Ahojte , 2 tyždne je čo som sa rozhodla makať na sebe .Nie ani tak sa estetického hľadiska ako zo zdravotného. Cítila som sa veľmi oslabnutá a ešte k tomu po pôrode 3 mesiac takže pribudli pár kíl navyše.
Papám zdravo , žiadné mastné a Veĺa tekutín pijem. Keďže aj kojim musím hľadieť aj na malú. Denne cvičim 45 minút beh na bežeckom páse a večer bicykel a brušáky.No a vážim sa každé ráno a potom každý večer ale váha mi stále večer ukazuje rovnako ako ráno .No na druhý deň keď sa prebudil vážim o 300 až 600 g menej. A tak ma zaujíma či to je vobec zdravé takto chudnúť alebo čo by ste mi poradili čo vám pomohlo 🙂 Ďakujem
Ahoj, ja som za zdravú stravu a cvičenie. No možno by som trochu uvoľnila, každý deň cvičiť mi príde až moc veľa. Niekde som čítala rozhovor s trénerom, kde vravel, že cvičiť treba toľko aby to človek zvládol dlhodobo.
Určite sa nevaz každý deň, skôr sa zameraj na cm 🙂 meraj si napr raz za mesiac obvod pasu, bokov, stehna 🙂
kazde rano sa vazit je zbytocne, ak nie si profesionalny sportovec. Vaha prirodzene kolise aj na zaklade obsahu vody v tele napr., takze nejakych 500 g hore dolu, dokonca aj kilo, je uplne normalne a neynamena to este kolo tuku.
Na margo tvojej otazky ci to je zdrave, takto chudnut, tak sa mi zda, ze si nabehla na trochu vysoke tempo. Ak mas kazde rano naozaj o 300-600 g menej, to je dost rychly ubytok. Cvicenie mas v podstate takmer len kardio, cize svalova hmota ti ide hore minimalne. Ja len aby ti to potom rovnako rychlo nevybehlo hore.
Naco sa vazis kazde rano? A po 2 tyzdnoch cakas aky ubytok? Si sa mala skor odmerat, zapisat a po mesiaci sa odmerias znova. Ja cvicim mesoac, nevazila som sa, nemerala, ale citim to na obleceni. Ale ja som zase moc stravu neupravila a necvicim kazdy den
@kocka321 Merat hmotnost sa ma v rovnaky cas a urcite len raz denne (najlepsie vecer).. iba tak mozes smerodatne rozpoznat zmeny v hmotnosti. Kazdy normalny clovek ma odychlky v hmotnosti medzi ranom a vecerom.. to suvisi s mnohymi vecami medzi inym napriklad s konzumovanou stravou a tekutinam pocas dna, ktore sa pocas noci pretravia.. takze je vysoko nepravdepobne mat obe hmotnosti (rannu a vecernu) rovnaku (u niektorych ludi je ta odchylka aj 1-2kg). 2 Tyzdne este moc vela nezmenia, treba zotrvat na tvojom programe, neboj, vysledok nenecha na seba dlho cakat 🙂.
@sardinka336
Existuje metoda chudnutia, ktora sa vola...chudnutie pocas spanku...😉
@sardinka336
I ked si myslim, ze tuto metodu autorka nemyslela😉
@erikavesela sak to vravim - spiš a ,,nežereš,,...
toto su fakt metody na zasmiatie...
@sardinka336
Nie v skutocnosti to vymyslel jeden nemecky lekar..ide o hladinu inzulinu v tele...rano prijimas len sacharidy, na obed sacharidy a bielkoviny a.na veceru len bielkoviny....a kdeze si prijala sacharidy naposledy na obed, tak telo vlastne chudne v case, ked spis...preto chudnutie pocas spanku
Este som chcela, ja som sa tak stravovala a za par mesiacov som schudla 25kg...funguje to...len yreba dodrziavat zasady tejto metody...clovek moze jest vsetko, len v case na tom urcenom...nie je nic, co by si jest nemohla
@kocka321 Poradila by som ti, aby si sa v žiadnom prípade nevážila každý deň, nebodaj viackrát za deň; jednak tie čísla ozaj nie sú smerodatné, váha kolíše počas dňa, ale aj zo dňa na deň a tiež ako píšeš, z večera do rána 😉. A po druhé, to neustále váženie ťa len zbytočne znepokojuje a ty predsa hneď z niekoľkých dôvodov potrebuješ byť v psychickej pohode.
Ideálne by bolo vážiť sa 1 krát do týždňa (možno 2x), a to za tých istých podmienok (napríklad vždy v sobotu ráno po WC a pred raňajkami).
A keďže dojčíš, nie je vhodné schudnúť viac ako 4 kg za mesiac. V opačnom prípade by sa mohli uvoľňovať toxíny z tvojho telesného tuku a tie prechádzajú do materského mlieka.
@erikavesela ahoj, môžeš napísať čo jesť v čase na tom určenom? Ďakujem.
@kocka321 ako to je mozne? Pretoze v spanku ti vytravi a vazis sa ked mas uplne prazdny zaludok. To je normalne, ze rano proste vazis menej. Kazda jedna z nas to tak ma. Aspon teda si myslim. Na sebe som to tiez pozorovala, ale prestala som to riesit. Vaha nie je dolezita. Dolezite je to ako sa citis 😉
@lalinko2010
Takze rano sa jedia vylucne sacharidy.,ovocie, ziadne bielkoviny..mlieko, jogurty...zakazane...dokonca aj kava s mliekom...iba sacharidy!!!
Obed he mischkost...to znamena...vsetko sacharidy, bielkoviny...proste to je jedno...teda zjes normalny obed
Vecera...iba bielkoviny, mlieko, jogurty, ale bacha na objem sacharidov...bezsacharidovu zeleninu..tj..mrkvu nie...max objem je 15g...mozno teda syry, sunku, zeleninu...treba pozerat na objem sacharidiv
@lalinko2010
Cele to funguje na vyuzivani dvihajucej a klesajucej urovne inzulinu v tele...
@lalinko2010
Este som zabudla je sa len 3x do dna...prestavky 5 hodinove a pomedzi to len pit...ziadne jedlo
bože moj...skratka sa prestante prezierat a hybte sa!!! A nebudete potrebovat ziadne diéty kde pijete vodu, a riešite kazdé susto a v nervoch pozeráte na kolegynu ako chrúme Horalku.....a samozrejme po ukončení diéty priberiete aj zo vzduchu, jojo efekt zaručený.
@sardinka336 presne 😀 základ je pitný režim, menšie porcie a pravidelná strava 😀 a neprežierať sa
@erikavesela Zas len jedna z nezmyselných diét. A po skončení buď nastane jo-jo efekt, alebo je človek odsúdený stravovať sa takto až do smrti.
Namiesto toho, aby si každý našiel ten svoj spôsob stravovania zložený z potravín, ktoré mu chutia, akurát zmenšil porcie, kalorickú hodnotu a volil zdravšie potraviny a ich zdravšiu prípravu.
Proste "bezbolestné" racionálne, chutné a pestré stravovanie vs. kontrola podľa iracionálnych pravidiel 😉.
Mne sa ta váha ale pohla dole aj za tie dva týždne lenže bruško po pôrode stále ostalo. Mňa len to štve že chudnem počas spánku a nie prirodzene a toto netrvá len 2 týždne :( spím aj na bruchu ale to nepomáha ani pás mi nepomohol poporodny..Všetko okrem bruška má štve keď si sadnem tak pneumatiky :D
@kocka321 závidím, máš super postavu.
svoju sem radšej nedám...
počkaj ešte dva tri mesiace a potom začni cvičiť na brucho cviky.
neponáhľaj sa.
ja mám ešte aj brucho "roztrhnuté" kvôli tehotenstvu, takže pneumatiky nemám rozložené ale akoby nakope a vyzerám akoby som bola tehotná.
ale ja som aj počas chemo pribrala dosť, takže dúfam že dám dole čo je na vyše.
@lalinko2010
Mne to nejako nesúri kvôli letu ..Ale ja sa necítim vo svojom tele. Ou no ja mam trochu stehná. Ale nič si stoho nerobím ..Na strie mi nepomohlo nič a ani nepomôže ale aspoň máme pamiatku že sme boli tehu :D
Myslíš keď si sadnes tak máš brusko V kope a nie pneumatiky? Držme si teda palčeky. Neboj dáš to dole len treba mať aj myseľ vyrovnanú. Lebo niekedy mi robilo problém že som držala diétu a nebola som hladná jedla som ľahké ale ja som mala len pocit hladu tak som sa prejedala ale to už je našťastie za mnou.
Ved chudneš....a chudnutie v spánku s tým má čo? Ze ked spím tak nejem...To by som potrebovala spať ako medved jednu sezonu...
Ci ješ zdravo ťažko posudit, nevidíme tvoj jedalniček, ale asi ano. Hlavne nech ti to vydrží.