Ahojte. Som takmer pol roka po pôrode a stále mám navyše 6 kg, všetko to mám uložené v oblasti brucha. Ľudia sa ma pýtajú, či nie som zase tehotná. Asi 2 a pol mesiaca sa snažím držať stravu (biele pečivo som nahradila celozrnným, ovocie jem len doobeda, obmedzila som skladké, večera len niečo ľahké so zeleninou) a behávam 3-4krát do týždňa, cvičím brucho a žiadna zmena. Vie niekto poradiť, čo je efektívne alebo treba ešte počkať?
Musíš mať väčší výdaj ako príjem. Jesť môžeš skoro všetko, ale menšie porcie, najlepšie by bolo keby si skúsila kalorické tabuľky a odsledovala si svoj príjem a výdaj.
@veronika4495 A nemas diastazu? Ked sa jedna viacmenej o brusko.
@veronika4495 Prepac, omylom som ta oznacila
kojíš? Lebo mne paradoxne nešlo schudnúť, kým som kojila, pri tom som nemala pocit, že sa prežieram, všade som čítala, ako sa pri kojení chudne a ja ani ťuk. 9 kg ostalo v pôrodnici a potom ani deko. Ale po skončení kojenia to zletelo samo, ani neviem ako. Možno si tiež ten prípad.
Pri 6 kilach navyse nemozes vyserat ako tehotna. Zalezi kolko mas tych kil. A ako pisu baby- vyssi vydaj,zrusit sladke vody a sladkosti,cipsy...blbosti
Mat tvojich 6kg navyse😅😅 ja mam po porode 15kg do plusu😅 a to uz ozaj vyzeram ako tehotna.. Obcas si este pohladkam brusko sak kto vie😂😂😂😂😅
Ja mam po styroch mesiacoch povodnu vahu, ale brosko mi trci. Treba ho trocha spevnit.
kašli na kilá navyše 🙂 nerieš to a časom schudneš 🙂
Podľa toho, čo píšeš je to na dobrej ceste, no zrejme by si ešte trochu mala z tej stravy ubrať, lebo ako tu už vyššie niekto spomínal, nie si v kalorickom deficite. No dobrá správa je, že keďže nepriberáš, tak nie si ani v prebytku. 🙂
Pred každým jedlom sa napi veľa vody, tým pádom sa do teba menej zmestí. Ak takto dokážeš denne ubrať aspoň 1/4 z doterajšieho príjmu, tak budeš v kalorickom deficite a telo začne páliť. jednoduchá matematika. 🙂
Alebo si stiahni kalorické tabuľky a budeš vedieť presne koľko čoho poješ, tým pádom budeš vidieť, či si s kalóriami v + alebo v mínuse.
mne sa osvedcilo to, ze ked som to prestala riesit, tak vtedy som schudla. takze mozno to je vsetko len o hlave. nepocuvaj druhych a snaz sa nadalej obmedzovat stravu, udrziavat si sport a uvidis, ze postupne to dole pojde. mne napriklad az rok trvalo, pokial som mala taku istu vahu ako pred porodom.