V mladosti som mala anorexiu, teraz nemôžem schudnúť

martinkova24
10. nov 2012

Ahojte baby neviem aky vystizny nazov som mala tomu dat ale v kratke je to dobre 🙂 v mojich 15 som zacala mat anorexiu ktora sa ma drzala do 18 mala som rekordnych 55kg som vysoka a mam tazke kosti 😝 ked som mala 23 otehotnela som a pribrala 33 kg a teraz 2 roky po porode nemozem ani za nic schudnu,mam 78kg a je to hroza,,chcem zacat chodit do fitka ale som taka leniva ze hroza dokonca mam doma stacionarny bycikel a tranpolinu a nic,,,mate neaky rady ako sa nakopnut?momentalne som schudla za 2tt 2,5kg a to tym ze jem 3xdenne vlakninu a vecer nejem,,

carodejnica
10. nov 2012

@martinkova24 Už som sa zľakla, ale keď som si to prečítala, tak anorexiu si zrejme nemala, pretože diagnóza anorexia je o úplnom odmietaní jedla nie o chudej postave, tá je len dôsledkom anorexie. 🙂
Asi más teda na mysli, že si v 18 bola štíhla a nemusela si sa obmedzovať.... nápodobne, ale nepoteším ťa, čím je človek starší tým je to horšie... 😅

evening_star
10. nov 2012

Na tvojom mieste by som zašla za nejakým odborníkom v oblasti výživy, trénerom, niekým, kto sa týmto zaoberá, aby ti vytvoril jedálniček špeciálne šitý na tvoju situáciu, rovnako by ti poradil ako, kedy, koľko cvičiť. Myslím, že vzhľadom na tvoje minulé problémy by to bolo najlepšie. Ja ti môžem poradiť len zdravá strava bez sladkostí, menej v častejších intervaloch.

anien
10. nov 2012

@carodejnica To, že zakladatelka nepíše víc o své anorexii přeci neznamená, že ji neměla, ne? 😉 Řeší co je teď, ne co bylo kdysi 🙂

carodejnica
10. nov 2012

@anien 55 kg nie je anorexia...ale možno sa mýlim, neviem ako to bolo, ospravedlňujem sa... len viem, že riešením zakladateľkinho problému nie znova anorexia.. 🙂

martinkova24
autor
10. nov 2012

@carodejnica no mam na mysli skor to ze som jedla 1 jablko dene a asi 3 litre vody ale too ked som bola vo vrcholnej forme,,ale potom ked som dosiahla svoj vysnenu postavu som od toho pomali upustala,,ide o to ze si myslim ze my to pokazilo metabolizmus toto moje experimentovanie
@evening_star no ved mame tu v meste fitko aj s osobnym trenerom ale ja zase niesom ani typ co bude dodrziavat jedalnicek to budem radsej nezrat s prepacenim...aj ked viem ze to k nicomu nevedie 🙄

martinkova24
autor
10. nov 2012

baby tu nejde o to ze ci som mala alebo nemala anorexiu ale ako to teraz riesit ked mam taky metabolizmus...

lubikan
10. nov 2012

@martinkova24 skus sa pridat ku nam do temy

https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/priberanie-po-porode-ako-schudnut/

ja som mala tiez 76 kg ,teraz mam 60 a pomohlo len pravidelne papat,5x za den,aj 7 ale ze pidi porcie,absolutne ziadne sladkosti,pecivo len celozrnne a to na ranajky....vyborna stranka je www.chudnutie-ako.sk...metabolizmus nastartujes pravidelnym jedenim...a ked telo naucis,ze o 2-3 hodiny dostane dalsiu davku,tak nebude drzat tuky,ako energiu,ked pride hladovka,ale pusti,to co nepotrebuje....

veeela vody pit a zo zaciatku ani nemusis svoje telo sokovat velkymi davkami sportu,aby si nebola prilis unavena,vycerpana...ja som zacala plavanim,raz za tyzden asi 2-3 x do tyzdna som si zatancovala,normalne pust na plne gule radio a tancuj..no a po 10 kg dole ked som mala,som zacala chodit do fitka

a vsetko je v hlave,neboj,myslim,ze si uz uvedomela,kedze si mamina a hadam si nebudes skodit dakou hladovkou a grcanim...prepac za vyraz,ale ono aj pre zdravie a uspesne chudnutie treba jest,ale to uz asi vies 🙂 🙂 🙂

llluckaaa
10. nov 2012

@martinkova24 Určitě bych to řešila s odborníkem (a obrátila se na někoho jako je dietní sestra nebo nutriční terapeut).

anjelicek26
10. nov 2012

@martinkova24 - na endokrinologii si bola?

martinkova24
autor
11. nov 2012

@lubikan ahoj uz som aj tam, pisala ale ziadna odpoved som myslela e uz ste vsetky dochudli 😅 ale kukenm
@anjelicek26 na com to ani neviem ake je odelenie 😅

anjelicek26
11. nov 2012

@martinkova24 - ak mas nadfunkciu stitnej zlazy, tak priberas aj z vody... priznaky ine okrem mierne zvyseneho potenia, chladnejsich koncatin, a ani to nemusis mat.... proste je to organ, ktory sa velmi podcenuje... testy ti moze spravit aj obvodna na hormony stitnej zlazy, budes mudrejsia.

martinkova24
autor
11. nov 2012

@anjelicek26 inac to s tym chladom koncatin mam ale potenie nie myslim si ze kebyze to mam tak uz som na 100kg poznam baby co koli tomu priberali moj problem je skor nevola a prezieranie sa sladkym,slanym,,

anjelicek26
11. nov 2012

@martinkova24 - tak prestan tolko jest 😕 Ked vies, kde je problem 😅

diviska
11. nov 2012

@martinkova24 ahoj, mám podobný problém. Měla jsem náběh na anorexii. Vážila jsem i 40 kilo. Když jsem otěhotněla měla jsem 47 kg. Při těhotenství jsem přibrala 35 kg a to jsem rodila ve 35 tt. Teď, 16 měsíců po porodu mám navrchu pořád 20. V porodnici jsem nechala 12 kg, takže jsem za tu dobu zhubla jen tak 3 kg. Já nejím nijak moc, kojím, u mě je to ale asi absence pohybu. Hýbu se tak normálně, chodíme na dlouhé procházky a chodíme plavat 2krát týdně. Ale já dřív tančila několik hodin denně, pořád pracovala a do toho nejedla vůbec. Přijde mi, že tělo si drží zásoby protože se bojí, abych zase nezhubla a nebylo hladové a slabé... 🙂

zeleny_cajik
11. nov 2012

@carodejnica anorexia je v prvom rade o stave mysle a duse, chudnutie je "len" symptom. Ci baba/chalan ma anorexiu alebo nie urcene hmotnostou, ta hovori o tom, aky dopad ma dusevna choroba na telo 😉

zeleny_cajik
11. nov 2012

@martinkova24 anorekticky lietaju medzi absolutnou sebakontrolou a uplnou stratou sebakontroly. Pokial sa nenaucia nastavit si sebaovladanie na primeranu mieru, prestanu brat jedlo ako ventil a prostriedok k odmene, zabitiu frustracie ci sebatryzneniu, vlastne ani nie su vyliecene. Preto ma anorexia a bulimia k sebe tak blizko, baby lietaju z jednej do druhej, z jedneho extremu do druheho. Tazko povedat, co je horsie, obe maju hrozne nasledky. Aj tvoj problem je stale v hlave. Vyhladala by som psychoterapeuta, (teda najlepsie zenu) a doliecila by som sa 😉

martinkova24
autor
11. nov 2012

@anjelicek26 no pomali prestavam ale neni to tak lahke 😒 priatel neznasa ked nejem lebo podla neho by mal kazdy jest co si telo pyta 😀 no a to moje si pyta hlavne sladke,,s tym jasne ze spokojny neni no ale co naroby 😅
@diviska no tak to si mala malinko 40 kg a kolko mas teraz lebo podla mojich poctov je to okolo 65kg co neni az tak vela ak nie si malicka,,,s tym pohybom je to u mna take ista ako som uz pisala mam doma bycikel stacionarny a mozno raz za mes nan sadnem

martinkova24
autor
11. nov 2012

@zeleny_cajik no to mas pravdu ze stale sa vydim tucna aj teraz /sice uz som s mojou vahou /aj vtedy,,niekedy na to kaslem a mam zracke obdobie niekedy ma to chyti a nejem aj tyzden

zeleny_cajik
11. nov 2012

@martinkova24 ved to je o tom ... To ze nie si chuda, neznamena, ze si vyliecena 😉

susul
11. nov 2012

@martinkova24 nejest nie je riesenie, ak dlhodobo je prijem pod potrebami bazalneho metabolizmu, telo spomali a uklada aj z minima potravy. Mozno by som si dala porobit vysetreni, ci v tele funguje vsetko ako ma. Navaly chuti na slane, sladke je dosledkom chybajucich zivin. Ak mne chyba energia potrebujem sacharidy, ale pocitijem to ako strasnu chut na sladke, tak ako ti radia, castejsie jest, zdrave veci.

martinkova24
autor
11. nov 2012

@susul no mam problem zo zelezom mala som aj v tehu brala som lieky na to ,,no to viem ze telo zasobuje,,snazim sa jest na obed a pred vecerom ale niekedy na to aj zabudnem ked som sama priatel v robote spravim len malej mne sa dajme tomu este nechce jest a nejem vobec,

nice202
11. nov 2012

@anjelicek26 dobre pises, ja mam znizenu funkciu akurat mi to zistili a je to tak ako pises. priberam z nicoho, pred tehotenstvom som mala 54 - 55 a teraz mam 77 a stupa. unavena som stale, odkedy vstanem a ine veci ani nehovorim, no a vsetko je dosledok stitnej zlazy

diviska
11. nov 2012

@martinkova24 nene, já měla před otěhotněním 47 kg, takže teď mám 70 kg. Měřím 160 cm, takže je to fakt hodně!

susul
11. nov 2012

@martinkova24 ono nejedenim to nevyriesis, pokial tam nie je zdravotny problem, tak takto len dosiahnes spomalenie metabolizmu, jojo efekt. Nie je mozne cely zivot nejest. Inak zelezo je v cervenej sosovici, v cvikle, v melase. Zalezi od teba ci chces tiesit podstatu problemu.

lidaslim
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kamilkak
30. jan 2013

@martinkova24 ahoj,ja držím detox od Mačingovej a ide mi to skvele dolu,aj kilá a centimetre 🙂

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
philipha22
1. mar 2013

@martinkova24 NEJEST nie je riesenie!!!!! Jednoducho nemas pevnu volu a taktiez uz nemas 18.... si uz starsia a mas za sebou tehu... jedine riesenie je upravit stravu a zacat sa hybat... a kila pojdu dole... to neznamena, ze ked si mala 18 a pila si len vodu a zjedla jablko...isli kila dole.... Ver mi, ze takymto stylom sa k normalnej postave nedopracujes.... Takze jedine sa zatat...dat si nejaky ciel... Ale u teba to asi nebude jednoduche.. ked do fitka sa ti moc nechce... a stravu si nevies ustrazit... Takze mas len dve moznosti... ostat taka aka si..... a zmierit sa s tym.... alebo zacat na sebe pracovat a citit sa lepsie... Ver mi, ze viem o com hovorim... ja som niekedy bola aj cely tyzden len na dzusoch a tak som si upravovala vahu... potom prislo tehu.. isla som z 59kg pri vyske 175cm /taktiez mam tazke kosti/ na 99kg..... potom som nieco zhodila a prislo dalsie tehu a opat som sa zastavila na 99kg.... Pred mesiacom som si vstupila do seba... nakolko nie som spokojna a stotoznena s tym co vidim v zrkadle...nakolko viem, ze je to vdaka mojej lenivosti... Samozrejme je jednoduchsie sediet na zadku a jest co hrdlo raci ... Ale od februara postupne upravujem stravu... rozdelila som si ju na ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru... jedavam mensie porcie a dolezite je dodrziavat aj pitny rezim... navstevujem fitko a prvy mesiac som tam travila kazdy den 3 hodiny... teraz uz idem chodievat len kazdy 2 den.... ale vysledky su.... a to je to co som chcela!!!!

katkanova
12. júl 2013

@martinkova24 budes sa musiet namotat na pohyb nie na stravu, uvidis aky je to super pocit vidiet vysledky bez toho aby si sa trapila a je dost mozne ze tym budes na to jedlo aj stale menej a menej mysliet. druhou stranou mince je ze aj na ten pohyb sa da nezdravo namotat, ale to aspon telu tak neskodi ako nejest ... na zaciatku bude tazke prekonat lenivost, ale uvidis, stoji to za to 😉

ebsian
12. júl 2013

@diviska To si taky myslím.. Já teda něměla nikdy problémy se štíhlou postavou, spíš s obezitou, krásně se mi dařilo zhubnout 40 kg za 7 měsíců a teď, i když na sobě makám dál, při kojení prostě hubnu tak kilo za 3 měsíce a to se pak vrátí zpět. Až bude po kojení snad to půjde zase jako dřív.. 😉 Je pravda, že cvičím dost, aji se hýbu, ale jím běžným způsobem.

Navíc, jak píše
@philipha22 už nejsme nejmladší. To, co fungovalo kdysi, nebude fungovat kolem 30 ky a dál..Tělo je prevít.