Bolesti žalúdka v tehotenstve

nikamo17
27. nov 2012

chcela by som sa opytat ci je normalne,...ked ma boli zaludok??niekedy len rano..niekdy aj cely den!som v 7tyzd.tehotenstva...poradte mi:(to je moje druhe tehotenstrvo,,,no pri prvom nebol ziaden problem...viem kazde je ine,,,ale ranne nevolnosti chapem,no cely den bolenie zaludka je to normalne???

raza
27. nov 2012

@nikamo17 Aj mňa bolieva. tiež sa bojím.. najskôr som si myslela, že je to kvôli tomu, že chodím menej na WC na veľkú. pri tehu je normlne mať zápchu, tak som si myslela, že to z toho. ale neviem, lebo na wc už som bola a dnes ma zas trochu pobolieva, ale nie moc.. proste tá bolesť sem tam len príde a potom odíde. lenže niekedy takto aj celý deň..

lila77
27. nov 2012

ahojte dievcata vraj v tehotenstve sa zvacsuje maternica treba vsak ist ku gynekologovi mala som rovnaky problem a musim lezat od zaciatku tehotenstva kvoli tomu ze ma boli brucho vraj treba ist gynekologovi asi da magnezium a zelezo alebo povie co treba ist lebo keby sa nieco stalo

lila77
27. nov 2012

nechcem strasit ale mala som to iste a teraz viem ze asi mi zachranili babetko lebo ked stale boli brucho vraj je aj roztrasena maternica a vraj ani nechytat brusko lebo sa viac drazdi a treba lezat kvoli pokoju

lila77
27. nov 2012

@nikamo17 ahoj Nika napisala som do temy drzim palce daj vediet ako utekaj lekarke

clarissa
27. nov 2012

Mala som to iste pri prvom tehu a bol to jeden z mojich prvych priznakov taktiez okolo 7tt... 😉

nevestienka
27. nov 2012

@nikamo17 ahoj, ja som mala na začiatku veľké nevoľnosti. cca od 6 tt až do 12 tt. Bolel ma žalúdok, taký bol nejaký roztrasený a čokoľvek som zjedla dlho som neudržala. Vraj kôli tomu, že sa maternica rozťahuje. Podľa mňa je to normálne u niektorých žien. ja som už len čakala kedy to prestane a ono to naozaj prestalo po 12tt. No a teraz ku koncu tehotenstva ho cítim zas, ale už nie tak ako vtedy, celý deň, ale večer. Bábätko mi tlačilo na žalúdok. ale už sa to zlepšuje. Držím ti palce nech to vydržíš a čoskoro to prejde.

nikamo17
autor
27. nov 2012

@clarissa a co si s tym robila??alebo ako dlho to trvalo??

nikamo17
autor
27. nov 2012

@nevestienka ahoj 🙂no ja zase nezvraciam jem normalne...len ma boi zadudok...ak som najedena je to chvilu v poho...a potom zase..ma boli

miskalevica
27. nov 2012

@nikamo17 ahoj moju mami pre 30timi rokmi bolel zaludok pocas celeho tehu, aj zvracavala, dokonca aj pocas porodu, rozhodne to oznam gynekologovi na poradni, nech to riesi. Dufam, ze ta to prejde 😉

clarissa
27. nov 2012

@nikamo17 trvalo to len zo zaciatku tyzden,dva..teda uz si na to moc nespominam ale preslo to sma,,,cele tehu mi bolo naprd ale zaludok bolel len zo zaciatku ako priznak asi....zalezi od intenzity bolesti...ja uz tehu neisom ale mavam niekedy bolesti zaludka,dost krute a neprajem nikomu,vlastne ani neviem ci je to zaludok alebo slezina-coz je velmi nebezpecne..aleto uz hovorim o bolestiach ktore by som prirovnala k tazkemu porodu,to je o niecom inom...ak ta zaludok boli tak,ze sa to daprehliadnut prip.ze ti to nebrani v nejakej cinnosti,podla mna to nic nieje...skus menej tazke,slane jedla,menej bublinkovych napojov,mozno bude lepsie 🙂 drzim palce aby ta to cim prv obislo 🙂

nikamo17
autor
28. nov 2012

@clarissa da sa su to zvladnt-upracem ,navarim.,vsetko len ma pobolieva...bud cely den alebo len vecer...no suseda ma 5deti ...a mala to skoro pri vsetkych...pockam este tento tyzden a uvidime na dalsi dakujem za rady

