom, ze jej vysli ustrety..kazda vieme co taky job obnasa, tam a to u kamosky bola svetla vynimka, malo kto takto vyjde, cize chod si po potvrdenie tehu a pories so zamestnavatelom co sa da robit..
Ja som išla na PN keď som bola tehotná a nemala som ešte knižku,gynekológ mi dal lekársku správu,kde bolo napísané,že odporúča PN a obvodná ma vypísala..
tak si citam zakonik... a @nivea777 ma pravdu: Ak nemožno tehotnú ženu preradiť na pracovné miesto s dennou prácou alebo na inú vhodnú prácu, zamestnávateľ je povinný poskytnúť jej pracovné voľno s náhradou mzdy (par 162, ods 4). Ale to pojde az po vystaveni tehu knizky, Dovtedy by som sla PN
je v ich zaujme ti to nespominat 🙂 pokial s tym sama nevyrukujes, pochybujem, ze by ti akykolvek zamestnavatel sam od seba dobrovolne povedal nech zostanes doma a on ti bude platit 🙂 A nenasla som aka velka je ta nahrada mzdy....
ahoj, ked som zistila, ze som tehotna, bola som u gyndosky, ktora to potvrdila a hned som isla na PN, vystavil mi ju gynekolog...bolo to pomerne skoro...cca mesiac? nerobila ziadne problemy...je pravda, ze to bolo hlavne kvoli veku a nevyhovujucemu prostrediu v zamestnani...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
skus obvodacku, mozno ta vypise ona. Od gynekolozky by som pytala lekarsku spravu, kde je zistene tehotenstvo a stym zasla k obvodnej a pytala PN.