Cely zivot som sportovala, zdravo sa stravovala-prisli deti a s nimi aj kila....pri 1som sa na povodnu vahu dostala po roku a pol teraz pri druhom je to narocne🙁ked sa nastartujem a cvicim kazdy den stale nieco do toho pride choroba...unavena som, je to narocne. Citim sa zle vo svojom tele ajked mi hovoria ze vyzeram dobre a ze maly ma len pol roka ajtak🙁. Rada si precitam vase nazory, rady, pripomienky ako na to.dakujem🤗
hm, vsetko a este nieco navyse odislo dojcenim. ak si ale zvyknuta na pohyb a zdravu stravu, tak daj tomu cas, polroka je fakt skoro chciet, aby to vsetko bolo ako predtym
Ja som na tom presne tak isto. Celkovo trpim unavou, stratou energie. A ked sa aj k dakemu cviceniu odhodlam, po case pride choroba alebo este viac som bez energie.
Zacarovany kruh.
Druhe dietatko ma 8 mesiacov, ja 36 rokov. Hovorim si... ok som starsia, telo potrebuje viac na regeneraciu.
Chudnutie a sport bude musiet proste asi pockat, kym sa nam ustali rodinny rezim (ale bohvie...ked zas pojdem do prace ☹ )
No kebyze ja dojcenim chudnem mam 50kil aj s topankami🤣ale nepatrim medzi tie stastne zeny🙁a uz ani nemam taku pevnu volu ako kedysi🙁tak ale ano asi treba na to cas🤗dakujem.
Ja som v tehotenstve pribrala 33 kil aj viac posledny tyzden som sa nevazila a chyba mi uz len 7 kil dat dole 🙂 maly ma 5 mesiacov 🙂 ide to samo jem vsetko v nicom sa neobmezujem jem dost sladkeho a najem sa aj vecer ak mám hlad 🙂
Ja som po pôrode druhého dieťaťa 10 mesiacov a vážim menej než pred tehotenstvom (56kil). A podarilo sa mi to takto..synovi žiaľ diagnostikovali alergiu na mlieko, pšenicu a vajíčko. Tým, že je kojený tak to nemôžem jest ani ja. Behom mesiaca som schudla 4kila a behom ďalšieho mesiaca 3-4 kila. A už asi 4 mesiace sa držím na tejto váhe, ale papám už aj pšenicu ale len raz do dňa a to v podobe kvaskove ho chlebika ktorý si pečiem a moja váha je stále 56 kíl. Mlieko a mliečne výrobky tiež hrajú rolu pri chudnuti, vtedy je lepšie ich nekonzumovat, ale aby Ti nechýbal vápnik treba to nahradiť strukovinami. Ak chceš bližšie info môžme sa kontaktovať dosť sa venujem strave, vareniu aj pečeniu v zdravšej forme 🙂
@lilu7 pri kojení chudnúť v zmysle výrazne obmedziť stravu, nie je šťastné riešenie, ak ti budú chýbať vitamíny, aj to málo pojde do mlieka (tak je telo nastavené)- pri laktácii je vyššia spotreba vitamínov a minerálov a kalorii ako v tehotenstvre a ty budeš ešte unavenejšia a zlé vlasy, kazivejšie zuby... nechce sa mi to rozpisovať ...
ak nemáte diagnostikovanú alergiu na lepok a laktozu, nič nevynechávaj, z toho si lekári trhajú vlasy...
v tejto fáze urob prvý krok- NEPREJEDAJ SA- a PI, PI, PI- hlad a vyjedanie sú často zamaskovaný smäd
- ranajky večera- len jeden chlieb, jedno pečivo, šunka, veľa zeleniny,
žiadne termixi, miláčiky, sladké jogurty, pudingy
- jogurt biely nie nízkotučný!! grécky s medom, s ovocím, s ovsenými vločkami (tie zasýtia)- nie sladké kupovane musli, cornflakes
upečený koláč len jeden kúsok ku kávičke a vychutnaj si ho v klude heheh pri dvoch deťoch ♥
žiadne nákupy cez prechádzku- horalka, koláčik z lidla po ceste
ked si hladná, žeby si kusala stenu- maj vždy po ruke celozrnný kneckebrot, mrkvu, uhorku, zalej si zelený čaj
nič čo nesmieš jesť nemaj doma- keksíky, cukríky, lacné Milky a spol.- aj deti budú mať z toho osoh
nesmieš obedovať bez toho, aby polovicu taniera tvorila zelenina( teraz sa dajú kupiť rozne listové šaláty, skúšaj, ochutnávaj,
nevar omáčky, polievky s múkou
pohyb aspon niečo, čo sa zadýchaš, rezká chodza s kočíkom, vyskáč sa vytancuj s tým starším, ... ked dačo zhodíš, bude ťa to motivovať cvičiť dalej, lebo sa budeš citiť lepšie
... a čo pre teba znamenala zdravá strava pred deťmi, ked budeš mať čas napíš sem, možno je chyba v teorii...
neboj sa, dá sa to, len to nevzdávaj, lebo budeš priberať a bude to len horšie a horšie, je to ťažké, viem to, pomáham chudnúcim žienkam,
hlavne sa nedaj nahovoriť na nejakú sprostú ľahkovyzerajúcu bez námahy chudnúcu dietu, len si zabrzdíš metabolizmus a bude ešte horšie, over si aké majú vzdelanie nutričné poradkyne na MK, lebo nie je dobre držať sa rád, ktoré niekomu pomohli- ty nevieš posúdiť akú tá baba mala kondičku, kolko cvičili a hlavne, čo s nou bude o pol roka, či to všetko nenaberie späť
pri chudnutí NEEXISTUJE ľahká cesta, len TVOJA PEVNÁ VOĽA
a hlavne mysli na princíp 80:20 ( ak robíme správnu vec 80% nášho času, tých 20% už sotva niečo pokazí)- ak v nedeľu zhrešíš, nie je koniec sveta, netreba sa na všetko vykašľať, v pondelok pokračuješ dalej
ak to chceš mať čierne na bielom - a s humorom a s receptami a s pochopiteľnou teoriou odporúčam knihu od Bukovského- Plán B, dá sa tam listovať donekonečna, super rady, nič náročné, pekne pomaličky
Určite nemaskuj hlad vodou, knekebrotmi a čajmi...hlad je hlad ...ale myslím taký hlad kedy naozaj citiš v zaludku ten pocit ze potrebuješ jest. Napcháš sa len kravinami a nakoniec si aj tak dáš to na čo si mala chut. Hlad sa zvyčajne opakuje po cca 3 hodinách. Ranajky povedzme medzi 8:00 - 9:00....olovrant káva, jablko....hlad sa prihlási okolo 12 tej až jednej...podla toho kedy si ranajkovala. Olovrant neviem jogurt, šalat...a okolo 17:00 prichadza další hlad a to je večera...skratka jeme ked sme hladné, neprejedáme sa, jedlom nezaháname ,,nervy,, stres. Kazdá si musí najst ten svoj systém, svoj sposob ktorý jej vyhovuje a ktorý dokaze dodrziavat bez toho aby ju to frustrovalo a otravovalo. Osobne si neviem predstavit zivot na salatoch a knekebrotoch a tvarit sa ako mi to chutí...Co sa pohybu týka, ideálne je prirodzeny pohyb ale kazdemu čo vyhovuje. Ide sezona kedy sa pekne dá byt vonku a mozností je neurekom podla toho čo vas bavi. Určite by som sa nezatvarala niekde do prepoteneho fitka...ale tak kazdá sme ina. Prirodzene štíhla zena nerieši neustale jedalniček a kazde susto...skratka vie kedy má dost a na čo má chut. Vystresované zeny na diétach, ktoré sa ,,boja,, kazdeho kexa nie su nič pre mna.