jesika26
28. nov 2012

@nikamo17 mňa bolí žalúdok už pomaly 2 mesiace, mám ho ako na vode, ked niečo zjem, tak je na chvílku dobre, no potom to zase začne, naťahuje ma na zvracanie a doslova sa musím nútiť jesť, lebo som už schudla 6 kíl. KAždá mi hovorí, neboj, to prejde a ja len čakám a čakám.... 😖

sendy182
28. nov 2012

@nikamo17 skús fatru minerálnu vodu........nie priveľmi studenú.......piť po dúškoch...........vynecht kávu....piť mätový a medovkový čaj...........nič kyslé žiaden džús

tasa17
14. feb 2014

AHOJTE ,JA MAM TIEZ PROBLEM ZO ZALUDKOM A UZ TO NEZVLADAM VOBEC , NASILU JEM ,ANI NEVRACIAM LEN TAZOBA SOM ZUFALA 5 T TEHOTENSTVA SKONCI TO?RADA?DIK

pami7084
28. máj 2014

No ja mam ten isty problem, som v 6. tyzdni.. zaludok ma boli v kuse, nemozem ani nic jest.. nic ani nemozem robit, neobstojim, mam strasne krce je to hrozne☹( a nic nepomaha..

siska765
28. máj 2014
siska765
28. máj 2014

@pami7084 ja sice take problemy az nemam ,sem tam zaluok zacitim ale nie je to take strasne

pami7084
28. máj 2014

siska765, dakujem velmi pekne, hned zajtra si ich kupim🙂

pami7084
28. máj 2014

@siska765 dakujem Ti velmi pekne, hned zajtra si ich kupim🙂

melissa33
6. jún 2014

ahojte ja som uz v 6 mesiaci tehotnestva a prave teraz namna visla chripka a vsetko ma boli a mam problemy zo zaludkom si myslim pretoze co zjem tak ma boli brucho....mozete mi poradit? dakujem

3daniela3
6. jún 2014

zenicky, ja pomalicky koncim 11 tyzden a este stale je mam celodenne nevolnosti, kedyykolvek, dokonca aj o pol noci idem zvracat a neustale ma boli zaludok. moja lekarka mi povedala, ze je to normlne, zle je ak sa zvracia viac nez 3 krat denne a zaluk je vraj normalny, len to treba preckat.

lamadea
11. jún 2014

Dievčatá, ja som v 9.tt a už som dokonca stihla aj hospitalizáciu v nemocnici. Stále mi je veľmi zle a teraz ešte k tomu aj nechutenstvo ... som už naozaj zúfalá 😒 v noci nespím vôbec, cez deň sa snažím aspoň poležať si ☹ čo mi pomôže???? naozaj len čas?

kikiklop
5. apr 2015

ženy ja mam 30 rokov,,je toto moje prve tehotenstvo a tiež neviem ako a čo mam a budem pocitovat,,neviem čo jest a bolesti si sposobujem sama alebo ja už neviem ,,,mam bolesti žaludka a som v 19 tt ,,pali ma tak ja si myslim že to prejde čiernym čajom ,,a ak je velky hlad dat si suchar ,,,ked všedko prejde ,,tak začat jest ,,,ale každa žena je ina ,,mne asi neroby dobre mlieko alebo niečo živočišne ,,neviem ide si pisat denik ,,kedy ma boli a čo som jedla a podla toho to zbadam ,ked som povedala dr,aky mam problem samozrejme nie stale tak mi dala železo tabletky ,,neviem či to ma učinky ale no terba si namyšlat a bude fajn ,,tak sa majte a ak niečo vas napadne komentujte ,dakujem

betiii
17. apr 2015

@kikiklop ahoj no ja mam tiez velky problem zo zaludkom.som hladna ale neviem nedokazem zjest ani tanier polievky nasilu sa nutim jem ako vrabec a bojim sa aby sa nestalo nieco zle.tiez mam 30 rokov.aj moje prve tehotenstvo.idem k dokotrke objednala som sa narychlo lebo neviem co zo sebou neviem spat nevladzem.a poriadne mi nic nechuti.ten dennik to mas dobry napad asi to vyskusam ajja.

kikiklop
23. apr 2015

ahoj ,,ja mam tiež 30 r a som prvorodička a mam bolesti žaludka bruška ale už iba niekedy ,,je to stoho že sa roztahujeme a natahujeme tak ,,,ale ja si lahned a hladkam bruško pomaha to a som už 21tt,,nevedela som čo mam pocitovat a ako to bude ale ked je problem zavolam sestričke popitam sa a stači ked ma ukludni ,,a dobre ,,,nemaš sa čoho bat ,,hlavne sa nenamotavaj to je najhoršie,,,radšej sa namotaj na jedlo ,,daj si kakavko rob si sama chutky a ani sa nenazdaš a zješ pol chladničky

betiii
24. apr 2015

@kikiklop brusko si hladkam aj ja od minuleho tyzdna sa mi polepsilo takze sa snazim pekne jest vsetko.obcas uz citim take jmnucke pohyby vnutri.uz sa neviem dockat kedy to budu izajstne pohyby.a inak budeme mat chlapceka 😀 teda dufam ze uz sa to nezmeni.

kikiklop
24. apr 2015

@betiii ,ja som natom rovnako ,aj z hladkanim aj z pocitmi v brušku ,,niekedy nie a inokedy ano,a pijem stale mineralku ,jemne perlivu dobre sa mi stoho grga a vodu som vylučila ,pijem ju iba vtedy ked si urobym čaj ,,ja som si robila doma retiazkovy test a vyšlo mi že to bude dievčato,,,betiii,urob si aj ty,,ak maš daku retiazku z priveskom ,alebo stači aj ihla na nitke aby vysela ,natiahni si ihlu na nit dlžka aj 10 cm urob uzol,a potom si otvor dlan lavu ,a nad rukov neh ti vysy a prejdi po nitke až k ihle jemnym pohybom podlžke,ak sa ti začne krutit nad dlanov bude to chlapec ak bude mat pohyb hore done bude to dievka ,,je to overene a pravdive mojej celej rodine to vyšlo daj vediet ako to dopadlo

betiii
24. apr 2015

@kikiklop ja pijem hlavne vodu cistu ale obcas ked uz potrebujem bublinky tak mineralku lebo stale len cista voda sa neda...teraz ma asi treti den bolia zuby ale vies ako??ledva zujem chleba au au :( smiala som sa na tom teste ked som si ho skusala teraz 🙂 bola to sranda a tak krutilo sa mi to zrejme.ale uz asi pred piatimi rokmi mi robili takyto test ale s obruckou a vysiel mi chlapec aj vtedy a teraz ked doktorka potvrdila ze tam nieco trci 🙂 tak mylsim ze uz to tak bude.a meno sme vybrali sebastian.tak uz len pevne verim ze fakt to bude chllapec.a hlavne nech je zdrave a nech uz to je.dlho to trva nie??vy uz mate mena nejake??

kikiklop
24. apr 2015

@betiii ,ahoj no krasne meno ste vybrali ,,,ja budem mat dievčatko podla testu ,,tak dame to podla mojho partnera ,,bude Vladka ,,,ak sa pritrafi čirov nahodov chlapec bude Vladko ,,ALE VIEš TERAZ TO SLOVO ABY BOLO ZDRAVE DAVA ZMYSEL,, naozaj iba to si prajem štasne porodit a neh je zdravučke a a neh ma čo ma mat a nič nechybat ,,strašne ,,ved ja som si myslela že som už neplodna a teraz je to zazrak že sa nam to ppodarilo v takom veku najradšej by som kcela aj 2 naraz aby nebol rozdiel medzi nimy a a aj ja neh niesom stara ked budem mat 45 vtedy bude mat 15 ,vieš take to je ,,no a ktovie kolko dožijeme aspon 100 rokov a všedko ,,teraz banujem že sa nevidarilo aj skor,,ale čo sa ma stat sa stane ,asi to tak malo byt ,,ale som riadne štasna a prihovaram sa jej ,,,,take mile ,a mi mame termin okolo 9,9 a vy

betiii
25. apr 2015

@kikiklop dakujem ti ze meno sa ti paci lebo uz som sa stretla aj s takymi nazormi ze take meno.to ma uz dost nastvalo.ved kazdemu sa paci nieco ine.neviem co to kto riesi.ja som najskor tiez chcela po drahom ale ten velmi nesuhlasil.a inak ja mam susedu vladku 🙂 takze parada.a veru to aby to hlavne bolo zdrave to je najpodtsatnejsie.aj my sme mali velke problemy uz sme zacali riesit umele ale po dva a pol roka sa podarilo konecne aj bez pomoci.dodnes nechapeme ako je to mozne lebo vysledky nam vysli ze nikdy sa nepodari och bolo to vies ake tazke obdobie??fuj.aj ja som velmi chcela mat naraz dve ale som vdacna aj za jedno a uz faakt velmi chcem aby to bolo na svete.no a my mame tremin prvy 20 druhy 25 takze neviem kedy to bude.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre