Fasting - skúsenosti

miska2509
24. okt 2023

Ahojte 🙂 mate skusenosti s fastingom? ze jest napr 8 hod a 16 drzat post?
raz som to skusala ale vydrzala som len 2 tyzdne 😀😀

nikaeli
24. okt 2023

žijem tak už roky 😉 dopoludnia vôbec nejem, nepociťujem žiadny hlad.. moje prvé jedlo je obed..

januska12323
24. okt 2023

Je tu o tom kopec diskusií. Mne sa to darí tak na 80%. Väčšinou lebo mám slabý obed.

simonatom
24. okt 2023

@miska2509 každý si musí nájsť to svoje, čo mu sedí. Ja mám fasting aj bez toho, aby som o ňom vedela. Niekoľko rokov, od vysokej fungujem, že jem až okolo 12-13tej. Čiže to mi vychádza 16 hodín nič nejesť.

nikaeli
24. okt 2023

@simonatom presne tak to mám aj ja - prirodzene už dobrých 25 rokov a až nedávno som zistila, že je to nejaká oficiálna 'metóda' 😛

fineta
24. okt 2023

@simonatom
@nikaeli a nie ste potom tak vyhladované, že zjete všetko čo vám príde pod ruku?

rebrambora
24. okt 2023

Pozri. Mame rozdielne zivotne styly. Ja s mojou fyzickou aktivitou by som pri fastingu umrela, plus som bez jedla podrazdena.
Vela ludom to ale vyhovuje a chvali si to. To, ze to nevyhovuje mne neznamena, ze to bude nevyhovovat aj niekomu inemu a zas naopak.
Ak to nejde, tak netlac na pilu. Ak ano, tak super.

bublinka1426
24. okt 2023

@nikaeli a chudnes? ja zijem tak roky a nechudnem vobec. ze prve jedlo obed..to znamena ze namiesto 3 jedal mam len dve a nehovorim ze sa prezieram. vaha nejde dole

zazrak1991
24. okt 2023

Ja som tiež na fastingu 3 mesiace , už som si aj zvykla a aj schudla konečne . Vyhovuje mi že si tie hodiny môžem nastaviť ako chcem . A ja som teda nevyradila v podstate z jedál nič ,dám si to na čo mám chuť ale jem podstatne menej ako predtým a ani nemám potrebu vyjedat blbosti , teda väčšinou 😁 zatiaľ mám dole 10kg

miska2509
autor
24. okt 2023

@zazrak1991 a po akom cca case si si vsimla ze kila idu dole? 🙂
a trvalo ti dlho kym si si zvykla na taky styl?

zazrak1991
24. okt 2023

@miska2509 zvyknúť mi trvalo asi týždeň , ale ja som uz jedla aj z nudy takže to bolo ťažké odrazu mať určený čas na jedlo . A prvé kilo po dvoch týždňoch zliezlo 😁 teraz si už občas dám aj dlhší fasting, keď si skrátil čas na jedenie lebo už nechcem ,ale na druhý deň začnem jesť až keď je môj čas . Dnes som mala napr 21 hodinový a vydržala som bez problémov

bublinka1426
24. okt 2023

@zazrak1991 21 hod nejest?

simonatom
24. okt 2023

@fineta zjem čokoľvek, neriešim, čo má akú kalorickú hodnotu a stále mám rovnakú váhu. Tak ak som hladná, tak sa najem aj o 8-9 hodine. Ale väčšinou iba káva a ide sa. Ja sa zle cítim, ak jem viac ako 2x za deň.

zazrak1991
24. okt 2023

@bublinka1426 áno ,včera som jedla naposledy okolo 17 a dnes až o 14

nikaeli
24. okt 2023

@fineta nie som vyhladovaná, žijem tak už dlhé roky, telo si zvyklo. Naopak, ak sme niekde na dovolenke, kde je napr. polpenzia a nasilu niečo zjem na raňajky, je mi ťažko a o dve tri hodiny som hladná ako vlk. Alebo keď som chorá a beriem ATB, nútim sa zjesť aspoň banán, nech nejem lieky nalačno, no mordujem sa s ním aj 20 minút 🤦🏻‍♀️ jednoducho neviem ráno jesť a čo si pamätám, nikdy som neraňajkovala. V škole som jedávala až cez desiatovú prestávku.

@bublinka1426 nechudnem. Ani to nie je mojou snahou. Vždy som bola chudá, max 50kg. Teraz mám 43 rokov a po dvoch potratoch a dvoch sekciách mám cca 58-60kg - ako kedy v závislosti od cyklu..

miska2509
autor
24. okt 2023

@zazrak1991 no ved to je presne moj problem ze odkedy nefajcim jem len tak z nudy 😀😃 alebo mam kusok volneho casu tak hned ma napadne si nieco zibnut
a ako to mas napr s kavou? ja som velky kavopic ale som zvyknuta pit kavu s mliekom a citala som ze pocas postu sa kava s mliekom nesmie

macekovam
24. okt 2023

@januska12323 ked sa ti to dari na 80 % tak sa ti to vlastne nedari.. nie?

zazrak1991
24. okt 2023

@miska2509 veru káva s mliekom sa nemá v čase postu ,mne to nevadí ,ja už roky pijem len čistú bez všetkého 😁 inak ak by si sa ju chcela naučiť aj ty piť tak ti poradím ako sa to podarilo mne ,ja som kedysi píla s dvomi lyžičkami cukru . Raz som držala diétu kde sa cukor nesmel ,len umelé sladidlo ale pre mňa tá káva mala takú pachuť že som radšej nesladila ničím 😁 odvtedy len čiernu kávu ,a ja mám rada ešte aj také smrťaky že iného by vykotilo 😁 a s mliekom zas nepijem odkedy mi raz niekde na návšteve dali skysnute do kávy 🤢 ale to radšej neskusaj 😁

miska2509
autor
25. okt 2023

@zazrak1991 ja kavu pijem prsveze bez cukru len s mliekom 🙂 ale dnes som dala bez mlieka a dalo sa
poobede si dam jednu s mliekom 😃😃
a caje sa mozu pit? jasne ze bez medu/cukru :D
som zvedava ci vydrzim lebo moja pevna vola = 0 bodov

januska12323
25. okt 2023

@macekovam darí 😁 to sú také prípady napríklad sa objedná pizza večer a čo si mám nedať keď ostatní jedia a mám na ňu chuť? Nepotrebujem chudnúť iba udržiavam, tak nemusím na 100%.

zazrak1991
25. okt 2023

@miska2509 čaje sa môžu bylinkové nesladené ,viem že treba dávať pozor na ovocné ,zvyknú obsahovať nejaké kalórie . Ja pijem väčšinou medovkovy alebo len čistú vodu . Držím palce ,prvé dni sú ťažšie ale keď to prekonas tak už to pôjde 🙂 mňa nakoplo keď sa mi konečne pohla váha dole , snažila som sa chudnúť už niekoľko mesiacov a neschudla som ani gram 😁 takže keď to začalo ísť na to motivovalo

miska2509
autor
25. okt 2023

@zazrak1991 ja pijem tiez len bylinkove nesladene ovocne mne osobne nechutia vobec 🙂
tak prvy den mam za sebou a slo to celkom lahko tak dufam ze vydrzim aj dalej
ja po druhom porode neviem zhodit kila navyse nech robim cokolvek tak snad toto pomoze

fineta
25. okt 2023

@miska2509 dávaj priebežne info, kiežby ti to pomôže 🙏🍀

miska2509
autor
25. okt 2023

@fineta pokusim sa 🙂 dufam ze vydrzim lebo fakt moja pevna vola nestoji za vela 😂

fineta
25. okt 2023

@miska2509 takých nás je veľa, nie si v tom sama 😉

nikitka444
25. okt 2023

@miska2509 oddnes som začala aj ja.Po pôrode už 4r a kilá nalepené a nie a nie sa ich zbaviť.
Prvé jedlo o 12h.
Len ja sa bojím nakoľko mam cukrovku,že ako to zvládnem

miska2509
autor
26. okt 2023

@nikitka444 drzim nam palce 🙂 ja v take dni kedy som zamestnana az az tak na jedlo ani nemylsim ale ked pride chvilka ze nemam co robit je to najhorsie 😀 vtedy by som si nieco zobla
a este ta ranna kava bez mlieka je velka zmena
preda kava s mliekom vie aj troku zasytit 😀😀😀

cecilia29
26. okt 2023

@miska2509 ja si chcem dať čas na jedlo od 9 do 5 popoludní. Tak si dám tu kávu s mliekom o 9. Tiež musím dať dole 10 kg minimálne. Ideál 15. Moje 3 tehotenstva sa na mne riadne podpísali

lasona
26. okt 2023

Ja som jej raňajky cca o 9, obed okolo 14 a potom už do rána nič. Kilá išli dole. Cca 15 kg. A stále to udržujem. Sem tam si večeru dám. Ale stále musím dodržiavať. Telo si zvyklo, nie som hladná...

simca06022011
26. okt 2023

zalezi od denneho rezimu, kto kde ako pracuje, fyzickej aktivity atd, ale jednoznacne funguje toto najlepsie. Tiez to mam nastavene cca 9-17, ale v klude si to posuniem na 8-16 ked treba, treba si ale ako tak nastavit to jedlo, aby clovek nehladoval. Ja som takto vlastne fungovala celu mladost :D len som o otm nevedela...
Vtedy ked je clovek najviac aktivny, nema mat ten interval "nejedenia".

miska2509
autor
26. okt 2023

@lasona tak to ta obdivujem ze vydrzis tak dlho bez jedla 🙂