@sardinka336 ak to bola narážka na moju vetu- vodou, knekebrotmi a čajmi
tak súhlasím s tebou- nepísala som, že má takto maskovať hlad- ale poznáme to, hodinku po obede by som si dačo dala... a nie som hladná, - na to je zelený čaj, čistá voda, kneckebrot- nie tatranky, jogurty, kávy
a určite, nikto, si nevie predstaviť život na šalátoch- ale
2 knedle, mäso a pol taniera šalátu je vhodnejšie z hladiska zdravej, bohatej na vitamíny, zniženej o prázdne kalorie stravy, 100x lepšie ako 5 knedlí s mäsom a omáčkou
vytrhávaš z kontextu, to milujem
@anabeth kávu si kludne moze dat, prečo by nemohla? To je presne to...všetko si odopierat čo mám rad...o čom je ten zivot? O diete? Ak nevazi metrák ako štajrácka kobyla tak prisnu dietu nepotrebuje. Knedla s mäsom a k tomu šalát sa mne osobne nehodí, je to päst na oko...ja 5 knedí nezjem ale dve určite. Z jedla netreba mat stres a znechutenie. Ja počuvam pána doktora...mierna ,,obezita,, je vyhodou.
http://www.behame.sk/bezecka-skola/mierna-obezi...
@sardinka336 ved čítaj s porozumením!!!! alebo sa na to vykašli - čo si má odopierať
normálny človek si dá dve tri kávy a nie kávu vždy ked nevie čo zo sebou- písali sme predsa o tom ako poriešiť situaciu, ked nie je hladná len by špekulovala- tak mi povedz, že či nie je rozumnejšia voda ako káva, ktorá dehydratuje a ked predpokladám, že každá kávičkárka už kávu po obede mala...
nuž tak si pestuj miernu obezitu, autorka jasne napísala, že jej to vadí,
nič si jej neporadila, len ma neguješ,- z chodenia von neschudne
@anabeth ja som jej poradila ved čítaj s porozumením alebo sa na to vykašli. Voda sa pije za kávou...aj v kazdej lepšej kaviarni to tak serviruju. Ak ma potrebu hladu - špekuluje tak to je jednak zvyk a vodou ho ja napr. nezazeniem, dam si ovocie alebo tu kavu lebo kava ,,mi robi dobre,,. Ja vypijem kludne aj 3 za den takze tie ,,špekulatívne chvile,, takto poriešim. Vyjedanie je len o zvyku a zaháhaní ,,emotívneho,, hladu..,,niečo by som si dala,, nie je hlad...je to len vyzieranie. A ked mam neodolatelnu chut, alebo som niekde na navšteve kde ponukaju niečo chutné alebo mam napečene tak si dám, netreba sa všetkému striktne vyhybat. Stres chudnutiu nepomoze. Ja poznám snad len par štihlych zien čo neriešia...ostatné su vkuse na diete, vkuse odmietnu všetko dobré, lebo ,,nemozu,, a fajčia...aby zahnali to ,,špekulovanie,,. No dakujem pekne. Autorka nepiše kolko meria a kolko vazi takze ťažko sudit či je naozaj ,,tučná rozhúda,, čo potrebuje chudtnut.
A ze z chodenia von neschudne? Chodza je najprirodzenejší pohyb...rezká chodza hodinu denne robí zazraky. Ja si k tomu zoberiem aj ,,palice,, ked mam chut a idem...sice ako ,,stara babka,, ale je mi to jedno, beh neznasam.
@sardinka336 ved ani nechce/ nepotrebuje, aby si to ty súdila, či má chudnúť alebo potrebuje chudnúť, je to jej vec
ja poznám kopec štíhlich žien, ktoré nikdy na diete neboli, pretože sa zdravo stravujú od prvého tehotenstva- a pitný režim, celozrnný chlieb alebo kneckebrot a šalát majú v takomto jedalničku nezastupiteľné miesto,
nepotrebujú " špekulovať" o tom aký druh hladu majú, ani aký šport znášajú, alebo či fitko je alebo nie je prepotené, to všetko je zvyk... a z príspevkov človek na prvé prečítanie vidí, kto aký zvyk má
Dieta nie je to isté ako zdravý životný štýl celej rodiny a to na MK nieže nevie ale NECHCE pochopiť veľa žien
@lilu7 nepomôže nič iné, než disciplína a pevná vôľa. Zbytočne tu budeš zas a znova dookola čítať o tom, ako jesť pravidelne 5x denne (čo mimochodom je už zastaralé a neplatí ani zďaleka na každého) a o sledovaní kalórií, alebo o nízkosacharidovej diéte, o zaháňaní chutí čajom a budú sa tu baby dohadovať, ktorá má pravdu...No, v podstate žiadna a všetky. Stravovanie je individuálna záležitosť, každý si potrebuje nájsť to, čo mu sadne najviac. Ako prvé si treba dať do poriadku hlavu, nastaviť režim a držať sa ho. Cvičiť, otužovať a pestovať striedmosť. Striedmosť neznamená nedať si trebárs aj tú omáčku. Znamená to dať si jej len trocha. Priberanie (pokiaľ za ním nie je zdravotný problém), je len nedostatok striedmosti. Nič iné. To si treba uvedomiť ako základný fakt. A podľa možnosti prísť na to, čo je za tým v psychickej rovine.
@alaguema ja v podstate s tebou súhlasím, ale robím so ženami vo fitku, ktoré sú v redukčnom programe a nie je to také čierno- biele
tej pevnej voli a discipline treba pomocť, človek ktorý nikdy nepotreboval chudnúť si to nevie predstaviť
... ja si to neviem predstaviť, ale ked mi potom žena rozpráva, ako chodí po dome na všetkých vrčí, nie je hladná, len dačo chce! darmo myslí na pevnú volu, na nič sa nevie sústrediť a pýtam sa- ako to skončilo?- umyla som všetky okná, mala som pri sebe vodu a dalšie tri hodiny som na jedlo ani nepomyslela
je to ťažké určite je, ale nech si vraví kto chce čo chce musíš mať nejaké informácie- kolko žien chudne tak, že si naberie na tanier len polovicu ( knedle mäso omáčka) ale to nepomože, lebo z toho vyhladne rýchlo bez tej vlákniny( šalát) a vydržať hlad??? to je hluposť, chudnuť sa má tak, aby hladná nebola, každý hladný zje viac ako potrebuje, to je už nekontrovatelné
@lilu7 hlavne s kľudom, a držať sa základného pravidla, že 9 mesiacov si priberala tak 9 mesiacov máš chudnúť aby to bolo bez jojo efektu, ja som veľa kočikovala-čiže chodila, jedla som to čo dcérka-ovocie, naparená zelenina, kaše, kuracie mäso, šaláty a aj sladké, veľa som pila vody a mrkvovej šťavy a cviklovej, keď mala rok a pol začala som aktívne cvičiť aerobik 2x do týždňa... ale aj poobede som spala s ňou a išlo to pomaly až som sa dostala na pôvodnú váhu 59kg z 67 a držím sa na nej, sem tam kilo či 2 hore dolu ma nerozhádže...samozrejme kojila som do 9mesiacov aj tým išli kilá dolu tiež lebo malá sala ako divá...treba sa hýbať viac ako zješ, aby si to spálila, to je všetko, ostatné diéty kde sa iba trápiš sú na nič, telo potrebuje kyslé aj sladké aj slané aj horké, len všetko s mierou, však si športovala tak to musíš vedieť...💃
@lilu7 neviem ci kojis ale ja som rodila pred 2 mesiacmi a vazim menej ako pred otehotnenim pritom jem co chcem a necvicim....kojenim sa chudne....detto pri malej som tak....horsie bude ked kojit prestanem 😂😓
Ja mam 36, 5 rocnu a 6 mesacnu a tiez chcem zhodit 10 kil cca, do mojej povodnej vahy pred prvym tehu. V druhom tehu som pribrala 10kil a zusli dole porodom ale po prvom mi ostalo a uprimne som asi pohodlna. Pred prvym tehu sne cvicili, zdrava strava ale pri detoch necvicim kedze mi nema kto varovat. Strava chvilu drzim a pada motivacia ked je spankovy deficit dlhodobejsi ktory kompenzujem cukrom. No, musim sa uz prestat vyhovarat a byt na seba tvrdsia, tak ako predtym. Kojim dlhodobo, starsiu 4,5 roka, potom tehu a teraz mladsiu a vaha nejde dole. Aj sa hybem vela pri detoch, prechadzky, nosime sa, ale proste asi vela jem.
