Co bol ten zlom kedy ste si povedali DOST a zacali ma sebe tvrdo makat?ja uz nemam taku pevnu volu ako pred detmi😔zacnem cvicim dodrzujem stravu ale uz to nie je 100%a hlavne nevidim vysledky tak som z toho nestastna😔😔😔mam pocit,ze na mna uz nefunguje nic😢
U mňa zlom neprišiel 🙂 keď som deti nemala tak som sa koncentrovala na seba, váhu som neriešila, len som športovala pre radosť. Pri deťoch (3) a aktivitách, ktoré mám toho času na športovanie nie je resp. sú iné aktivity, ktoré treba robiť.
Ak ti môžem poradiť, stravu zmeň kvôli tomu že to tak chceš ty, nesústreď sa hneď na výsledky. Veď schudnúť 5kg nie je žiaden problém, s tým viem dokonca aj ja pomôcť. Sústreď sa na to čo ťa baví, z čoho máš radosť, čo ťa robí šťastnou. Ak bude šport ako tvoj relax, pôjde to ešte lepšie... a sú športy kde vieš aj deti zapojiť. My napr. cez leto veľa hráme vybíjanú a futbal, skáčeme na trampolíne. Cez zimu chodíme na sánkovačku... 😉
večerný beh a výsledok sa určite dostaví... skús odbehnúť 1-2 km - aspoň na začiatok... a nežrať sladkostí.
a ako sa naštartovať? stačí sa pozrieť do zrkadla...
@deti95060810 v poslednej dobe to u mňa nejako nefunguje. Ja sa zhrozím až keď vidím fotky ale nejako ma to menej a menej vie naštartovať.
Ja cvičím, behám aj stravu upravujem ale nejako bez nadšenia, akoby z donútenia,
skus slim kávu@kvetinka75
@vojto515 no ja neviem, ja takýmto veciam veľmi neverím a zase ja chcem nie len schudnúť ale aj spevniť telo, nabrať kondičku a v tom mi káva nepomôže
11.9.2017 bol pre mňa bod zlomu...začala som si strážiť kalórie podľa kalorických tabuliek...za mesiac 3 kg dole. Najviac som bola prekvapená z toho, že predtým som fakt málo jedla a preto som nikdy nemohla schudnúť. Každé jedlo som si začala vážiť a zapisovať...baví ma to...a vecer si to nahodím do PC do tabuliek. Už viem čo kedy môžem zjesť ...a pravidelne chodím na prechádzky rýchlejším tempom...niekedy si trochu zacvičím nejaký aerobik doma ale to len veľmi málo...a ide mi to. Kúp si aktivity hodinky a nos ich stále ...aspon vidíš ako si cez den aktívna.😉
ja sa tiez neviem nastartovat, potrebovala by som zhodit tak 3-5 kg, co nie je az tak vela, ale neviem nezrat sladkosti :(
@rokka môžeš sem hodiť kúsok tabuľky na ukážku?
@kvetinka75 chod za trenerom a za rok sa nebudes poznat a budes uz iba udrziavat 🙂
Co nastartovalo mna? Pozrela som sa do zrkadla a nemohla si kupit nic na seba. I v kabinke v obcbode mi bolo zle zo seba samej. Za 7 mesiacov som dala dole 13kg a stale pokracujem. Zacala som mensimi porciami ( kedze este stale kojim ) teraz zacinam uz aj cvicit a ked sa mi to zastavilo cca 2tyzdne do zadu som si stiahla kaloricke tabulky a uz to ide opat dole. Drzim palce, treba sa zatnut a ist do toho.
@tiper24 momentálne to nie je možné, mám iné aktivity, ktoré nemôžem odložiť a pravidelné cvičenie by som nestíhala. Teraz chodím iba vtedy, keď mám volno.
@lilu7 Mna nastartovalo to, ze som sa pozrela do zrkadla a pripadala som si strasne skareda, ked som sa prechadzala po obchodoch a nemohla som si na seba kupit ziadne nohavice.... ako darcek od mamy som dostala poukaz do Centrum zdravia, rocny program, zobrali mi krv, moc, pomerali mnozstvo vody, tuku a svalov v tele, urobili metabolicky test a na zaklade toho vvsetkeho mi vypracovali jedalnicek a zoznam zakazanych a povolenych jedal, vysvetlili mi ako pracovat s kalorickymi tabulkami a hlavne, ze musim jest pravidelne 5x denne, rozmanitu stravu. momentalne mam ostrohy na oboch patach, pohyb mam obmedzeny , takze ficim len na jedalnicku, za mesiac sa mi podarilo zhodit vyse 6kg, necitim hlad a je mi lepsie.... neviem si vynachvalit, v mojom okoli cez CZ schudlo uz vela ludi, to ma motivovalo tiez, ze sa to da a ze efekto je dlhodoby.... su to sice strasne prachy ja narocne niekedy vymyslat jedlo a varit pre seba osve, ale stoji to za to....drzim palceky,aby nieco aj teba spravne namotivovalo 🙂
ja som sice nebola na pohlad az taka "tucna", ale z relativne chudej baby som pribrala +12 kg a uz to bolo vidiet, aj citit. co ma nastartovalo?
