Dá sa schudnúť 20 kg za 3 mesiace?

11. apr 2023

Ahojte baby, myslite že je reálne schudnúť 20kg za 3 mesiace? Na IG, u jednej zienky som videla odpoved, kde vravela že áno je. Je tu niekto kto takto schudol?
Potrebovala by som schudnúť presne toľko, možno aj viac, pri mojej aktuálnej váhe 80kg a výške 163cm. Len mi chyba motivácia, bojim sa že zas zlyham.

gejb
11. apr 2023

Veľmi zlý nápad. musela by si hladovať a JOJO efekt je zaručený ...určite je lepšie upraviť jedálniček a začať sa viac hýbať. 20kg sa dá dat dole rýchlo, ale pri extrémnej obezite...to nie tvoj prípad...

magic08
11. apr 2023

schudla som 22 kil za 6 mesiacov, nepribrala som ich spat

levandula7
11. apr 2023

prečo to musí byť zrovna za 3 mesiace? 20 kíl by bolo rozumnejšie rozložiť na minimále pol roka.

deti95060810
11. apr 2023

to máš 7 kg/mesiac... takmer 2 kg/ týždeň... si toto schopná dať?
s jojo efektom asi aj áno.... ale ty potrebuješ natrvalo, takže si myslím že nie...

mondolina
11. apr 2023

@levandula7
lebo do leta🙈

levandula7
11. apr 2023

@mondolina tak to leta to bude tých 10-12 a potom zbytok. nerealistické očakávania sú zabijakom motivácie. keď má niekto nadváhu 20 kíl, na peknú postavu do plaviek treba začať myslieť už na dušičky.. teraz je neskoro.

tanyan
11. apr 2023

Všetko sa dá... Ale keď sa ešte pred začiatkom bojíš zlyhania, tak by asi bolo lepšie uchopiť to za iný koniec. Daj si napríklad cieľ, že za 3 mesiace si vypracuješ kondičku, aby si odbehla x km za y minút. Alebo si nedávaj za cieľ kg, ale cm v konkrétnych oblastiach. Vek aj váha sú iba čísla. Keď zmeníš životný štýl a zmeníš nastavenie mysle, tak je väčšia šanca na úspech a spokojnosť.

zuziiiii
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
11. apr 2023

@levandula7
ja to viem.

autor
11. apr 2023

Nepotrebujem to do leta, takáto tučná som už 4 roky takže to mi je fuk. Po pôrode som schudla 15 kg, ale ďalej som sa uz bohužiaľ nepohla. Ja chcem hlavne aby to šlo dole a aby som nezlyhala. Tých 15 kg - to bolo nič, to odišlo samé vlastne som preto ani nič nemusela spraviť…
Tie 3 mesiace ma len tak zaujali a hlavne ma zaujímali reálne skúsenosti iných žien, na Instagram môžem aj ja hocičo napísať 😊

mondolina
11. apr 2023

začni zľahka...uprav stravu, prípadne kalorické tabuľky, pridaj viac pohybu a uvidíš ako tvoje telo zareaguje a zvoľ si hlavne vlastné tempo.
držím palce.

zltamyska
11. apr 2023

Je obrovský rozdiel ísť zo 120kg na 100 a z 80kg na 60. Okrem toho na začiatku váha klesá rýchlejšie - odvodníš sa atď... ak by sa ti podarilo z 80kg ísť na 60 za 3 mesiace, v konečnom dôsledku by si mohla zostať brutálne zoslabnutá (telo by čerpadlo energiu zo svalov). Okrem toho je tam riziko viacerých závažných zdravotných problémov, či už ide o problémy s menštruačným cyklom či iné

mamamasama
11. apr 2023

Jasne, ze da. Ale co za to, a co potom ta netrapi?

richie233
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
badinkka
11. apr 2023

Áno dá sa vyskúšané sama na sebe schudla som za 2 mesiace 20 kg jedla som raz denne a to iba salat a kúsok kuracieho mäsa nič iné pila som čistú vodu ,jasne keď som začala všetko jest pribrala som 7 kg nejde to ani hore ani dole váha sa drží

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamondsspaces
11. apr 2023

Chúďa Váš organizmus , nerobte to . Riskujete stratu živín a ovisne vám koža. Chudnutie nie je o tom držať diétu a cvičiť vymedzené obdobie a potom uvidieť výsledok a prestať dodržiavať stravu a cvičenie. Je to kompletna zmena životného štýlu už NAVŽDY, pokiaľ to neprijmete do svojho vnútra nikdy to nebude úspešne. Najdôležitejšia je strava , to čo jete to ste. Cvičenie je fajn doplnok ako dat dole ešte viac. Ja chudnem už vyše roka , nehladujem , nejak necvicim extra a -15kg. Rozdiel je aj v tom, ze vy chcete dať dole 20kg , predpokladám tuku a viete vôbec koľko % ho v tele mate ? Choďte na diagnostiku svojej váhy, stojí to do 20€, robili to niekedy aj lekárne, teraz neviem. Neskúšajte žiadne diéty ako keto a pod. Naučte sa sama pripravovať si zdravé jedno . Každý tanier musí obsahovať všetky tri živiny (bielkovíny, tuky a sacharidy) , môžete si dat vypočítať u dietologicky podľa krvy koľko % živín ma obsahovať váš tanier. Každí človek to ma inak, nik vám tu v tom neodpovie pravdivo pokiaľ neuvidí vašu vyšetrenú krv. Začnite, budete žiť dlhší , kvalitnejší a šťastnejší život. 🙂

diamondsspaces
11. apr 2023

@richie233 keďže Keto diéta je skoro bez sacharidov a telo potrebuje všetky tri živiny na jednom tanieri aby to bolo zdravé chudnutie je to úplná blbosť. Každý človek potrebuje všetky tri , áno chudnú ženy z Toho ale to preto lebo jedia iba to , čiže príjmu menej kcal ako vydajú a tým chudnú. To je logické ale telo potrebuje sacharidy. Človek by mal jesť čerstvú stravu, nie práškovú aby to malo dlhodobý zmysel.

richie233
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
11. apr 2023

Dá, a do 3 mesiacov ich budeš mať opäť nazad. Radšej pomaly ale isto, nie?

euka210
11. apr 2023

Je viem o 10kg za 3 mes...zmena jedalnicka a domace cvicenie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diamondsspaces
12. apr 2023
sonula
12. apr 2023

Ak nebudes vobec nic jest, hej.

maminka940
12. apr 2023

@zuziiiii ako ?

maminka940
12. apr 2023

Skús 90dnovu diétu
Ja ju tiež držím

buba183
12. apr 2023

@magic08 môžem vedieť ako

buba183
12. apr 2023

@badinkka ako ?

zuzkaca
13. apr 2023

Reálne sa chudne okolo 1 kg na týždeň, pokiaľ si správne nastavíš príjem - výdaj, je lepšie sa ale zaujímať o nutričnú hodnotu jedla ako o kalórie. Pomáha prerušovaný pôst, obmedzovanie sacharidov (určite nie práškové formy keto, pretože ketóza sa dá dosiahnuť aj normálnou stravou (nízkosacharidové, whole30 stravovanie)) a hlavne ak máš svaly, ľahšie chudneš, takže trochu sa hýbať je fajn (stačí aj 10 min HIIT)

jajanka31
13. apr 2023

Ja som v r.2016 schudla za 2 mesiace 15 kg. Pribrala som ich naspat az v 21 ked som bola tehotna.momentalne uz 2 dni chudnem opat a dufam ze za 3 mesiace nieco zhodim.. kludne mi napis sprqvu