Aké lieky na bolesť hrdla a horúčku v 21. týždni?

miran
27. dec 2013

mozem uzit paralen 500? lekarnicka mi povedala ze max 2 tablety denne no na pribalovom letaku je napisane ze len so suhlasom LEKARA?

anjelicek26
27. dec 2013

Horucku znizuj hlavne prirodzenou cestou - sprcha ci kupel (35-36 stupnova voda), neprikryvaj sa, cibule ci zemiak na zapästia ci chodidla prikladat, obklady na celo, hlavne oddych, vela pit, zazvorovy caj s medom, vitamin c kazu hodinu-dve poriadne tabletku, ovocie to nepokryje, musis prekyslit organizmus. A na bolest hrdla - ak je to fest angina - tak treba antibiotika. Tehotnej zapal v tele/krvi skodi viac, ako antibiotika, pretoze ide aj cez placentu k babatku. Takze zajtra k lekarovi. Inak na to hrdlo kloktanie slanou vodou.

stanislavao
27. dec 2013

presne tak, slana voda na kloktanie. ak antibiotika, tak v tehu je mozne uzivat penicilin. nahrievat, naparovat, ine lieky len po porade s lekarom. treba ist na pohotovost a hned to riesit.

stanislava88
27. dec 2013

mne dali, salviove cukriky v lekarni za 1,90 a panadol 2x denne, obycajny. pomohlo do dvoch dni

mia27
27. dec 2013

Ja som paralen pouzila, 2x denne. A na hrdlo mi skvele zaberalo kloktanie slanou vodou a Mullerov bylinkovy caj od kasla (taky zeleny). Pouzivam ho dodnes. Moze sa aj v tehotenstve. 😉

whiterosses
27. dec 2013

ja som pila zázvorový čaj, .. s čerstvého .. lebo ma tak hrdlo bolelo strašne, jesť som nemohla ani piť .. inak som sa vyhýbala liekom ... kým nemusíš tak to neber .. ale to je môj názor. a čo ti všetko je .. ?

natalia_1
27. dec 2013

ahoj, ja mam zatial iba nadchu, bolest hrdla, kašel a "teplotu" 37,1.
snažim sa to riešit bylinkovymi čajmi - okrem matoveho, ten by sa vraj v tehotenstve nemal, a na upchaty nos stiplave žuvačky a cukriky, lebo kamoška mi vravela že ani sprej do nosa by sa nemal, neviem či to je pravda, liekom sa snažim vyhnut, na pohotovost tiež nepojdem, lebo si myslim že to nie je zatial važne a lekaren je unas zatvorena.
inak tepla postel, vela tekutin a ovocie.
a na hrdlo mi ešte mamina poradila kloktat slanu vodu, ja som ešte neskušala, ale vraj je to velmi učinne.
prajem skore uzdravenie, hlavne klud - to babetko potrebuje najviac 🙂

mne vždy pomohlo teraflu na taketo príznaky, len neviem či to je vhodne aj pre tehotne. nemate niektora skusenost?

ivuska027
27. dec 2013

ale pravdaze mozes, aj 5 denne, tolko, kolko je treba. Ked mas vysoku horucku, tak to viac skodi dietatu ako paralen 😉 Ak by to bolo ale celkom zle, tak jesto aj atb, co mozu tehotne. Ja som pri druhom brala 5tyzdnov atb, lebo som mala taky zapal priedusiek, ze som sa z toho nevedela vyhrabat, an ineviem, kolko baleni som uzila, uz boli lekari zo mna zufali. Paralen je ok, aj pri kojeni nie je problem 🙂

leanax
27. dec 2013

ja som na hrdlo cmúlala Homeogene 9 a obyčajný paralen a citorénový čaj, skoré uzdravenie 😉

aspinka
27. dec 2013

na teplotu paralen a na hrdlo septisan na cmulanie... v pripade ze sa to zhorsi jedine lokalne atb co sa v tehu moze je striekat si Bioparox moze sa striekat do nosa aj hrdla 😉

zuzba
27. dec 2013

Mne pomahali propolki na krk, muconasal som si tiez davala lebo by som sa inak nenadychla a to by bolo horsie aj pre babo.

alena0305
28. dec 2013

Ja som bola chorá v 10. týždni a pomohlo horúce mlieko a do toho med a roztlačený strúčik cesnaku. Čaj - slez maurský a kloktať bielym alkoholom + voda alebo slaným roztokom.

barbara088
28. dec 2013

stodal urcite mozes,homeopatikum

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre