Chcem schudnúť 13 kg

lenja1998
11. mar 2024

Ahojte chcela by som sa spýtať chcem schudnúť 13kg a vieme že musím mať výši výdaj ako príjem len sa neviem dokopať do cvičenia maťe prosím niake rády aby som sa tomu dokopala
Pohybu mám celkom dosť cca 1500tisic krokov za deň

tim23
11. mar 2024

@lenja1998 veľmi málo krokov

zuzubb007
11. mar 2024

Kroky nepomôžu, základ je strava a dobre kardio bohužiaľ ináč to nejde

sainatt
11. mar 2024

Asi si myslela 15000 krokov, co nie je zle. Mozno to chce zaradit aj silove cvicenie. Sama viem o com hovorim. Vynechala som jogu a pilates, krokov robim kolko ty a vaha mi ide nahor 😏.

cookie29
11. mar 2024

@tim23 1500 tisic je 1.500.000 to je vyse miliona krokov 🙂 🙂 a ty povies velmi malo?

Aj ked ide urcite o preklep, nech si @lenja1998 nemysli, ze musi obehnut zemegulu 🙂

@lenja1998 pri chudnuti ide NAJMA o upravu stravy. Cvicenie, najma pokial nie si zvyknuta, az tak nepomaha... skor udrzat svalovu hmotu, ci vyformovat, ale kalorie sa nahanaju na tanieri

lolita555
11. mar 2024

Ako som uz písala v inej diskusii schudla som 27 kg za rok a pol.vobec necvicim neznasam to jediné čo robím je že v lete plávam keďže máme veľky bazén doma .mám len upravenú stravu čize kalorické tabuľky a ide to ,pomaly žiadny Jojo efekt.je to pre mňa skôr už životný štýl nie diéta.drzim palce ku dosiahnutia svojho cieľa

lenja1998
autor
11. mar 2024

@tim23 no chcela som napísať čisto 15tisis ale bol preklep

lenja1998
autor
11. mar 2024

@zuzubb007 áno to viem že strava je základ lebo cvičiť by som mohla koľko chcem ale ak by som jedla samé somariny tak by mi to ani nepomohlo

lenja1998
autor
11. mar 2024

@sainatt no veľa krát som sa snažila cvičiť a zdravo stravovať ale vždy márne po 3dnoch som to vzdala

lenja1998
autor
11. mar 2024

@cookie29 áno len aj ta strava mi robí problém ja hneď všetky nezdravé jedla vyradim a po 3dnoch zjem všeličo možné

lenja1998
autor
11. mar 2024

@lolita555 aj kalorické tabuľky som skúsila ale tiež mi to dlho nevydržalo nebavilo ma to stále vážiť ale možno skúsim ešte raz ich rátať ale ďakujem za tip

zuzubb007
11. mar 2024

Musíš sa zaťať, ja som tiež vždy vydržala tri dni a potom zožrala čo bolo po ruke, prvýkrát som teraz vydržala dva mesiace a pokračujem, poradím ti, keď budeš mať záchvat na sladké alebo kadiake somariny, proteínové tyčinky si kupujem, tvarohové veci, alebo keď mám vlci hlad hneď si idem spraviť praženicu, to tá zasyti a nebudeš somariny vyjedat, pečivo jem tiež ale proteínové alebo tmavé zrnieckove, potrebu sladkosti nahrádzam plechovku coly Zero a som spoko, samozrejme 3 x do týždňa cvičím kardio, som sa nastavila v hlave a výsledky sa dostavujú, len tak same to nepojde

majamat
11. mar 2024

cvicenie je prakticky bonus v podobe pevnejsieho tela, silnejsieho svalstva, vyrisovanej psotavy a moznosti prijat viac kalorii ako bez cvicenia. no zaklad je strava.
clovek moze cely den lezat a chudnut, ak zje mlo kalorii.

surama
11. mar 2024

@lenja1998 Skus si spisat to co pravidelne jas a porozmyslaj, ako by sa tie jedla dali zmenit, aby boli menej kaloricke. Najviac kalorii je v oleji a tukoch, cize skus napr. rezen ak jedavas alebo vyprazany syr obalit v 3obale, ale iba to postriekas olejom a das piect do rury na papier na pecenie. Do natierky namiesto masla daj lucinu. Ked prazis maso, daj co najmenej oleja a tak postupne. Namiesto hranoliek daj piect zemiaky do rury....Neviem, co jes, len priklad uvadzam ako jest, co mas rada a zaroven znizit fakt vela kalorii.

majamat
11. mar 2024

@lenja1998 veru, treba sa zatat.
mne sa to raz az par rokov podari a potom pride azs priberanie a opat sa mi to podari a chudnem.

pred par rokmi sa mi podarilo zatat a to aj preto, ze som uz mala krizu. vazila som 95kg, palila ma stale zaha a celkovo mi nebolo dobre.
chudla som 2r po sebe s tym, ez cez sviatky som nabrala nieco. treti rok som opat po sviatkovom pribrati neico zhodila., ale opdvtedy som zas pribrala a nedari sa mi, nedari sa mi zapriet, doma vydrzim, zapriem sa, no casto rpave v robote, pridem tam, unava,s tres a uz to ide.

neviem co s tym, uvedomujem si, ze je to len na mne, ze len ja sa musim zapriet a mat pevny rezim a nepovolit.

inak v sobotu som sa vyzrala zas, ked uz to tak musim napisat,a le v nedelu rano som sa zobudila, ledva som vstala do roboty, naliata/napuchnuta a tak soms a zaprela a hoci som prijala cez 1800kcal, ale bola som cely den v rpaci, co je na celodennu fyzicku aktivitu v pohode.
predtym ked som chudla,a le z vyssej hmotnosti, som v pracovny den prijala do 2000kcala v pohode. samozrejme toot zavisi od bazalu a ateda aj od fyzickej aktivity.
a naopak, ked som bola doma, casto som zjedla len 1400kcal.

dolezite je teda zapriet sa, ja to neikedy riesim tak, ze neranajkujem, v nedelu som si ani kavu pred sichtou nedala, skusil som vydrzat. je to o jednu porciu jedla menej ( cez volno casto teda neranajkujem vobec ) a teda vela ludi nepotrebuje nevyhnutne rano jest. no dala som si ranajky, ale neskor. a tym padom menej kalorii.

treba dat pozor aj na kavu. ja pijavam aj zrnkovu kavu, ciastocne sladim steviou a ciasstocne cukrom. stevia ma taku divnu chut, preto kombinujem a kavu bez cukru nevypijem, nech si hovoria co chcu, bez cukru to nejde.
nesku pijem aj s mliekom.
to by clovek neveril, mam to nadstavene v KT a ciernu kavu mam za 33kcal a nesku s mliekom ( vela mlieka ) za 73kcal. cize ak vypijem viacere nesky a niekedy prelejem mlieko, tak mi to urobi aj 300kcal az den.

obcas jem bonpari - neviem cucat. to su tiez kalorie. sem tam taky cukrik, sem tam taky. pokial nezjem ine sladksoti, da sa a pokial nezjem cely balik. no toto su take drobnosti, an ktore si clovek musi dat pozor. pripadne cucam aj Haslerky bez cukr, ale zopar kalorii maju aj tie. oliznem nejake kuchynske naradie pri priprave jedla, aj to su kalorie. to s ajednoducho nazbiera

dalsia vec, pri akejkolvek potravine a priprave jedla je dobr etomu venovat intenzivnu pozornost. nielen neico si zobnut, naucit sa co. ja som chudla vselijak, niekedy zdravsie potraviny, niekedy soms i dala ja vyprazany syr, alebo pomazanky a pod. no ide o to, aby to spolu nerobilo vela kalorii. ak si dam vyprazany syr, musim inde ubrat. ak si dam klasicky syr na chlieb, tak vyberam nizkotucny a nedam si 3 platky,a le jeden. ak si dam pomazanku, napr Lucinu, vyberam tu, co ma nizsi obsah tuku, na nu si dam neikedy sunku a pomazanky si dam malinko. dnes som si dala syr Kleopatru, dala som si len 2 platky, chlieb s olivovym olejom, ale len jeden, dala som si Floru light, ale len 5g. a to vsetko malo dokopy 215kcal, co ej vcelku malo. a dokonca aj tie ostante makronutrienty mam na 13-14%, okrem vlakniny.

este osm si uvedomila, ze je fakt dobre redukovat jednoduche cukry. je to droga. bud ich nahradit kvaitnejsimi sachridmi, alebo tukmi ( ciastocne a zdravymi ). ak zacnem jest a jem sacharidy, potom sa ovela lahsie rozbehnem. a teda zavisi od oto,ake sacharidy a kolko. pokial su to tie lepsie zlozene a nie ej ich vela, je to v pohode.

no teoriu celkom ovladam,a le prax je clekom ina. stale sa pokusam a snad pride cas, ze sa mi to podari.
zaujimave je, ez pre mna je najhorsie zacat. prestavit myslenie na chudnutie. v

majamat
11. mar 2024

@surama da sa aj na panvici, napr pod pokrievkou, ench sa maso poriadne urobi,a le struhanka je taka ina samozrejme.a le to asi aj v rure. ja mam take mini panvicky z Ikei a su an 1 reznik super. davam na maly horak robim dlhsie, aby sa maso teda urobilo a ja osobne mama radsej kuracie rezne, tie sa tiez urobia lepsie a aj amju menej kalorii.

majamat
11. mar 2024

ono chudnutie treba brat komplexne.
zohladnit vsetky sety - sposob pripravy, pouzite suroviny, pohyb a neviem co vsetko este, treba stale rozmyslat nad tym, cim danu kaloricku surovinu nahradit, je dobre vediet co nie je vhodne - clovek musi mat trosku prehlad.
ako da sa aj bez toho, ale myslim si, ez je lepsie mat prehlad. v takom priapde sa da aj doplnit nieco, coho prijmeme malo. uz sa mi stavalo, ez som zjedla malo sacharidov, tak som pridala kludne cukrik, ak malo tukov, tak som pridala orechy, ak malo bielkovin - grecky jogurt ( nie greckeho typu, tie maju viac tuku ), niekedy k bielemu jogurtu pridam cakankovy topng cokoladovy - trosku lebo z neho naduva.
ako sacharidy su dobre aj banany, ci ovocie.

ked som chudla bez KT, tka som nevedela a neikedy som jedla asi fakt malo kalorii.

je to torchu otrava, ale tak toto nemusi trvat stale, casom clvoek ziska prax a vselico pochyti a dokaze to uz aj bez takehoto sledovania.

cookie29
11. mar 2024

@lenja1998 ved to je problem podla mna ides na extrem... zacnes pekne salatikmi a po 3 dnoch Ti lezu na nervy a narves sa pizzou s hranolkami... akoze prehanam hej, ale to je ten princip...

zuzinka888
11. mar 2024

Ak mas 15 tis.krokov v jednom tahu a nejdes slimacim tempom je to kardio. Kardio neznamena ze mas byt spotena ako mys a cervena v tvari lapajuca po dychu a pocitom na zvracanie ci odpadnutie. Odporucam ti pozriet si videa Borisa Bajera al Vlada Roska- jem podla jeho rad a od februara mam dolu 3 kila- jem tolko,ze to nevladzem zjest, kardio len prevhadzky- ziadna nervozita, chute, vyzieranie a ten pocit kolko si odriekam, kolko toho kardia a nic. Jednoducho to ide" samo". A o mentalnom prebudeni ani nehovorim.

lujza123
11. mar 2024

@lenja1998 základ úspechu je neopakovať chyby. Musíš začať postupne, nie vyradiť všetko naraz a ešte si aj ist zacvičiť, telo aj hlava musia byt z toho v takom strese a šoku ze jasne ze to po pár dňoch vzdas.
Hlavne biely rafinovaný cukor je droga a ak si zvyknuta mať denne niečo sladké tak ta čakajú abstaky

Začni postupne, stravu nemeň, jedz to co predtým. Postupuj krok za krokom, ked zbladnes jeden sprav druhý. Ak niečo porušíš nevadí ide sa ďalej

1. Prestaň zobkať, vyjedat medzi hlavnými jedlami, nauč sa nevyzierat pri sledovaní TV . Celkovo nejedz pri TV, mobile, v pohybe, v aute. Sadni si ta stôl a sustred sa na svoje jedlo…. Ak mas chuť na dupľu počkaj 15 minút, až ked budeš mať stále hlad potom si naloz. Môžeš skúsiť aj prerušovaný pôst, v style ze budeš jesť iba od 7 rana do 7 večera, potom už nic

2. Nájdi si šport, raz do týždňa, čokoľvek co ta bavi. Super sú skupinové cvičenia

Na tieto dva kroky si vyhrad celý mesiac.

Až ked toto zvládneš (ver tomu ze aj ked sa ti to nezdá je to najdôležitejšia časť ) začni meniť jedla na ktoré si zvyknuta. Každe jedno jedlo ma svoju zdravú verziu, daj si do google pred názvom jedla slovo fit a vyhodí ti recept. Namiesto keksov, čokolád si upec zdravý koláčik, daj si sušené ovocie, polej si banán horkou čokoládou… Dodržuj to na 95%, nezabudni si občas dať aj niečo nezdravé. Stále sa drž jednej hodiny športu týždenne

Vyhrad si na tento prechod ďalší mesiac, dva

Až potom začni riešiť kalorické tabuľky, chudnutie, prísnejší režim, viac pohybu. Ale ver tomu ze v tomto pomemente budeš už o pár kg ľahšia aj bez stresu

daniela2202
11. mar 2024

@lenja1998 ja to číslo chápem ako milión päťsto tisíc krokov .... gratulujem 😂😁😂👍👍👍

tim23
11. mar 2024

@lenja1998 🙂

nelka93
11. mar 2024

Všetko je v tvojej hlave. Musíš sa nastaviť, že stravu dodrzis a držať sa toho. Ja som vyradila sladkosti, sladené nápoje a vyprážané. Od januára som schudla skoro 8 kíl. No ja som zaradila silové cvičenie, tiež ma to nebaví, ale inak to nejde. Kalórie nerátam, jem 3krat denne a žiadne hluposti. A tiež to prišlo zo dňa na deň, proste 5.1 som s tým sekla a hotovo

surama
11. mar 2024

A este jednu radu. Zacni teraz. Necakaj na idealny den a cas. Proste od-te-raz. 💪

lenja1998
autor
11. mar 2024

@majamat ja som ako najviac pribrala počas covidu pred tím som mala cca 67 a teraz 78 a. Vôbec sa necítim dobre mojom tele a nemôžem si obliecť čo chcem ale tak cez sviatky to každý priberie áno robote ľudia ta nahnevaju máš stresi a hneď berieš po ruku čo príde to poznám aj ja
Vieš ako princíp chudnutia poznám mám aj naštudovaneho veľa o zdravej strave len ja idem hneď z huta na to a po 3dnoch som naspäť kde som bola pred tím stravou ja vôbec kávu nepijem len čaje bez cukru a niekedy džús a sladké malinovky a viem že sú to zbytočné prázdne kalórie za to by som si mohla niečo zdravé na jedenie dat alebo si urobiť domácu limonadu presné tak to sa tie kalórie nazbieraju
To áno dobré sa nám píše ale horšie koná poznám to
Napríklad si musíme predstaviť že za chvíľu bude teplo budú sa nosiť tričká kratasy šaty že musíme pre to niečo spraviť ale nie najviac pre to ale pre seba a svoje zdravie
Ako niekedy sú dobré videa na YouTube čo sú že ako nahradiť viac kaloricku vec za menej kaloricku a sú tam aj všelijaké veci môže aj fit recepty a tak ďalej ale niektorý hovoria že kalórie sa nemusia rátať iný zase že to musíme tak potom je človek z toho Maďar ale ďakujem za radu niečo si stoho zoberiem

lenja1998
autor
11. mar 2024

@surama práve že ja vôbec nejdem vyprážané syry a rezne áno ten olej to je prázdna kaloria ja mam najviac tom sladkom problém a to sladké vôbec človeka nezasity a nedá plnohodnote živiny ale ďakujem za tip

lenja1998
autor
11. mar 2024

@zuzubb007 ďakujem ti za tip a ak máš napríklad fakt chuť na sladké raz za čas keď máš 80percent zdravej stravy a 20 percent nedzdravej tak si môžeš dať niečo to áno keď nepohnem ani prstom a nedzvihnem zadok od gauča nebudú výsledky

lenja1998
autor
11. mar 2024

@cookie29 áno chápem ťa

lenja1998
autor
11. mar 2024

@zuzinka888 áno však pohyb je prirodzená činnosť ľudí len sa obuješ a vyraziš von a prechadzaš sa a pališ kalórie ďakujem za tip určite si to pozriem gratulujem že si schudla už niečo

surama
12. mar 2024

@lenja1998 Preto som to pisala iba ako priklad, lebo neviem ako sa stravujes. Ked mas velku chut na sladke, tak pomaha jest vela bielkovin. Mam to otestovane na sebe aj na manzelovi. A to moj manzel sa doslova ladoval sladkym a teraz malo kedy ma chut.

lenja1998
autor
12. mar 2024

@surama ďakujem tak pridám aj protein do smoothy a do ovsenenej kaše jogurt alebo skyr ale určite do každého jedla dám Tu bielkovinu