Ahojte prosím vás máte niektorá za sebou plánovanú sekciu v CA Ako to prebieha? Aké majú postupy pred zakrokom, po ňom, na čo sa pripraviť? Kedy sa prepúšťa domov? Ďakujem za odpoveďe 😊
@bejbynad ďakujem 😊
Nemala som síce plánovanú sekciu ale akútnu, ale poviem Vám že je tam skvelý prístup či od lekárov alebo sestričiek. Po sekcii ste prvých 24hodin na Iske kde sa o vás veľmi starajú a pomáhajú Vám sa rozhýbať pomaly a postupne aby Vás mohli prepustiť na popôrodné oddelenie. Na popôrodnom oddelení sa sestričky tiež veľmi o Vás starajú, lekári kontrolujú jazvu a vedia aj pomôcť pri ťažkostiach a bolestiach. Ak je bábätko zdravé a nemá žltačku po 3nociach Vás prepustia domkov.
@slava36 ďakujem krásne 😊
@slava36 a prosím vás ešte ma napadlo na jiske ...doniesli vám bábo aspoň ukázať ? Alebo ste museli čakať na druhý deň na normálnu izbu. Aspoň telefón vám dovolili ? Lebo viem že niekde nemôžu mať pri sebe vôbec nič ďakujem
@katkabulikova dobrý deň, áno prišli mi babo ukázať ale iba na chvíľku max 5 minút. Telefón nedovoľujú, iba čo mi dovolili napísať priateľovi, že som sa prebrala a som v poriadku nakoľko sekcia prebiehala v noci tak nevedel o mne nič.
@katkabulikova ja som síce rodila dva roky dozadu, ale mobil som mohla mať . Bábätko mi doniesli, povedali, že mi ho zas donesú o nejaké dve hodinky, žiaľ syn musel do inkubátora, takže inak nejak pravidelne asi nosia.
@slava36 tak ako vidím zakaždým to robia inak 🤦
@biem22 no tak uvidíme ako to bude lebo už neviem podľa čoho sa mám orientovať 😂🤦
@katkabulikova no to veľmi ťažko, mňa čaká teraz druhá sekcia a tiež som zvedavá aké to bude 🙈🤣
@biem22 a idete znova do Čadce ? Ja tam mám termín 19.10. Tak som zvedavá 😊
@katkabulikova áno, ešte ale nemám termín sekcie ešte, lebo termín mám až 25.10. 🙂 . Prvý syn sa vypýtal predtým ako som išla na poradňu do nemocnice, tak ani neviem o koľko skôr dávajú sekciu. Vám o koľko dní pred tp dali termín?
@katkabulikova asi aj na akú sestričku na Jiske narazíte 😂 držím palčeky pri pôrode a nech ste s bábätkom zdraví ☺️
@biem22 no ja mám termín až 28.10 a dali mi termín minulý piatok na 19.10 takže o 9 dní pred to
@slava36 ďakujem veľmi pekne 😊
@biem22 ale dávajú tak 5-7 dní pred TP no keďže ja mám malého valibuka a mám skrátený krcok dali radšej skôr 😂 uvidíme či vydržíme dovtedy
@katkabulikova ďakujem za odpoveď, ja by som brala aj skôr ako 5-7dni, bojím sa, že sa zas vypýtal skôr aj toto bábo a že to bude také narýchlo všetko 🙈🤣. Ešte ak sa môžem opýtať, na FB písali, že je možné mať aj partnera pri plánovanej sekcii - spinale, na stránke je že nie . Nepýtali ste sa náhodou na to ?
@biem22 no mali to tam celkom uz plne tie skoršie termíny tak neviem či sa vám to podarí a hlavne tie izby za príplatok sú plné 😌 áno pri spinalnej anestéze môže byť
@katkabulikova oni isto budú pozerať aj na dôvod sekcie a tieto veci, tak uvidíme, ďakujem za odpovede 💓
@biem22 samozrejme 😊 ja ju mám z neurologického hľadiska možno aj preto ten dátum, tak držím palce možno sa aj stretneme 😊
@katkabulikova tak zajtra držím palce ❤️ nech je všetko v poriadku
@biem22 všetko dopadlo ako málo 😊 vy ste už po ??
@katkabulikova môžem sa vás opýtať ako sa máte po sekcii? Všetko v poriadku koho ste mali dr.?
@vlocka007 ja sa mám úžasne,už ani neviem že som bola na sekcii,ale každý to má inak 😊 doktora vôbec netuším koho som mala bolo ich tam viac. Ja som mala celkovú anestezu a neriesila som nejako kto tam bude dôverovala som.
@katkabulikova aku ste mali diagnozu koli sekcii? Ak sa smiem spytat.
Ja mam utlak na nerv v chrbtici, vytecenu platnicku a ten sekvester mam pri mieche.
@biem22 ahpj. Kam,mam ist na konziliarne vysetrenie koli sekcii? Normalne na.porodnicu?
@snowflakenel ..posunuté platničky áno normálne na príjem
@katkabulikova tak to som zvedava, co mi povedia.....ci mi sxhvalia sekciu. Mne to totiz tlaci na miechu. Chystam sa tento tyzden na ambulanciu
@katkabulikova a dakujem za odpoved. O kolkej je najlepsie ist? Moj doki cravel ze od 10.00 tam robia
@snowflakenel určite schvália ..nepamätám si na kolku skús zavolať povedia ti
@katkabulikova zitra tam budu volat , a objednavat se , potom kdyžtak napisu info