Ahojte,mam 93 kg a zacala som zmenu stravovania podla kalorickych tabuliek.vsetko dodrziavam,ale zatial som neschudla ani gram.viem,som netrpezliva,zatial chudnem len tyzden.ale kedy by som mala ocakavat prve zmeny?zvycajne chudnutie nabieha az po nejakem case?dakujem za povzbudenie.
Odmeraj sa a odftot . Vydrz s vazenin,vaz sa každé 2 týždne. Treba byť realista.
no nieco nedobre...za tyzden by si nieco mala mat dole viac ako nic z takej vahy...
máš dobre nastavené tie kalorické tabuľky?
Mala by som ich mat nastavene spravne,tiez som zmenila aj zlozenie stravy,vecer sa snazim vynechat sacharidy.jem ovela viac zeleniny,mensie porcie chleba,ryze,sladkosti ziadne.skusim este vydrzat,mozno to zacina pomalsie.
možno by ti mal tie nutrienty nastaviť niekto "fundovaný", nie nastavené systémom
Ja som nabehla na prerusovany post plus denne 20min cvicim a zacalo sa to prejavovat po dvoch tyzdnoch. Teraz su to presne dva mesiace a mam dole 6.5kg
za zdrave sa povazuje chudnutie za tyzden v rozmedzi 0,5-1% telesnej vahy...uvidis dalsie tyzdne, ale bud nie si v kalorickom deficite ako si myslis, alebo je tam nejaky iny problem
@ariesi ranajkujem uplne bezne ranajky zemla, pomazanka, zelenina okolo 7. Obedujem bezne slovenske obedy bez polievky (nie som polievkova) z menu alebo z domu typu francúzske zemiaky, perkelt, sote atď. O 12. Nasledne uz nic. Nepijem sladene, ani si nesladim kávu, caj. Zrusila som sladkosti. Takze jedlo mam len medzi 7-12.30. cvicim max pol hodku doma, pri detoch viac nestiham. Vaha mi stale klesa, nic si neratam ale očividne som v deficite
Musíš mať niečo zlé nastavené. Mne pri takej váhe kalorické tabuľky vyhodili denný príjem kalórii 1700...bielkoviny 120g, sacharidy 120g, cukor 50g a tuk 70g ... Ale keďže si platím osobného trénera a ten má na na výpočet decifitu a makronutrientov vzorec..on mi vypočítal decifit a aj makronutrienty ... a predstav si, kalorické tabuľky mi to vypočítali zle ... on ako kulturista podľa tabuliek je obézny človek...on ma veľa kíl svalov...ja som mala veľa kíl tuku...takže po správnom nastavení...samozrejme aj cvičení som za 2 mesiace schudla 15kg ... skús si dať do googla ako správne nastaviť kalorické tabulky, na jednej stránke som tk videla, len nepamätám aká bola a hľadať sa mi nechce ... a tam bol aj ten vzorec a aj ako si sama vypočítať správnu hodnotu decifitu a makronutrientov...
Poznám ľudí, ktorí išli podľa tabuliek, schudli ale nabrali váhu naspäť, lebo tabulky im dali zlý decifit...mne napr. tréner tých 1700 kalórii na deň, zmenil na 2200...lebo vraj 2200 je môj denny decifit...Možno by nebolo zlé sa aj s nejakým trénerom poradiť online...
@tanyag dakujem,chvilu este pockam a vyskusam.je to len tyzden,mozno u mna to zacne pomalsie,neviem.ale zas,z takej vahy....
@autor
Samozrejme, je to len a len na tebe...len nezabúdaj na to, že ak máš kalórie nastavené na veľmi nízku hodnotu, telo si berie zásoby z toho, čo v tele máš...schudneš...to je samozrejmosť...ale ak sa pomínú aj tie zásoby, ktoré si tvoje telo za celý ten čas nazbieralo (93kg je veľka zásoba 😉), tak sa môže stať, že aj pri 1000 kalórii denne začneš po čase priberať...preto je dôležité aj to, že keď schudneš na váhu, na akú chceš...nastaviť si udržiavací plán...pri ktorom nebudeš ani chudnúť a ani priberať 😉 držím ti veľmi palce 😉 je to makačka ale ak sa ti to podarí, stojí to za to.
@tanyag ako može priberat niekto, kto je pod svoj bazalny metabolizmus? To predsa nemá logiku.
Obvykle maju problém s "priberanim z nicoho" ludia, ktori nemaju ponatie o kalorickej hodnote potravin. Pretoze "z ničoho" sa pribrat nedá. To by bola Afrika a fashion weeky plné obeznych ludi...
@barka1 Noo neviem, mne to tréner takto vysvetlil...a keď som prvý týždeň išla podľa tých 1700 kalórii tak som neschudla nič...zvýšil mi to na 2200 a začala som chudnúť...kamoške tabuľky vyhodili 1000 kalórii denne...schudla 4kg za 2 mesiace...a potom pribrala 8kg...akože každé telo je iné, ináč reaguje...ja som len napísala, ako to bolo mne vysvetlené trénerom ...nehádam sa, nepretlačám svoj názor...len píšem svoju skúsenosť...
Týždeň je malo na nejaké výsledky a kalorické tabuľky sú síce fajn, ale to nestačí.
Ked nemáš ziadne znalosti o zdravej výžive neschudnes. (neuraz sa ale ľudia s takouto obezitou sa dostanu na veľkú váhu budto zo zdravotných dôvodov alebo jedia naozaj veľmi zle a veľmi nezdravé potraviny, veľa cukru, bieleho pečiva, lacných údenín atd Pri takejto strave pečeň nestíha a všetko si ukladá do tuku)
Kalorický deficit ti nepomôže ked budeš jesť nesprávne potraviny, telo bude podvyživené a hlava vystresovaná.
@lujza123 ano,je to tak,ako pises.jedla som za posledne roky vela mastneho,udenin,cukru.snazim sa to zmenit,zlozenie stravy som zmenila vyrazne tiez,na veceru namiesto mastneho a sladkeho pri telke,mam o 6tej salat.preto som dufala,ze to pojde rychlejsie.
Ono cvičenie by ti v chudnutí riadne pomohlo skús sa prekonat, zmenou stravy to pôjde veľmi pomaly, ja keď zmením stravu nič sa nedeje a začnem cvičiť do týždňa mám pol kila menej
Napis mi vysku, vahu, vek a uprimne kolko mas denne/tyzdenne fyzickej aktivity, a ja ti vyratam, kolko musis za den zjest kcal, aby si chudla. Napis mi aj, kolko kcal denne zjes. Pretoze viem, ze vselijake kaloricke tabulky a podobne toto cislo strasne nadhodnocuju. Chudnut by si mala zacat hned, teda do par dni.
@zuzubb007 Je to presne naopak. Cvicenim spalis mozno zlomok kalorii z toho, co spalis denne len na to, aby tvoje telo fungovalo. Inymi slovami, ked napriklad behas vkuse hodinu, spalis priblizne polovicu jedneho hamburgera. 90%-ny faktor v tom, ci chudneme alebo priberame, je strava. Ak upravou stravy nechudnes, tak ju upravujes zle.
@tanyag Tak touto logikou by ludia v koncentrakoch boli tucni a nechudli by. Oni ale boli vsetci vychudnuti. Proste matematika nepusti. Ked vydam viac energie ako spalim, telo jednoducho musi chudnut. Samozrejme ze po urcitom case a dlhom deficite prichadza k spomaleniu metabolizmu a telo dokaze prezit na velmi nizkom kalorickom prijme. Ale toto nebude asi autorkin problem, kedze ma 93kg a chudnut akurat zacala.
@bytc20 Klasika, pribera sa z nejedenia. To je vzdy taky vdacny hoax na MK, a baby sa ho nie a nie oducit.
@stanielka17 ano jasné, že sa chudne hlavne stravou, ale hovorím za seba kombinácia stravy a cvičenia prinesie najlepšie výsledky aj rýchlejšie ako, keď len stravu dáva clovek
Autorka, aj cvicis? Nespominala si ani ano ani nie
Autorka skús aj skupinu tu na MK “cesta k mojej premene” tam ti veľa báb poradí ako si správne nastaviť tabuľky.
Chudnúť isto začneš, zdravá strava a cvičenie je zárukou úspechu, ale musíš byt trpezlivá, nejde všetko hneď. Byt tebou začnem asi pozvoľnejšie, najskôr iba nahrad všetko nezdravé zdravšími variantami a sacharidy obmedzuj postupne.
Niekedy môže byt prudká zmena náročná pre telo a dokonca zdanlivo pribrat .
Ak si predtým zvykla raňajkovať tresku s rožkami, obed slovenskú klasiku (múčne, mastné a veľa), kávu s cukrom s goralská k tomu, vecer 4 párky, plechovka piva a chipsy k telke ….
A teraz začneš super zdravo tak telo začne okamžite detoxikovat, to znamená ze ta bude bolieť hlava, telo začne viac zadržiavať vodu, môže sa zhoršiť pleť. Tak isto môžeš mať zrazu problem s trávením - nafukovanie a veľké brucho z nečakaného množstva surovej zeleniny , zápcha z veľkého množstva bielkovín ….
Nehovoriac o tom ze ak človek nerobí roky nic a zrazu si naordinuje ťažký tréning jazdy deň tak svaly dočasne “opuchnu”
To všetko môže spôsobiť ze aj ked si schudla nejaký tuk, telo je väčšie a ťažšie
Ono sa to všetko ustáli, začnú byt vidieť výsledky, ale musíš byt trpezlivá, nejde to hneď prvý týždeň.
Po 3 txzdnoch