Zeny zlate ste vecer si to tu vsetko precitam 🤗
Schudla som kojením. všetky deti som kojila. Po 6 mesiacoch som mala pôvodnú, alebo aj ešte menšiu váhu. podľa lekárov mi chýba 10 kg. Neriešim to. Pri tehu som pribrala 16kg, 11kg, 13 a 10 kg. Vážim 52 kg, meriam 167 cm.
Doporučujem nejesť po 18 hod. úplne vynechať sladkostí a sladké vody...
Ja som nekojila . Pribrala som 13kg. Po roku mam sloro povodnu vahu 2kg mi ostali ale nevadia mi. Lebo som bola dost chuda na 175cm 55kg teraz mam 57. Moja teoria je jedlo si vychutnat tak zjem menej jem dlchsie a mensie porcie aj tie dakedy nedojem. Hned ako mam pocit sytosti nejem. Jem sladke slane. Jedine co nejem je vyprazane a chlieb. Nejako mi to nechuti. No a moja dcerka mi pomaha je nazastavitelna mama pot tancovat skakat behat... proste treba si zivot vychutnavat a aj ked budes vazit troska viac ako predtym nezufaj hyb sa tancuj s detmi chod von nahanaj sa s nimi a pomalicky to pojde. Drzim prsty
Čo mám robiť keď milujem vianočku a kakao. Malá má 22 mesiacov a ja neviem schudnúť. ešte kojim a keď dopije musím sa najesť. Nič nezaberá a potom pevná vôľa niekam ušla. No katastrofa a mám 40 rokov.
Ja som 4 mesiac po cisarskom a brucho mi odstava akokeby som bola opat tehotna...no nieje zvesene ze koza ale tvrde brucho akokeby tam nieco vadilo...tiez mate take skusenosti po cisarskom? Zbavim sa toho niekedy?
Ja som v tehotenstvach pribrala vzdy vela - prve 20kg, dole 10porodom, 5 do roka same, 5mi ostalo a znova som otehotnela.. Pri druhom znova 20kg, 10 dole porodom a potom to same neslo, bola som gulicka.. Pred tym ale ako som znova otehotnela som schudla na vahu pred detmi - namiesto sladkosti som sa tlacila banami, qj niekolko kusov, hlavne aby som zahnala tu neutichajucu chut.. Pomohlo mi asi aj to, ze mavam silne migreny, pri ktorych prevraciam den - to sice nie je dobrovolne, ale asi aj to urychlilo moje chudnutie.. 😅
Schudla som vyrazne, ze si to vsimlo aj okolie..
V tretom som uz nepribrala tak vela, len 16kg, 11 islo porodom (mala som rizikove tehu, ale nemohla som dodrzvat setriaci rezim pri detoch, tak to bolo asi tym) a teraz mi ostali 2kg aby som bola na vahe pred detmi, tie vobec neriesim..
Ale kompletne u nas menime uz aj tak zdravy jedalnicek, lebo muzovi prisli na histaminovu intoleranciu.. A co som si o nej citala asi ju mam aj ja podla priznakov, tak chcem dodrzovat s nim, tak mozno este schudneme.. 😀
Drzim palce, urcite to pojde vsetko dole ked budes chciet, zatial to az tak neries, babo je este male, tak zacni len pozvolna..
Ahoj.Ja som začala behavat.Ale chudnut som začala az ked som upravila stravu.Do dvoch rokov boli všetky nabrate kila fuč.V tehotenstve som pribrala 23kg