Kalorické tabuľky - inšpirácia

19. jan 2023

Ahojte, rozhodla som sa schudnut pomocou kalorickych tabuliek. Je to pre mna trochu zlozite, tak by som sa rada spytala, ci nemate tip na nejaky profil na IG, FB pripadne nejaky blog, kde dava niekto inspiracie na jedlo. Mam trochu problem s bielkovinami. Dakujem

mondolina
19. jan 2023

kúp si proteín v prášku, ja dopĺňam bielkoviny tak.

diana0200
19. jan 2023

@mondolina aký protein používate? tiež by som chcela začať. no veľmi sa v tom nevyznám

mondolina
19. jan 2023

@diana0200
whey protein

h2
19. jan 2023

@diana0200 Ahoj, tiež dopĺňam bielkoviny, keď mi chýbajú, proteínom v prášku a tiež sa v tom nevyznám. Tak som nabehla do DM a kúpila tento, majú ho tam bežne:

cverka
19. jan 2023

Najlepší je srvatkovy a čo s najvyšším obsahom bielkovín 😊

majamat
19. jan 2023

protien obsahuju viacere potraviny,

chude maso obsahuje vela proteinu a v zavislosti od druhu masa su aj tie ostatne makronutrienty. take kuracie maso ma malo kalorii, malo tuku, nic sachardov, ale teda kopec bielkovin.

dalsim zdrojom bielkovin su ryby, ktore ale mozu byt tucne.

dalej su to mliecne produkty. pokial si vyberas nesladene,t ak sacharidov tam vela nebude, ale treba dat pozor, lebo su tiez tucne. treba vyberat nizkotucne.
taky grecky jogurt ( pozor, nie jogurt greckkeho typu, ten ma tusim tukov dost, ale vyslovene grecky, - Milko je urcite nizkotucny ), nizkotucny tvaroh, nizkotucne mlieko., nizkotucne syry ( pozor na ne,a j tak maju tuku clekom dost )

dalej seminka a orechy - no opatrne, maju vela tuku

a strukoviny - tie maju zas vela sacharidov, ale myslim, ze su asi menej kaloricke, ako potraviny s vysokym obsahom tuku.

mozes skusit strukovinove cestoviny. neviem rpesne ake maju parametre, ale vsak to bude na obale.

majamat
19. jan 2023

a zabudla som,. este vajicko, no tiez je tucne. prakticky zvocisne potraviny su tucne a rastlinne su sacharidove.

z tych masovych je vhodna sunka s vysokym obsahom masa.
z mliecnych este proteinove dezerty, napr jahodova pena ( mam v chaldnicke aj orieskovu ). ma sice sacharidy, aj trosku tuku, ale ma malo kalorii a vacsinu kalorii robia bielkoviny a je clekom dobra. pridavam foto KT 200g balenie

z kalorickej hodnoty robia bielkoviny 80kcal, sacharidy 48kcal a tuky 47kcal.
ked to tak prepocitavam, tak niekde je chyba. v skutocnosti to nema 160kcal, ale 175kcal,a lebo niektore parametre su tam v nizsich mnozstvach,a ko je uvedene, schvalne som pozrela na obale a teda tam je to rovnako ako v KT. no aj keby to bolo 175kcal, stale to nei ej tak vela.