- poznamky od ludi a rodiny, i ked nie vyslovene nejake krute urazky, ale tym, ze som si sama bola vedoma, ze som pribrala a ze uz to vidia aj ostatni, tak som sa tomu samozrejme netesila..
- tuzba dat si v lete kratase a nehanbit sa za celulitidove traslave stehna
- tuzba dat si plavky a nemat kade tade zahyby a nehanbit sa
- tuzba obliect si cokolvek bez rozmyslania, kde mi co trci a ako to vyzera, ci mam v tych riflach macate stehna, velky zadok a ci my vylieza sunecka na bruchu a podobne
Mozno to znie povrchne, ale tak ako.. proste uprimne, na peknu postavu sa lepsie diva, aj sa lepsie oblieka, aj sebavedomie ma clovek ine.. Nechcem to prehanat, aby to vyznelo nejak posadnuto, lebo niesom taka povrchna, ze len postava je dolezita, takze snad to bude spravne pochopene 🙂
- no a neskor mi doplo aj to, ze strava ma vela do cinenia a aj s tym,a ko sa citime - cize toto je mnou najviac oceneny fakt, i ked na zaciatku som to este nevidela/nechapala/nebola to pre mna prvorada motivacia - paradoxne teraz by som to dala na prve miesto.. mam uplne inu naladu, ovela viac energie, sustredenosti na pracu, atd.. lespie spim, lepsie sa citim, ked zdravo a vyzivne jem.
Takze: Oplati sa do toho pustit 🙂
@kvetinka75 takto vypada moj den 🙂
@rokka ďakujem, niečo také si vytvorím aj ja nech mám prehľad
inak som prekvapená aj káva má nejaké kalorie? Ja pijem čiernu bez mlieka, cukru a brala som to tak, že ve´d to je nič, netreba to nikam zarátavať, brať do úvahy
@zuzka102 no nakoniec este viac, ako tych 12 🙂 a za aky cas? hm, nieco cez pol roka.. v priemere mi islo dole tak 2 kg mesacne, cize ziadne ultra-hladovky, len pravidelna zdravsia strava, ale zase v ramci celej tej doby som si dala aj hocico ine, ked bola prilezitost (oslava, posedenie niekde vonku, atd).. alebo ked mam predmestruacne zachvaty hladu 🙂 tak som si dala aj pizzu, aj hocico.. aj som sa parkrat prejedla na puknutie 🙂 ale to si dovolim tak mozno 2-3x mesacne.. a cvicit som necvicila vobec, vlastne ziadny pohyb celu tu dobu chudnutia, az potom som zacala, ked uz som bola s vahou spokojna, teda s cislom, ale postava potrebovala proste spevnit..
😀 Tak u mna su/boli tie cisla takmer tie iste! Pri porode 70, hned po porode aj aktualne cca 63, standardne mavala cca 57, vyska rovnaka. A nemam pevnu volu zhodit co treba.. 😢
Baby poradte dobru appku na tie kaloricke tabulky 🙂 dakujem
Och baby,ani ja sa neviem nakopnúť, každý pondelok začnem ale už víkend vždy porusim, moja váha bola stále cca 62 kg pri výške 167 cm, po dvoch deťoch mám teraz 74 kg a nie a nie to dať dole...už neviem ako sa donútiť vydržať
Mna nakopla fotka z krstin maleho 😭😭😭😭 tuk vsade este aj na chrbte. Nie som vsak clivek, ktory vie drzat nejake diety a tak sa snazim len "nezrat" a sportovat. Bohuzial, niekedy su dni ze len a len jem 😣 ale pi dni to stopnem a idem zase do normalu. Jem aj pečivo, aj sladke si dam... proste vsetko ale s mierou. A chodim behat - to ma bavi! Ale ani to sa neda stale. Teraz uz druhy tyzden sedim doma, lebo mam chore deti. Vahu si vsak drzim.
Zacala som chudnut na vahe 73kg a vcera som mala 59,4 za dobu pol roka. Cieľ 55 👍
Ahojte.ja mám presne také čísla ako vy plus mínus.v170cm a vaha70kg.a stále hore dole.najviac mi vadí že si nemám čo obliecť a nikdy som si nepripustila že mám slabú vôľu.najlepsie by bolo schudnúť na takých 55kg.ale teraz mám krátkodobý cieľ 65kg😃keby som nejedla sladké bolo by to omnoho jednoduchšie.
tiež hľadám či skôr čakám na ten zlom, tiež to už nie je ono. Skúšala som všetko možné ale neviem sa tak 100%-ne naštartovať ako pred pár rokmi. Chvíľu to vydrží a potom ..... no škoda reči