Ahojte maminky som v 34tt a som prvorodicka.do teraz mi na vysetreniach stale hovorili ze je vsetko v poriadku ale vyplasila ma kus moja gynekologicka ktora ked ma pozerala povedala najskor ze dietatko neni ani male ani velke p.o. 3minutach bez pozerania ma mi povedala ze je dietatko dost male a to vsetko hodnotila bez sona.tak neviem mam teraz obavu a strach... 32tt som bola na sone a na prietokoch cvsetko mam v poriadku a doktor povedal ze dietatko ma primeranu velkost.mate niektora taku skusenost?dakujem vam
Ale je mozne aby mi gynekologicka pri poradni bez sona urcila ci je dietatko male alebo velke?
Moje vsetky tri deti mali od 3000 do 3200g a vsetci gynekologovia, co ma pocas tehotenstiev videli, boli rozveseleni velkostou, resp. malostou mojho tehotenskeho brucha.
Hodnotenie velkosti plodu podla velkosti brucha je len hrubo orientacne, ale ani ultrazvukove meranie nie je presne. Vsetky tri deti boli velkostou dost pozadu, ale aj my s muzom sme boli 3kg novorodenci, takze som vacsie deti ani necakala. Vyraznejsie sa "zaostavanie" prejavilo ku koncu tehotenstva. Ani jeden lekar ma nestresoval, ze je nieco v neporiadku. Vsetci tvrdili, ze deti su primerane mojej postave🙂.
@sardela neviem akého si vzrastu, ale mne už v pôrodnici povedali, ze dcérka je asi 2300gramova, dost malo sa mi to zdalo, a narodila sa 3230g, neskôr to lekár zhodnotil tak, ze pri vysokých ženách sa to stáva bežne, lebo dieťa ma viac miesta na rozloženie sa v bruchu a naviac si to u mna mysleli, ze je dcéra mala, lebo posledný mesiac som pribrala iba pol kila. Ja mam 184 cm a dcéra sa rozložila naozaj dobre, lebo som vyzerala tak na šiesty mesiac, keď som išla rodiť. Uvidis ako sa to bude vyvíjať ďalej, ak by to bolo vážne určite by si nešla domov. 😉
@ivana.natasha suhlasim. mne pred planovanym cisarom tvrdili, ze mala je malinka, ze nedosiahne vahu ani 3000g. narodila sa 4 kilova 😀 na co lekar poznamenal, ze asi by sme mali dat nakalibrovat sonografy 😀
Mne tak isto tvrdili,ze maly ma 2100g a to sme boli tyzden pred porodom a nakoniec 3030g 😀
@sardela Mne povedali podľa 3D, že dcérka bude mať do 3000g v deň pôrodu. Nakoniec sa narodila o týždeň skôr a mala 3500g. 😉
Mne pri merani povedal Dr.ze moj syn bude mat cez 4kg (co pri mojej vyske 155 cm a normalnej vahe 42 kg bol sok). A maly sa narodil z hmotmostou 3350g. Takze velmi by som sa na to nespoliehala. A ak to doktorka urcila podla brucha, tak ja som tam musela mat slona, lebo brusisko som mala obroovskeeeee 😁 Takze klud 😊☺️
Ivana.natasha ja meriam 177cm a na zaciatku tehu som vazila 60kg a teraz vazim78,5kg takze jeasi pravda ako si napisala ze dietatko sa dobre rozlozilo. Mam gynekologicku trosku s neprofesionalnxm pristupom a neni moc prijemna taka drsna je dost a necitliva tak mam vela krat strach ked idem odnej... tak sa radsej takto informujem a dakujem vam za vsetky odpovede ste velmi zlate.
neboj, žádný přístroj není přesný a oko doktora už vůbec ne, co se jednomu může zdát jako normální bříško, tak druhý ho může mít za malé. je to subjektivní pohled. 😎 ...přeji zdravé a tak akorát vážicí miminko 😉
mojej sesternici v kuse hovorili, ze je malicke babo a narodil sa 4300g 😀 aj nam vkuse tvrdia, ze je malicka a posuvaju neskor termin. Co budem rodit o mesiac neskor pokial bude vyhovovat ich tabulkam. Teraz cakame určite bude taka akuratna 🙂
Urcite sa nestresuj, aj mna takto ako prvorodicku vystresovali a nakoniec bolo vsetko ok. Vzdy ma rozculi ked nieco take pocujem lebo ja som bola posledne dva mesiace v strasnom strese kvoli tomu, pritom uplne zbytocne
Tak mne v 30tt tvrdili že je o 2tyždne väčšie tak neviem cely čas vychádza že je väčšie ale kto vie moc sa na to spoliehať nedá ja mám 155cm a teda má tam už riadne tesno tak sa vypúča až to boli tak uvidime aký bude velký 🙂 moc sa na tie merania nespoliehaj
@sardela no.. aky mas tlak?? nemas na hodou vyssi? skus sledovat, ak by, tak to moze sposobit spomalenie rastu babatka, lebo chyba vyziva... ja som taky sok zazila,ked mi tak nenapadne stupal tlak a sla som do nemocky na konci 34tt, vlastne prvy den 35t a mala mala len 1600g, neverila som tomu, ze to neni predsa mozne, prietoky som mala uplne ok stale.... ale bolo to tak. na druhy den som rodila.... mala bola v poriadku, len musela pribrat....
ale tak u teba to ani nemusi byt toto , mozno len celkovo mensie babatko.. tam vela zavisi od sikovnosti toho, kto sono robi.. posun o milimeter uz spravi iny prepocet..... ak chces mat istotu, chod k niekomu inemu este na sono, kto je znamy tym, ze robi dobre sono a je odbornik... a pre istotu si kontroluj aj ten tlak...
Kamoske hovorili, ze jej dcera ma 1900g, strasili ju.. a mala 2,5 🙂 normalne donosena, len proste malicka.. dnes je z nej medička vo 4 rocniku.
a bez sona by som to uz vobec nebrala do uvahy.... aj ked.... mne v tej nemocke tieiz hned povedala ta lekarka, co malu merala, ze mam podla nej aj velmi male brusko... pricom mne sa zdalo normalne.. ale mala pravdu. fakt bolo asi mensie.
Mne pár minút pred sekciou tvrdili, že mala bude "postihnutá" lebo váži pod 2 kilá, nakoniec mala 2700g zdravá a spokojná!!! Kašli na to, ak ti pred dvoma týždňami povedali že je všetko OK, never tej tvojej jasnovidke doktorke, ktorá na pohľad dokáže asi všetko správne zhodnotiť. Užívaj si ešte posledné týždne bruško!!!
@sardela tak ja som na zaciatku tehu vazila 72, potom som vdaka nevolnostiam zhodila na 68. Tazko som naberala naspat a dokonca sestricka ma hresila na poradniach uz v porodnici, ze mam viac jest, lebo nepriberam. Pritom som jedla normalne, nie za dvoch, ale tak troska viac ako bezne. Kolko mi chutilo. Lekari sami nemozu vediet ako je na tom tvoje konkretne telo a dieta, vsetko k niecomu prirovnavaju a hodnotia podla nejakych standardov. Ja som napriklad mala najprv hrozbu predcasneho porodu, potom mi na poslednej riadnej poradni v porodnici povedal lekar, ze budem urcite prenasat a nakoniec este v ten vecer sme isli do porodnice s odtecenou plodovou vodou. V ten okamih to bolo tak,neskor sa to moze zmenit. Ak mas pochybnosti o svojej lekarke skus oslovit nejakeho ineho lekara aby ta zosonoval, ja by som to skusila ak by som mala pochybnosti. Aj ked by som si to musela zaplatit. A nezaskodi si premerat aj ten tlak, tiez mam kolegynu, co jej museli robit cisarak kvoli tlaku, lebo dietatko nemalo vyzivu. Ale nemaluj carta na stenu, ziadny stres, ten ti moze tiez velmi ublizit.verim, ze budete v poriadku obidvaja 😉
@ivana.natasha dakujeme velmi pekne,verime ze vsetko bude v poriadku je to nase vytuzene milovane babatko 😍 tak som vdacna za kazde prianie,rady a protistresove slova 😊
@sardela urcite nestresuj,pekne si uzivaj posledne dni s bruskom,ja mam 176cm na zaciatku tehu som mala 58kg na konci 70kg,take male brusenko som mala ze az v 7mom mesiaci ho bolo vidno.Na tu vahu sa vobec nespoliehaj,tiez ma vystrasili zbytocne...Drzim palce,prajem lahky porod!
Ahoj. Mne zas povedala doktorka na sone jezis ta je velka iba hlavu jej vidim a nakoniec mala 3050g☺
Ja som v 5.mesiaci prezila to iste. Bez sona, bez dalsich vysetreni. Proste pozrela a videla- figu. Mala je uplne v poriadku. Gol bol ze o tyzden nakolko mi bolo tak vyborne cely cas, ze som zvraciala este aj v den porodu, ma gynekologicka posielala na psychiatriu a hovorila, ze ma manzel opusti, lebo je mi stale zle aj ked nema byt preco. Zmenila som ju este v dobe tehotenstva. Ak sa bojiye, chodte na dalsi ultrazvuk aj ked z vlastnej vole. Sive sa plati, ale ste na istom. Dnes by som namiesto plakania a strachu sla aj ja aj ked by stal 300 eur. Vyborne pani doktorky teda mame... Volnym okom zisyia pricinu aj ze sa nieco deje. Len skoda, ze si to nenechavaju patentovat. Taketo rozumy. Zdravotnictvo by sa isto pohlo k lepsiemu a usetrili by sa peniaze na drahe pristroje, ktorymi sa zistuje na milimeter velkost plodu a gramaz. Takymto ja by som osobne pridala na plate a dala medajlu za obetavu pracu a vyborny pristup k nastavajucim mamickam. Isto by som na nich neposielala dohlad nad zdrav. Starostlivostou. Skoda, ze vsetko iba povedia a nenapisu aby mal clovek dokaz ako sa spravaju. A ked som povedala ze mam vysoky tlak, pre istotu uz mi ho radsej nemerala nikdy co som tam bola, pretoze by mi musela dat diagnozu rizikoveho. Inak mate krasne brusko.
Tak niekde je zdravotnictvo nula bodov...ako napriklad moja gynekologicka co som tu uz spominala...isto iste ked budeme cakat druhe babo zmenim gynekologicku ale zase sestricka ta je na nezaplatenie.Tak milu,ustretovu,sikovnu som nikde nezazila.ta jedna s maminkamx na jednicku.dakujeme pekne za pochvalu bruska potesilo 😊
zdravím...netreba sa trápiť. najlepšie je dať na svoje pocity...ak máte pocit že je všetko OK tak aj je a bude. Hlavne žiadny stres pokiaľ nie je 100% dôvod.
Ani sono vo vyššom štádiu nie je 100%. Lebo už nevidia úplne ako by potrebovali.
Aj naša prvá 4 dni pred pôrodom mala podla sona vážiť 3 kg a nakoniec mala cez 4 kg. A to som bola v nemocke..sledovaná...lebo sme boli podla nich po termíne...ten mi tiež písala podla vzduchu. Oni si prispôsobia všeličo. A keď som im hovorila že som o dva menej ... tak VED ONI VEDIA bum a dva stale viac......ale nevadí malá sa narodila zdravá a inom už teraz nezáleží.
A pri druhej mi menili termíny ako počasie.....ale po prvej skúsennosti som to brala s nadhľadom ... ale v 8 mesiaci som mala pocit že to bude skôr ako ich termín ktorého sa hlavne držali...a aj bola o tri týždne skôr. Takže sme boli hranične predčasne naodení. 37,5 tt. A tiež je všetko OK.
Takže dla možnosti žiadnu paniku-- poprípade ako píšu maminy skúsiť iné sono ....alebo aj iného gyndoša.
Držím palce v deň D.....a aby išlo všetko ako po masle a buďte zdraví. 🙂 🙂 🙂
rybka,netrap sa ...
neverim ze gynda ma sonograficke oci...
určite bude vsetko v poriadku 🙂
stres nikomu neprospieva ...
vyhod to z hlavy !
mne v 22tt povedali ze mala degeneraciu rastu, lebo zaostava o dva tyzdne ..
"vtip"bol v tom ze mi nesedela velkost s terminom posledneho menzesu,
vdaka bohu si poznám cyklus, a kedze bol 50dnovy, tak k ovulacii doslo o 2-3 tyzdne neskor ako u zeny s 28 dnovym cyklom 🙂
dcerka bola a aj je zdrava 🙂
por. hmotnost 3,3 kg... a v polroku 9kg 😀 😀 😀
netrap sa ...
nie je to presné, podstatné je že máš v poriadku prietoky, placentu, uzavretá , hlavička dole to je základ,
ostatné to sú len také doplnky, zvlášt váha, ved ani nikto nie je rovnako velký alebo tlsty a tiež niekto vypadá na 40 a má 32 atd,
rozsah je od 2500 - 3100 pôrodná váha to je rozmezie podla ich tabuliek , základ je aká bude pôrodná váha
darmo bude mat 3400 a pre reflux schudne vela a málo priberie , ako ked bude mať len 2500 ale bude žrut kojený a priberat jedna radosť
základ je pohoda aby sa tvorilo už teraz kolostrum a mohla ho riadne vykrmovať 😀 😀 😀
ak teda moc chceš niečo urobit pre malé nohy na stôl , prijemná hudba a miska ovocia a orechov hmmm a užívaj si klud a ticho
Nebojte sa. Ja ked som isla rodit sa ma pytali co tu chcem lebo som mala neskutocne male brusko 🙂 syncek sa narodil s vahou 2400g v 37tt ale bolo vsetko v poriadku. ja som pribrala 9kg..Teraz ma 7,5 mes 7500g a 69cm 🙂 nestresujte, bude Ok 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sardela ja by som velkost podla sona vobec nebrala do uvahy. Mne sa pri oboch detoch kopli o viac nez kilo. Pri starsom mi dve hodiny pred porodom povedali, ze ma 4500g a narodil sa 3450g. Pri mladsom mi v den porodu doobeda na poradni povedali, ze ma 2600g a narodil sa v ten isty den vecer 3700g.