Covid -19 v prvom trimestri

27. nov 2021

Mal niekto covid v prvom trimestri? Bolo babatko v poriadku?

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela789
27. nov 2021

Kamarátka tak mala minulý rok, dokonca aj druhý krát neskôr počas tehotenstva. Malá je zdravá a nič jej nechýba. Narodila sa s protilátkami 👌 veľa šťastia 🍀

viktory6661
27. nov 2021

ano v 3 mesiaci ale len strata cuchu na 4 dni a vsetko je ok

lenusa20
27. nov 2021

V prvom ja, a kovid bez liekov, max paralen a vitamíny. Teploty 2-3dni ale darilo sa zbijať ich. Bolesti hlavy a tela tiež 3-4 dni. Ináč nič. Ale o babatko sme prišli aj tak na konci karantény. Z labáku som mala výsledky PCR testu a hodnoty CT boli 15.. to bolo veľmi veľa, teda 100% dávka vírusu. Vraj bábätko nemalo šancu. Ale je určite rozdiel mať kovid v 7tt, 9tt, 12tt atď...ja som potratila v 7tt.
Držíme prsty, veľa zdravia obom.. treba myslieť pozitívne🍀

autor
27. nov 2021

@lenusa20 myslis ze ak by si brala lieky bolo by to lepsie? Som v 8 tt...

ivka21
27. nov 2021

Tiež poznám jednu žienku na začiatku tehu maká covid a v pohode zdravé dieťatko ma

lenusa20
27. nov 2021

Nie určite nie...nepomohlo by to. Proste vírus v tehotenstve akykoľvek je nebezpečný. Teploty sú nebezpečné.. črevné pliagi sú nebezpečné... Ale nedá sa žiť sterilne. Vždy je to hop alebo trop, bohužiaľ.

mami92
27. nov 2021

Ja som 12tt. A dnes som mala pozitívny atg test . A tiež mam strach ci babetko bude v poriadku lebo v lete sme o jedno prisli . A tri mesiace po potrate som znova otehotnela a teraz ten covid 😰

autor
27. nov 2021

@mami92 drzim prsty 🙏❤️

mami92
27. nov 2021

Ďakujem

evelinnka
3. dec 2021

@mami92 ja som prekonala covid pred tyzdnom, 13tt. Chcela som ist po karantene hned na usg, doktorka ma odbila ze malo by to byt ok. Tak trpnem do 7.12. Ale pravdupovediac idem na poradnu s malou dusickou. Kamaratka tak v 13tt potratila kvoli covidu :( tiez sa velmi bojim.

autor
3. dec 2021

@mami92 ako sa mate?

autor
3. dec 2021

@evelinnka neboj sa a ver ze bude vsetko v poriadku. Aj ja verim, ze bude 🙂🙏❤️

mami92
3. dec 2021

Chvála Bohu dobre len 2dni som nemala čuch ani chuť ale všetko sa vrátilo. Už len čakám kým mi skončí karantena a utekám na poradňu

mami92
3. dec 2021

Ďakujem

autor
4. dec 2021

@mami92 ja nemam cuch uz tyzden

annie89
6. dec 2021

@lenusa20 ak sa môžem spýtať, lebo som aktuálne v rovnakej situácii, boli ste zaočkovaná či nie?

lenusa20
6. dec 2021

@annie89 nie nebola, ani nie som a ani o očkovaní neuvažujem.. a som zdravotníčka a predsa. Hm...

annie89
6. dec 2021

@lenusa20 mne to je v podstate jedno, len ma zaujímalo, či môže to, že som zaočkovaná pomôcť a predísť takému scenáru. Ďakujem za odpoveď ❤️

lenusa20
6. dec 2021

@annie89 ja neviem či pomôže či nie.. viem len jedno povedať že je to buď alebo. Ja som sa cítila dobre. Nemala som hrozný priebeh.. akurát prvé tei dni teploty a bolesti, darilo sa mi to držať alebo zbiť vždy pod 37,5... Či potrat sposobili tie teploty alebo kovid alebo niečo iné neviem. Potrat som nemala prvý, ale pichám si frax a aj som behom korony pichala a aj takMA. Takže vyjadrenie bolo, že môže byť teplota ale aj kovid... Každé infekčné ochorenie v tehu je nebezpečné. Horšie ak je to v rannom štadiu tehu.

