Ahojte, prosím, niekto, kto si rata kalórie, koľko KJ môžu mať jedla ako zeleninová celozrnná žemľa so syrom, špagety a paradajková omacka a Syr, halušky s tvarohom, ovocny Salat? Všetko jedna porcia, stačí mi orientačne, nemusí byť presne. Potrebujem na projekt pre dcéru a fakt už nemám nervy ani čas to hľadať...
@s_o_n_i_k_e áno, hľadala som, ale tam sú len jednotlivé jedla a trvá večnosť, kým to tam nahodím. Neviem sa v tom orientovať, možno sú aj nejaké lepšie, čo mi to vyrataju.
A keď to učiteľka dostane 20krar,asi to nebude až tak podrobne hodnotit. Vlastne načo aj, keď už sú známky uzatvorené...
ja Vám to viem nahodiť do svojej appky ale potrebujem gramy koľko čoho presne 🙂
@s_o_n_i_k_e dakujem krásne za ochotu, ale ja netuším gramy... Ani to jedlo nemám už 🤷♀️ Myslela som, že to bude jednoduchšie...
tak nevadí a skúsim to nahodiť orientačne a to si potom už vypočítate idem na to
@s_o_n_i_k_e dakujem esre raz ♥️
@s_o_n_i_k_e nesmierne som Vám vďačná! Ja som to vkladala do tabuliek, ale mne vyšla porcia halusiek cez 2000 kJ... To by bol asi nezmysel. Veľmi ste mi pomohli a uľahčili pracu. Ešte raz vďaka ♥️♥️♥️
to je totalne nepresne co ti tu vypocitali, ked nevies kolko porcia vazila a nemas v oku odhad gramov/kcal (to som mala po roku pocitania a vazenia.
cize tam moze byt rozdiel aj dvojnasobok a to je teda vela kcal ..
potom sa ludia cuduju ze ved jedia “malo” a nechudnu. no lebo nejedia malo len nemaju odhad a nevazia si potraviny.
50g tvarohu .. vies kolko to je? to je asi tak vacsia polievkova lyzica a 150g halusiek je cca za jeden hrncek .. bezny platok syra ma okolo 20g atd atd ..
@rk123 potrebujem to do skoly pre dcéru na ZŠ, nie riadiť sa tým. Ma to byt orientačné,nemusi to byť presne. A určite mi to pomohlo. Vdaka za príspevok, domáca úloha hotová.
@chcemradu ďakujem krásne za ochotu ♥️
Kaloricke tabuľky sú na internete a sú bezplatené, skúsila by som to nahodiť priamo tam nech sú údaje správne 🙂