Ahojte je tu niektora z vas ktora brala cetirizin antihistaminiká 1x denne pocas tehotenstva?
@michaela329 nemam imunologa lekar aj zenska povedali ze kludne cetirizin mozem brat ale ja sa aj tak bojim akosi ale bez nich zial neviem byt kedze ma skoro kazdy den trapi zihlavka
@tina96 tak si nájdi. Kto ti teraz predpisuje tie antihistaminiká, čo berieš? Inak loratadine sa tiež bežne dáva a ten je aj na voľný predaj (claritine). Neriskuj a najdi si imuno-alergo doktora. Mňa sleduje teraz v tehotenstve po pol roku.
@tina96 mne to v tej ambulancii vysvetlovala, ze zalezi ake su tam chcemicke vzorce. My to kreslila, ze zalezi ci su pravotocive alebo lavotocive. A tie modernejsie antihistaminika su uz vhodne aj pre tehotne zeny.
V ruzinovskej nemocnici je ta famakologicka ambulancia, asi by som tam zavolala.
@lienka.7 samozrejme, že existujú. V letákoch to nenájdeš, pretože sa netestuju na tehotných. Nenájdeš to ani na iných liekoch, ktoré bežne berú. No sú antihistaminiká, ktoré sú rokmi tak overené, že je bezpečné ich predpisovať. Ja som silný alergik a všetko mam odobrene lekármi.
@michaela329 ďakujem za radu mne dala tie lieky alergologicka a zenska mi povedala ze ich kludne mozem brat aj moj lekar to povedal ale aj tak som chcela vediet co niektora brala lebo netusim z coho zihlavku mam Kedze testy na histaminovu int. Som mala negativne
@tina96 mne to moja imunologicka vysvetlila tak, že oveľa nebezpečnejší pre bábätko je ten zápal, ktorý neliečená alergia vyvoláva, navyše v tehotenstve sa môžu prejavy zhoršiť a keďže ona je tu Dr. - tak jej verím. Mne žihľavku napríklad spôsobujú určite potraviny a ešte parfumované vyrobky, skús si odsledovať. Držím palce.
MOZES uzivat tiezo antihistaminika, aj Zodac, Zyrtec, obsahuju tu istu latku. A MOZES ich uzivat aj pocas dojcenia. Zasa tu niekto radi o tom co nevie.
Tak do buducna, ked uz budes dojcit, vsetky lieky si vzdy kontroluj podla ucinnej latky v tejto databaze e-lactancia.org (musis si prepnut do en jazyka a ak ucinnu latku pisat v anglictine, kedze je to vlastne v latincine tak to vacsinou nie je ziadny problem najst). No a antihistaminika v tehotenstve, ak chces citat nazory odbornikov, si najdi v poradni na mamaaja.sk, su tam dve poradne gynekologov a najdes tam viacero otazok a odpovedi o konkretne tomto druhu antihistaminika (zodac, zyrtec, kedze je to ta ista latka). 🍀
je smutne ze viac doverujes ludom na konovi bez vzdelania ako svojim lekarom. pocas tehu ho mozes brat pocas kojenia nie, ak planujes kojit alergo/imuno lekar ti ich moze zmenit za ine, pri ktorych mozes kojit - vsetky deti som mala s antihistaminikom
@lienka.7 pises bludy. Zodac sa bezne berie a je bezpecny. A aj pocas dojcenia, nielen v tehotenstve.
Autorka: ano brala som Zodac normalne potreby 1x alebo aj 2x denne. Tak ako milion zien alergiciek 🙂
Nic sa Ti nestane. Vacsiu skodu narobi ak ho nebudes brat a mas problem.
Pocuvaj lekarov a nie bludy na verejnom fore. Rada v dobrom 🙂
@lienka.7 my sa radíme radami kvalifikovaných imunologov a gynekológov.
@lienka.7 opakujem, pises bludarinu, takze Tvoj "rodinny lekar" nech si dostuduje, ak toto mas z jeho hlavy a nie z Tvojej...
Viac k tomu netreba dodavat. Pekne to tu zeny vysvetlili.
To je ako snazit sa logicky vysvetlit konspiratorovi, ze preco ostava biela ciara za lietadlom.
Kto nechce a nevidi fakty aj ked su mu pekne a zrozumitelne predlozene, stale bude tvrdit svoje.
@michaela329 ďakujem dnes som bola na kontrolu kludne si mozem 1tabletku denne dat ja mam zihavku niekedy z jedla aj ked nato niesom alergicka podla testov neznasam to
@michaela329 mozem pit aj zihlavovy cajik?🍀
@tina96 vieš čo, ja som opatrná a nepijem žiadne bylinné čaje - mám totiž peľové alergie. Neviem v tomto poradiť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tina96 beriem zodac, tiež 1x denne. Konzultuj so svojím gynekológom a imunológom.