lenusa20
6. dec 2021

@annie89 tak by som povedala... Robím s ľuďmi a či očko či neočko to je jedno. To sa predom nedá určiť priebeh ani následky. Ja mám niekoľko autoimun ochorení a čakala som brutal. Prvýkrát som mala kovid keď sa o tom ešte len hovorilo v zahraničí. Protilátky ešte aj po roku. V tedy som mala priebeh ťažší by som povedala. Teraz to také hrozné nebolo, ak by som to celkovo mala zhrnúť, aj keď seba a svoj priebeh porovnám trebarz s kolegami z práce, a to oni riadne aj lieky brali aj niektorý očko boli. Ale ja som mala vysoké hodnoty ct hodnoty. Vlastne 15=100% "dávka vírusu" v tele... Vážne ťažko odhadnúť ako to zvladnete... Držím ti prsty a aj bábätko bolo v poriadku.🍀

fenakova
5. jan 2022

Ahojte je tú niekto ktoré prekonal covid v prvom trimestri som 10+3 týždeň a dnes mi vyšiel pozitívny test zatiaľ mám len bolesti hrdla bojím sa aby to neohrozilo bábätko budem rada ak sa mi ozve niekto kto si tým prešiel a je všetko v poriadku

annie89
5. jan 2022

@fenakova naraz s pozitívnym tehotenským testom som našla aj ten antigenový... zatiaľ je všetko v poriadku. Priebeh som mala veľmi ľahký.
Držím ti palce ✊❤️

fenakova
6. jan 2022

@annie89 ďakujem zatiaľ mam len bolesti hrdla ale bojím sa verím že búde všetko ok ďakujem za podporu 🙂

bodka__
5. feb 2022

@annie89 Zdravim, prosim, ako ste zvladli tehu a covid ak sa smiem spytat? U svokra sme boli vcera na kave a dnes mu vysiel pozitivny antigen.. som v 5.tt a bojim sa :-/

annie89
5. feb 2022

@bodka__ ahoj. ❤️ Držím palce, aby sa vám to vyhlo. 🍀✊✊✊
No u mňa to bolo hneď na začiatku, čiže cca tiež v tom 4-5 tt. Najhoršie boli prvé tri dni, ukrutné bolesti hlavy, tela, svalov, hrdla. Našťastie som nemala teplotu. No za to ma bolela pokožka na dotyk. Niečo ako choroba motýľ. krídel. Nemohla som sa dotknúť sama seba.
Po troch dňoch mi zostal len kašeľ.
U nás to najhoršie znášali deti (3r. a 1r.). Vysoké teploty a kašeľ.
Gynekológ mi kázal okamžite nasadiť Paralen v prípade teploty, no dávala som si ho na bolesť hlavy. Zvýšila som prísun C a D. A ešte mi kázal užívať 2x1 tbl Zinkorotu.
Aktuálne som 14tt, všetko je v poriadku, bábätko zdravé, tak verím, že to tak zostane 🙏

bodka__
5. feb 2022

@annie89 ďakujem ti za rýchlu odpoveď❤️ dúfam, že budeme ok a tebe želám vela zdravíčka

ada309
5. feb 2022

Tiež som mala min mesisc covid (v tom čase 9tt).. Našťastie som nemala žiadne príznaky (iba 2dni bolesť hlavy)... Na poradni v 12tt, po karantene bolo babo ok... Ale mala som šťastie, lebo som od začiatku tehu pichala fraxiparin kvôli inej diagnóze... Počas covid sa všetkým tehotným preventívne nasadí fraxiparin, pretože covid spôsobuje zvýšenú zrazanlivost krve - ti je častou príčinou ranných potratov ( aj ja som

bodka__
5. feb 2022

@ada309 asi bude najlepsie ked hned v pondelok rano zavolam gynekologicke, ze keby mi nedajboze vyjde pozitivny vysledok co mam robit, ako byt pripravena s akymi liekmi.. ze aj duphaston sa predpisuje, s tym nemate skusenost?

kateckapo
9. mar 2022

@evelinnka Pekný deň....môžem sa opýtať ako ste dopadli??Babenko bolo v poriadku?ja som teraz v 13tta tiež mi vyšiel pozitívny test....mala som len jeden deň teplotu38,3 a troška má škriabe v hrdle... ináč skoro bezpriznakove.. veľmi sa bojím o maličké... Ďakujem za odpoveď

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre