Baby mam vahu ano mamuz asi par rokov no baterky su nove a ked sa na lacno vazim naha aj tak vzdy inak ukazuje.. Nemoze mi stat vaha predsa mesiac. Teda dufam ze nie.Rovnake cislo tomu neverim. Dlazbu mame rovnu ved nam to majstri vraveli. Ked sa vazim na inom mieste na dlazbe ukazuje progres mensie cislo kedze sa riadiam sa kalorickymi tabulkami. Ake mate skusenostiy,? Cim to je stara vaha? Ci co 😤inak dnes om na nud ala 4kg cukru a nezvazila nic
@ka_ty2 vwd rozmyslam nieje mozne s touto uz. A myslis ze je lepsia digitalna alebo ta palickova?
ze ti majstri povedia neznamnea ze to tak je .. aj nasa vaha vazi vsade inak ... vezmi kilo hocicoho a najdi si miesto kde to kilo aj naozaj na vahe bude a tam presne sa vaz ...
@syslik81 od kila uz odvazi??
nie ... ked maspresne kilo napriklad cukru tak si najdi miesto na zemy kde ten cukor naozaj bude mat kilo na vahe co chces pouzit-tam vies ze vazi spravne ... a tam sa odvaz
V prvom rade si uvedom, že máš lacnú váhu tesco value, nie laboratornu váhu, čo váži presne na tisíciny gramu. Tieto bežné komerčné váhy majú odchýlku asi tak +/- 2kg. Čiže keď na prvý krát vážiš 59,9 a na druhý krát 59,8, to ešte neznamená, že si schudla. To znamená, že váha váži s nejakou odchýlkou. Preto sa to vo fyzike robí tak, že sa rovnkaé meranie vykoná niekoľkokrát, napr. 10 krát a z toho sa zrobí aritmetický priemer. A to sa považuje za definitívnu hodnotu.
@thirstymonk keby toto kazdy robil a riesil tak vlastne nikdy nikto sa nedozvie svoju pravu vahu a to ze vahy vazi odchylky az 2kg tomu neverrim
ja mam digitalnu vahu, vazi presne. Ja si sledujem kalorie v KT, a ked prekrocim par dni kaloricky deficit o 200-300 kcal, tak vaha sa mi zvysi, ak idem v deficite pravidelne chudnem 100-200 g denne. Z toho usudzujem ze vazi dobre. a mozem sa vazit hoikde , vsade ukazuje ronvako, jedine ze ju polozim nakrivo, napr. na okraj koberca.
kup si drahsiu kvalitnejsiu vahu.
takisto sa vazim, za tych istych podmienok, rano po zobudeni a vycikani, v spodnom pradle.
nechapem, v ten isty cas, tu istu hodinu, 5x stupis na vahu napriklad a vzdy mas inu hmotnost alebo co myslis? alebo kazdy den ti inak ukazuje? 🙂
Veriť nemusíš, ale je to tak. Keby si dávala pozor na fyzike v šiestom ročníku, kde sa brali chyby meraní, tak by si vedela 🙂
Váha, ktorá váži štrk, je napr. určená do 40 ton a tá váži s odchýlkou +/- 10kg, lebo či ti naváži 12200kg, alebo 12210kg, to je prakticky jedno (zaplatíš o cent viac). Čím vyššie váhy sú, tým vyššia je odchýlka, to je normálna vec predsa.
Keď meráš sto metrov plota a na konci zistíš chybu 1cm, je to brutálne dobre meranie. Ale keď máš nakresliť do zošita 4cm úsečku a nakreslíš 5cm, to je brutalne veľka škareda chyba, pritom je to stále ten istý centimeter. :D
@thirstymonk to je blbosť, kvalitná digitálna váha váži presne. Nepíšem o štrku 😃😃, píšem o ľudskej váhe.
@simca06022011 kazdy den uz vyse mesiaca rovnake cislo na rovnakom mieste co je nepochopitelne
@thirstymonk keby si ty davala pozor na hodinach etiky tiez by si vedela
@7miriam77 Kvalitná digitálna váha nie je Crivit z lidlu za 7€ 🙂
Jednak som muž a jednak som chodil na naboženstvo, nie na etiku.
@thirstymonk aj ja som chodila na nabozenstvo si predstav a fyzik na zenskom fore??
celkovo je zvlaste ze digitalna vaha ukazuje presne rovnaku hmotnost niekomu.. ja ked sa postavim v priebehu hodiny na nu 3x vzdy bude ina. Rovnako kazdy den rano ked sa postavim na nu, kazdy den bude ta vaha ina, aj ked iba +- stovky gramov/kilo. Ved so pozicaj od niekoho vahu na par dni a uvidis.. inak maju odchylku vahy osobne okolo 50-100g, ale maju aj minimalnu vazivost, moja vaha mi tiez neodvazi par kil niecoho.. este aj baliky vazim na kuchynskej :D
Tak sa vaz stale na tom istom mieste?
A ano hmotnost sa ti mesiac nemusi zmenit
@thirstymonk a kto píše o váhe za 7 euro?? My máme za cca 20 e, čo je tiež lacné a váži presne. Viem to preto, že sa zvyknem vážiť aj doma aj u ocina, váha sedí, žiadne 2 kg výkyvy. A stačí urobiť skúšku správnosti, odvaz sa a potom sa odvaz s jedným kg múky, mne presne sa váha zdvihne o kg.
@7miriam77 to mi nenapadlo idem vyskusat
@7miriam77 tak je super 😉
@7miriam77 tak na jednom mieste co my tam teda vaha ukazuje stale rovnako ked som vzala kilomcukrz do ruky nic a ked som polozila a stupla rovnake cislo bez aj s cukrom🤦♀️Cize na tom mieste ro bude zle na inom zkazala menej kg a soravne kg cukru ale iba ked som ho polozila do ruky to neplatilo
Teda. Nestupla ukazovalao rovnako az na tom druhom mieste bolo spravne
Mne moja váha vôbec nereaguje, keď položím kilo múky, ani sa nezapne. Vážim sa ja a potom s kilom niečoho a fakt mi ukáže o presne kilo viac. Tak kúp si novu váhu, veď to nie je až taká položka. A treba ju mať stále na jednom mieste, neprekladat stále hore dole. Možno budeš prekvapená ako si pochudla 😃✌️
@7miriam77 kupim nocu lwbo nemam nervy behat po izbach takze tak. Ano to kilo cukru ukazalo iba na jednom mieste na ostatnych rovnaka vaha tak dakujem za tip inac
a nezafixovala sa ti nejaky udaj vahy v pameti?
mne tak jeden cas vaha ukayovala vecer rovnaku vahu ako rano. A ked som trochu pohzbala tzmi stublikami co pricucnu vahu k podlahe, tak uz to ukazovalo spravne. lebo vecer mam vzdy o takych 400 az 600 gr viac ako rano....zavisi od jedla a pitia vecer.
@negymama mpzne to je skusim sle aj tak kupim
Novu