Dočasná zmena adresy počas práceneschopnosti

kikuskar5
18. feb 2014

Caute, skusim sa spytat takto, lebo sa neviem dopatrat ako mam riesit danu situaciu s kompetentnymi. Mam rizikove tehu, ale kvoli praci. Zdravotne som na tom ok, gravidita je od casu co nepracujem normalna, zamestnavatel mi nebol ochotny zmenit pracovny cas a pracovnu poziciu tak, aby nebola rizikova. Mam vychadzky styri hodky denne poobede, co mi vlastne aj staci, nakolko aj tak mi je velakrat lepsie doma, a aj za tie styri hodky sa da co to vybavit, nakupy a tak. Ale rada by som riesila cestovanie. Povodne som sa skusala prosit na neobmedzene vychadzky, dost bab v mojom okoli s rovnakou diagnozou ich maju, co nechapen ako je mozne, ze niekto ma a niekto nema, lebo vraj sa neda. Chcela som ich preto, aby som mohla raz do mesiaca az mesiac a pol navstivit moju rodinu, ktora je odo mna dost vzdialena a kvoli obmedzenym vychadzkam nemam sancu... Lekarka mi teda povedala, ze mi nemoze dat take vychadzky. Tak som ju prosila, ze ci sa da aspon nahlasit, ze docasne budem na inej adrese v urcitych datumoch. To by uz pre mna nebol problem, v jeden den sa presuniem pocas vychadzok na inu adresu, pobudnem den dva a potom sa zasa cez vychadzky presuniem domov. Vraj ona nevie, ze toto neriesi lekar, ale ze treba kontaktovat socialku priamo. Tak som kontaktovala socialku a tam mi povedali, ze lekar im musi dat oznamenie, ale ze sa to da. Tak si ma prehadzuju ako horuci zemiak a vyhovaraju sa na druhu stranu. Jasne, aj moja rodina moze prist za mnou, ale nie cela, neda sa to stale, niektorych som nevidela uz niekolko mesiacov a uz som z toho zufala. Tak isto budem musiet toto riesit aj kvoli tomu, ze budeme prerabat dom a v urcite dni sa proste doma byvat nebude dat, tak budem musiet byt inde. Ale takto tu situaciu evidentne nedoriesim, ked ma soc bude posielat za lekarom a lekar do soc. Nemate babule niektora skusenosti? Ze ako ste to mali? Dakujem

jankastubka
18. feb 2014

Urcite sa to da, ma taku skusenost z rodiny. Len neviem ten postup. Ale urcite min. Na socialnu poistovnu treba nalasit, presne vktore dni budes inde a kde presne.

lucinkab
18. feb 2014

robil to "svokor". zašiel k obvoďákovi (ten mu vypisoval PN) a nahlásil že dňa od tedy do tedy bude tam a tam a bolo 🙂 lekar to potom nahlasil na socialku 🙂 nebol s tym problem 🙂

bzuco86
18. feb 2014

jednoducho ako pise lucikab nahlasis u lekarky ked a ako dlho tam budes a hotovo. ona nahlasi na socialkke a ked ONA nevie ako sa to robi nech si to zisuje ona kedze je to jej povinnost. a pytaj si vychadzky doobedu aj poobede, ja som mala 3doobedu a 3poobede.

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@bzuco86 Tak samo o sebe mi vychadzky vyhovuju. Doobeda by som ich nemohla mat, lebo vacsinou uz od stvrtej rana bdiem, co nemozem spat a potom ma dospavanie chyta prave doobeda, tak to by mi boli aj zbytocne 😀 a poobede za tie styri hodky stiham este vybavit aj urady ked treba, ale zaroven ked niekam cestujem, tak mam cas aj na navrat domov 🙂 Len teda kvoli tej rodine som chcela, tam by som mohla tak docestovat, pozdravit a na pate sa otocit a ist domov...tak pojdem znovu k lekarke, nech to laskavo uz doriesi, lebo ma to uz nebavi...Vela ludi mi povedalo, ze to treba, aby lekar nahlasoval na socialke a socialka mi to len potvrdila, ci sa tej mojej lekarke nechce, alebo neviem, mam pocit, ze je to vsetko len o ochote...a ked ta nie je...

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@jankastubka
@lucinkab
Dakujem 🙂

lucinkab
18. feb 2014

@kikuskar5 nie je zač 🙂

janinah
18. feb 2014

na tlačive PN som si hned na začiatku PN dala napísať dve adresy-moju aj k rodičom do ineho mesta,nebol žiadny problém

janinah
18. feb 2014

teda neviem presne aké to bolo tlačivo,ale vyplňala mi ho sestrička u gynekologa,ked mi dali dlhodobú PN

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@janinah Mne tam dala len jednu adresu, ze dve tam byt nemozu. Fakt nechapem, ako je mozne, ze kazdy lekar povie uplne ine informacie. Niektori daju bez problemov neobmedzene vychadzky, niektori povedia, ze len v urcitych hodinach bud dva krat po dve hodky denne, alebo styri hodky naraz, a niektori dokonca su taki, ze proste len dve hodky doobeda a dve poobede a vraj sa inak neda. A o tych zmenach adries detto 🙂 u byvalej lekarky nikdy nebol problem, ked som si menila adresu a u tejto sa to zasa neda...Tak v pondelok tam nastupim a dufam, ze daco vyriesim, lebo aspon pocas tej prerabky mi to povoli, lebo rozhodne nemienim byt dva tyzdne doma, ked nebude fungovat voda, tym padom v tehu je clovek nahraty a s tym bruskom byt bez wc, ked teraz by som sa tam mohla odstahovat, to nebude mozne 😀

senta_sofia
18. feb 2014

@kikuskar5 uplne najjednoduchsie je proste ist a ak by ti dosla kontrola, tak si rychlo zozenies papier, ze si bola akurat u lekara, lebo ti nebolo dobre... poobede funguje aj pohotovost, kto ti dokaze, ked mu povies, ze ti je zle, ze ti zle nie je?🙂)) a potom dalsia vec, da sa napisat akesi "odvolanie" na ten listocek, co ti hodia do schranky a mozes sa ohradit, ze si proste nepocula, zeby zvonili alebo si lezala, lebo ti bolo strasne zle a lez si prisla ku dveram, tak uz tam neboli a nasla si si iba oznam, idealne je to poslat tam hned, nemaju sancu ti naparit pokutu

elise
18. feb 2014

@kikuskar5 ja som bola počas PN - rizikové tehu nielen na adrese trvalého bydliska ale aj u rodičov 40 km vzdialenom meste stačilo nahlásiť doktorke že tam budem od toho dna do toho dňa a potom volať sociálnu poisťovnu kde vyplácaju dávky že so suhlasom ošetrujuceho lekára budem tieto dni na inej adrese a bolo to ok.

nika1020
18. feb 2014

@kikuskar5
Ahoj aj ja mam skusenost.nahlasila dom to lekarke a potom do soc.poist.ma poslali.;asi 4 krat...
Presne od kedy do kedy.,.
raz dom bola PN a lezala som u nasich ale to som uviedla pocas celej pn.hned to vyznacila.
Kontrola neprisla.lekarka neriesila naco zas idem na navstevu.
ja uz som ako " Mula"..urobim co stat ziada...neviem co s tym robia..stoly plne bordelu a papierov...

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@elise a ked si sa presuvala k rodicom, tak si sla len pocas vychadzok? ci aj mimo nich?

@senta_sofia no tak pokial budem inde cely vikend a pridu mi ja neviem v sobotu vecer, ako som zistila, ze vraj vedia chodit aj cez vikendy kontroly a pridem na to v pondelok, tak mi asi tazko dakto da papier, ze som bola u lekara, ci? 🙂
tak na ten zvoncek to hej, len bohvie, ci to na nich plati, ja som rada, ze mi este ziadna kontrola neprisla a dufam, ze nepride, ale aj tak poctivo dodrziavam vychadzky, ale predsa, ked v noci vela krat nespim, lebo sa mi neda, tak dospavam pocas dna a ked som doma sama, v spalni, bohuzial, zvoncek ma nema sancu zobudit 😀 mozem robit co chcem 🙂 ale spanok mam tvrdy...😀

elise
18. feb 2014

@kikuskar5 išla som mimo vychádzok v čase ktorý mi vyhovoval aj ked som šla od nich tam som dodržiavala časy vychádzok

dobromila1111
18. feb 2014

Lekár, prípadne sestrička ti vypíšu výmenný lístok, kde bude aj nová adresa a termín, počas ktorého sa na nej budeš nachádzať. Robia to vsak neradi, moja skúsenosť. Následne ten výmenný lístok zanesieš na sociálku.
Potom ale čakaj kontrolu, upozorníš na seba. Pokiaľ ale dodržiavaš vychádzky,nemáš sa čoho báť 🙂

zabka79
18. feb 2014

@kikuskar5 asi to lekár nechápe že tie kompetencie má on. Čo sa týka zmeny pobytu, mne sestrička nahlásila do poisťovne že v čase od...do....budem maródiť na inej adrese. A neobmedzené vychádzky to som ešte nepočula, ale ak je to podľa sociálky možné tak je to iba na lekárovi...

