Hematóm v tehotenstve

dezire1000
26. mar 2015

Ahojte.mal tu niekto hematom v tehotenstve?tzv.krvnu zrazeninu.kedy sa to konecne vstrebe alebo upravy?beriem od utorka duphaston,ascorutin,vitamin E,guajacuran.sem tam este trosku krvy si najdem no dnes rano ked som sla na wc to uz bolo hnede a take hustejsie.cele dni len lezim.kedy budem moct ist aspon na prechadzku?

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 ja som mala, vstrebal sa sám, ale možno sa aj vyplavi. Ležať budeš asi dovtedy kým ti nezmizne, bez prechadzok. Mne to trvalo asi mesiac, spinila som len 3 dni. Papaj lieky a oddychuj

matafen
26. mar 2015

Ja som tiez mala hematom, spinila som 3dni, gynekolog mi prikazal tyzden klud na lozku, ziadne lieky mi nedal a hematom uz na dalsej kontrole nebol.

dezire1000
autor
26. mar 2015

Tak ja som v utorok krvacala,vcera len trosicku a dnes to je uz hnedej farby tak neviem.a v pondelok musim ist na kontrolu cize chodzi sa nevyhnem

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 no ale dovtedy radšej lež, v ktorom si tt?

dezire1000
autor
26. mar 2015

@barboritta som v 7tt hej ved lezim len

sante81
26. mar 2015

@dezire1000 ja som mala hematom v 25tt, najprv si mysleli doktori ze sa mi odlupuje placenta a hrozil predčasne vyvolávany pôrod, mysli pozitívne, nastav si mysel tak ze všetko bude ok, a začni tomu verit. ja som to dobojovala az do 37tt, tiez som musela lezat, ale doma som mala 2 ročné dieta, tak sa to nedalo. drzím palec

dezire1000
autor
26. mar 2015

Lezim od utorka a uz chytam z toho fakt ze depku.clovek by sa aj isiel prejst na 5 minut ale bojim sa.

dezire1000
autor
26. mar 2015

a toto mam napisane na papieri ze retrochorialne krvacanie-11x3mm. ak je to ten hematom tak nie je moc velky ze?

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 tak to zase asi môžeš, len nenos nič ťažšie a kracaj pomaly, nebez

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 nie, nie je. Ja som mala väčší, ale už neviem presne aký, okolo 3cm

dezire1000
autor
26. mar 2015

@barboritta a to retrochorialne krvacanie 11x3mm je ten hematom?

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 asi hej, nie som lekár, ale asi sa to tak odborne volá. Ak by si mala ešte aj niečo iné tak by ti to povedal dr, či?

dezire1000
autor
26. mar 2015

@barboritta mam len toto ale tak rano ked som sa zobudila a sla na wecko tak doslova zo mna vyletelo nieco hnede taka tekutina na vlozku.a odvtedy nic citim sa fajn a bola som uz aj trosku posediet na dvore na lavicke 🙂

barboritta
26. mar 2015

@dezire1000 tak to sa ti možno vyplavil už von. Povedz dr keď pôjdeš na kontrolu

dezire1000
autor
26. mar 2015

@barboritta no bodaj by si mala pravdu.v pondelok idem tak poviem dufam ze uz potom bude vsetko fajn 🙂

6katka10
26. mar 2015

moze sa opakovat, bud rada, ze si doma a nemusis lezat v nemocnici... ja som mala hematom 3x a z toho som dvakrat lezala v nemocnici a raz som spinila-lebo zo mna vypadol. tak ak chces babo, lez a vydrz to
@dezire1000

dezire1000
autor
26. mar 2015

@6katka10 uvidime v pondelok co povie doktor.samozrejme ze lezim 🙂

vicky510
26. mar 2015

@dezire1000 treba oddychovať,hlavne keď si v takomto nízkom týždni. Môže sa stať,že sa ti bude zväčšovať a prenikne ti do plodovych obalov bábätka a to by nebolo dobre. Treba maximálny kľúdovy režim až kým sa nepotvrdí,že sa vstrebal. Ja som kvôli hematomu raz potratila a v tomto tehu mám už 3. hematóm. Dva boli v prvom trimetri,čiže v tom najrizikovejšom,prelezala som vtedy dokopy mesiac a pol. A další hematóm mám teraz a to som už v 32.tt

majca1581
26. sep 2015

@vicky510
@6katka10
@barboritta baby to akože ani Z postele sa nepohnete alebo ako to zvládate 😀mala by som ležať ale to sa nedá pri 2 ročnom dieťati

simcab
26. sep 2015

@majca1581 ja som nemala šancu iba ležať, keďže mám 3-ročné dieťa a o bábätko som prišla v 8.týždni ☹

majca1581
26. sep 2015

@simcab no sak toto že muž musí robiť lebo sak peniaze treba A S malou je čo robiť 😕nechám to na osud

simcab
26. sep 2015

@majca1581 aj ja som to tak vzala, lebo min. do škôlky som po ňu musela ísť, a doma som sa snažila ležať.. no zas som si povedala, že keby bolo s bábätkom všetko v poriadku, neskončilo by to takto..

sojorez
27. sep 2015

Mala som v 23 tt 7 cm hematom,tyzden som mala kludovy rezim,aky sa len da dodrziavat s dvoma detmi,potom si starsia zlomila ruku a klud.rezim siel do prd.... bola som s nou aj v nemocnici,po operacii v narkoze som jej robila full servis a klud.rezim spocival v tom,ze som si zakazala posuvat nabytok pri vysavani.... v 29 tt po hematome ani stopa...

majca1581
27. sep 2015

@sojorez no ja som bola týždeň na kludovom režime V nemocnici. A keď som prišla tak už som začala robievat niečo ale také jednoduché. No navariť musím S malou ísť vonku tiež doma neobsedi A prosto stále niečo musím urobiť ved by sme mali doma ako V stajni. Ja mám hematom 1,7*1,1 organizovaný A som V 10tt A do konca je ešte moc času ale snažím sa to robiť po intervaloch že nie naraz. 😊A ako ste dopadli dobre po pôrode?

majca1581
27. sep 2015

@simcab no zasa moja do školký nechodí takže si viem oddýchnuť len keď spí na obed A počas dňa keď sa vyhrá sama ale to je málo krát 😊uvidíme

vicky510
27. sep 2015

@majca1581 tak ja som nemala ine dieta,predtym uz bol potrat,tiez za pritomnosti hematomu,takze ja som instrukcie lekarov dodrziavala na 100%. Ale uz mam doma 4.mesacnu dcerku,tak to stalo za to 😉

sojorez
27. sep 2015

Mna porod este len caka.... teraz som 31 tt,vytesovala som sa,ze hematom sa vstrebal,praevia sa posunula a bum... po utz zas iny problem objavili...takze zas stresujem kvoli niecomu inemu... si tak vravim ako dobre bolo mojej mame,ktora zistila,ze rodi dvojicky az na porodnej sale... takto ma clovek len plnu hlavu strachu...

6katka10
27. sep 2015

@majca1581 ja som lezala, pekne krasne... asi az do 5teho ukonceneho mesiaca... potom som sa zacala uz aj lepsie citit... mala som vsetko zakazane, akurat na wc som mohla... ale stalo to za to... mam doma krasnu 7tyzdnovu slecnu... :-*

majca1581
27. sep 2015

@6katka10 ak by som doma nemala dcérku tak tiež ležím ale nedá sa o to dieťa ktoré mám nestarat. A Gratulujem K dcérke

dezire1000
autor
27. sep 2015

Ja som to dotiahla do stastneho konca skoro.som uz v 34tt a lezala som doma nie dlho musela som aj chodit skolka a tak a vsetko som zvladla.netreba si to az tak pripustat 🙂 moj maly je teraz valibuk a caka nas planovana sekcia kedze drobec je velky a tazky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre