Dobrý večer, dnes je to 30 dní, čo si zapisujem jedlo do kalorických tabuliek. Idem z váhy 95kg, dnes mám 91kg, čiže tie prvé 4 kilá za prvý mesiac. Mám to nastavené na 1850 kalórií, plus mínus to dodržiavam, väčšinou mám tých 1800 každý deň. Zapisujem si tam veľmi poctivo aj to, že zeleninu restujem na masle, že aj do kus kus pridávam maslo, že do tvarhu si dám lyžičku vanilkového cukru, no proste všetko. Začala som doma cvičiť, to robím týždeň. Každý deň si dávam 15 minút na veslárskom trenažéri, viem, je to málo, no postupne to pridám, prípadne to upravím na každý druhý deň a dlhšie. Okrem toho ešte dva krát som cvičila z youtubu 20 minút, to bolo super, aj svalovka z toho je. Je to zatiaľ takto v poriadku, či treba niečo zmeniť? Kcal si upravujem v tabuľkách každých 5 dní. Má sa to takto robiť, či môžem to upraviť aj po mesiaci a váhu si zapísať až po mesiaci? Inak poradili by sme mi prosím, nejaké chutné jedlá, ktoré nemajú veľa kcal? Väčšinou mám prílohy kuskus, cestoviny, batáty. Ryžu nemám rada - tú nejem vôbec a ani obyčajné zemiaky nemusím. Potom robievam kuracie mäso, tofu, pečeň, ryby nemám rada iba z tuniaka zvyknem urobiť tuniakový šalát s cestovinami. Zeleniny zjem dosť, aj polievky si robím zo zeleniny každý druhý deň - tie mám veľmi rada. Nejaké sladké dezerty, ktoré majú menej kcal? Väčšinou si dám zopár lineckých ku káve (3-5ks) alebo sladký tvaroh. Nechcem nič pokaziť. Chudli ste prosím niekto z takejto váhy? Neviem, či robím dobre, či robím zle a čo zmeniť. Moja motivácia je schudnúť aj pre zdravie ale aj preto, že si chcem dopriať na ďalšie vianoce darček - nové prsia. Je možné za rok koľko schudnúť? Aby som vedela, že či to nepresuniem až na tie ešte ďalšie Vianoce. Chcela by som mať 60kg, je to reálne?
ideš na to dobre. ak si doteraz necvičila, tak tých 15 minút na začiatok stačí- sama uvidíš že neskôr si telo samo bude pýtať cvičiť viac a viac… čo sa týka sladkého, ja používam na tvaroh a cottage čakankový sirup- pokial ich jem čisté kvôli zvýšenej potrebe bielkovín, ten má aj vlákninu, čo je tiež fajn. cukor absolutne doma ani nemám, nesladím nič. a keď mám pocit že mi telo pýta sladké ( napr. dnes som mala náročný tréning - teda navyše bielkoviny a mala som chuť na sladké) - robím si proteinové vafle alebo mug cake, kupujem z aktinu… https://aktin.sk/vilgain-protein-pancake-waffle...
a na začiatku sa váž po dvoch týždňoch, max po týždni, ale nie je to potrebné neskôr, to stačí po mesiaci… a pri vážení sa aj foť - na fotkách možno skôr uvidíš ten rozdiel, určite ťa to povzbudí vidieť nie iba číslo ale reálny výsledok…
robis to skvelo a rozumne 🙂 to je udrzatelne, dopriat si aj co mas rada a zaroven byt v deficite… pohyb ti pomaha formovat telo a zaroven ti pomoze vytvorit vacsi deficit, ale niekedy staci aj spravit par krokov navyse… co sa tyka sladkych receptov - u nas to riesime proteinom rozrobenym vo vode, tvarohom ci jogurtom… pripadne nejake kolaciky z ovsenych vlociek
Nie som odbornik, ale myslim ze je to realne. Zaklad je konzistentnost. Vydrzat. Drzim palce
a hlavne - hlavne - to neber ako nejakú dietu či cestu ako schudnúť - ber to, že úplne meníš spôsob života, zdravo sa stravovať a športovať budeš celý život, lebo len tak sa dá byť zdravý a aktívny… bude z teba doslova iný človek… z takých ľudí čo sú odhodlaní a nevzdávajú sa, čo sú presvedčení že to naozaj chcú, mám úprimnú radosť…
Chudneš tak aby to bolo udržateľné pre teba. To je dobre 🙂 držím palce
Presne z tejto váhy som dala dolu na 74. Momentálne som tehotná takže neriešim KT a všetko robíš super . Za mňa len jedna rada malá.... Nestan sa otrokom váženia. Urob si prehľad , nauč sa o každej potravine z čoho sa skladá a podobne a neskôr KT odlož a riad sa tým čo ti chuti , kedy si hladna atď... KT sú dobrý sluha ale zlý pán. Disciplínu mať musíš samozrejme a nesklznut ku zlým návykom.... Držím palce 👏
@biba_18 potravín ...čiže aj v reštaurácii si pýtaš váhu a prevážiš si všetko alebo ako funguješ v bežnom živote ? Mňa by teda myslieť celý deň na to , že si mám vážiť čo jem - nebavilo. Moja myseľ potrebuje rozmýšľať o dôležitejších veciach. Áno váženie je super zo začiatku kým som nemala v oku porcie a nejakú vedomosť o Tom čo vlastne vkladám do úst. Ale celé dni ako otrok vážiť jedlo ...not for me. Ale keď ti to vyhovuje tak super
Neporadím ti, tiež som v KT nováčik, ale držím palce...ja som upravila stravu, zaradila pohyb a cvičenie od juna...idem z vahy 100kg...na poslednom vážení som mala 88kg...ja váhu upravujem v tabuľkách vždy po týždennom vazeni...