karo149
18. feb 2014

@kikuskar5 ja som len napisala na socialnku oznamenie o docasnej zmenie miesta pobytu pocas trvania PN.lekar s tym vraj nic nema,tak mi bolo povedane,ze si to amm riesit sama tak som to vyriesila takto.zatial neprisli a dufam ze zajtra ani nepridu a od stvrtka materska 🙂

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@zabka79 Urcite je to mozne, ale som sa docitala, ze len pri vaznejsich pripadoch, bud rakoviny, alebo psychiatricke choroby. Ale uz som sa stretla u dost tehuliek, ze mali neobmedzene vychadzky. Tak asi zavisi od lekara, alebo ja neviem 🙂
Tak super, som rada, ze viac vas tu je, ktore mate s tym skusenosti, len som sa chcela utvrdit, ze si myslim spravne, ze to treba riesit priamo s lekarkou 🙂

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@karo149 Mne tiez lekarka povedala, ze ona nic nenahlasuje a na socialke mi zasa povedali, ze to musi nahlasit lekar 😀 blaznive Slovensko 😀

karo149
18. feb 2014

@kikuskar5 ja som na socialke ani nebola radsej 🙂 poslala som im papier a vybavene,ci zobrali na vedomie neviem,ale ja som spokojna ze som im zmenu nahlasila a tym padom som chranena keby nahodou daco chceli riesit 🙂

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@karo149 asi to tak spravim aj ja a bude 🙂 ved mi to lekarka sama povedala, ze to takto mam riesit 😀 ja som im tam volala pod inym menom pre istotu, nechcela som zbytocne na seba upozornovat 😀 osobne nemam odvahu tam ist 😀

zabka79
18. feb 2014

@kikuskar5 zrejme potrebuje aby si ju troška otravovala, niektorý človeka odbijú aby mali pokoj, ale keď pokoj nedáš nakoniec vyhovejú...mám to vyskúšané 🙂

kikuskar5
autor
18. feb 2014

@zabka79 evidentne hej 🙂 ved mna sa nezbavi, pokial to nevyriesim k spokojnosti 😀

karo149
18. feb 2014

@kikuskar5 ja tiez som nechcela upozornovat a ist sa tam rozculovat :D nech si zlost vyleju na papier ked nahodou a nie na mna

sweetangel20
6. máj 2014

@kikuskar5 ahoj. Prosím ťa, ako si to nakoniec riešila? Momentálne riešim to isté, na dva dni chcem ísť k našim....

kikuskar5
autor
6. máj 2014

Oznamila som to lekarke, ktora ma vypisala na PN, v mojom pripade obvodna, a treba to nahlasit na najblizsiu socialku na odbore lekarskej posudkovej cinnosti bud telefonicky, alebo pisomne, aby si mala doklad. No a ja som sa na to popravde vyflakla, len som to oznamila lekarke a inak nic a nastastie mi kontrola neprisla ziadna 🙂
@sweetangel20

aliceoz
28. jan 2015

tu je to vsetko jednoducho vysvetlene, tj z pravneho hladiska je to mozne
http://www.socpoist.sk/aktuality-pocas-pn-oznam...
good luck

tehula
28. jan 2015

robi to lekar, ked vypisuje PNku
Neviem sice ako sa vypise pre vzdy nejake datumy ina adresa, kde sa budes zdrziavat, ale musi to ist.

kvietok89
27. mar 2015

Ahojte som pn a byvam na prechodnej adrese, ktoru mam aj nahlasenu v pn papieroch. Na velkonocne sviatky sa ale chystam k rodicom co je cesta 3 hodiny automk. Myslite si ze cez velku noc pride kontrola, ked som ju mala tento tyzden v stredu? Treba opat obiehat lekara a sofialku a nahlasovat zmenu pobytu ?

zamilion
9. júl 2015

bývam v PO, poctivo dodržiavam vychádzky, resp. skoro stále som doma, ani ich nevyužívam, kedže bývame v dome a záhrada s bazénikom na vyvenčenie sa mi stačí.
teraz sa chystáme na týždeň k svokrovcom, tak volala som na sociálku, na pobočku, odkiaľ mi prišlo rozhodnutie o nemocenských dávkach počas PN, to mám v BA, že reku im nahlásim zmenu miesta pobytu pobytu počas PN a teta na linke, že im to netreba, že ona na kontrolu nechodí, že to mám nahlásiť gynekológovi.
keď som sa pýtala pred týždňom gynekológa, že jemu je to jedno, mám hlásiť na sociálku 😀
no kocúrkovo.... tak zavolám sestričke, nech si do karty poznačí adresu teda....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre